Dodaj do ulubionych

Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów

IP: *.tpnet.pl 01.03.08, 23:08
Znajomy policjant mówił mi, że ten nakaz jest szkodliwym, nie tylko dla
motocyklistów, ale i pieszych i rowerzystów.

Wypowiedz policjanta w podobnym tonie znalazłem tutaj:

tiny.pl/l65h
Obserwuj wątek
    • pablo-se Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów 02.03.08, 00:08
      Mimo że jechałem na światłach nie uchroniło mnie przed wypadkiem. Sprawca
      tłumaczył się policji, że mnie nie widział ;]
      • Gość: Sharky83 Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 00:27
        Witam

To było pewne jak to wprowadzili teraz światła samochodowe i motocyklowe się zlewają a ale czy ktoś mówił że zależy mu w tym kraju na bezpieczeństwie motocyklistów ? za to przemysł od żarówek ma się coraz lepiej ...
        • Gość: zi-k Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.146.219.176.ip.airbites.pl 02.03.08, 06:15
          Policjant(z paranoją), i spiskowa teoria dziejów,światła samochodowe
          i motocyklowe się zlewają,kierunki mniej widoczne
          Wspaniała dyskusja,mnóstwo przekonywujących argumentów.Bełkot.
          W nocy też nie powinno być obowiązku jazdy na światłach bo oślepiają.
          • Gość: yamaha Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.tpnet.pl 02.03.08, 17:55
            Ty dobrze się czujesz?
            • Gość: leon Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 13:19
              Tu widzisz chłopie jest problem nie mały bo ja nawet bez nakazu
              jeździłem na światłach i żebym przestał to robić musiałby być zakaz
              ustanowiony
              • Gość: yamaha Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: 217.98.20.* 04.03.08, 15:45
                Widocznie jesteś mentalnym niewolnikiem.
    • Gość: spiwor Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.08, 10:19
      Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów

Na szczęście nie wszystkich. Np. dla mnie światła są jak najbardziej wporządku -
      kręta droga, wystarczą krótkie rzuty okiem i już widać czy coś z naprzeciwka nie
      jedzie i więcej czasu jest np. na wyłapywanie czy nie ma na drodze jakiegoś
      truchła czy innej nierówności.
      Nie wiem co siedzi w innych użytkownikach drogi jak widząc motocykl wyprzedzają
      na trzeciego a tak jak widzą jedno światło to może choć część pomyśli, że to
      samochód z jednym okiem i nie wyskoczy na trzeciego.
      • Gość: yamaha Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.tpnet.pl 02.03.08, 11:40
        Czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem? Nie chodzi o to, ze to zle ze ty jedziesz na swiatlach. Zle ze jada samochody, bo wtedy twoje swiatla o kant d... rozbic.
        • Gość: spiwor Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.08, 15:04
          Może napisałem to trudno do zrozumienia ale w poście powyżej chodzi o nie moje a
          o zapalone światła samochodów.

Gość portalu: yamaha napisał(a):

> Czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem? Nie chodzi o to, ze to zle ze ty jedziesz
          > na swiatlach.

Może napisałem to trudno do zrozumienia ale w poście powyżej chodzi o nie moje a
          o zapalone światła samochodów.

>Zle ze jada samochody, bo wtedy twoje swiatla o kant d... rozbic

Ze światłami czy bez i tak kierowcy samochodów nie chcą zauważać motocykli jak
          pokazuje np. przykład Pablo-se, przynajmniej jak samochody mają zapalone światła
          to są bardziej widoczne i łatwiej się ich wystrzegać.
          Tak na marginesie nie chcę nikogo przekonywać, że dla wszystkich zapalone
          światła samochodów są dobre - dla mnie są.
      • Gość: dzidek Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.03.08, 22:11
        cytat
        Na szczęście nie wszystkich. Np. dla mnie światła są jak najbardziej wporządku
        > -
        > kręta droga, wystarczą krótkie rzuty okiem i już widać czy coś z naprzeciwka ni
        > e
        zwierzęta za zakrętem też mają światła?
    • Gość: dingo Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:13
      Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów

Motocyklistów zabija prędkość, pech, jakość nawierzchni lub
      nieuwaga, także innych uczestników ruchu...itd.
      Nie słyszałem, żeby któregokolwiek zabiły światła albo nakaz.
    • naprawdetrzezwy Zabija głupota sprawcy. 02.03.08, 18:07
      Trzeba być debilem lub policjantem, by twierdzić, ze zabijają prędkość, światła,
      znaki czy muldy...
      • Gość: siekiera77 Re: Zabija głupota sprawcy. IP: *.aster.pl 02.03.08, 22:00
        naprawdetrzezwy napisał:
        > Trzeba być debilem lub policjantem, by twierdzić, ze zabijają prędkość, światła
        > znaki czy muldy...

popatrz, popatrz...
        a ty sobie żyjesz
        w najlepsze... :-D
        • deviant.rr osobiście myślę... 03.03.08, 11:30
          że nakaz jazdy przez cały rok z włączonymi światłami to chyba jedyna słuszna
          ustawa rządu kurduplawych braci z kompleksami.
          Jest to tak oczywiste, że nie ma sensu dyskutować z ludźmi o tym czy warto czy
          też nie.
          Osobiście w jasny słoneczny dzień jeżdżę na długich światłach - jestem
          całkowicie świadom tego, że łamię prawo. Jest nawet gorzej, bo przyjmując mandat
          za to wykroczenie mówię wprost, że ledwo wsiądę na motocykl od razu włączę
          długie światła.
          W pochmurny dzień lub w miarę spadku natężenia oświetlenia wyłączam długie.
          Tak czy inaczej zdanie swoje o słuszności jazdy w dzień z włączonymi światłami
          przez wszystkie pojazdy silnikowe podtrzymuję.
          • Gość: Potas Re: osobiście myślę... IP: 195.128.228.* 03.03.08, 14:13
            Jak to światło nie zabija????
            czyżby nikt z was nie widział nigdy miecza swietlengo rycerzy jedi?
            zabija i to jak!!!
            • Gość: dingo Re: osobiście myślę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 18:14
              Ja też jeżdżę na długich, tylko na trasie długich używam do migania.
              Jeździłem też tak zanim był nakaz jazdy na światłach.
          • Gość: baba_zanetti Re: osobiście myślę... IP: *.subscribers.sferia.net 03.03.08, 21:25
            mnie się wydaje że jazda na długich to już przesada, raz jesteś
            lepiej widoczny a raz oślepisz, a długie światła motocyklowe
            oślepiają i to nieźle.
            Jak to jest z tymi stataystykami, jest mniej wypadkow czy nie?
            • Gość: yamaha Re: osobiście myślę... IP: *.tpnet.pl 03.03.08, 23:03

Wypadków jest więcej.
            • Gość: spiwor osobiście myślę... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.08, 11:24
              Statystyki może by coś powiedziały jakby nie zmieniała się ilość kierowców i
              samochodów na drodze.
              W samym takim Wrocku na prawko zdaje dziennie kilkadziesiąt osób(ile zdaje to
              już inna sprawa) a w urzędzie miejskim dzień w dzień jest rejestrowanych mnóstwo
              pojazdów, kolejki, że szok.
              Jakby proporcjonalnie do tego rosła ilość dróg to może by statystyki były
              wiarygodne.
              • Gość: yamaha Re: osobiście myślę... IP: *.tpnet.pl 04.03.08, 15:44
                No i co z tego?
                Ilośc samochodow rosnie stale od kilku lat, a ilosc wypadkow do tej pory malala.
    • andreas750 Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów 04.03.08, 12:34
      Gość portalu: yamaha napisał(a):

> Znajomy policjant mówił mi, że ten nakaz jest szkodliwym, nie tylko dla
      > motocyklistów, ale i pieszych i rowerzystów.
      >
      > Wypowiedz policjanta w podobnym tonie znalazłem tutaj:
      >
      > tiny.pl/l65h

... a łyżka na to: NIEMOŻLIWE.
      • Gość: dingo Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 19:24
        dla zainteresowanych link
        www.patrzwlusterka.pl/
    • Gość: rider Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:25
      suzukibandit.phorum.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka