Dodaj do ulubionych

HELP!!!LEJE MI W ŚWIECE??!

26.11.03, 23:20
dzieki za odpowiedzi na "jazde na 3 swiecach"ale...wyczyściłem świece i
nadal to samo tzn..jak odpale i zaczynam jeżdzić to wszystko jest ok ale po
ok 10 min jazdy jak silnik sie nagrzewa czuje spadek mocy i...jakby mi
zalewało świece właśnie jak temu zapobiec i co zrobić???czekam na odpowiedż
z góry dziekuje pozdrawiam...
Obserwuj wątek
    • hiszpan25 Re: HELP!!!LEJE MI W ŚWIECE??! 27.11.03, 09:33
      A ile kilometrów zrobiłeś juz na tych świecach? Może to juz czas wymienić je na
      nowe?
      A po drugie masz założone świece o odpowiedniej ciepłocie? (zalecane przez
      producenta) czy po prostu dowolne bo akurat takie miałes pod ręką?

Motocykl jest bardzo czuły na właściwe swiece i ich stan techniczny.
      • szymon.dziawer Re: HELP!!!LEJE MI W ŚWIECE??! 27.11.03, 10:22
        Czołem.
        To co Hiszpan +
        skoro zalewa Ci ciagle tę samą świecę, to może masz coś skopsane z tym jednym
        gaźnikiem. Poza tym sprawdź przewody.
        Pozdrówki
        Szymon
        • hiszpan25 Re: HELP!!!LEJE MI W ŚWIECE??! 27.11.03, 13:03
          Nie sądzę żeby to była sprawa gaźnika bo kolega pisze że po przeczyszczeniu
          świecy moto przez jakieś 10 minut jeździ normalnie. A dopiero po nagrzaniu się
          zaczyna wariować... zupełnie jakby świeca nie nadążała się oczyszczać z osadów
          (za zimna świeca?). Ale kto wie? jak chcesz mieć pewność to spróbuj jeszcze
          zamienić tą świecę ze świecą z innego cylindra. Jak w tym drugim cylindrze tez
          ją zaleje to masz juz wyjaśnienie że to wina świecy a jak zaleje inną świecę w
          tym samym cylindrze to bedzie to wina gaźnika lub przewodów jak pisał Szymon.
          • klocek9 Re: HELP!!!LEJE MI W ŚWIECE??! 27.11.03, 18:30
            ok wielkie dzieki za rady spróbuje tego co napisaliscie i odezwe sie jeszcze
            jak coś bedzie nie tak.jeszcze raz dzieki pozdrawiam
            • kawasakizx12ninja Re: HELP!!!LEJE MI W ŚWIECE??! 10.03.04, 23:21
              Czesc,to co napisze nie napawa optymizmem poniewaz ja rowniez doswiadzczylem
              tego samego jezdzac w swoim czasie na zzr1100.Wszystko zaczelo sie w chwili
              odebrania motocykla z autoryzowanego serwisu gdzie byl on poddany wymianie
              glowicy.Moze napisze w sposob szczegolowy co sie dzialo a wiec:Po uruchomieniu
              silnika gdy byl jeszczwev zimny,wszystko bylo w najlepszym porzadku lecz po
              zagrzaniu silnika do optymalnej temp. i przejechaniu nim okolo 15
              kilometrow ,jeden z cylindrow przestawal pracowac ,wiec zatrzymywalem sie i
              zaczynalem ta zmudna czynnosc jaka bylo zdemontowanie zbiornika itd. po to aby
              uzyskac swobodny dostep do swiecy w celu jej wyczyszczenia.Efekt byl
              krotkotrwaly bo doslownie na 20 sekund silnik pracowal prawidlowo a pozniej
              znowu to samo pomagala jedynie wymiana swiecy ale tylko jak juz wczesniej
              napisalem na okolo 15 km.Zuzylem tym sposobem okolo 10 swiec i postanowilem ze
              dluzej tak byc nie moze !!! Moj kuzyn ( mechanik samochodowy)podjal sie
              rozlozenia silnika a jego diagnoza byla latwa do przewidzenia a mianowicie
              przegzane i polamane pierscienie tlokowe!!!.W taki oto sposob zalatwil mnie
              serwis kawasaki.Mysle drogi kolego ze w Twoim przypadku mamy doczynienia nie z
              paliwem i przewodami a raczej z pierscieniami.Rada : sprawdz sprezanie i
              dodatkowo odetnij doplyw benzyny, wykrec swiece pokrec kilka razy rozrusznikiem
              i spojrz przez otwor po swiecy czy widac tam resztki cieczy .Jezeli cos tam
              bedzie to tylko olej!U mnie tak na to wpadlismy i po wymianie pierscieni
              wszelkie niedomagania ustapily . Czesc i pozdrawiam
    • nypelek Re: HELP!!!LEJE MI W ŚWIECE??! 21.02.04, 23:28
      hej jeśli wszystkie porady już wyprubowałeś to sprawdz zaworek przelewowy w
      gażniku. A w ostateczności cisnienie sprężania wcylindrach. Może olej
      przedostaje się do komory spalania co może być przyczyną złego spalania się
      mieszanki ,szczegulnie po rozgrzaniu się oleju silnikowego.

• rysiek24 Re: HELP!!!LEJE MI W ŚWIECE??! 11.03.04, 15:06
      tak i mi sie wydaje ze to cos z pierscieniami gaznik czy zimny czy cieply
      powinnienp racowac taksamo szczegolnie ze sie raczej nie nagrzewa sprawdz
      sprezanie moze jeszcze da sie uratowac cylinder a moze to cos z glowica ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka