Dodaj do ulubionych

kłopot z garażem

IP: 193.93.90.* 04.07.07, 19:34
zapisałem się na prawko. na wiosne kupuję pierwszego sprzęta. kłopot w tym że
mieszkam w bloku.nie mam garażu , a nie chce go trzymać pod blokiem. czy w
moim przypadku spełnienie marzeń jest nierealne? dodam ze w moim mieście
garaży do wynajęcia jest jak na lekarstwo. a na kupno garażu raczej brak
funduszy. może cos doradzicie
Obserwuj wątek
    • Gość: stacho Re: kłopot z garażem IP: *.rzeszow.mm.pl 04.07.07, 19:42
      Też mam podobny problem... ale trzymam motocykl w piwnicy w domu po mojej
      babci. Mam do tego domu 30 km. nikt tam nie mieszka więc muszę często tam
      zaglądać;p A pod blokiem to nie ma co... może byś mógł trzymać moto u jakiegoś
      kumpla w garażu. popytaj

Pzdr i powo
      • Gość: goguś Re: kłopot z garażem IP: *.c154.petrotel.pl 04.07.07, 19:49
        ja zrobiłem sobie blaszak przed domem,tak po cichu.Stoi 2 lata i nikt sie nie
        czepia.Ale u mine jest zadupie a nie środek osiedla.O pozwoleniu na budowe
        lepiej nie pytaj...Powodzenia
    • Gość: Ruda Re: kłopot z garażem IP: *.chello.pl 04.07.07, 20:22
      Ja akurat do motocykla mam 10 km - mieszka razem z koniem w pensjonacie. Ale to
      wyjście nie realne dla Ciebie. Zauważyłam, że u mnie na osiedlu 2 motocyklistów
      trzyma sprzęty na posesji przedszkola i nie tylko oni, bo jeszcze 2 samochody
      się tam zmieściły. jest to kawałek wydzielony, bo jest tam wejśćie do części
      takiej gospodarczej i dojście do śmietników, jest odgrodzone przed dziećmi,
      więc nie mają tam wstępu. Zobacz u siebie na osiedlu, czy to by przeszło. Jest
      to kwestia dogadania się z panią dyrektor. zawsze można pod plandeką trzymać na
      parkingu strzeżonym. na parkingach takich motory przeważnie stoją blisko budki
      wartownika. A na zimę można go wywieźć do kogoś do znajomego na garażowanie
      zimowe - zreztą z tym to się ludzie akurat ogłaszają.
      • Gość: s d Re: kłopot z garażem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:03
        poszukaj parkingu strzeżonego i po kłopocie. Sam tak trzymam motor pod plandeką
        i nie narzekam.
      • Gość: czarnaporzeczka Re: kłopot z garażem IP: *.chello.pl 05.07.07, 22:06
        z przedszkolem dobry pomysł, myślę też , że jesli w poblizu Twojego bloku są
        jakieś domki jednorodzinne, na pewno znajdzie się ktoś, kto Ci nie odmówi- za
        drobną opłatą :-) lub nawet bez.
    • Gość: spiwor Re: kłopot z garażem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.07, 17:52
      Pochodź też po dużych zakładach pracy, które mają sporo samochodów.
      Osobiście mam moto na strzeżonym garażu wielopoziomowym w pewnej państwowej
      firmie za 15 zł/mies. W razie gdy potrzeba np. naciągnąć łańcuch, jest tam
      warsztat mechaniczny gdzie naprawiają swoje pojazdy i zawsze można podjechać
      pożyczyć klucze, czy poprosić o inną pomoc, czy też po prostu umyć karcherem moto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka