Dodaj do ulubionych

smutne to wszystko

31.07.03, 18:30
dlaczego ludzie nie interesują się teatrem
Obserwuj wątek
    • Gość: magician Re: smutne to wszystko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.08.03, 12:54
      jantarowa napisała:

> dlaczego ludzie nie interesują się teatrem

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: oldgrouch Re: smutne to wszystko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 19:47
      Dlaczego kiedyś teatrem interesowało się więcej ludzi - o tym mozna poczytac w
      ksiązakach. A że dzisiejszy teatr wraz se swymi wrażliwymi odbiorcami coraz
      bardziej chowa się do głębokiej niszy?...No coż, sam sobie w duzym stopniu
      zgotował taki los. Teatr z natury jest bardziej społeczny niz np. twórczość
      poetycka. Mimo wszystko to bardziej bęben niz skrzypce - jak mawiał pewien
      stary profesor reżyserii. A tu od ponad stu lat trwa nieustanny
      proces "upoetyczniania", wsobności teatru. No i porównajcie sens widowisk np.
      Schillera i ponurych ceremonii Lupy. Jak myslicie, gdzie tzw. normalny
      człowiek, nie zawodowiec od teatru czy wiedzy o teatrze, miałby ochote raczej
      pójść. I tak dalej i tak dalej. Dlugo mozna by dywagować.
      pozdrawiam
      • elodia Re: smutne to wszystko 03.08.03, 04:11
        Nie tylko. Ja kiedyś chodziłam do teatru bardzo często potem rzadziej w tym
        roku ani razu nie byłam - nie stać mnie . Nie jestem aż taką wielbicielką żeby
        od ust sobie odejmować i składać na bilet bo wiem , że gdybym odmówiła sobie
        wielu pyszności stać by mnie było i na teatr i na książki . Moja babcia
        powiadała - żeby nie ta **** to by człowiek w złocie chodził i racja.
    • Gość: asiawu Re: smutne to wszystko IP: *.u.mcnet.pl 08.08.03, 11:19
      hej..
      jak to się nie interesują?.. ja się interesuję a jestem właśnie ludziem więc o
      co chodzi.. ;-/
      asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka