Dodaj do ulubionych

Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:31
No, więc zacznę moi drodzy od tego ,że niedawno zdałam moje wymarzone prawko:)
Teraz chcę sobie kupić moje wymarzone moto:). Zawsze marzyłam o ścigaczu lecz
jestem niestety niska :( i obawiam się ,że nic dla mnie nie będzie pasowało :(
Mam zaledwie 153 cm, ale jestem tak zawzięta ,że nie chciałabym rezygnować z
marzeń, ale chyba nie mam wyjścia :(. Dlaczego nie produkuje się modeli
przystosowanych dla niskich osób, to jest dyskryminacja :( hehe. Czy jeste dla
mnie jakiś ratunek :)?
Podobają mi się Hondy, lecz one to już napewno nie będą mi pasować niestety :(
Z góry dzięki za rady :) Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: marider Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.elpos.net 15.07.07, 19:36
      > Czy jest dla mnie jakiś ratunek :)?

Jasne, nazywa sie pocket bike ;)

PS: Wykup sobie zawczasu dobre ubezpieczenie na zycie. Moze za dwa lata
      ogarniesz cos wiecej niz 500ccm jak sie nauczysz jezdzic i dojrzejesz do
      "scigaczy"...

Pzdr
      marider
      R1
      • Gość: Foggy Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 22:54
        marider, jesteś błyskotliwy jak kapsel od taniego piwa
    • Gość: transplant Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 20:04
      Inne rozwiazanie- buty na wysokim obcasie :)
      • Gość: . Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 20:20
        obudowany gs500 ?
    • romulus3city Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... 15.07.07, 20:43
      Honda CBR lub NSR 125 - jak na początek to wystarczy.
      Zwróć uwagę także na masę motocykla, im cięższa maszyna w stosunku do kierowcy,
      tym lepsza technika jazdy jest potrzebna (przeciwskręt).
      • tooporekt Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... 15.07.07, 22:15
        To że jesteś niska nie znaczy że nie znajdziesz dla siebie nic ciekawego,
        większy problem upatrywałbym w "ścigaczu". Tu wiele zależy od rozsądku, gdyż
        mając moc nie znaczy, że musisz ją od razu wykorzystywać, ale to strasznie kusi
        i trudno się powstrzymać. Nie muszę Ci mówić, że przy niewielkim doświadczeniu
        może to doprowadzić do nieszczęścia. Proponowałbym nie tylko zwracać uwagę na
        wysokość siedziska lecz także na możliwości Twojego nowego nabytku. PS moja
        żona też ma 153 wzrostu
        • Gość: ALA Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 09:05
          Wreszcie ktoś kto mnie rozumie :) No oczywistym jest ,że nie kupię czegoś czego
          nie dam rady utrzymać, posiadam jeszcze zdrowy rozsądek, przed zakupem
          skonsultuję się jeszcze z kimś, kto się lepiej zna ode mnie i mi doradzi:).
          Jestem dość uważna, nie szarżuję hehe i myślę ,że jeśli do tego dobrze dobiorę
          maszynę do siebe będzie ok. i nic złego się nie stanie :). A co do Twojej żony,
          ona też jeżdzi ?:) Jeśli tak to jakie ma moto :)? Pozdrawiam :)
    • dragon600 Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... 16.07.07, 08:09
      Bardzo ważne, żeby kupić motocykl odpowiedni do swoich możliwości fizycznych.
      Znam przypadek, że dziewczyna kupiła sobie V-Stroma i zatrzymując się na
      skrzyżowaniu do skrętu w lewo nie utrzymała motocykla. Stała na pasie do skrętu
      w lewo, miała czerwone światło. Jadący w tym samym kierunku na wprost mieli
      zielone.
      Nie utrzymała motocykla i przewróciła się na prawą stronę... wprost pod tira...
      przejechał jej po głowie... widoku komentował nie będę...
      • Gość: Motogirl Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: 149.226.255.* 16.07.07, 13:05
        Jestem podobnego wzrostu i oto moje podejście do sprawy: Na początek zamierzam
        kupić moto 125 ccm (na pierwszy sezon), żeby nabrać wprawy. Jest lekkie i
        chyba w sam raz na początek. Nie sztuka kupić moto, ale sztuka na nim jeździć.
        Jak słusznie zuważył Dragon: nie chcę się stresować, czy utrzymam moto o
        większej pojemności ani tym bardziej zabić, gdy wpadnę w dziurę czy w koleiny.
      • Gość: viki17 Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.109.160.196.dolnet.pl 16.07.17, 09:20
        gratuluje fantazji
    • Gość: OLO. Jazdy testowe są właśnie po to... IP: *.lot.pl 17.07.07, 02:59
      ... żeby dobrać sobie sprzęta pod każdym względem. Każdy diler musi mieć
      testówki i możesz umówić się indywidualnie lub poczekać na dzień otwarty.
      Czasem zdarza się, że Twój wymarzony motorek, sto razy widziany z daleka lub na
      zdjęciach, przy bliższym poznaniu dużo traci, a ten, na którego nie zwracałaś
      uwagi wydaje się skrojony na miarę dla Ciebie. Poprzebieraj trochę!!! W końcu
      jesteś kobietą!!!
      • Gość: Benek Re: Jazdy testowe są właśnie po to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 12:34
        hm...polecam kawasaki zxr 400.nisko umieszczone siedzienie wlasnie chyba
        specjalnie dla niskich ludzi:)
        Pozdrawiam:)
    • Gość: Dariusz Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: 80.50.235.* 17.07.07, 20:43
      Swego czasu chwalono w prasie ,, Yamaha SZR 660 ,,, że na krętych trasach
      objeżdża czysto sportowe maszyny . Wadą miało być że jest za mały nawet dla
      ludzi średniego wzrostu .Nie wiem czy go jeszcze produkują .
      • Gość: Italiano Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 19:10
        A moze by tak scigacz-skuterek ;-)
        • Gość: Koniarz Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 20:52
          Jak niska to posadz ja na konika
          • Gość: nastka Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.centertel.pl 18.07.07, 21:27
            Z calym szacunkiem Panowie ale strasznie pie****cie...jestem laska,rowniez
            nieduza / 156 cm/ i moj pierwszy scig to byla honda cbr 600...motor wspanialy
            choc duzy i ciezki, ale pomimo tego ze na nim stawialam swoje "pierwsze kroki"
            to wiele sie nauczylam...i nie prawda jest ze jak ktos kupi szybki motor to
            musi sie zabic...zabic moze mnie doniczka spadajaca z okna, a przy jezdzie na
            motorze najwazniejsze jest aby sie go bac. Kiedy zachowamy respekt wszystko
            bedzie ok...o mysleniu juz nie wspominam bo bez tego przy kazdej czynnosci ani
            rusz.

buzka dla wszystkich odwaznych kobiet i dla facetow ktorzy nas wspieraja /
            czyli nie zakompleksionych dupkow ktorym prawdopodobnie niebieska tabletka juz
            nie pomaga ;) /
            • Gość: marider Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej [OT] IP: *.elpos.net 18.07.07, 21:42
              Ooo, popatrzmy- kolezanka zna sie "lepiej" na motocyklach, technice i jezdzie na
              jednosladach niz nascie lat doswiadczenia w siodle na roznych motocyklach. I co
              potrawisz na tej swojej Hondzince oprocz pokonywania kwadratowych zakretow, moze
              sie Nam pochwalisz? I kto nastce dal prawko? Zaloze sie ze zamiast wymarzonej
              Hondy ma tylko plakat nad lozkiem. Kazdy jest madry zza klawiatury a w zyciu
              dupa hehe...

To prawda ze "Niewazne co masz pod dupa, lecz wazne co masz nad nia" ale
              doswiadczenie tez robi swoje a ewolucja wyklucza nieprzystosowanych "mlodych
              gniewnych" samoistnie :)

PS: jakie tabletki sama bierzesz? ;)

Pzdr
              marider
              R1
          • tooporekt Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... 18.07.07, 21:33
            Chłopaki, dajcie spokój. Dziewczyna ma chęci, a teraz takich ze świecą szukać,
            a wy robicie jej jeszcze na złość. Pomijam już wasze nietaktowne conajmniej
            zachowanie, które jest wprost żałosne. Co ma znaczyć "na konika"? Mam tylko
            nadzieje, że nieoznacza to problemów emocjonalnych, bo u motocyklistów nie jest
            to wskazane.
            • Gość: Benek Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:47
              tu się doradza a nie "zjeżdza"...bynajmniej w tym temacie.
              • Gość: nastka Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.centertel.pl 18.07.07, 21:59
                No wiec wlasnie na tym polega chyba problem wiekszosci Panow wypowiadajacyh sie
                w tym poscie...zamiast dziewczynie doradzic, to rzucacie hasla typu : baba do
                garow. Co Wam przeszkadza kobieta na motorze? O ile sama czesto narzekam na
                babki za kierownica ktore totalnie nie maja pojecia jak sie zachowac na drodze,
                o tyle z doswiadczenia wiem ze kobieta ktora decyduje sie na nauke jazdy na
                motorze ma na tyle oleju w glowie aby nie zabic siebie ani tzw. osoby
                trzeciej...
                poza tym moze skupmy sie na faktach:-czy widzieliscie statystyki policyjne?ile
                kobiet na motorach spowodowalo wypadki
                - ile kobiet jezdzi nie odpowiednio ubranych, kaleczac sie przy drobnym
                szlifie?/ smiac mi sie chce widzac kozaczkow w slabym kasku i krotkich
                spodenkach/
                - ile kobiet kupuje motocykl w celu poderwania nan "towaru"

Marider: nie twierdze ze znam sie lepiej na motorach, jestem daleka od takiego
                sformulowania, moge co jedynie pokusic sie o stwierdzenie iz znam sie dobrze na
                zakompleksionych Panach co to im to sie wydaje ze majac 152 konie pod dupa sa
                nie wiadomo kim...
                • Gość: marider Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.elpos.net 19.07.07, 19:49
                  I na tym tez sie nie znasz - "catalogue girl" ;) Podpowiem: dowiedz sie co to
                  jest RWHP :)

PS: statystyki i obserwacje mowia ze Panie siedza przewaznie w drugim rzedzie,
                  te jezdzace w pierwszym ktore znam osobiscie (tzn bdb jezdzace na sportach) moge
                  policzyc na palcach jednej reki. Reszta tylko marzy ;)))

Pzdr
                  marider
                  R1
    • Gość: Koniarz Motur czy kunik?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:19
      Nastka nie mow ze wolisz na motorku niz na koniku??
      • Gość: nastka Re: Motur czy kunik?? IP: *.centertel.pl 18.07.07, 22:22
        To zalezy jaki konik:)

• Gość: nastka Do Ali IP: *.centertel.pl 18.07.07, 22:26
      Nie jestem niestety w stanie doradzic Ci ktory z motorkow jest najnizszy...nie
      tym sie kierowalam przy zakupie. Wiem ze jest mozliwosc obnizyc zawieszenie
      motoru, przez skrocenie amortyzatora ale to automatycznie wplywa na
      zmniejszenie komfortu jazdy...utwardzasz tym pojazd czujac kazda nierownosc
      • Gość: Benek Re: do koniarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:47
        Koniarz a ty lubisz na koniku niż na motorze tak?weż czlowieku na wstrzymanie
        albo idz pobiegac po lesie bo zaśmiecasz tylko forum jakimiś lamerskimi
        tekstami...alan de lon kurna.
        Pozdro dla wszystkich zdrowych umysłowo...
        • Gość: Koniarz Re: do Koniarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 22:55
          Beniu wyluzuj, gdyby nie kunie to i bys teraz moturka ni mial.
          Pomysl troche, idz strzel runde, Ty Alan de lon hehhehehe
          • Gość: Benek Re: do Koniarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:00
            wez czlowieku cos doradz a nie pieprzysz glupoty...
            tak jak mowiłem kawasaki zxr 400.ja mam 180cm wzrostu i dla mni jest stanowczo
            za mała.jakby stworzona dla niskich osób.
            • Gość: Koniarz Re: do Koniarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:11
              Poza koniem polecam kucyka, a tak na powaznie Aprilia RS125
    • Gość: pastooh Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.dip.t-dialin.net 19.07.07, 00:03
      Jesli to musi byc scigacz to polecam jakas 400, na rynek japonski ze wzgledu
      wlasnie na wzrost jezdzca wyszlo tam bardzo duzo tego typu maszyn, wg mnie nie
      pakuj sie w dwusowa typu nsr bo to dobre na krotko nie ten dzwiek nie ta
      predkosc a jesli trafisz na zdlawiona wersje to przy 80 konczy sie zabawa, wiec
      o dalekich podrozach zapomnij, bo troche smierc w oczach kiedy tir cie wyprzedza
      i zasysa pod siebie. Pozdrawiam
      • Gość: baba_zanetti Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.subscribers.sferia.net 19.07.07, 00:12
        NSR na początek to dobry pomysł
        • Gość: Benek Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 00:40
          honda CBR 125?czterosuw i leci te 130...
          • Gość: Charlejowiec Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 12:38
            A moze by tak junaczek??
            • Gość: Benek Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:05
              cos mi sie wydaje ze dziewczyna troche ma inny gust...
              • Gość: ALA Nastka dzięki za dobre rady :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:58
                A docinkami niektórych facetów się nie martwię hehe. Pozdrawiam :)
                • Gość: ALA Poza tym dziękuję wszystkim normalnym równie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 10:00
                  za rady :) I pozdrawiam wszystkich, nawet tych co mają coś z główką hehe
                  • gosia_80 Re: Poza tym dziękuję wszystkim normalnym równie 23.07.07, 00:15
                    Polecam Kawasaki ER-5,może to nie jest ścig, ale na pierwsze moto idealne. Ja
                    mam 168cm i siegam całymi stopami do ziemi, więc jest ok. Mnie też sie zawsze
                    marzył plastik ale zmądrzałam ;-) TEraz jestem zakochana w mojej Kawie i jedyne
                    na co bym ją zamieniła to na najnowsze jej wcielenie czyli KAwasaki ER-6 - CUDO!
    • Gość: SNIPER Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: 195.47.201.* 26.07.07, 11:17
      kup sobie quada Malutka:)
    • Gość: łukasz Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.13, 17:12
      hej sam jestem nie za wysoki i na początek kupiłem sobie kawasaki ninje 250r bardzo fajny motorek na początek polecam na wiosnę nastepnego roku bedzie moja ninja na sprzedasz. odezwi sie na matig18,92@tlen.pl jesli mieszkasz nie daleko niema problemu żebyś sie przymierzyła do niej pozdro
      • pogromca_kretynow Re: lukaszu, ty glabie 18.09.13, 18:27
        Gość portalu: łukasz napisał(a):

> hej sam jestem nie za wysoki i na początek kupiłem sobie kawasaki ninje 250r ba
        > rdzo fajny motorek na początek polecam na wiosnę nastepnego roku bedzie moja ni
        > nja na sprzedasz. odezwi sie na matig18,92@tlen.pl jesli mieszkasz nie daleko n
        > iema problemu żebyś sie przymierzyła do niej pozdro

Wpis w sprawie motoru dlka niskiej dziewczyny ma ponad 6 lat.
        • Gość: motodebil pogromco, ty cehuju IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.13, 01:15
          spyerdalaj stad.
          ale już!!! :-D
    • studentkaolka Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... 23.09.13, 11:07
      Hej, nie wiem czy myślałaś może o zakupie elektrycznego skutera? Nie wiem jak Twój stosunek co do tego typu skuterów, ale ja posiadam sama elektryka i jeśli nie planujesz robić dalekich podróży, a chcesz po prostu gdzieś dojeżdżać (praca, szkoła, uczelnia) to to jest naprawde spoko opcja. Mam takie coś www.e3scooter.com/em31-classic-dwumiejscowego/ tylko czerwone (jeśli byłabyś zainteresowana to mam na nim jakiesfotki) przemyśl, może to bedzie dla Ciebie lepsze rozwiazanie
      • biznesmannpiotr Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... 26.09.13, 13:00
        Jestem szczerze (i mile) zaskoczony, ponieważ po raz pierwszy spotkałem się o wzmiance o tym skuterze na jakimś forum - tydzień temu kupiłem żonie dokładnie taki sam model, również w kolorze czerwonym i mogę podpisać się pod postem Aleksandry (jak wnioskuję z nicka studentkaolka), żona jest prawdziwie zadowolona, używa skutera na dojeżdżanie do pracy oraz na drobne zakupy do pobliskich sklepów. Nie jest też kobietą wysoką, a powiedziałbym nawet, że raczej niską i drobną, więc polecam, wydaje mi się że w sklepie stacjonarnym e3sooter można taki pojazd wypróbować. Pozdrawiam
        • studentkaolka Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... 30.09.13, 11:48
          tak, Aleksandra to ja :p
          jak czesto ładujecie swojego elektryka? od e3scooter wiem, ze można po kazdej jeździe, robicie tak?
    • Gość: dzidek Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.customers.adc.am 29.09.13, 18:49
      Moja córka ujeżdża Ninję 500. Jest to amerykańska nazwa moto produkowanego od lat. 2 cylindry, niziutki, leciutki. Ponieważ stoi w garażu i tęskni za jazdą - jest do sprzedania. Rocznik 2007 10000mil na liczniku, kolor sunny yelow. Za 10000 oddam w dobre ręce. Gotowy do jazdy natychmiast (wiem - jesień). Pozdrawiam wszystkich na 2 kołach.
    • Gość: pp Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.softdesk.eu 25.07.17, 14:50
      Fazer 600
    • Gość: Vrr333ammm Re: Ścigacz dla dziewczyny w dodatku niskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.17, 23:53
      suzuki gs500f jak lubisz owiewki :) a jak nie to bez "f"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka