Dodaj do ulubionych

Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym kl...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 23:58
zerowe kompetencje... co to jest? linie lotnicze czy b...ałagan? ale lipa... to nie jest żaden zbieg okoliczności tylko żenada
Obserwuj wątek
    • Gość: Rolf Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: *.aster.pl 13.02.04, 02:22
      mi też odwołali samolot do Gdańska, ale z klasą poinformowali o tym wcześniej i
      zwrócili kasę. jak ktoś nie odbiera telefonów to sam jest sobie winien. od
      marca w ogóle likwidują połączenia krajowe więc nie będzie problemu
    • Gość: xcx Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 06:11
      To nieszczęśliwa sytuacja, jedna na wielu tysięcy.
      Ciekawe zdanie wypowiedzial pan rzecznik. Oznaczaono, ze maja takich sytuacji
      tysiace. Biorac pod uwage okres dzialania linii i potencjalna liczbe kilentow
      to jst katastrofa!
      Hehehehe:)
    • asztet Pic na wodę przed gazetą 13.02.04, 08:56
      Widać, że to kolejni biznesmeni niedzielni, dla których "portfel Klienta jest
      wartością najwyżsżą".
      • Gość: rafi Nikt nie zmusza cię do latania tymi liniami IP: *.murator.com.pl 13.02.04, 09:14
        To rynek konkurencyjny - zawsze możesz polecieć LOT-em. Drożej ale może lepiej
        dbają o klienta? ja tam wolę taniej. Jak PKS odwoła kurs dalekobieżny to nie
        ukazują się artykuły w gazecie
        • Gość: maciek LOT??? IP: *.AUTON.CS.CMU.EDU 13.02.04, 16:34
          LOT???
          Najwiekszym wrogiem kazdego pracownika lotu jest pasazer.
          Tak chamskiej i aroganckiej obslugi jak lotowska ze swieca szukac.
          no chyba, ze akurat wszystko idzie dobrze i wedlug rozkladu.
          Ale jesli klient nie daj boze ma jakies watpliwosci albo pytania,
          albo jesli na przyklad jest zdenerwowany opoznieniem itp, to
          wszysktko na co moze liczyc to zly wzrok i/lub reprymenda.
          To jest konsekwencja tego, ze lot to zbieranina cioc i szwagrow,
          grupa ludzi obsadzona na zasadzie nepotyzmu przez bylych ubekow
          ktorzy od zawsze w prl rzadzili ta "firma" (nb. kazdy pracwonik
          lot nazywa lot "firma" dokladnie tak jak byli ubole nazywali
          swoje msw). Wiem co mowie - pracowalem tam (ale niedlugo, bo
          szlag mine trafial na to badziewie).
          A ta air polonia? Przeciez to ci sami ludzie, ten sam
          rodowod, ten sam styl... Czego sie wiec spodziewac po nich?
          Zmiana kulturowa bedzie jednak niezbedna, bo przeciez
          niebawem rynek sie zliberalizuje i pasazerowie beda mieli
          szeroki wybor roznych europejskich przewoznikow.
          Bardzo jestem ciekaw czy i jak lot sie do tego przystosuje.
          To bardzo trudne zadanie przekonac tylu pewnych siebie
          kolesiow, prawie kazdy z wielkimi plecami na gorze, zeby
          nagle zaczeli byc mili i usluzni, bo od tego zalezy
          ich pensja. To bedzie trzesienie ziemi.
          Czasem to sie udaje (vide Carlzon, dyrektor SAS i jego
          reforma tamtych linii w latach 80-tych), ale osobom
          wybitnym, charyzmatycznym, umiejacym wydostac sie z "ukladu".
          Nie ma takich w locie, ani w air polonia.

• ffred Re: Nikt nie zmusza cię do latania tymi liniami 13.02.04, 23:24
          Swietnie porowanie z PKSem! Jak sie placi fortune jak za LOT, to mozna wymagac.
          Jak sie placi grosze, to czerwonych dywanow nie nalezy sie spodziewac i
          dziekowac, ze mozna szybko i bezpiecznie przeemiescic sie z punktu A do B. Jak
          odwolaja, to zwracaja pieniadze i po co pisac o tym artykuly na pierwsza
          strone? Zaloze, ze bohaterzy tego artykulu to rodzina dziennikarza lub jego
          znajomego. Zreszta pewnie tego dnia byla posucha na ciekawe informacje, wiec
          uzyli co bylo pod reka. Osobiscie lecialme APN do WRO i gdy zmienili godzine
          odlotu z WRO, zadzwonili do mnie i mnie poinformowali.

Gość portalu: rafi napisał(a):

> To rynek konkurencyjny - zawsze możesz polecieć LOT-em. Drożej ale może
          lepiej
          > dbają o klienta? ja tam wolę taniej. Jak PKS odwoła kurs dalekobieżny to nie
          > ukazują się artykuły w gazecie
    • Gość: rafi Albo tanio albo dobrze IP: *.murator.com.pl 13.02.04, 09:02
      Wybór należy do Ciebie:-)
      • Gość: to ja Re: Albo tanio albo dobrze IP: 207.13.167.* 13.02.04, 10:20
        NIEPRAWDA - porownaj ceny w ba i airpolonii
    • Gość: jacek litynski to pajac, a nie manager ... IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 09:35
      nadaje sie do zarzadzanie kolchozem u lukaszenki ...
    • Gość: zbyszko Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: 62.111.195.* 13.02.04, 10:03
      Witam

"Cancel" to znaczy: odwołać, anulować, wycofać, unieważnić itp. ale
      nie "kasować". Panie poligloto, skasuj się Pan sam. Aj laf jenzyk polski.
    • Gość: to ja tez raz probowalem IP: 207.13.167.* 13.02.04, 10:19
      Tez raz probowalem poleciec AirPolonia do Gdanska - jako, ze byly to poczatki
      zadzwonilem wczesniej upewnic sie, ze lataja niezaleznie od frekwencji -
      zapewniano mnie, ze oczywiscie tak. Kupilem wiec bilet i po kilu dniach juz,
      musze przyznac, ze skutecznie poinformowano mnie, ze lot jest odwolany - akurat
      w moim przypadku przyznaje, ze linia stanela na wyskokosci zadania, bo
      proponowala inny lot, a pozniej zwrocila natychmiast pieniadzy gdy
      zrezygnowalismy.

Teraz proponuje drobny eksperyment:
      zalozmy, ze chcemy poleciec do Londynu z Warszawy na tydzien - za miesiac, zeby
      spelnic marketingowy warunek Airpoloni, zalozmy wiec wycieczke od 15 do 22
      marca.
      wpisujemy www.airpolonia.com, wpisujemy dane, system mysli i wypluwa cene z
      podatkami: 632,35 PLN

teraz wpisujemy www.ba.com, te same dane, system tez mysli i tez wypluwa cene z
      podatkami: 147,90 USD, czyli ok. 570 PLN.

Ktos ma jeszcze watpliwosci, porownajmy warunki oferty:
      ba: lot na idealnie skomunikowane z miastem Heathrow, z pelna
      odpowiedzialnoscia linii, zbieramy punkty Travelclub, dostajemy kanapke i
      praktycznie do oporu piwa i wina, brytyjskie gazety do wyboru, przechodzimy
      odprawe i dostajemy boarding pass z wybranym numerem miejsca,
      airpolonia: polozone z dala od wszystkiego Stansted, rzucamy sie na miejsce,
      niczym nas nie poczestuja, linia nie przyjmuje zadnej odpowiedzialnosci za
      niewykonanie lotu...
      • Gość: anka Re: tez raz probowalem IP: *.crowley.pl 13.02.04, 11:13
        oczywiście zgadzam się z tobą, ale musisz zauważyć jedną rzecz: BA nie obniżyło
        ceny bo chcą zrobić dobrze pasażerom , tylko dlatego że pojawiła się
        konkurencja. Z tego wynika, że gdyby na rynku nie pojawiły się tanie loty do
        Londynu nie można byłoby polecieć za 147$.
      • ffred Re: tez raz probowalem 13.02.04, 23:32
        Trudno jest porownywac dostepnosc tanich biletow w BA i APN poniewaz BA ma 21
        lotow tygodniowo, a APN tylko 6! Ta roznica w cenie na korzysc BA oznacza tylko
        tyle, ze APN wyporzedala juz wiekszosc miejsc i zostaly im najdrozsze bilety, a
        samoloty BA sa jeszcze pustawe. Oczywsicie w tym konkretnym przypadku wybralbym
        BA.

> spelnic marketingowy warunek Airpoloni, zalozmy wiec wycieczke od 15 do 22
        > marca.
        > wpisujemy www.airpolonia.com, wpisujemy dane, system mysli i wypluwa cene z
        > podatkami: 632,35 PLN
        >
        > teraz wpisujemy www.ba.com, te same dane, system tez mysli i tez wypluwa cene
        > podatkami: 147,90 USD, czyli ok. 570 PLN.
        >
        • ffred Re: tez raz probowalem 13.02.04, 23:36
          Jednak i tak te najdrozsze bilety na APN sie sprzedadza, bo zawsze jest ktos,
          kto bedzie chcial leciec do Lodnynu zraraz nasteponego dnia. W BA i LOT cena
          pewnie bedzie ok. 3000 tys. PLN, a w APN max. 1700 jesli nie troche taniej.
          • Gość: to ja Re: tez raz probowalem IP: 207.13.167.* 16.02.04, 10:43
            NIGDY nie zaplacilem wiecej niz 1800 PLN za bilet kupowany wieczorem dnia
            poprzedzajacego wylot (w LOT, BA zwykle ma wtedy drogie bilety).
    • Gość: pasazer Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: 81.210.81.* 13.02.04, 10:44
      Wiecie Państwo co jest nienormalne? Dlaczego jedyne co przychodzi ludziom do
      glowy od razu dzwonic do gazety (albo "Gazety"), a nie wykorzystac
      przyslugujace im prawo, czy chociazby wyczerpac mozliwosci odwolawcze jakie
      kazda tego typu firma proponuje. W naszym kraju zrobienie "afery" nalezy chyba
      do przyjetych zachowan spolecznych. Jest to ulubiona pozywka dziennikarzy. Bez
      wysilku jest tekst.I to stawia nas poza EU.
      • Gość: jacek ales ty pasazer naiwny ... IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 11:04
        do kogo sie mozna odwolac jak ci nie podstawiaja samolotu ????

i co niby takie odwolywanie da ???

od czego ty masz glowe - od noszenia czapki ???
    • Gość: bartezz Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: *.noria.pl / *.noria.pl 13.02.04, 11:41
      te referencje mowia wiele...
      teraz juz nie bede mial watpliwosci czy korzystac z uslug tej firmy, czy tez
      zostac lojalnym wobec LOTu :)
    • Gość: maciekb Nic nadzwyczajnego IP: 62.189.19.* 13.02.04, 11:45
      Takie rzeczy sie zdarzaja bardzo czesto tego typu liniom lotniczym, wszystko
      sie dzieje z bardzo malym marginesem bledu, czyli jezeli nawet cos malego nie
      pojdzie wedlug planu, to wszystko lezy. W Angli w telewizji byl taki docu-soap,
      serial dokumentalny od dzialalnosci EasyJeta i co tam pokazywali, to sie w
      glowie nie miescilo, codziennie sa rozne wpadki, ludzie chca bic obsluge.

A z drugiej strony to trzeba sie zgodzic, ze pan Litynski nie jest zbyt dobrym
      szefem lini lotniczych, bo za jego rzadow LOT byl najbardziej wkurzajaca i
      najgorzej traktujaca klientow linia lotnicza. Teraz odkad odszedl, musze
      powiedziec, ze mam same dobre doswiadczenia z korzystania z ich uslug,
      chociazby z tanszych cen.
    • Gość: Joanna Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: 212.106.1.* 13.02.04, 11:49
      Ja tez mialam przyjemnosc miec taka sytuacje, o odwolaniu lotu poinformowano
      mnie zaproponowano mi inna godzine, ktora mi nie odpoiwadala, zaproponowano
      nastepna ta mi odpowiadala. I juz myslalam, ze wszystko wiem ale tknieta
      przeczuciem dzien przed odlotem zadzwonilam sprawdzic (nie dostalam zadnego
      maila) i co sie okazalo, ze rezerwacje mam ale na godzine 20 a nie 6 rano.
      Przedstawiam sprawe i prsze o zmiane, wiec slysze, ze owszem ale musze pokryc
      wszystkie koszty i wykupic ten bilet najdrozszy. W miedzyczasie slyszalam
      teksty, ze oni nie maja w bazie tego lotu ale jak, ktos do mnie dzzwonil to
      napewno poleci - wirtualny samolot. Koniec koncow polecialam ale po kilku
      godzinach rozmow itp. Dodam, ze chacialam leciec takze pare nastepnych razy
      (nie polecialam) ale to juz bardzo dluga historia...
    • Gość: wacio Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: 148.81.190.* 13.02.04, 15:41
      gratulacje , dopiero dzięki GW dowiedzieli się że można dotrzeć do Gdańska
      pociągiem
      • Gość: tw A ja czekam na kolejne linie lotnicze IP: *.du.se 13.02.04, 17:43
        Juz teraz mozna rezerwowac loty z Warszawy na rejsy nowymi liniami lotniczymi
        ktorych loty startuja na wiosne.Polecam
        www.germanwings.com
        www.skyeurope.com
    • Gość: nienawidze idiotow zabukowali? IP: *.client.comcast.net 14.02.04, 04:47
      wy durnie pokomunistyczne jak mozna tak niszczyc jezyk polski. Bilety sie
      rezerwuje. jak mozna tworzyc fonetyczne idiotyzmy w oparciu o angielski "to
      book" jest "zabukowac" wy swinskie glupie mordy, szkoda na was slow.
      • Gość: studentLA Re: zabukowali? IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 14.02.04, 05:58
        Swiete slowa! A skoro juz mowa o polskich liniach lotniczych, to radze kiedys
        zadzwonic do biura LOT-u w Nowym Jorku albo Los Angeles. Az wlos sie jezy na
        glowie! Panie siedzace przy telefonach jeszcze nie za bardzo potrafia mowic po
        angielsku, a juz strasznie kalecza jezyk polski. Wstyd i amatorszczyzna!
        Jezeli chodzi o odwolane samoloty, to zaraz przed Nowym Rokiem lecialem z Los
        Angeles do Nowego Jorku, z przesiadka w Phoenix. Z niewiadomych powodow
        odwolano polaczenie z Phoenix do NY. Jako, ze byl to ostatni lot tego dnia,
        linie lotnicze wyslaly mnie do pieciogwiazdkowego hotelu i zapewnily pelny
        serwis, a na nastepny dzien polecialem do Nowego Jorku w kabinie pierwszej
        klasy. Do tego bardzo przepraszali. To sie nazywa obsluga klienta! Ha! Na
        takie traktowanie klienta musimy jeszcze u nas poczekac...dlugo.
        • Gość: Peppers Ale o co ta afera? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.04, 22:14
          Ale o co cala ta afera? te post? te gadki? Wiadmo, ze jak sie wybiera
          najtanszego na rynku kontrahenta to moga z tego byc tylko klopoty? Jak sie
          ludzie dali zlapac na niskie ceny to niech teraz nie narzekaja. A jak chca
          latac pewnie i bezpiecznie to niech postawia na prawdzonego przewoznika. Ot i
          cala rzecz.

Pozdrawiam!
        • ffred Re: zabukowali? 15.02.04, 00:50
          Jakimi liniami leciales? Wydaje mi sie, ze raczej tradycyjnymi (bo tylko oni
          maja pierwsza klase). Gdybys lecial Southwest, pewnie nic bys nie dostal. My tu
          rozmawiamy o tanich liniach i nie mozesz porownywac AA czy UA do AirPolonia.
          AirPolonia moze byc tylko porownywana do Southwest, moze do JetBlue!

> Jezeli chodzi o odwolane samoloty, to zaraz przed Nowym Rokiem lecialem z Los
          > Angeles do Nowego Jorku, z przesiadka w Phoenix.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka