Dodaj do ulubionych

Co Wybrac?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 21:58
Witam poszukuje jakiejś fajnej 125 doradzie coś
Obserwuj wątek
    • Gość: Adaś Re: Co Wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 22:20
      Jeśli interesują Cie przecinaki 125 to najmocniejsza i najlepsza moim
      zdaniem(jak i zdaniem wielu) jest yamaha tzr 125(najlepiej od rocznika 98), no
      niby cagiva mito jest mocniejsza ale już nie ma tego uroku co tzr'ka. Jeśli
      chodzi Ci bardziej o wygląd zbliżony do R1 i R6 czyli kocie oczy itp to Honda
      NSR'ka ale jak ją zakupisz to będziesz w nią pakował dodatkowe pieniądze-a
      raczej tak mówią. Sympatyczna jest też Honda CBR i aprilia RS. Jeśli chodzi Ci o
      chopperowate klasy 125 to tylko(moim zdaniem) aprilia red rose 125. A jeśli
      chcesz crossówe, enduro to naprawdę masz w czym wybierać choć ja bym polecił
      Yamahe TD 125 ;)
      Napisz która Cię interesuje, i w jakim kierunku zmierzasz ;)
      • Gość: 125 Re: Co Wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 12:17
        Ja szukam czegos w stylu Yamaha YZF-R 125, APRILIA RS 125, Honda CBR 125
        • Gość: Adaś Re: Co Wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.08, 13:40
          Czyli przecinaki z silnikiem kosiarki :) no to tak- najbardziej godna uwagi jest
          jak już mówiłem Yamaha TZR 125 Belgarda, silniczek mały, ale motor naprawdę jak
          na ta pojemność jest dość spory i najbardziej przypomina rasową 600tke oraz
          dysponuje ogromną jak na tą pojemność mocą 40KM, Honda CBR 125... dla mnie ten
          motocykl ma klimat, ale nie z tą pojemnością... Brakuje mu trochę tuszy, bo
          wygląda jak takie chuchro.. Aprilia RS 125 jest dość oklepana, ale w przypadku
          jakichkolwiek awarii są problemy z elementami zamiennymi, czego nie masz w
          przypadku TZRki ponieważ asortyment części na naszym rynku jest zawrotnie duży,
          a i nie drogi. TZRki powyżej 2000roku są już stylizowane na R1, bo rozumiem, że
          zależy Ci na tym, żeby motorek przypominał ten model. Jak już wcześniej
          powiedziałem, najbardziej godna uwagi i polecenia jest TZRka, ponieważ dysponuje
          największą mocą (no pomijając cagive mito ale po co komu w 125 siódmy bieg?),
          jest to maszyna nie do zdarcia i ma ten klimat prawdziwego motocykla-choć nie
          można zapomnieć że jest dwusuwem o pojemności 125ccm ;)
          • Gość: 125 Re: Co Wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 20:34
            tak tak ale wez dostań tzrke z produkcji po 2000 może byś tak coś ladnego i zrywnego przectawił prosze... bo tzrki z 19...któregos wyglądają jak jak no żle tyglądaja fajnie wygląda r 125 ale to czterosów i jest jednak mimo woli słabszy ;( a co myślisz o derbi gpr aprila rs ( a nsrki naprawde sa takie złe?) pozdro czekam na odp
    • Gość: jagoodmenka Re: Co Wybrac? IP: *.toya.net.pl 03.09.08, 20:49
      A może coś bardziej wygodnego? Przecież takie słabiuchne przecinaki
      to męczarnia(niewygodna pozycja na dłuższą metę strasznie potrafi
      zmęczyć)-zależy jeszcze jak chcesz używać tej 125tki.
      Ja jeżdżę obecnie Hondą CLR 125 i jestem zadowolona-dojeżdżam
      codziennie do pracy i uważam że to wspaniały wybór. Taki motocykl
      nie boi się wysokich krawężników i można nim wjechać w lekki teren.
      • Gość: Adaś Re: Co Wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 22:50
        Ale nie rozumiem, TZRki po 1998roku są naprawdę ładne, a jeśli chcesz żeby taka
        wyglądała jak replika R1 to zmieniasz czachę i masz kocie oczy ;) Derbi moim
        zdaniem to taka zabawka i nie wiem czy części do tego nie stanowią problemu-nie
        wiem. najbardziej rasowym "przecinakiem" klasy 125 jest TZR'ka Belgarda i tu
        chyba wszyscy się zgodzą(to jest 40KM).

Co do NSRki nie jestem przekonany, zacytuje słowa kolegi "Jeśli ją kupisz to nie
        będzie ostatni wydatek jaki w nią wpakujesz"- miał na myśli że jest trochę
        awaryjna... Jeśli chodzi o RS to mi osobiście nie podoba się w niej jedna
        sprawa-nie wygląda masywnie, a jednak 600 powinna mieć swoją tuszę-choćby wizualną.
        Tyle ode mnie ;)
        • Gość: 125 Re: Co Wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 18:38
          a co myślisz o tej nowej r 125 coś więcej co do cagivy bo podobno dość mocny i niezawodny sprzęt?! ;)

• Gość: Adaś Re: Co Wybrac? IP: 83.15.11.* 06.09.08, 11:11
            Hmm... CO do Cagivy Mito to... nie jestem do tego motocykla przekonany, bo
            odpycha mnie ten siódmy bieg.. ale to moje prywatne zdanie. Jeśli chodzi o
            żywotność i te sprawy to jest to sprzęt wytrzymały, ale.. jeśli coś się z w nim
            spierdaczy to są problemy z częściami zamiennymi, nie ma dużo cagiv na rynku..
            Pytałeś czy mocny- wg statystyk jest silniejszy od TZR Belgardy, ale ja mógłbym
            z tym polemizować. Ale na pewno byłaby lepszym zakupem niż NSR'ka czy CBR'ka ;)
            • Gość: 125 Re: Co Wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 23:20
              W nowszych wersjach chyba od 95 jest już stosowana skrzynia 6 biegowa (do mito)
              Ciągle myśle tzr 125/cagiva mito/derbi gpr/aprila rs125 i kurcze nie moge sie zdecydować bo piszecie no tak tak moim zdaniem a kurcze chętnie bym wysłuchał konkretów szajs bo to i to / super bo to i to Zgóry dzięki za pomoc
              • Gość: Adaś Re: Co Wybrac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.08, 20:31
                Bo odpowiedź "moim zdaniem" jest uzasadniona. powiem tyle.

TZRka to bardzo dobry produkt, niezawodna, dużo tanich części jakby coś się
                miało popsuć(a takich wypadków jest mało), szybkie, wizualnie masywne, ale
                naprawdę fajnie się prowadzi.

NSRka, wymaga wkładu finansowego, wydaje się chucherkiem, też się łatwo
                prowadzi, ale nigdy bym jej nie kupił bo oczarowała mnie TZRka z serii 125.

Mito- nie powiem bo nigdy nie jeździłem, swoje słowa przytaczam z tego co
                zasłyszałem lub przeczytałem.

Derbi- jak w/w

RS 125- jedyny realny konkurent dla TZRki, ale także jest bardziej awaryjna no i
                części dość drogie.

Moja wypowiedź jest w 100% obiektywna więc nie kieruj się słowami "oczarowała
                mnie TZRka"

Może być? :>
                • Gość: 125 Re: Co Wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 16:11

thx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka