Dodaj do ulubionych

pytanie do was

IP: *.aster.pl 24.02.05, 01:23
kto sie tu wpisuje? aktorzy, krytycy? nie rozumiem tej anonimowosci... w
koncu jak sie nie pisze i nie mowi pod swoim naziwskiem, to co to nam
osobiscie niby ma dawac?
Popisze sie anoniowo, bo tak tu podpisuje sie reszta. Ale z drugiej strony
jakos mam potrzebe mowic we wlasnym imieniu. Tyle, ze czulabym sie
idiotycznie i naiwnie podpisujac sie i mowic kim jestem naprawde w tym
miejscu. Zaraz bym pewnie tez od anonima oberwala...
Obserwuj wątek
    • Gość: anonimowy Re: pytanie do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:57
      no wlasnie, to jest pytanie co tu za anonimowy dramat sie wydarza na tym forum
      teatralnym
      • Gość: Mazut Re: pytanie do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.05, 16:24
        Jest tu jeden nieanonimowy Mościcki, ale nie jest pewne czy to on, bo chodzą
        słuchy że to Pawłowski się podszywa żeby jatrzyć...
    • Gość: anka Re: pytanie do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 20:26
      jeśli nie odpowiada komuś formuła tego forum,to proponuje założyć nowe,gdzie
      będzie obowiazywała(niepisana,bo innej w sumie być nie może) zasada podawania
      imienia i nazwiska.choć wg mnie to jakaś utopia,no bo zawsze można podać
      fałszywe.o anonimowości jakiś czas temu tak pięknie :) pisał szarak... ja nie
      jestem w stanie lepiej wupowiedziec się na ten temat.
      poza tym,ja nie studiuje ani Wotu,ani aktorstwa,ani żadnego innego kierunku
      bezposrednio związanego z teatrem,i chyba nie jestem jedyną "niewtajemniczona"
      na tym forum.czas najwyższy skończyc z tą egocentryczną wizją wociaków dot.
      forum!!!chociaż,nie wiem czy ty ,anonimowa,również jestes z tego towarzystwa
      (bez pejoratywnych podtekstów),więc ten ostatni wniosek moze być nie na
      miejscu:)
      • protect_me Re: pytanie do was 25.02.05, 15:14
        w sumie anonimowosć jest domeną internetu...

aaale jakby zalozyc takie forum, gdzie kazdy by przedstwił swoje 'cv' to
        mogłoby byc ciekawym doświadczeniem, co do imienia i nazwiska mam pewne
        objekcje...moze to przez te wrodzona nieufność
        • Gość: Gruszczyński Re: pytanie do was IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 25.02.05, 15:51
          Nie lubię Mościckiego!
          • Gość: anja Re: pytanie do was IP: *.provider.pl / *.provider.pl 26.02.05, 00:30
            a ja jego recenzji;-)
            • Gość: szustoff Re: pytanie do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 02:30

na grono.net jest tez forum teatralne
              choc tu wiecej bluskuf ;)

w sobote w lemadame "jednocześnie" 19.00
              zapraszam
      • axur Re: pytanie do was 26.02.05, 16:50
        ale ja nie rozumiem tej spiskowej teorii, którą niektórzy z upodobanie szerzą

>czas najwyższy skończyc z tą egocentryczną wizją wociaków dot.
        forum

nie rozumiem. kto ma wizje? wot? czy pozostali? i jakiego rodzaju są to wizje?
        prosze o konkrety, bo chciałabym się nawet moze obronic i powalczyć o dobre
        imię wotu, ale nie wiem, czy jest przeciw czemu
        • Gość: anka Re: pytanie do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 20:02
          axur,nie musisz bronić ani siebie ani dobrego imienia wotu:)chodziło mi o to,że
          w wielu wypowiedziach przewija się wątek,że wszyscy odwiedzający to forum znają
          sie w realu-jak się domyślam z wotu,i wypowiadają się tutaj,bo koniecznie chcą
          komuś tyłek obsmarować.i te wieczne lamentacje,żeby podpisywać sie imieniem i
          nazwiskiem,bo inaczej to ,własciwie nie wiem czy niemoralnie czy
          niekulturalnie... i tu by mi rzeczywiście pasowało określenie"spiskowa teoria
          dziejów":)
          • axur Re: pytanie do was 27.02.05, 00:17
            Jak ktoś słuszeni zauważył, tu jest internet, i niemal nie sposób udowodnić, że
            ktoś jeden, to własnie akurat ta osoba.

Internet rządzi się swoimi prawami, tu też nie wszyscy przestrzegają zasad, jak
            w realny świeice, no difference

Jeżeli ktoś wie / orientuje się kto jest kim w rl, nie ma powodu, żeby to tutaj
            wyciągać. W moemncie, kiedy zasadą jest, że każdy ma prawo do własnej
            identfikacji, może to zrobić za pomoca nazwiska i numeru dowodu, a może temu
            odmówić i być czerwonym kapturkiem, bacą albo dalajlamą. Nick jest etykietą,
            którą ktoś sobie sam przykleja, z takiego czy innego powodu, i wcale nie musze
            nazwiska traktować jako rzeczywistego, prawda?

Zresztą, kto jest kim, najmniej nas powinno obchodzić (oczywiście, obchodzi, bo
            jesteśmy z natury śledczy, plotkarze i intryganci, nie wszyscy, ale większość).
            Przychodzimy tu, bo chcemy coś powiedzeć, pokłócić się z kims, albo znaleźć
            potwierdzenie własnych opinii. I chyba znaczna większośc pojmuje różnice między
            tzw. vr i rl.

- Zróbmy zbiórkę.
            - Gdzie?
            - Nie "gdzie" tylko "po ile".
            • Gość: anonimowy Re: pytanie do was IP: *.aster.pl 27.02.05, 12:23
              ja nie mam zadnej przyjemnosci z klocenia sie tu z kimkolwiek, poniewaz
              wszelkie ciosy sa dozwolone. dlatego tez odwaga mowienia prawdy nie jest tu
              odwaga. czesciej nawet - ma ona znamiona donosu, lub ohydnej plotki. forma
              literacka jakiej sie tu uzywa sporadycznie jest ciekawa, wyrafinowana,
              dowcipna. raczej leci "co slina na jezyk przyniesie". stad nawet pisanie prawdy
              niczym nie rozni sie od informacji wymienianych w maglu. bo w maglu mozna tak
              jak tu mowic wszystko. i nie ponosi sie zadnych konsekwencji - w koncu co
              prezydenta czy redaktora naczelnego obchodzi co sie gada w maglu?
              poza tym wypowiedz na forum ma tak krotka forme, POLEGA WLASNIE NA ULOTNOSCI,
              AKTUALNOSCI, TYMCZASOWOSCI, ze byc moze nie moze ona miec ciekawej formy
              literackiej... nie wiem
              poza tym - nie wiem czy mnie interesuja tak bardzo czyjs poglady wyrazane
              tutaj, bowiem nie mam pojecia, czy krytykowany piotr lazarkiewicz nie wpisuje
              sie tu sam pod psudonimem piszac ze "lazarkiewicz zrobil genialne norway.today"
              a wiec?
              ani ciekawa forma, ani nie wiadomo czy krytykujacy lub krytykowany to nie jedna
              i ta sama osoba... co wiec w tym pisaniu na forum ciekawego, intetresujacego,
              rozwijajacego???
              kiedy nie sposob odroznic prawde wypowiedzi od falszu, a merytorycznie czesto
              posty nie wnosza nic?
              A WIEC - JAKI DRAMAT TU SIE ROZGRYWA? POZA TYMI WASZYMI SLOWAMI ISTNIEJACY.
              POZA ZASTANAWIANIEM SIE CZEMU TO FORUM SLUZY I JAKA MAJA WARTOSC ZAMIESZCZANE
              TU INFORMACJE? BO ROBICIE WRAZENIE OSOB KTORE TWORZA GROMADE ANONIMOWYCH,
              POJEDYNCZYCH, ZAMKNIETYCH ZA DRZWIAMI WLASNYCH DOMOW. KIEDY JUZ NIE MOZECIE
              SPAC, ALBO NIE MACIE Z KIM GADAC, WPISUJECIE JAKIES PRAWIE NIC DLA NIKOGO NIE
              ZNACZACE KOMENTARZE. NAWET JAK SADZE NIE CZYTACIE SIE UWAZNIE, WZAJEMNIE. I
              ROBICIE TO JAKBY ZUPELNIE BEZREFLEKSYJNIE...
              SPOTKALISCIE SIE CHOC RAZ? WYNIKLO COS TWORCZEGO Z TYCH DYSKUSJI?
              • axur Re: pytanie do was 27.02.05, 19:15
                nie zauważyłes, że już stałeś się jednym z "nas"? wypowiadając się tu nie
                możesz stawaić się w opozycji; tu nie ma ja-wy. tu każdy jest osobno.

skoro to cię nie interesuje, to tu nie przychodź. albo nie gderaj. i nie
                nawracaj ludzi siłą.

do takich wypowiedzi jak twoja służy forum o forum
                • Gość: anonim Re: pytanie do was IP: *.aster.pl 27.02.05, 19:39
                  ale ja jestem ciekaw was.
                  i jesli jestescie wbrew temu co mysle, fajni, mili , uczynni a bywanie na tym
                  forum wnosi mnostwo wartosci do waszego zycia, napiszcie o tym
                  pani/panie axur - zamiast odbijac pileczke, napisz jak to wyglada ze strony
                  osoby ktora jest w srodku
                  • Gość: szu Re: pytanie do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 00:22
                    anonim, piszesz prace mgr o interaktywnosci internetu

;)

wszyscy wiedza ze Axur nikiem Krystyny Jandy
                    a Terra to Umma Truman

czy ktos oglada oskary?
                    kabla brak...
                    wyniki poprosze...
                    • Gość: lena stain Re: pytanie do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 00:59
                      oskary się zaczynają o 1.oo w nocy czy coś koło tego. ja toże nie mam kablówki.
                      i toże oskarowych potyczek nie obejrzę.
                      axur to magdalena cielecka!
                      • Gość: Mazut Re: pytanie do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 12:41
                        Po tym forum krążą głównie:
                        Mościcki
                        Wakar
                        Czapska
                        Ruszpel
                        • Gość: lia Re: pytanie do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:12

i Mazut, niestety
                          • Gość: endi Re: pytanie do was IP: *.acn.waw.pl 28.02.05, 23:43
                            A niech se krązy! mazucik-frustracik. To chyba jakiś aktorzyna nieudany, bo wie
                            rózne rzeczy od tylca i cos mu recenzenci nie podchodza. pisza tu czasem na
                            forum o róznych krytykach a mautku-bidaszce mało kto pisze. to i mu żal.
                            • Gość: Mazut Re: pytanie do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 10:21
                              Kto to jest "mautku-bidaszce"?
                              • Gość: endi Re: pytanie do was IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 15:58
                                mazutku - jeszczes sie nie domyslil? :-) cos z glowkowaniem u ciebie nie tak.
                                opluskwic innych - to ci idzie nawet. ale ruszenie glowa - to juz nie nie na te
                                mozliwosci.
                                • Gość: Tristan Re: pytanie do was IP: *.chello.pl 01.03.05, 17:37
                                  A Ty Endi naucz się pisać! może i dobrze główkujesz ale tak szybko że z
                                  pisaniem nie doganiasz..
                                  • Gość: endi Re: pytanie do was IP: *.acn.waw.pl 01.03.05, 22:10
                                    ano!... ale przynajmniej glowkuje. a mazutek-bidaszka nie. I tu jest roznica... ;)
                                    • Gość: anonim Re: pytanie do was IP: *.aster.pl 01.03.05, 23:19
                                      no i znowu to samo. anonimowe przywalanie sobie. jakie to brzydkie... no to co
                                      forumowicze? ktos mi powie ze was to forum rozwija i jest tworcze?
                                      • Gość: Brunhilda Re: pytanie do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 23:52
                                        A ja już mam dość tych wszytskich frustratów, którzy każą nam się
                                        przedstawiać...jak się nie podoba, to nie trzeba się udzielać, ani czytać.
                                        Anonimie czy brak ci poczucia humoru, pomysłu czy fantazji? JAK BARDZO CHCESZ
                                        TO SIE PODPISUJ SWOIM IMIENIEM I NAZWISKIEM. Krzyż na drogę. (skoro ma ci ulżyć)

P.s. Co do tych przekomarzanek, to już dawno powinieneś zauważyć, że "anonimowe
                                        pozwalania sobie", to niezła zabawa ludzi znanych sobie w realu. Jak chcesz być
                                        twórczy i się rozwijać, popisz sobie listy otwarte do teatralanych gazet, a nie
                                        baw się tutaj w wychowawcę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka