Dodaj do ulubionych

Skuter - prosze o rade

IP: 217.153.131.* 27.03.07, 12:39
Witam wszystkich znawcow :) Mam pytanie, rozwazam zakup skutera a jako
totalny laik motoryzacyjny chcialabym Was prosic o opinie na temat ponizszego.
Z gory dziekuje :)

www.piaggio.com.pl/subpage.php?id=132
Obserwuj wątek
    • Gość: Trampek Re: Skuter - prosze o rade IP: *.telsat.wroc.pl 27.03.07, 22:20
      Skuter jest OK a co najważniejsze czterosuw:)Tylko nie wiem czy jego rozmiar
      jest odpowiedni...Marka jest bardzo dobra,a skuter powinien ci długo służyć
      jeśli będziesz o niego dbał.Nie kupuj tylko chińczyków,radze bo sam popełniłem
      ten błąd.
    • Gość: look Re: Skuter - prosze o rade IP: *.lond-th.dynamic.dial.as9105.com 27.03.07, 22:33
      www.skutery.net/skutery.php?model=26
      • Gość: MO Re: Skuter - prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:13
        Kupuj. Jedyny mankament to małe kółka. Miałem skuter z 10 calowymi kołami i
        marzyłem o większych. Ale bez przesady - da się z tym żyć i jeździć. Będziesz
        miała dużo radości.
        • Gość: Tora83 Re: Skuter - prosze o rade IP: 217.153.131.* 28.03.07, 10:03
          Dziekuje bardzo :o)
          Chcialabym spytac jeszcze, co sadzicie o tym? Mnie bardzo sie podoba.

otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M384441
          • Gość: MO Re: Skuter - prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:42
            Jeśli sprzedawca da Ci 6 miesięcy gwarancji i dorzuci kask, to go kup. Jeśli
            będzie kręcił, kup sobie nowe Piaggio.
            • Gość: Tora83 Re: Skuter - prosze o rade IP: 217.153.131.* 28.03.07, 11:51
              Yamaha niestety sie sprzedala, a szkoda, bo bardzo mi sie podobala.
              Znalazlam za to jeszcze taki :o)
              otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M386291
              • Gość: MO Re: Skuter - prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 12:00
                No pięknie, 1300 zł w dół od ceny katalogowej, do negocjacji. Sprawdź jeszcze w
                salonach, czy nie mają jakiejś zapomnianej sztuki sprzed roku albo dwóch po
                obniżonej cenie.
                • Gość: Tora83 Re: Skuter - prosze o rade IP: 217.153.131.* 28.03.07, 12:11
                  No moge, pewnie. Ale co - myslisz, ze to zla oferta?
                  • Gość: MO Re: Skuter - prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 13:06
                    Myślę że dobra. Natomiast cena katalogowa może być zawyżona w stosunku do
                    prawdziwej. Jeśli nowy faktycznie nie kosztuje 5700 tylko np. 4700, to nie ma
                    po co szukać używanego. To tylko spekulacja ale warto sprawdzić w kilku
                    pobliskich salonach.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
                    • Gość: Tora83 Re: Skuter - prosze o rade IP: 217.153.131.* 29.03.07, 10:13
                      Znawcy - wygrzebalam jeszcze cos takiego. Co myslicie?
                      Dodam jeszcze, ze nie potrzebny mi jakis super wypasiony skuter, nie musi
                      osiagac duzych predkosci, ma byc kobiecy, ma mnie dowozic do pracy przez
                      zakorkowane ulice, no i ma sie nie psuc :)

www.moto-magnus.com.pl/?id=10&sg=37&
                      • Gość: MO Re: Skuter - prosze o rade IP: *.ksw.edu.pl 29.03.07, 13:04
                        Nie będę się wymądrzał, bo nie wiem. Opinie o chińskiej produkcji są różne. Ja
                        bym kupił włoski (Piaggio) albo japoński (Honda).
                        • zuzinkas Re: Skuter - prosze o rade 29.03.07, 16:30
                          jesli wloski to jest jeszcze Aprilia
                          • Gość: MO Re: Skuter - prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 19:16
                            Tak jest. Powinno być "np. Piaggio" i "np. Honda"
    • Gość: OLO. Musisz brać pod uwagę ... IP: *.lot.pl 29.03.07, 17:18
      ... do jakich celów będziesz go używał. Bo furka jest fajna ale może nie
      spełniać Twoich założeń. Są przecież różne skutery: do zabawy, miejskie,
      turystyczne, sportowe. Więc jeżeli myślisz o codziennych dojazdach do szkoły
      czy pracy, to potrzebny jest inny skuter niż do wycieczek za miasto i odwrotnie.
      W mieście są drogi dziurawe, więc koła nie mogą być zbyt małe (12-13 cali). Ale
      nie mogą też być zbyt duże, bo to ogranicza bagażnik pod siedzeniem i nie
      schowasz kasku lub zakupów. Będzie trzeba wtedy dokupić kufer. Trzeba
      sprawdzić, czy zmieścisz się z nogami "na pokładzie", bo np. niektóre firmy, a
      zwłaszcza azjaci robią niezbyt duże skutery, nawet większych pojemności i
      podeszczu lub po przejechaniu polewaczki będziesz miał mokre spodnie. Musisz
      patrzeć na walory użytkowe i praktyczne, takie jak ilość i pojemność
      bagażników, bezpieczeńtwo (zintegrowane hamulce), a nie na bajery typu kolorowe
      wyświetlacze, czy soczewkowe swiatła, które fajnie wyglądają, a kiepsko
      świecą.Skuter do wycieczek powinien mieć większą pojemność silnika (jeśli masz
      prawko A), szybę, wygodniejsze siedzenia, dobre światła, większą prędkość i moc
      i możliwość zamontowania dodatkowych bagażników, żeby nie taszczyć całego
      dobytku w plecaku.
      Skuter do kręcenia się po osiedlu czy jeżdżenia od pubu do pubu, nie musi
      spełniać wszystkich w/w warunków ale tak jak inne powinien być trwały i nie
      zawodny. W związku z tym warto czasem dołożyć trochę kasy i kupić coś znanej
      firmy. Piaggio jest taką marką i robi - jak większość firm - całą gamę skuterów
      dla wszystkich i na wszystkie okazje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka