gonia-4 16.10.09, 20:54 ile zapłacę za taxi z dworca głównego do tarchomina? nie jestem z W- wy i nie mam pojęcia jak się przygotować finansowo..może podajcie też nr tel. na radio taxi gdyby nie było żadnej przy dworcu. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: baburiba Re: koszty taksówki-pomóżcie! IP: *.acn.waw.pl 16.10.09, 21:11 Jak spod dworca weźmiesz to kumulacja w lotto może nie wystarczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jim Re: koszty taksówki-pomóżcie! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.10.09, 21:49 Nie bierz taksówki z postoju koło dworca, bo Cię oskubią. Zadzwoń do którejś korporacji, taksówka przyjedzie w kilka minut. www.tanietaxi.com.pl/warszawataxi.html Za kurs na Tarchomin to pewnie zapłacisz ze 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: koszty taksówki-pomóżcie! 17.10.09, 02:34 Zależy o której. Ostatnio takie dzikie korki bywają, że ja na Bielany zapłaciłam 55 zł zamiast ok. 25 zł jak zwykle. Nie, nie oszukali mnie, po prostu staliśmy w korkach tyle, że jazda trwała niemal godzinę!! Odpowiedz Link Zgłoś
sierp999 Re: koszty taksówki-pomóżcie! 17.10.09, 16:06 agulha napisała: > Zależy o której. Ostatnio takie dzikie korki bywają, że ja na Bielany zapłaciła > m > 55 zł zamiast ok. 25 zł jak zwykle. Nie, nie oszukali mnie, po prostu staliśmy > w > korkach tyle, że jazda trwała niemal godzinę!! Oszukali cię. płaci się za kilometr, a nie za czas przejazdu. Chyba, że próbowaliście objechac korek i jechaliście na około. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: koszty taksówki-pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 18:25 Mylisz się Sierpie płaci się i za przejechany km, jak i też za tzw postojowe.Postuj przy włączonym taksometrze,nie ruszając się z miejsca za godzinę bulisz ok. 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: koszty taksówki-pomóżcie! 17.10.09, 22:44 Nie oszukali. Przy jeździe poniżej jakiejś tam prędkości włącza się taryfa postojowa, więc jazda w korku jest droższa niż szybka jazda. Wielokrotnie rozmawiałam o tym z taksówkarzami z wielu korporacji. Akurat dużo jeżdżę taxi i w różnych miastach. Nie wiem, czy zawsze tak było, bo mój tata się złości, jak o czymś takim słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: koszty taksówki-pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 09:05 Zawsze tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a w jakim miescie ten dworzec główny ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 11:28 w Warszawie takiego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: a w jakim miescie ten dworzec główny ??? 17.10.09, 17:49 Gość portalu: jacek napisał(a): > w Warszawie takiego nie ma A to co ? sirencityboy.files.wordpress.com/2008/04/695e88fd6134b7f2.jpg S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek a gdzie tam jest slowo "dworzec" ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 20:57 i jak tam kolezanka dojedzie ? pociagiem pancernym z Muzeum Kolejnictwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: koszty taksówki-pomóżcie! IP: *.aster.pl 17.10.09, 22:56 pojedz metrem (z centrum) na pl. Wilsona, a tam wsiadz w autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baburiba Re: koszty taksówki-pomóżcie! IP: *.acn.waw.pl 17.10.09, 23:25 Gość portalu: poi napisał(a): > pojedz metrem (z centrum) na pl. Wilsona, a tam wsiadz w autobus. Po byku rada. Jak już masz jechać autobusem to np. 510 jedzie z Dworca Centralnego na Tarchomin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: koszty taksówki-pomóżcie! IP: *.aster.pl 18.10.09, 09:29 moze i po byku, ale mnie wydaje sie lepsza niz taxi. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia-4 Re: koszty taksówki-pomóżcie! 18.10.09, 11:29 wielkie dzięki,ale będę się b.spieszyć do firmy i wsiadam od razu w taxi.Nie wiedziałam tylko na jaki koszt się przygotować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi Re: koszty taksówki-pomóżcie! IP: *.aster.pl 18.10.09, 19:29 metro nadal wydaje sie lepsze. do placu wilsona metrem dostaniesz sie prawdopodobnie szybciej niz taksowka. tam ewentualnie mozesz juz wziac taxi. spojrz na odleglosci na mapce i przemysl sprawe. img243.imageshack.us/img243/8414/dworzeccentralnydopolfa.png a - dworzec centr. b - pl. wilsona c - polfa tarchomin (wzialem jako pkt. odniesienia, bo nie wiem jaki jest cel) Odpowiedz Link Zgłoś