Gość: abc IP: *.teatrwybrzeze.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 19:55 czytajcie: www.e-teatr.pl/pl/artykuly/14148.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smutny Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:58 I zaraz zrobią z niej wariatką, histeryczna panienką, niespelna rozumu pensjonarkę... "Iwona" wyleciala do swojego kraju, tymczasem głodny dwór pluć jadem bedzie... Ofiara nie została złożona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firana Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.chello.pl 04.07.05, 00:11 BRAVO!!! Zgadzam się z Dea Loher. Najgorsze jest to, że jestem pewien, że ludzie z tego jury zgodzili by sie w 100% z ideologia przedstawioną w tym oświadczeniu, gdyby nie wiedzieli czyje ono jest. jeden z byłych jurorów na wczesniejszych festiwalach sam powiedział, że z każdym nowym człowiekiem, teatr rodzi się i tworzy na nowo. Niestety czasem nad zamiłowaniem do sztuki przewagę bierze nieświadomy egoizm, bo tak łatwiej sie żyje. Ale to mamy wszyscy, a niektórzy bardziej. Obiektywizm jest trudny i wymagający. Usprawiedliwieniem jest powiedzenie "człowiek z zasadami" - bardzo mylne, choć jak w nie wątpić kiedy wszyscy przyklaskują. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 06:01 Czy ktoś, kto uczestniczył jest w stanie obiektywnie opisać sytuację, która miała miejsce na Festiwalu? O co konkretnie poszło, o jakiś spektakl, czy całokształt. Zgadzam się z Deą Loher i jej pisemna wypowiedzią, ale jak mówią prawda leży pośrodku. A tak poza tym, to zawsze uważałem, że ocenianie spektakli, czy egzaminów przez profesorów o tak różnych "ciągotach" jest ciekawe i poronione. Ile było podobnych przypadków a AT? I co tu zrobić z tym fantem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szu Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:00 teatr jest po to zeby o nim rozmawiac, a nie zeby go oceniac... reszta jury rozmawiac najwidoczeniej o teatrze nie chciala w sumie po wieczornym spektaklu po co siedziec i rozmawiac skoro klub festiwalowu z kolacja czeka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Golasz Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:04 Więcej szczegółów jest tutaj: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34861,2802099.html ciekwe jakie było to "sute honorarium" dla członków jury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:48 Droga Szu, jest dużo spektakli o których się "rozmawia", a nie są tego warte. A formuła fesiwalu zakłada ocenę, także przez rozmowę. W końcu rozdawane sa nagrody i nie moze dostac Grand Prix spektakl o którym się najdłużej "rozmawia". A poza tym, to często jestem zażenowany słuchając "rozmów" o spektaklach. Zwłaszcza studentów Wot-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgusek Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:29 Zabawna jest ta Pani. "Standardy" współczesnego teatru to co na przykład? Czy mówienie o jakichś standardach nie kłóci się z ideą wolności w teatrze? Czy decyzja artystyczna o byciu "tradycyjnym" nie jest emanacją tej wolności, o którą autorka się dopomina. Nie dajmy się zwariować. Autorka paru marnie napisanych, a przejsciowo modnych sztuk w roli autorytetu? Niech jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgusek Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 14:26 Właśnie przeczytałem opis całej "akcji" na e-teatr. Mam jasność - ona jest po prostu głupia, może i wrażliwa, może i wykształcona, ale głupia. I na tym się kończy mój udział w dyskusji o Dei Loher. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busz Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:22 Widzisz, Jurgusku, odważnych ludzi, umiejących i chcących rozmawiać o sztuce, szczerych i odpowiedzialnych nazywasz "głupimi". Jalim mianem zatem określisz siebie? Oszczędź nam tego. Gdybyś miał odrobinę samokrytycyzmu i wewnętrznej uczciwości, a nie tylko klaskał - wtedy, być może, zrozumiał byś, że są ludzie uczciwi zajmujący się sztuką, a nie tylko zbijaniem mamony. Nasza umoczona, napompowana mediami i układami sztuka (czytaj m.in. tenże festiwal). Prawdy nie widać, Jurgusku, bo tacy jak Ty ja zasłaniają. Ile Ci za to płacą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasa Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.dialup.telenergo.pl 04.07.05, 15:45 kązdy juror: 1800euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lia Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: 80.51.224.* 04.07.05, 16:14 nadmuchany balon. pseudoskandal. A Dea Loher działała w sprzeczności z tym, co twierdziła. Jeżeli zależało jej na dyskusji, to dlaczego uciekła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgusek Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.acn.waw.pl 04.07.05, 20:45 Nic mi nikt nie płaci - polszczyzna to jednak cudo! Natomiast jej zapłacą 1400 zł + zwrot kosztów podróży+ hotel + wyżywienie, chociaż, mimo warunków umowy nie oglądała przedstawień konkursowych do końca, to po pierwsze. A po drugie - cóż to za odwaga rozmawiać o sztuce? A głupota jej polega na tym, że nie potrafi ocenić właściwie skutków swojego działania.Choćby moja skromna osoba ucierpiała na tym incydencie. Nawet ją lubiłem mimo słabiutkiego warsztatu i cienizny intelektualnej, a tu nagle straciłem cały szacunek do niej. Bo jak można mieć szacunek do kogoś, kto jest tak zacietrzewiony.Czy festiwal Szkół Artystyczny zoastał zoganizowany po to, aby określić rolę kobiety we współczesnym świecie? Czegoś równie idiotycznego po niej się nie spodziewałem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busz Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:23 Festiwal szkół artystycznych? Polszczyzna to jednak cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tik Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 00:08 "Choćby moja skromna osoba ucierpiała na tym incydencie." Bardzo skromna, bardzo ego wszaksze starte w pył, nic tylko się uczyć od J. A jak ucierpiała Twoja osobistość, opowiesz nam J. czy skryjesz to pod płąszczykiem skromności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione WYLANSUJ SIĘ SAM IP: *.acn.waw.pl 05.07.05, 01:11 A to właśnie robi pani Loher. Czy Wy tego nie widzicie? Lans. lans za wszelka cenę. To niesmaczne w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibbon Re: WYLANSUJ SIĘ SAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 03:40 nie ma jak lans w europie centralnej... wszyscye sie pewnie na calym bozym swiecie doweidza o jej rewolucyjnej postawie endi, zrobisz mi tiszert? "dea, chce byc twoim przypadkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endi Re: WYLANSUJ SIĘ SAM IP: *.acn.waw.pl 05.07.05, 10:22 Nie, nie zrobię niestety... Nie dziergam. Ale hasełko bardzo ładne. Popieram. :-) Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibbon Re: WYLANSUJ SIĘ SAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:09 endi, a moze podziergasz jednak w ramach lansu,co? wiesz juz niezle Ci to wycchodzi na forum dasz rade, chlopaku\ do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chotkos dea!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:22 dea zawsze mowila. "pisze przeciwko teatrowi" nie sadze zeby seweryn i inni panowie starsi to pojmowali. a u nich jezeli czegos sie nie pojmuje to trzeba to zniszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypel Re: dea!!! IP: 80.51.224.* 05.07.05, 15:42 Chotkosie, nikt nikogo nie niszczył. Pewnie najlepiej byłoby, gdyby po słowach Dei szefostwo festiwalu rozpędziło resztę jury na cztery wiatry i powiedziało. "Pani Deo, myliliśy się". Po tej akcji uważam, że jury było skonstruowane całkiem cieawie. O taki spór w istocie chodziło. Bardzo żałuję, że Dea L. zrezygnowała z obecności na festiwalu do samego końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: dea!!! IP: *.acn.waw.pl 05.07.05, 22:17 nie sadze zeby seweryn i inni panowie starsi to pojmowali. > a u nich jezeli czegos sie nie pojmuje to trzeba to zniszczyc.<<<<< chotkosku, rozumieją, rozumieją - i to więcej niż Ty. Czy Ty uważasz, że starsi panowie niczego nie pojmują? A przecież i Ty będziesz kiedyś starszym chotkosem. Nie będzie Ci łyso? Biedny, biedny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chotkos Re: dea!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:14 to sobie zobacz pan wypowiedz gogolewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskierka Re: dea!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:18 A ja uwazam ze łysi mezczyzni sa bardzo pociagajacy a Ty tak nie sadzisz, endimione? skad masz takiego ciekawe pseudo "endimione" nadal nic nie rozumiem, co się wydarzyło z tą dramatopisarką Deą Czy ktoś mogłby mi to wydłumaczyć? Nie podobały jej się spektakle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chotkos Re: dea!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:57 dea w swoim oswiadczeniu napisala slowa pelne szacunku, pasji do tearu. poruszyla bardzo wazny temat. profeserowie zabijaja w studentach naturalnosc, swiezosc. ucza teatru jakiego nauczono ich, swietnego 30lat temu. tradycja jest po to by ja dekonstruowac by ja przetwarzac i by z niej czerpac. czy jak bede stary to bedzi mi lyso? no nie za bardzo moge wylysiec, najwyzej implanty sobie zrobie, mam okragla twarz i lyso wygladam fatalnie a lubie ogladac sie w lustrze. endimone a tak po za tym czy my ze soba tego tamtego kiedys... no czy kawe razem pijalismy, blisko bylismy bo "chotkosiku" to do mnie tylko takie osoby mowia? ;) iskierko dramatopisarce dei nie podobalo sie ze jury nie dyskutuwalo tylko stwierdzalo od taki niemiecki kaprys majacy wylansowac ja w europie wschodniej ;) a czy to lans nie jest? "jam bardziej francuski jezyk opanowal niz nie jeden francuzzzzzzz" blahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chotkos Re: dea!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 01:01 oj zle przeczytalem "chotkoskiem" mnie zwiesz endimone wacek na boga to ty?????????????? wrociles??????????? a w burach podobno teraz w niemczech robisz??????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: dea!!! IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 10:19 Warszawa. Prezes Gogolewski w sprawie Dei Loher Pani Dea Loher, w końcowym akapicie swojego protestu ("Jesteście martwi", informacja własna, polski wortal teatralny e-teatr, 3.07.2005), jako były juror 3. Międzynarodowego Festiwalu Szkół Teatralnych w Warszawie, stwierdza: Sztuka nie polega na zachowaniu tradycji, zachowaniu formy i idei. Polega! Oczywiście, między innymi, ale polega! Nie wszystko w teatrze światowym zaczyna się od Pani. Sztuka to wolność i godność człowieka, to łamanie zasad i wybieranie nowych dróg. Ale w jakich okolicznościach? Szanowna Pani, proszę zastanowić się nad stwierdzeniem André Gide'a: "sztuka żyje z przymusu a umiera z wolności". Do tych przemyśleń namawia Panią doświadczony polski aktor - w dniu zakończenia trzeciej edycji Międzynarodowego Festiwalu Szkół Teatralnych, którego kodą był spektakl "Lekcja tańca w stylu jazz" z Sankt Petersburga. Spektakl pełen emocji, filozoficznych refleksji, autentycznego wzruszenia i oparty na twórczej kontynuacji najlepszych tradycji teatru europejskiego (właśnie tak, Droga Pani, tradycji!). Szkoda, że Pani tego nie widziała! Wcale nie jesteśmy martwi! Jesteśmy zachwyceni i wzruszeni. I wszystkich nas cieszy zapowiedź czwartego Festiwalu. Prezes Związku Artystów Scen Polskich Ignacy Gogolewski Warszawa, dnia 3 lipca 2005 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: dea!!! IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 10:02 Ch! - profesorowie sa po to, żeby nauczyć studentów zawodu. A nie po to zeby w nich coś zabijać. Kształćenie artystyczne polega na daniu człowiekowi warsztatu. A Ty chcesz żeby po scenie latały świeże zwierzątka. Takie to ja mam na safari albo jak mnie na nie stać - w zoo. Ostatnio coraz częściej na scenie i to jest żenujące jak sie to ogląda. Z tego co zauważyłem w oświadczeniu Loher to był jakiś egzaltowany bełkot. A sama Loher nie spełniła warunków umowy. Więc nie rozumiem o jakim szacunku do teatru mówisz. Zgadzam sie z poprzednikami. To jest gwiazdka, Britney Spears dramaturgii. Za dwa lata nikt o niej nie będzie pmaiętał. Tak jak teraz wszyscy już w d... mają Sarah Kane co to była modna trzy sezony temu. Nie wiem, co to znaczy dekonstruwaoć tradycje. Zeby coś dekonstruować to trzeba to poznać. A dziś ludzie nie wiedzą nic o tradycji. To co z niej mają czerpać albo dekonstruować? To dekonstruować to teraz takie jazzy słowo. A tak naprawdę nic nie znaczy. A właściwie znaczy tyle, że mozna sopbie z tej tradycji wyszarpywać co się chce, po bałaganiarsku i na chama, bez znajomości sprawy. Chotkosku, zgadzam się z Tobą - tradycja jest po to, żeby z nej czerpać. tylko że trzeba ja poznać, a Ty chcesz tylko jakiejś "świeżości". Nic widza taka świeżość nie obchodzi. Podobno jestes poeta. Ale polski słabo znasz. Związek frazeologiczny "łyso ci" = "głupio ci". Mój stary znajomy nazywa coś takiego "spijaniem nektaraku z owocków niedouczenia". Nie, kawy razem nie pijalismy. Ja sobie starannie dobieram towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chotkos Re: dea!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:56 blahahahahhahahahahahaahahahahahhaah dla Ciebie moge byc i piesniarka blahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busz Re: dea!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:49 "Im słabszy mandat społeczny, tym większa wzniosłość władzy; władza mimo wszystko i mimo wszystkich - oto podstawy filozofii politycznej partii kierowanej przez Wojciecha Jaruzelskiego, którego postać wróciła w ostatnich tygodniach na scenę polskiego życia publicznego". Ten początkowy fragment artykułu Tadeusza Sławka (Kicz w szarych dekoracjach - Cień generała) z ostatniego Tygodnika Powszechnego dobrze oddaje zjawisko, które zniekształca opis kultury w Polsce. Rzesza niegdysiejszych wybrańców nie może ciągle się pogodzić, że 15 (tak, tak) lat temu nastąpił w Polsce zwrot, na który tak zwane elity kulturalne do tej pory nie potrafią zareagować. Ciągle okres, który był wielkim sterowaniem jest dla nich strukturą optymalną. Stąd ucieczka w zabobon wzniosłości (tego, czego już nie ma)i tzw. tradycji, a totalne wypięcie się na społeczeństwo, człowieka. To zostało dalej komunistyczne. Zajadła walka o partykularne interesy pod płaszczykiem obrony tzw kultury, warsztatu, nicniemaniedopowiedzenia pod pozorem wielkiej zadumy. Pustka, bojaźń, brak mandatu intelektualnego do zmierzenia się z rzeczywistością, niedouczenie, zaszczuwanie tych, którzy potrafią wyjść poza strukturę, wpatrzenie w ledwo tlące się próchno, które nazywa sie słońcem (to oczywiście z Szymborskiej). Obserwuję Cię Endimione jak swoim protekcjonalnym tonem próbujesz innym zabierać odwagę. Sam boisz się zdemaskowania - że nie ma w Tobie wartości. Wyrzuć z siebie to gó.. formy, ono Cię w końcu zadławi. Poszukaj (w sobie) PRAWDY. Nie szamocz się jak stara kulawa dziwka przed klientelą, nie pajacuj. Znajdź prawdziwy kontakt z ludźmi! Tego Ci serdecznie życzę. Przepraszam, że tak na forum o tym mówię, ale to nie powinno mieć dla Ciebie żadnego znaczenia jeżeli rzeczywiście ma się w Tobie coś zmienić. Popatrz naprawdę! (fragment forum RANKING) 3. Ranking Newsweeka 2005. Akademia Teatralna znalazła się w nim (ranking ogólnopolski) na 5 miejscu. (Wykorzystuje to do promocji na swojej stronie internetowej). W ten sposób w ciągu roku przeskoczyła aż z 53 miejsca, które miała w rok 2004. Co ciekawe w rankingu uczelni państwowych, gdzie powinna uplasować się na tej samej pozycji (bo przed nią występują tylko uczelnie państwowe) znalazła się już na miejscu 6! Wyprzedziła ją tu Akademia Medyczna w Białymstoku - również uczelnia Państwowa (która w rankingu ogólnopolskim znalazła się zaraz za Akademią Teatralną na miejscu 6). Taż Akademia Medyczna w cudowny sposób w rankingu uczelni państwowych wskoczyła aż na 2 miejsce. Dzięki temu, że ktoś wpisał jej w tabeli „specjaliści” (zatrudnieni po ukończeniu uczelni) nie 73 osoby (jak jest w rankingu ogólnopolskim), ale aż 120 osób. W ten sposób udział zatrudnionych w ogólnej liczbie absolwentów skoczył nagle z 2,55% na 4,14%. W przypadku Akademii Teatralnej mamy do czynienia z jeszcze większym fenomenem. Akademia Teatralna awansowała w ciągu roku z 53 na 5 miejsce tylko i wyłącznie dzięki temu, że liczba zatrudnionych absolwentów wzrosła jej w ciągu roku o 2 (słownie: dwie) osoby. Ale za to ogólna liczba absolwentów, liczona aż od 1995 roku, miast się w ciągu roku powiększyć – uległa pomniejszeniu o 10%. Otóż w 2004 roku w tabeli „liczba absolwentów od 1995 roku” występuje 297 osób, a w 2005 roku w tabeli „szacunkowa liczba absolwentów od 1995 roku” jest już tylko 269 osób. Jest to jedyny chyba na świecie przypadek zmniejszenia się ogólnej liczby absolwentów w ciągu roku. (Jakże takie coś oceniła Państwowa Komisja Akredytacyjna?). Szkopuł tkwi w sprytnym sformułowaniu: „szacunkowa liczba absolwentów”, które „pozwoliło” Akademii Teatralnej nie trzymać się ściśle statystyk tylko oszacować tak ogólną liczbę absolwentów, aby udział w tej grupie osób zatrudnionych był korzystniejszy niż to było przed rokiem. W 2004 roku było to stosunek 5 zatrudnionych do 297 absolwentów (co dało współczynnik 1,68% i 53 pozycję w rankingu). W 2005 roku jest to stosunek 7 zatrudnionych do 269 absolwentów. Co dało współczynnik 2,60% i 5 pozycję w rankingu ogólnopolskim. Czy to tylko ustawienie rankingu, czy już oszustwo? Czy wykorzystanie „wyników” rankingu do promocji Akademii (m.in. na stronie internetowej i zapewne też przed szacowną Państwową Komisją Akredytacyjną, wobec grantodawców etc) to tylko nadużycie czy oszustwo? Czy podejmiesz się odpowiedzi na te pytania, drogi fellini? Czy sądzisz, że wyniki tego rankingu mają coś wspólnego z ostatnimi występami gościnnymi jako „recenzent” w Nesweeku, plączącego się od lat po Akademii, Janusza Majcherka? Czy sądzisz, że Wróblewski (red. nacz. Newsweea) zwariował robiąc coś takiego? Albo może ktoś mu tak pięknie i wytrwale w redakcji pracuje? 4. Komisja Akredytacyjna czy inne (tej podobne) nie oceniają, tylko wykonują jakieś mniej lub bardziej kurtuazyjne gesty. 5. Na koniec podpowiedź obiecana na wstępie mojego postu: Busz kojarz raczej z dżunglą niż z amerykańskim prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: dea!!! IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 21:33 Dzieki za radę. bardzo mnie to wzruszyło. A już szczególnie to dławiące gó... Ja nie narzekam na formy. Mnie tam nie uwierają. A co do prawdy - to ja nie wiem o co Ci chodzi. Nie znasz mnie i nie poznasz, więc chyba troche przegiąłeś. Ja z kolei uważam, że to co napisałeś o jakiejś prawdzie, której ktoś (może ja) nie ma - to sa puste słowa. Tak jak z tą żywą wrażliwościa. ja tam żywą wrażliwość mam gdzieś. Sztuka to jest obudowywanie wrażliwości w formę. Może być rózna, ale niech będzie jakaś. Więc szamocz się w tym swoim bezformiu, i uważaj, że komus odbieram odwagę. Nikomu jej nie odbieram, bo i tak jest jej na tym cąłym forum od pyty. Odwaga wielu wam staniała, a rozum za drogi. No więc jeszcze sobie trochę popajacuję, bo widzę, że Cię to strasznie wkurza. Nie ma lepszej zabawy niz irytowanie zarozumiałych ludzi. Bo Ty jesteś zarozumiały. Tak jak ja tylko w inną strone. Ja przynajmniej o tym wiem, a Ty nie. >>>>>>Busz kojarz raczej z dżunglą niż z amerykańskim prezydentem.<<<<<<< Mnie też. Więc nick masz super. PS. A kto Ci powiedział, że nie ma już teadycji? A może Ty nic o niej po prostu nie wiesz? Konął Cię kiedyś pra? Pewnie tak? A widziałeś prąd? Nie. To co - jak nie widziałeś prądu - to znaczy że go nie ma? Chłopie, logiki trochę! A demaskuj mnie sobie ile chcesz. Może ty w tym co tu pisze warości nie znajdujesz. A może nie umiesz szukać. Pozdrówki e. PS. A że AT zeszła na psy - to juz nawet i te psy o tym szczekają. Bo oni właśnie zerwali z wszelką tradycja tej szkoły a nie zastąpili jej niczym innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busz Re: dea!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:17 Zatem to o co Ci chodzi (bezmyślne jątrzenie) w netykiecie nazywa się trolowaniem. Trole się zgłasza adminowi i usuwa z forum. Dojrzej bracie, bo szkoda życia! Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: dea!!! IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 23:54 Oki. Też nie chce mi sie z Tobą gadać. B.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjdslkf SLI IP: 195.117.255.* 07.07.05, 14:46 Śliwonik na drzewo! (śliwkę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: SLI IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 21:17 No i co buszu? A na takie trolowanie jak nawoływanie do powieszenia kogos nie zareagujesz? To jest też według Ciebie radosna wolność i nieskrępowanie formą? Pozdro i b.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:37 endimione to dupek blahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endimione Re: SLI IP: *.acn.waw.pl 08.07.05, 09:50 no comments. Ciekawe tylko czemu antytrolujący busz zamilkł? Chamstwo Ci nie przeszkadza przypadkiem? Może być z odbiorem, kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorgusek Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.07.05, 16:06 Nie ma wolności bez odpowiedzialności! Pozdrawiam co niektórych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Dea Loher rezygnuje z udzialu w festiwalu szk IP: *.umcs.lublin.pl 19.07.05, 13:53 wypowiadanie sie na forum wymaga rzeczywiscie wielkiej odpowiedzialnosci.. Odpowiedz Link Zgłoś