Dodaj do ulubionych

SEVENFIFTIES

08.05.03, 19:49
czesc,rozglądam się wstępnie za nowym moto dla siebie, (nowym-uzywanym))
podoba mi sie kawasaki zephyr 750 i honda cb seven fifty.
czy wiecie cos ciekawego na temat tych moto???
osobiście o kawie nic nie słyszałem ani nie czytałem, a honda podobno jest
bardzo popularna i przyjazna w prowadzeniu. sami widzicie że nie wiem zbyt
wiele. jeżeli macie jakies ciekawe uwagi to proszę o komentarz.
dz.pzdr.
Obserwuj wątek
    • e_m_b_e wsiorawno ;) 08.05.03, 22:39
      Witaj,
      Może to nie rozwieje Twoich wątpliwości...jest jednak od niedawna w kioskach
      publikacja ŚM na temat używanych motocykli(na okładce jest enduro - facet na
      Hondzie Africa Twin,tytuł po prostu "Motocykle używane").
      W środku jest artykuł o zefirku. Jeśli chodzi o różnice obydwu motorkuf, to są
      niewielkie. Moce podobne, masy podobne(Zephyr 220kg, CB 230kg). Ja, ze względu
      na wygląd, wybrałbym Hondę. Ma bardziej klasyczny-nejkedowy kształt nawiązujący
      do lat'80(np.tłumiki). Zephyr jest to taki golasik lat'90. Wydaje mi się, że ma
      lżejszą dla oka linię. Honda wygląda stateczniej. Mi to bardziej odpowiada,
      choć nie pogardziłbym żadnym z nich. Jedna rzecz, która obiektywnie może
      przemawiać za Hondą to potencjalnie większa trwałość. Hondy z tego prawie
      słyną. Kawasaki troszkę mniej (że tak powiem). Reszta to już Twój wybór.

Pozdrawiam,Michał
      • motoloto Re: wsiorawno ;) 09.05.03, 20:12
        czesc, dzieki za odzew, kupilem te broszurke, rzeczywiscie sporo o zefirku:)))
        dzieki dzieki!!! (szkoda że nie dali nic o hondzie)
        na niedziele jestem umówiony z jednym szkopem, jade do landu oglądać czarnego
        zefirka! strasznie sie zgrzałem na to moto, mam nadzieje że nie będzie wtopy:)
        pozdrawiam, a jak kupię to sie zaraz pochwalę :)
        • kroolik Re: wsiorawno ;) 12.05.03, 01:20
          Witam..
          Uzytkuje SevenFifty od tego sezonu, kumpel ma juz rok taka sztuke. Maszyna
          calkiem pozytywna, regulowane hydraulicznie zawory, hamulce z przodu i z tyl
          takie same jak w hornecie, piekny wyglad, niska awaryjnosc. Jest to moj
          pierwszy motor i szczerze mowiac nie sprawia mi problemow zadnych. Jednak po
          przejazdzce Fazerem600 stwierdzilem, ze jest to raczej taki maly czolg - jednak
          waga robi swoje. Moj nastepny motocykl to stanowczo bedzie cos lzejszego.
          Jednak nie narzekam i z calego serca polecam Ci ten motor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka