Dodaj do ulubionych

Tanie kaski

12.07.07, 08:28
Witam
Który z tanich kasków wybrać? Mam na myśli integralne kaski w cenie do 300zł
(najczęściej podstawowe modele danych firm). Obecnie mam kask Kiwi z
podnoszoną szczęką i jest głośny, zawiewa w nim na zatoki. Może ktoś używa
takich kasków?
Obserwuj wątek
    • Gość: baba_zanetti Re: Tanie kaski IP: *.subscribers.sferia.net 12.07.07, 09:13
      polcam zwrócić uwagę na kaski NAXA, za tą kasę świetna jakośc wykonania i norma
      euro.
    • Gość: Potas Re: Tanie kaski IP: 195.128.228.* 12.07.07, 10:44
      Od niedawna w Posce dostępne sa także kaski BOX - tanie i w akceptowalnej
      jakości.
      • simsun Re: Tanie kaski 12.07.07, 10:52
        Widziłem w sieci kaski NAXA i strasznie przypominają kaski G-MAC. G-MAC
        natomiast jest jakimś klonem NITRO - tak mi powiedziano w Larssonie w Warszawie
        na Połczyńskiej. A te kaski BOX gdzie można obejrzeć? A Naxa? chodzi mi o tereny
        w okolicy Warszawy
        • Gość: kawa Re: Tanie kaski IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.07, 11:07
          A może jakiś używany kasak? Ja mam taki na sprzedaż link poniżej
          allegro.pl/item213280606_super_kombinezon_polo_.html
          za 300 zl oddam w dobre ręce:)
        • cien1100 Re: Tanie kaski 12.07.07, 11:11
          NAXA to są polskie kaski produkowane oczywiście w Chinach. Koleś który robił
          bodajże pokrowce, stwierdził, że nie wytrzyma konkurencji w tamtej branży i
          postanowił przerzucić sie na kaski. Robią je w jakieś fabryce, która wytwarza
          kaski jakiejś renomowanej firmy. Nie pamiętam w tej chwili nazwy.
          Wyglądają zupełnie przyzwoicie jak na tą cenę, no i mają homologację.
          • simsun Re: Tanie kaski 12.07.07, 11:19
            Tylko czy one są ciche w środku? To dla mnie bardzo ważne.
            • Gość: Potas Re: Tanie kaski IP: 195.128.228.* 12.07.07, 11:57
              iche w środku zaczynają sie od 1000 w górę, bo przy ich konstruowaniu goscie
              zastanawiaja sie nad aerodynamiką. Ale jak do tej pory jeździłeś z kaskiem
              otwieranym i to marnej jakości, to każdy integral będzie od niego zdecydowanie
              bardziej cichy. Co do chińszczyzny - w tej chwili w zasadzie wszystkie firmy
              kaskowe tam właśnie mają swoje fabryki
              Boxa możesz obgladnąć w Intermotorsie na jagiellońskiej 55 Warszawa
    • Gość: transplant Re: Tanie kaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:18
      Polecam wycieczke na motobazar. Na ostatnim we Wroclawiu kupilem kask RST
      (jakis angielski) z 2 szybkami (przezroczysta i oczywiscie lustrzanka) za
      350zl. Kask podobno ze zwrotu (pare rys na skorupie), ma wyjmowane wnetrze i
      fajnie wyglada. Takiego wyboru kaskow jak na motobajzlu to nigdzie nie
      znajdziesz. Ogladalem tez YOHE ale nie wygladaja najlepiej- jakies twarde w
      srodku i dziwnie na glowie leza.
      • Gość: baba_zanetti Re: Tanie kaski IP: *.subscribers.sferia.net 12.07.07, 23:48
        szczerze Ci powiem że moja dziewczyna trochę narzeka na chałas w Naxa, ale
        myślę że za tą kasę jak chcesz mieć cieszę to sobie dokup stopery, bądź sama
        kominiarkę:) Boxy widziałem na zdjęciu i wygląda atrakcyjnie, Naxa kupisz
        między innymi w moto stylu na targowej. jest lepsza od droższych AGV model
        chyba GP3 i od lazerów, o yohe itp nie mówiąc. Yohe, shiro, nitro, naxa, aero,
        to wszystko to jedna fabryka, chodzi o to kto ile chce zarobić na kasku, koleś
        od naxy nie jest zachłanny, woli zarabiać na sprzedanej ilości, a nie na dużej
        marży. porównaj a nie pożałujesz. PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka