Gość: yamaha IP: *.tpnet.pl 01.03.08, 23:08 Znajomy policjant mówił mi, że ten nakaz jest szkodliwym, nie tylko dla motocyklistów, ale i pieszych i rowerzystów. Wypowiedz policjanta w podobnym tonie znalazłem tutaj: tiny.pl/l65h Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pablo-se Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów 02.03.08, 00:08 Mimo że jechałem na światłach nie uchroniło mnie przed wypadkiem. Sprawca tłumaczył się policji, że mnie nie widział ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sharky83 Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 00:27 Witam To było pewne jak to wprowadzili teraz światła samochodowe i motocyklowe się zlewają a ale czy ktoś mówił że zależy mu w tym kraju na bezpieczeństwie motocyklistów ? za to przemysł od żarówek ma się coraz lepiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi-k Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.146.219.176.ip.airbites.pl 02.03.08, 06:15 Policjant(z paranoją), i spiskowa teoria dziejów,światła samochodowe i motocyklowe się zlewają,kierunki mniej widoczne Wspaniała dyskusja,mnóstwo przekonywujących argumentów.Bełkot. W nocy też nie powinno być obowiązku jazdy na światłach bo oślepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamaha Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.tpnet.pl 02.03.08, 17:55 Ty dobrze się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 13:19 Tu widzisz chłopie jest problem nie mały bo ja nawet bez nakazu jeździłem na światłach i żebym przestał to robić musiałby być zakaz ustanowiony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamaha Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: 217.98.20.* 04.03.08, 15:45 Widocznie jesteś mentalnym niewolnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.08, 10:19 Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów Na szczęście nie wszystkich. Np. dla mnie światła są jak najbardziej wporządku - kręta droga, wystarczą krótkie rzuty okiem i już widać czy coś z naprzeciwka nie jedzie i więcej czasu jest np. na wyłapywanie czy nie ma na drodze jakiegoś truchła czy innej nierówności. Nie wiem co siedzi w innych użytkownikach drogi jak widząc motocykl wyprzedzają na trzeciego a tak jak widzą jedno światło to może choć część pomyśli, że to samochód z jednym okiem i nie wyskoczy na trzeciego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamaha Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.tpnet.pl 02.03.08, 11:40 Czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem? Nie chodzi o to, ze to zle ze ty jedziesz na swiatlach. Zle ze jada samochody, bo wtedy twoje swiatla o kant d... rozbic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.03.08, 15:04 Może napisałem to trudno do zrozumienia ale w poście powyżej chodzi o nie moje a o zapalone światła samochodów. Gość portalu: yamaha napisał(a): > Czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem? Nie chodzi o to, ze to zle ze ty jedziesz > na swiatlach. Może napisałem to trudno do zrozumienia ale w poście powyżej chodzi o nie moje a o zapalone światła samochodów. >Zle ze jada samochody, bo wtedy twoje swiatla o kant d... rozbic Ze światłami czy bez i tak kierowcy samochodów nie chcą zauważać motocykli jak pokazuje np. przykład Pablo-se, przynajmniej jak samochody mają zapalone światła to są bardziej widoczne i łatwiej się ich wystrzegać. Tak na marginesie nie chcę nikogo przekonywać, że dla wszystkich zapalone światła samochodów są dobre - dla mnie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.03.08, 22:11 cytat Na szczęście nie wszystkich. Np. dla mnie światła są jak najbardziej wporządku > - > kręta droga, wystarczą krótkie rzuty okiem i już widać czy coś z naprzeciwka ni > e zwierzęta za zakrętem też mają światła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:13 Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów Motocyklistów zabija prędkość, pech, jakość nawierzchni lub nieuwaga, także innych uczestników ruchu...itd. Nie słyszałem, żeby któregokolwiek zabiły światła albo nakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Zabija głupota sprawcy. 02.03.08, 18:07 Trzeba być debilem lub policjantem, by twierdzić, ze zabijają prędkość, światła, znaki czy muldy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siekiera77 Re: Zabija głupota sprawcy. IP: *.aster.pl 02.03.08, 22:00 naprawdetrzezwy napisał: > Trzeba być debilem lub policjantem, by twierdzić, ze zabijają prędkość, światła > znaki czy muldy... popatrz, popatrz... a ty sobie żyjesz w najlepsze... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
deviant.rr osobiście myślę... 03.03.08, 11:30 że nakaz jazdy przez cały rok z włączonymi światłami to chyba jedyna słuszna ustawa rządu kurduplawych braci z kompleksami. Jest to tak oczywiste, że nie ma sensu dyskutować z ludźmi o tym czy warto czy też nie. Osobiście w jasny słoneczny dzień jeżdżę na długich światłach - jestem całkowicie świadom tego, że łamię prawo. Jest nawet gorzej, bo przyjmując mandat za to wykroczenie mówię wprost, że ledwo wsiądę na motocykl od razu włączę długie światła. W pochmurny dzień lub w miarę spadku natężenia oświetlenia wyłączam długie. Tak czy inaczej zdanie swoje o słuszności jazdy w dzień z włączonymi światłami przez wszystkie pojazdy silnikowe podtrzymuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potas Re: osobiście myślę... IP: 195.128.228.* 03.03.08, 14:13 Jak to światło nie zabija???? czyżby nikt z was nie widział nigdy miecza swietlengo rycerzy jedi? zabija i to jak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: osobiście myślę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.08, 18:14 Ja też jeżdżę na długich, tylko na trasie długich używam do migania. Jeździłem też tak zanim był nakaz jazdy na światłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba_zanetti Re: osobiście myślę... IP: *.subscribers.sferia.net 03.03.08, 21:25 mnie się wydaje że jazda na długich to już przesada, raz jesteś lepiej widoczny a raz oślepisz, a długie światła motocyklowe oślepiają i to nieźle. Jak to jest z tymi stataystykami, jest mniej wypadkow czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamaha Re: osobiście myślę... IP: *.tpnet.pl 03.03.08, 23:03 Wypadków jest więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiwor osobiście myślę... IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.03.08, 11:24 Statystyki może by coś powiedziały jakby nie zmieniała się ilość kierowców i samochodów na drodze. W samym takim Wrocku na prawko zdaje dziennie kilkadziesiąt osób(ile zdaje to już inna sprawa) a w urzędzie miejskim dzień w dzień jest rejestrowanych mnóstwo pojazdów, kolejki, że szok. Jakby proporcjonalnie do tego rosła ilość dróg to może by statystyki były wiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yamaha Re: osobiście myślę... IP: *.tpnet.pl 04.03.08, 15:44 No i co z tego? Ilośc samochodow rosnie stale od kilku lat, a ilosc wypadkow do tej pory malala. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas750 Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów 04.03.08, 12:34 Gość portalu: yamaha napisał(a): > Znajomy policjant mówił mi, że ten nakaz jest szkodliwym, nie tylko dla > motocyklistów, ale i pieszych i rowerzystów. > > Wypowiedz policjanta w podobnym tonie znalazłem tutaj: > > tiny.pl/l65h ... a łyżka na to: NIEMOŻLIWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dingo Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.08, 19:24 dla zainteresowanych link www.patrzwlusterka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rider Re: Nakaz jazdy na światłach zabija motocyklistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 14:25 suzukibandit.phorum.pl Odpowiedz Link Zgłoś