Gość: zibi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 13:33 chej mam pytanie czy ktos sie orientuje co to za sprzet jest Zipp roadstar 250 podróba Yamahy Virago przedewszystkim jego jakosc prosze o podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radek Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.07, 15:05 Witaj! Mam ten sprzet od kwietnia tego roku. Polecam. To jest Lifan LF 250 V-twin. Zalety: wygodna pozycja za kierownica, elastyczny i ekonomiczny silnik, praktycznie brak wibracji w porownaniu do rzedowych 250, efektowny wyglad. Minusy: niezbyt mocne swiatla. Czesci eksploatacyjne pasuja od Yamahy Virago 250 (np. filtr oleju). Przejechalem ponad 2.000 km i wszystko ok. To jest najlepiej wykonany chinski motocykl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIBI V Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:01 No cóż, ja mam odmienne zdanie. Światła to nic, powyżej 100km/h pojawiają się wibracje, które przenoszą się na kierownicę i podnóżki, a po przejechaniu 130 km non-stop dostałem mrówek w rękach i nogach. Łańcuch chyba nie wytrzyma dłużej jak 2,5 tyś, już mi zjada zębatki więc muszę kupić nowy. A gdzie tam znalazłeś filtr oleju kolego? Nawet w instrukcji go tam nie ma... Kolega ma 250 V z MOTOBI, ma centralne zawieszenie z tyłu i lepiej się prowadzi. Silnik ten sam. Pozdrawiam BIBI V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.subscribers.sferia.net 15.03.08, 14:52 keeway supershadow. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarod Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: 109.243.36.* 01.03.10, 22:32 chce kupić V 250 zipp roadstar, motobi, kingway chellenger, keeway cruiser, keeway supershadow. co polecicie jako najlepsze ew najmądżejszy zakup z tych. interesuje mnie nowy do 9000 lub używany do 5000. jarod@jestsuper.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarod Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: 109.243.36.* 01.03.10, 22:33 acha mam 184 wzrost i ok 100kg :) Odpowiedz Link Zgłoś
darekparkitny Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 28.05.09, 22:27 Witam mam motocykl honlei lifan 250 następcą był zipp roadstar.Mam problem bo nie mogę znaleź katalogu częsci.Nie moge namierzyć importera który może sprzedać mnie części.Czy ktoś może mnie pomóc ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 19:34 Witam.Mam Roadstara 250 firmy Zipp od maja 2007r supper maszyna nic doddać nic ujać zrobiłem nią 12 tyś km chodzi bez zarzutu.Pozdrawiam wszystkich właścicieli Zipaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.chello.pl 15.07.08, 23:07 Je tez mam Zippa,Przejechalem nim 250km, brak wibracji do 120km/h (tyl jechalem bo jest na dotariu). Maszyna super,oczywiscie do spokojnej jazdy ,pieknie wyglada (lepiej niz orginalna Virago).Ale nalezy podokrecac wszystkie sroby po przegladzie zerowym bo sprzedawcy robia go na odwal. Po zakupie przejedz ok.10 km i wymien olej. Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 27.04.09, 16:51 Odświeżę temat, jak sprawuje się Roadstar? Odpowiedz Link Zgłoś
herox Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 07.05.09, 13:37 Czy ktoś jeździ takim sprzętem? Odpowiedz Link Zgłoś
darekparkitny Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 10.06.09, 19:24 ja mam poprzednika honlei lifan 250 przejechałem nim narazie 800 km i nic się nie dzieje chodzi jak igiełka mało pali bo nie całe 3litry Jak postawiłem obok zipp roadstar to różni się tylko ubarwieniem poza tym to jest kropka w kropke to samo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qki Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.09, 14:50 Do tej tandety nigdy mnie nie przekonacie nawet jak ktoś trafi na dobry egzemplarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zippowiec Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:55 Powiedzcie mi proszę jak w tym motorze jest rezerwa paliwa na ( kranik na dól czy do góry ) !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.ramtel.pl 26.08.09, 01:02 Marna jakość materiałów użytych przy osprzęcie silnika, przewody paliwowe, podciśnienowe (podciśmnienowa pmpa paliwa, nędzne opaski uszczelniajace układ paliwowy, UWAGA !!! Grozi rozczelnieniem duże prawdopopodobieństwo pożaru) jeżeli posiadasz umijętności techniczne można się tym trszkę pobawić. Motocykl dobrze wyważony niwiele odbiega masą i budową od Virago leczs nie to samo. Nie licz na servis czytaj perjodyki i "zrób to sam". Analizując układ zasilania sinika i możliwość jego niekontrolowanego rozszczelnienia jestem ciekay KTO wydał świadedectwo homologacji na ten typ pojazdu, może do testów homologacyjnych była użyta Yamacha Virago (oczywiśie to żart? Pozdrawim wszystkich użytkowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cayman Re: zapytanie o Zipp roadstar 250 IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.10, 20:59 nie wiem czy kupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v250 Zipp Roadstar 250 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.03.14, 18:44 Od trzech sezonów jeżdżę Xinlingiem silnik 2v49FMM , rocznik 2005. Kupiony został w Kingway u i ma teraz ponad 12 tysięcy przebiegu choć faktycznie może mieć więcej. Mam ok 190 wzrostu i wyglądam dość śmiesznie jakbym jeździł skuterem :) ale sprzęt mi pasuje jeśli chodzi o osiągi (zrywny ale do opanowania czyli idealny) i spalanie tzn. 3L/100 (4 jak jest przymrozek), najszybciej jechałem 130 ale zero komfortu bez szyby i stroju motocyklowego dlatego zwykle jeżdżę 100-110 km/h. Co do jakości to nie ma opcji żeby za ułamek wartości oryginału dostać to samo pierdoły typu złażący chrom z klamek czy z wydechu to drobiazgi bo moto jeździ i to dobrze a tego typu sprzęty zazwyczaj służą do nauki i obycia z motocyklem więc lepiej się wywrócić na czymś za 8 tys. niż za 20 i płakać że serwis nas kroi ( nigdy się nie wywróciłem ale są tacy którym się to zdarza). Minusem dla mnie jest tylko to, że niema nóżki centralnej. filtr oleju powietrza i pewnie inne rzeczy pasują od virago 250 bo czytałem instrukcje oryginału i wizualnie wszystko pasuje i potwierdzają to informacje z for internetowych. Odpowiedz Link Zgłoś