Gość: ygreko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 23:58 zerowe kompetencje... co to jest? linie lotnicze czy b...ałagan? ale lipa... to nie jest żaden zbieg okoliczności tylko żenada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rolf Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: *.aster.pl 13.02.04, 02:22 mi też odwołali samolot do Gdańska, ale z klasą poinformowali o tym wcześniej i zwrócili kasę. jak ktoś nie odbiera telefonów to sam jest sobie winien. od marca w ogóle likwidują połączenia krajowe więc nie będzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.04, 06:11 To nieszczęśliwa sytuacja, jedna na wielu tysięcy. Ciekawe zdanie wypowiedzial pan rzecznik. Oznaczaono, ze maja takich sytuacji tysiace. Biorac pod uwage okres dzialania linii i potencjalna liczbe kilentow to jst katastrofa! Hehehehe:) Odpowiedz Link Zgłoś
asztet Pic na wodę przed gazetą 13.02.04, 08:56 Widać, że to kolejni biznesmeni niedzielni, dla których "portfel Klienta jest wartością najwyżsżą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Nikt nie zmusza cię do latania tymi liniami IP: *.murator.com.pl 13.02.04, 09:14 To rynek konkurencyjny - zawsze możesz polecieć LOT-em. Drożej ale może lepiej dbają o klienta? ja tam wolę taniej. Jak PKS odwoła kurs dalekobieżny to nie ukazują się artykuły w gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek LOT??? IP: *.AUTON.CS.CMU.EDU 13.02.04, 16:34 LOT??? Najwiekszym wrogiem kazdego pracownika lotu jest pasazer. Tak chamskiej i aroganckiej obslugi jak lotowska ze swieca szukac. no chyba, ze akurat wszystko idzie dobrze i wedlug rozkladu. Ale jesli klient nie daj boze ma jakies watpliwosci albo pytania, albo jesli na przyklad jest zdenerwowany opoznieniem itp, to wszysktko na co moze liczyc to zly wzrok i/lub reprymenda. To jest konsekwencja tego, ze lot to zbieranina cioc i szwagrow, grupa ludzi obsadzona na zasadzie nepotyzmu przez bylych ubekow ktorzy od zawsze w prl rzadzili ta "firma" (nb. kazdy pracwonik lot nazywa lot "firma" dokladnie tak jak byli ubole nazywali swoje msw). Wiem co mowie - pracowalem tam (ale niedlugo, bo szlag mine trafial na to badziewie). A ta air polonia? Przeciez to ci sami ludzie, ten sam rodowod, ten sam styl... Czego sie wiec spodziewac po nich? Zmiana kulturowa bedzie jednak niezbedna, bo przeciez niebawem rynek sie zliberalizuje i pasazerowie beda mieli szeroki wybor roznych europejskich przewoznikow. Bardzo jestem ciekaw czy i jak lot sie do tego przystosuje. To bardzo trudne zadanie przekonac tylu pewnych siebie kolesiow, prawie kazdy z wielkimi plecami na gorze, zeby nagle zaczeli byc mili i usluzni, bo od tego zalezy ich pensja. To bedzie trzesienie ziemi. Czasem to sie udaje (vide Carlzon, dyrektor SAS i jego reforma tamtych linii w latach 80-tych), ale osobom wybitnym, charyzmatycznym, umiejacym wydostac sie z "ukladu". Nie ma takich w locie, ani w air polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
ffred Re: Nikt nie zmusza cię do latania tymi liniami 13.02.04, 23:24 Swietnie porowanie z PKSem! Jak sie placi fortune jak za LOT, to mozna wymagac. Jak sie placi grosze, to czerwonych dywanow nie nalezy sie spodziewac i dziekowac, ze mozna szybko i bezpiecznie przeemiescic sie z punktu A do B. Jak odwolaja, to zwracaja pieniadze i po co pisac o tym artykuly na pierwsza strone? Zaloze, ze bohaterzy tego artykulu to rodzina dziennikarza lub jego znajomego. Zreszta pewnie tego dnia byla posucha na ciekawe informacje, wiec uzyli co bylo pod reka. Osobiscie lecialme APN do WRO i gdy zmienili godzine odlotu z WRO, zadzwonili do mnie i mnie poinformowali. Gość portalu: rafi napisał(a): > To rynek konkurencyjny - zawsze możesz polecieć LOT-em. Drożej ale może lepiej > dbają o klienta? ja tam wolę taniej. Jak PKS odwoła kurs dalekobieżny to nie > ukazują się artykuły w gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Albo tanio albo dobrze IP: *.murator.com.pl 13.02.04, 09:02 Wybór należy do Ciebie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Albo tanio albo dobrze IP: 207.13.167.* 13.02.04, 10:20 NIEPRAWDA - porownaj ceny w ba i airpolonii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek litynski to pajac, a nie manager ... IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 09:35 nadaje sie do zarzadzanie kolchozem u lukaszenki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: 62.111.195.* 13.02.04, 10:03 Witam "Cancel" to znaczy: odwołać, anulować, wycofać, unieważnić itp. ale nie "kasować". Panie poligloto, skasuj się Pan sam. Aj laf jenzyk polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja tez raz probowalem IP: 207.13.167.* 13.02.04, 10:19 Tez raz probowalem poleciec AirPolonia do Gdanska - jako, ze byly to poczatki zadzwonilem wczesniej upewnic sie, ze lataja niezaleznie od frekwencji - zapewniano mnie, ze oczywiscie tak. Kupilem wiec bilet i po kilu dniach juz, musze przyznac, ze skutecznie poinformowano mnie, ze lot jest odwolany - akurat w moim przypadku przyznaje, ze linia stanela na wyskokosci zadania, bo proponowala inny lot, a pozniej zwrocila natychmiast pieniadzy gdy zrezygnowalismy. Teraz proponuje drobny eksperyment: zalozmy, ze chcemy poleciec do Londynu z Warszawy na tydzien - za miesiac, zeby spelnic marketingowy warunek Airpoloni, zalozmy wiec wycieczke od 15 do 22 marca. wpisujemy www.airpolonia.com, wpisujemy dane, system mysli i wypluwa cene z podatkami: 632,35 PLN teraz wpisujemy www.ba.com, te same dane, system tez mysli i tez wypluwa cene z podatkami: 147,90 USD, czyli ok. 570 PLN. Ktos ma jeszcze watpliwosci, porownajmy warunki oferty: ba: lot na idealnie skomunikowane z miastem Heathrow, z pelna odpowiedzialnoscia linii, zbieramy punkty Travelclub, dostajemy kanapke i praktycznie do oporu piwa i wina, brytyjskie gazety do wyboru, przechodzimy odprawe i dostajemy boarding pass z wybranym numerem miejsca, airpolonia: polozone z dala od wszystkiego Stansted, rzucamy sie na miejsce, niczym nas nie poczestuja, linia nie przyjmuje zadnej odpowiedzialnosci za niewykonanie lotu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: tez raz probowalem IP: *.crowley.pl 13.02.04, 11:13 oczywiście zgadzam się z tobą, ale musisz zauważyć jedną rzecz: BA nie obniżyło ceny bo chcą zrobić dobrze pasażerom , tylko dlatego że pojawiła się konkurencja. Z tego wynika, że gdyby na rynku nie pojawiły się tanie loty do Londynu nie można byłoby polecieć za 147$. Odpowiedz Link Zgłoś
ffred Re: tez raz probowalem 13.02.04, 23:32 Trudno jest porownywac dostepnosc tanich biletow w BA i APN poniewaz BA ma 21 lotow tygodniowo, a APN tylko 6! Ta roznica w cenie na korzysc BA oznacza tylko tyle, ze APN wyporzedala juz wiekszosc miejsc i zostaly im najdrozsze bilety, a samoloty BA sa jeszcze pustawe. Oczywsicie w tym konkretnym przypadku wybralbym BA. > spelnic marketingowy warunek Airpoloni, zalozmy wiec wycieczke od 15 do 22 > marca. > wpisujemy www.airpolonia.com, wpisujemy dane, system mysli i wypluwa cene z > podatkami: 632,35 PLN > > teraz wpisujemy www.ba.com, te same dane, system tez mysli i tez wypluwa cene > podatkami: 147,90 USD, czyli ok. 570 PLN. > Odpowiedz Link Zgłoś
ffred Re: tez raz probowalem 13.02.04, 23:36 Jednak i tak te najdrozsze bilety na APN sie sprzedadza, bo zawsze jest ktos, kto bedzie chcial leciec do Lodnynu zraraz nasteponego dnia. W BA i LOT cena pewnie bedzie ok. 3000 tys. PLN, a w APN max. 1700 jesli nie troche taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: tez raz probowalem IP: 207.13.167.* 16.02.04, 10:43 NIGDY nie zaplacilem wiecej niz 1800 PLN za bilet kupowany wieczorem dnia poprzedzajacego wylot (w LOT, BA zwykle ma wtedy drogie bilety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: 81.210.81.* 13.02.04, 10:44 Wiecie Państwo co jest nienormalne? Dlaczego jedyne co przychodzi ludziom do glowy od razu dzwonic do gazety (albo "Gazety"), a nie wykorzystac przyslugujace im prawo, czy chociazby wyczerpac mozliwosci odwolawcze jakie kazda tego typu firma proponuje. W naszym kraju zrobienie "afery" nalezy chyba do przyjetych zachowan spolecznych. Jest to ulubiona pozywka dziennikarzy. Bez wysilku jest tekst.I to stawia nas poza EU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ales ty pasazer naiwny ... IP: *.u.mcnet.pl 13.02.04, 11:04 do kogo sie mozna odwolac jak ci nie podstawiaja samolotu ???? i co niby takie odwolywanie da ??? od czego ty masz glowe - od noszenia czapki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartezz Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: *.noria.pl / *.noria.pl 13.02.04, 11:41 te referencje mowia wiele... teraz juz nie bede mial watpliwosci czy korzystac z uslug tej firmy, czy tez zostac lojalnym wobec LOTu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekb Nic nadzwyczajnego IP: 62.189.19.* 13.02.04, 11:45 Takie rzeczy sie zdarzaja bardzo czesto tego typu liniom lotniczym, wszystko sie dzieje z bardzo malym marginesem bledu, czyli jezeli nawet cos malego nie pojdzie wedlug planu, to wszystko lezy. W Angli w telewizji byl taki docu-soap, serial dokumentalny od dzialalnosci EasyJeta i co tam pokazywali, to sie w glowie nie miescilo, codziennie sa rozne wpadki, ludzie chca bic obsluge. A z drugiej strony to trzeba sie zgodzic, ze pan Litynski nie jest zbyt dobrym szefem lini lotniczych, bo za jego rzadow LOT byl najbardziej wkurzajaca i najgorzej traktujaca klientow linia lotnicza. Teraz odkad odszedl, musze powiedziec, ze mam same dobre doswiadczenia z korzystania z ich uslug, chociazby z tanszych cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: 212.106.1.* 13.02.04, 11:49 Ja tez mialam przyjemnosc miec taka sytuacje, o odwolaniu lotu poinformowano mnie zaproponowano mi inna godzine, ktora mi nie odpoiwadala, zaproponowano nastepna ta mi odpowiadala. I juz myslalam, ze wszystko wiem ale tknieta przeczuciem dzien przed odlotem zadzwonilam sprawdzic (nie dostalam zadnego maila) i co sie okazalo, ze rezerwacje mam ale na godzine 20 a nie 6 rano. Przedstawiam sprawe i prsze o zmiane, wiec slysze, ze owszem ale musze pokryc wszystkie koszty i wykupic ten bilet najdrozszy. W miedzyczasie slyszalam teksty, ze oni nie maja w bazie tego lotu ale jak, ktos do mnie dzzwonil to napewno poleci - wirtualny samolot. Koniec koncow polecialam ale po kilku godzinach rozmow itp. Dodam, ze chacialam leciec takze pare nastepnych razy (nie polecialam) ale to juz bardzo dluga historia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacio Re: Airpolonia odwołuje lot i nie uprzedza o tym IP: 148.81.190.* 13.02.04, 15:41 gratulacje , dopiero dzięki GW dowiedzieli się że można dotrzeć do Gdańska pociągiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw A ja czekam na kolejne linie lotnicze IP: *.du.se 13.02.04, 17:43 Juz teraz mozna rezerwowac loty z Warszawy na rejsy nowymi liniami lotniczymi ktorych loty startuja na wiosne.Polecam www.germanwings.com www.skyeurope.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nienawidze idiotow zabukowali? IP: *.client.comcast.net 14.02.04, 04:47 wy durnie pokomunistyczne jak mozna tak niszczyc jezyk polski. Bilety sie rezerwuje. jak mozna tworzyc fonetyczne idiotyzmy w oparciu o angielski "to book" jest "zabukowac" wy swinskie glupie mordy, szkoda na was slow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentLA Re: zabukowali? IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 14.02.04, 05:58 Swiete slowa! A skoro juz mowa o polskich liniach lotniczych, to radze kiedys zadzwonic do biura LOT-u w Nowym Jorku albo Los Angeles. Az wlos sie jezy na glowie! Panie siedzace przy telefonach jeszcze nie za bardzo potrafia mowic po angielsku, a juz strasznie kalecza jezyk polski. Wstyd i amatorszczyzna! Jezeli chodzi o odwolane samoloty, to zaraz przed Nowym Rokiem lecialem z Los Angeles do Nowego Jorku, z przesiadka w Phoenix. Z niewiadomych powodow odwolano polaczenie z Phoenix do NY. Jako, ze byl to ostatni lot tego dnia, linie lotnicze wyslaly mnie do pieciogwiazdkowego hotelu i zapewnily pelny serwis, a na nastepny dzien polecialem do Nowego Jorku w kabinie pierwszej klasy. Do tego bardzo przepraszali. To sie nazywa obsluga klienta! Ha! Na takie traktowanie klienta musimy jeszcze u nas poczekac...dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Ale o co ta afera? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.04, 22:14 Ale o co cala ta afera? te post? te gadki? Wiadmo, ze jak sie wybiera najtanszego na rynku kontrahenta to moga z tego byc tylko klopoty? Jak sie ludzie dali zlapac na niskie ceny to niech teraz nie narzekaja. A jak chca latac pewnie i bezpiecznie to niech postawia na prawdzonego przewoznika. Ot i cala rzecz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ffred Re: zabukowali? 15.02.04, 00:50 Jakimi liniami leciales? Wydaje mi sie, ze raczej tradycyjnymi (bo tylko oni maja pierwsza klase). Gdybys lecial Southwest, pewnie nic bys nie dostal. My tu rozmawiamy o tanich liniach i nie mozesz porownywac AA czy UA do AirPolonia. AirPolonia moze byc tylko porownywana do Southwest, moze do JetBlue! > Jezeli chodzi o odwolane samoloty, to zaraz przed Nowym Rokiem lecialem z Los > Angeles do Nowego Jorku, z przesiadka w Phoenix. Odpowiedz Link Zgłoś