Dodaj do ulubionych

Pytanie do motofanów

07.05.03, 09:42
Mam ochotę kupić sobie motocykl . Zawsze mnie to rajcowało , ale z różnych względów nie doszło do
skutku . Co prawda jezdziłem sporo na jednośladzie , ale po pierwsze było to 20 lat temu , a po drugie
były to motocykle o poj. 125 , 150 i 250 ccm.
Jestem zwolennikiem cruiserów . Bardzo podoba mi się np. Suzuki Marauder VZ - 800 , Suzuki Intruder lub
coś w tym guście .
Wiele opinii słyszałem o tym , że początkujący motocyklista , a ja po takiej przerwie muszę się za takiego
uważać , powinien wsiąść najpierw na motocykl o małej pojemności a co za tym idzie o mniejszej
mocy.
Jaka jest wasza opinia .
Obserwuj wątek
    • hiszpan25 Re: Pytanie do motofanów 07.05.03, 10:51
      davout_ napisał:

> Mam ochotę kupić sobie motocykl . Zawsze mnie to rajcowało , ale z
      r
      > óżnych względów nie doszło do
      > skutku . Co prawda jezdziłem sporo na jednośladzie , ale po pierwsze
      by
      > ło to 20 lat temu , a po drugie
      > były to motocykle o poj. 125 , 150 i 250 ccm.
      > Jestem zwolennikiem cruiserów . Bardzo podoba mi się np. Suzuki
      Marauder
      > VZ - 800 , Suzuki Intruder lub
      > coś w tym guście .
      > Wiele opinii słyszałem o tym , że początkujący motocyklista , a ja
      po
      > takiej przerwie muszę się za takiego
      > uważać , powinien wsiąść najpierw na motocykl o małej pojemności a
      co
      > za tym idzie o mniejszej
      > mocy.
      > Jaka jest wasza opinia .

Zgadzam się z tym co napisałeś: nowy kierowca lub po bardzo długiej przerwie w
      jeżdżeniu to motocykl mały, lekki i niezbyt silny. Sam wiesz że styl jazdy
      samochodem i motocyklem sporo sie różni a i dynamika moto o silniczku raptem
      250ccm jest jak w niezłym aucie tyle ze stabilność znacznie mniejsza. szkoda
      zdrowia i pieniedzy by na własnej D i portfelu uczyć się panować nad 180 konnym
      ZX12 :)

PZDR!

• davout_ Re: Pytanie do motofanów 07.05.03, 12:40
        hiszpan25 napisał:

> Zgadzam się z tym co napisałeś: nowy kierowca lub po bardzo długiej przerwie w
        > jeżdżeniu to motocykl mały, lekki i niezbyt silny. Sam wiesz że styl jazdy
        > samochodem i motocyklem sporo sie różni a i dynamika moto o silniczku raptem
        > 250ccm jest jak w niezłym aucie tyle ze stabilność znacznie mniejsza. szkoda
        > zdrowia i pieniedzy by na własnej D i portfelu uczyć się panować nad 180 konnym
        >
        > ZX12 :)
        >
        > PZDR!
        >

Jednak Suzuki Marauder o mocy 50 KM to nie Hayabusa lub ZX12 . Mnie chodzi o konkretny typ motocykla .
        Nie zamierzam kupować ścigacza .
        Pozdrawiam .
        • e_m_b_e Re: Pytanie do motofanów 08.05.03, 00:51
          Witaj(cie)

Moja opinia jest taka:
          Jeśli jeździłeś już kiedykolwiek i to nawet 20 lat temu na 250'tce to mniej
          więcej wiesz o co w tym chodzi. 50KM to niby nie mało, ale nad tym bez
          większych trudności da się zapanować szczególnie przy geometrii podwozia w
          cruiserze. na koło nie idzie-ani tył ani przód. Dla mnie nie ma przeszkód. Ja
          zaczynałem od 44KM w lekkiej Hondzie i dałem radę. Pierwsze kilometry były
          trudne. 450tka była dla nie potworem:). Później przywykłem i jeździło się
          normalnie. To chyba tyle. Życzę powodzenia!

Pozdrawiam,Michał

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka