Dodaj do ulubionych

Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin...

IP: *.tele2.pl 14.02.02, 10:49
Wkurza mnie, że w Muranowie zaczęli zapalać światło, gdy tylko pojawiają się
napisy... już nawet w multipleksach jest lepiej...
bleeeeeeeeeeeeeee

Piotr
Obserwuj wątek
    • pikusie Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... 14.02.02, 10:52
      W multipleksach jest cieplej
      • Gość: Pio Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.tele2.pl 14.02.02, 10:58
        no... a najcieplej przed telewizorem ;)
    • Gość: gemini3 Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: 195.94.201.* 14.02.02, 11:40
      W multiplexach jest na ogół bardzo głośno. Światło gaszą ostatecznie jak
      zaczynają się reklamy, a ci co przychodzą w trakcie reklam nie mogą trafić na
      swoje miejsca, bo numerki rzędów i miejsc nie są podświetlone.

Czyli takie specjalne zagranie, żeby wszyscy przychodzili przed reklamami i je
      oglądali.
      • Gość: Pio Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.tele2.pl 14.02.02, 11:43
        i śmierdzi popkornem i buractwo gada przez komórki podczas filmu (a szczególnie
        w plexie w Jankach)
        • Gość: #ariadna Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 15:14
          Gość portalu: Pio napisał(a):

> i śmierdzi popkornem i buractwo gada przez komórki podczas filmu (a szczególnie
          >
          > w plexie w Jankach)

A ja uważam, iż winę za to, ze nie mogę poczytać nazwisk na końcu, ponoszą i
          widzowie i pracownicy kina. Jednych napisy końcowe nie interesują i wstają sobie
          wychodząc i zaslaniając tym, co chcą poczytać listę nazwisk, a drudzy, o czym
          wspomniales,zapalaja to cholerne światlo i do wychodzenia prowokują.
          Dla mnmie bardzo ważne,kto stworzył film, bo kocham kino jak wariatka i,
          szczególnie, gdy mi sie film spodoba czy zaintryguje czymś, bardzo chcę
          zapamietać nazwiska twórców.
          A tu : klęska.
          I Na Bemowie, i w Atlanticu, i w Feminie - wszędzie to samo. Chamskie światło i
          równie buraczane zasłanianie innym. A jak na mnie patrzą ci panowie , ktorzy
          sprzatają po seansie. Leci lista, lecin muzyka, a jakas kretynka siedzi i sie
          gapi w ekran, zamiast sobie iść...
          A propos Muranowa, to ono ma klimat - trzeba przyznac. I buractwa tam o tyle malo
          , ze jednak dają tam swoisty repertuar - byle kto tam nie łazi. Tylko te krzesła
          - słabo stopniowane, jak to okresłam - rząd za rzędem na niemal tej samej
          wysokości - słabo widac , zwłaszcza , gdy film z napisami...
          Ale za to te wnetrza....Takie troszkę starodawne i przez to urokliwe...
          • Gość: Pio Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.tele2.pl 14.02.02, 15:23
            nic ująć, ale nic ująć :)
            hmm... to żeśmy się w kinie jeszcze nie spotkali - zazwyczaj sam zostaję jak
            lecą napisy :)))))
            • Gość: Aska Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.ports.pol.pl 14.02.02, 17:39

> nic ująć, ale nic ująć :)

dokladnie :-)))

Ja w ogole nie rozumiem, jak to jest fizycznie mozliwe poderwac sie z fotela
              rowno z napisem KONIEC. Na ogol tak bardzo wczuwam sie w film, ze pozniej przez
              chwile musze dochodzic do siebie i odzyskiwac poczucie rzeczywistosci. Nawet, gdy
              film jest beznadziejny - to powrot do rzeczywistosci zawsze troche trwa!

> hmm... to żeśmy się w kinie jeszcze nie spotkali - zazwyczaj sam zostaję jak
              > lecą napisy :)))))

Ciesze sie, ze istnieja pokrewne dusze :-)))
              • sol_ Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... 14.02.02, 17:47
                reasumujac, dla mnie w multipleksach:
                -smierdzi (popcornem i innymi takimi)
                -jest zimno albo gorąco bo klima dziala kaprysnie
                -dolby sourround wyrywa mi bebenki z uszu
                -ludzie żrą i szeleszcza czym mnie doprowadzaja do szalu (niestety, zrący zdarzaja sie rowniez w
                Iluzjonie i to juz jest tragedia)
                -jest pelno ludzi (dostaje od tego ludzkiej klaustrofobii)
                -nigdy nie wiem w ktora strone mam isc....
                -bilety kosztuja w weekend i w swieta i w piatek rowniez drozej. Zdzierstwo totalne!

A Muranow i tak bede lubic dzieki Gutkowi. Moje dwa ulubione kina w Wwie to iluzjon i Muranow. I
                Iluzjon ma swoj urok z tymi zdjeciami na scianach, krzeselkami skrzypiacymi (pamietacie, w
                Muranowie od roku chyba dopiero sa "fachowe" fotele?). A Muranow wyrzuce z mojej skromnej listy
                dopiero jak zmienia repertuar i beda puszczac taki chlam jak wszedzie indziej.
                • Gość: #ariadna Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 23:27
                  sol_ napisał(a):

> reasumujac, dla mnie w multipleksach:
                  > -smierdzi (popcornem i innymi takimi)
                  > -jest zimno albo gorąco bo klima dziala kaprysnie
                  > -dolby sourround wyrywa mi bebenki z uszu
                  > -ludzie żrą i szeleszcza czym mnie doprowadzaja do szalu (niestety, zrący zdarz
                  > aja sie rowniez w
                  > Iluzjonie i to juz jest tragedia)
                  > -jest pelno ludzi (dostaje od tego ludzkiej klaustrofobii)
                  > -nigdy nie wiem w ktora strone mam isc....
                  > -bilety kosztuja w weekend i w swieta i w piatek rowniez drozej. Zdzierstwo tot
                  > alne!
                  >
                  > A Muranow i tak bede lubic dzieki Gutkowi. Moje dwa ulubione kina w Wwie to ilu
                  > zjon i Muranow. I
                  > Iluzjon ma swoj urok z tymi zdjeciami na scianach, krzeselkami skrzypiacymi (pa
                  > mietacie, w
                  > Muranowie od roku chyba dopiero sa "fachowe" fotele?). A Muranow wyrzuce z moje
                  > j skromnej listy
                  > dopiero jak zmienia repertuar i beda puszczac taki chlam jak wszedzie indziej.

Tj. nie mam aż tak złego zdania o multikinach.
                  Sama lubię coś małego golnąć dyskretnie, ale przewalający się z kubłów popcorn,
                  zniewala.
                  Gdyby oni choc mniej tego w te kubły pakowali....
                  No i wygodne bardzo fotele w tych multasach mają.
                  A Muranów - no właśnie.
                  Nie dosć, ze publika, ze względu na repertuar inna, to popcornu brak.
                  Zapomniałam o Gutku - mniam , mniam -ten Gutek robotę odwala dobrą....
                  Lubie ja Gutka tego.
                  To on Amelię tu przywlókł, na przykład.
                  • Gość: Pio Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.tele2.pl 15.02.02, 10:52
                    Przychylam się :)

BRAWO GUTEK!

ale...

mogliby tego światła tak szybko nie zapalać... :)

• Gość: #ariadna Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 23:09
                Gość portalu: Aska napisał(a):

> Gość portalu: Pio napisał(a):
                >
                > > nic ująć, ale nic ująć :)
                >
                > dokladnie :-)))
                >
                > Ja w ogole nie rozumiem, jak to jest fizycznie mozliwe poderwac sie z fotela
                > rowno z napisem KONIEC. Na ogol tak bardzo wczuwam sie w film, ze pozniej przez
                >
                > chwile musze dochodzic do siebie i odzyskiwac poczucie rzeczywistosci. Nawet, g
                > dy
                > film jest beznadziejny - to powrot do rzeczywistosci zawsze troche trwa!
                >
                > > hmm... to żeśmy się w kinie jeszcze nie spotkali - zazwyczaj sam zostaję j
                > ak
                > > lecą napisy :)))))
                >
                > Ciesze sie, ze istnieja pokrewne dusze :-)))

MOze my sie zacznijmy jakoś ubierać charakterystycznie - czerwone kokardki na
                grzywkach wiązać - to nam raźniej będzie, jak sie dostrzeżemy przy napisów
                czytaniu.
                A moze Grupę Oporu Przeciw Kinowym Burakom "Pro-napisja" załózmy i będziemy rózne
                akcje przeprowazdać. Np. po seansach rzucac sie ze sznurami na społeczeństwo i
                przywiązyac do foteli na czas lecenia końcowych napisów..?
                • Gość: Pio Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.tele2.pl 15.02.02, 10:49
                  hmm... niezły pomysł
                  Proponuję smarować klejem siedzenia - żeby Buractwo zostawało w kinie.
                  Można też brać do kina ze sobą małe kamyczki i procę - strzelać w Szelestów.
            • Gość: #ariadna Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 22:56

> nic ująć, ale nic ująć :)
              > hmm... to żeśmy się w kinie jeszcze nie spotkali - zazwyczaj sam zostaję jak
              > lecą napisy :)))))

No widzisz.
              I ja sama, bo jak nawet z kims do kina ide , to on wysiada pod wzrokiem ganiącym
              panów sprzątaczy, ze jak ja smie się gapić w te napisy, no i tak, czy inaczej,
              zostaję sama na placu.
              To jak zobacze drugiego takiego nawiedzonego i napisów ciekawego, to sie dosiąść
              mogę ?
              To Ty będziesz ?
              • Gość: Pio Re: Muranów - upadek ostatnich KULTURALNYCH kin... IP: *.tele2.pl 15.02.02, 10:42
                Nawet jeśli to nie będę ja, to wydaje mi się że dobrze trafisz ;)

Pio
    • inni_jadom_na_radom Multiplexy są LEPSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.02.02, 18:19
      Multiplexy są LEPSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Smaczniejszy jest popcorn i dużo wygodniejsze są siedzenia. Do tego zwykle jest
      pusto. Po wspomnieniach z komunistycznych kin gdzie było zimno, tłok i stary
      popcorn to duża odmiana na PLUS. A napisy na końcu? Kogo to obchodzi kto był
      czwartm pomocnikiem trzeciego operatora kamery z lewej?!
      • Gość: #ariadna Re: Multiplexy są LEPSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 23:18
        inni_jadom_na_radom napisał(a):

> Multiplexy są LEPSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > Smaczniejszy jest popcorn i dużo wygodniejsze są siedzenia. Do tego zwykle jest
        >
        > pusto. Po wspomnieniach z komunistycznych kin gdzie było zimno, tłok i stary
        > popcorn to duża odmiana na PLUS. A napisy na końcu? Kogo to obchodzi kto był
        > czwartm pomocnikiem trzeciego operatora kamery z lewej?!

Jeśli pytasz, kogo obchodzi, to mnie tak.
        I nie tylko o pomocnika kamery idzie.
        Pare nazwisk innych osób tez sie w napisach pojawia, ale o tym wiedziec nie
        mozesz zajęty pop cornem....
        Churupu, chrupu, mlasku, mlasku, przy napisach dużo wrzasku,
        Taka jest idea ma
        Zrobic wszystko, co sie da.
        By nikt nie zobaczył nic,
        więc ja przy napisach hyc !
        • sol_ Re: 15.02.02, 15:47
          Ariadna a co Ty sobie lubisz golnąć dyskretnie na seansiku, hę? : )) Ładnie to tak? A potem odbiór
          filmu spacziny.... Eh, ta publika....

popieram powstanie Ligi Oglądaczy Aż Do Ostatniego Napisu. Ja tez musze miec czas na
          "wybudzenie się" z filmu. I nie lubie wychodzic z kina...czuje sie wtedy jak w innym swiecie. A na
          zewnatrz zimno, mokro i bleee ohydnie.
          I nie żreć mi w kinie!!! czy tylko mnie to tak rozprasza? Żrące istoty doprowadzaja mnie do bialej
          gorączki. Żreć to sobie mozna w domciu, w kapciach przed telewizorem jak juz ktos musi.
          Kiedys taki jeden złopał koło mnie cole z kubeczka przez slomke. Postanowilam go przeczekac. Wypil.
          Odetchnelam w duchu. Ale nieeee, on zaczal siorbac ta slomka a potem dyźdał ten kubeczek w
          łapach a to tak potwornie trzeszczy bleeee
          • Gość: #ariadna Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 16:23
            sol_ napisał(a):

> Ariadna a co Ty sobie lubisz golnąć dyskretnie na seansiku, hę? : )) Ładnie to
            > tak? A potem odbiór
            > filmu spacziny.... Eh, ta publika....
            >
            > popieram powstanie Ligi Oglądaczy Aż Do Ostatniego Napisu. Ja tez musze miec cz
            > as na
            > "wybudzenie się" z filmu. I nie lubie wychodzic z kina...czuje sie wtedy jak w
            > innym swiecie. A na
            > zewnatrz zimno, mokro i bleee ohydnie.
            > I nie żreć mi w kinie!!! czy tylko mnie to tak rozprasza? Żrące istoty doprowad
            > zaja mnie do bialej
            > gorączki. Żreć to sobie mozna w domciu, w kapciach przed telewizorem jak juz kt
            > os musi.
            > Kiedys taki jeden złopał koło mnie cole z kubeczka przez slomke. Postanowilam g
            > o przeczekac. Wypil.
            > Odetchnelam w duchu. Ale nieeee, on zaczal siorbac ta slomka a potem dyźdał ten
            > kubeczek w
            > łapach a to tak potwornie trzeszczy bleeee

No nie. Golę, ale chyba nie to, o czym myslisz. Mineralną niegazowaną i przyznam,
            ze nawet, gdy ktos śmierdzi jakimś browarem wypitym przed seansem, to mi to
            przeszkadza, ze o chlających w trakcie projekcji , nie wspomnę...
            Ale potem, przelecieć się na kawalek piwa, zeby film omówic - czemu nie?
            Żarcie - mnie też rozprasza, ale sama lubię mieć czasem cos w ustach do cichego
            ssania.
            /Jezu, ale to zabrzmialo, zaraz będą obleśne komentarze../
            A przeszkadza mi też, gdy się kochają czy raczej miętolą. Ostatnio wielki, gruby
            dziadyga tak sie przyssał do takie drobnej laski, ze zdalo się, iż ją udusi. I
            mlaskał i widać było jak sie jara, na film nie patrzył nic, a nic.
            Siedzieli koło mnie i w końcu się przesiadłam , bo mi przeszkadzali.
            • sol_ Re: 15.02.02, 16:58
              jak dobrze, ze nie tylko mi przeszkadzaja zracy, siorbiacy, mietolacy, obsciskujacy, mlaskajacy,
              spozniajacy sie na seans ... To wszystko mnie cholernie rozprasza a na dodatek irytuje wprost
              niesamowicie.
              I jeszcze komentarze eeeeh, szkoda gadac
              Czasami dochodze do wniosku, ze powinnam miec prywatne kino...
              • Gość: Pio Re: IP: *.tele2.pl 15.02.02, 17:15
                to może przygotujmy wywieszki "Zakaz mlaskania"; "Dziamganie
                wzbronione"; "Dźganie słomkami kubeczków na korytarzu" itp. i zaczniemy
                wywieszać na czarno w kinach?
                • sol_ Re: 15.02.02, 17:19
                  proponuje stworzyc kina dla wybranych. Na karty czlonkowskie. Kazdy czlonek bedzie musial przejsc
                  test. test moze polegac na usadzeniu go w kinie (bynajmniej nie pustym-ma byc wsrod ludzi-bedzie
                  sie czul swobodnie) - a komisja bedzie go obserwowala....Jesli mlaska-punkt karny, komentuje
                  film-punkt karny....itd
                  • Gość: Pio Re: IP: *.tele2.pl 15.02.02, 17:38
                    sol_ napisał(a):

> proponuje stworzyc kina dla wybranych. Na karty czlonkowskie. Kazdy czlonek bed
                    > zie musial przejsc
                    > test. test moze polegac na usadzeniu go w kinie (bynajmniej nie pustym-ma byc w
                    > srod ludzi-bedzie
                    > sie czul swobodnie) - a komisja bedzie go obserwowala....Jesli mlaska-punkt kar
                    > ny, komentuje
                    > film-punkt karny....itd

Piękna wizja - proponuję wzbogacić test o następujące elementy:

- w zależności od pci (i orientacji) sadzać obok super atrakcyjnego
                    faceta/dziewczyny i potraktować ilość spojrzeń nań jako wskaźnik skłonności do
                    miętolenia się w kinie

- wstanie bezwłocznie po napisie koniec - pkt karny

- kopanie fotela osoby rząd z przodu - pkt karny

itp
                    • sol_ Re: 15.02.02, 17:54
                      punkty karne rowniez za:
                      -spoznianie sie na seans
                      -platanie sie po sali w wyniku spoznienia i lazenie ludziom po nogach, zaslanianie etc
                      -uwalanie swoich ubran i torebek na jedynym wolnym siedzeniu w calym kinie i za brak checi ich
                      zdjecia z tegoz siedzenia
                      -komentowanie wygladu/zachowania osob siedzacych obok/przed
                      -siadanie obok kogokolwiek obcego mimo ze w calym kinie za zajete tylko 4 miejsca
                      -podwojne punkty karne za korzystanie z komorki w kinie (niezaleznie od tego czy do niego dzwonia
                      czy on dzwoni/smsuje
                      • zdzieblo A za rozsypywanie popkornu... 15.02.02, 17:56
                        ...w ryj od szatniarza.
                      • Gość: Pio Re: IP: *.tele2.pl 15.02.02, 18:00
                        Proponuję dwa rodzaje kin - dwie taryfy
                        w multiplexach - taryfa normalna; w muranowie - pkt karne x 3
                        • sol_ Re: 15.02.02, 19:19

> Proponuję dwa rodzaje kin - dwie taryfy
                          > w multiplexach - taryfa normalna; w muranowie - pkt karne x 3

No nieeee, Pio, myslalam ze idea kina na kary czlonkowskie sie przyjela i bytnosc
                          w Muranowie mlaskaczy, siorbaczy i innych popcornowców nie wchodzi w ogole w
                          rachube....

• Gość: pan_laga Uwaga:dziś w Cinema City Bemowo........ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 01:38
                            sol_ napisał(a):

> Gość portalu: Pio napisał(a):
                            >
                            > > Proponuję dwa rodzaje kin - dwie taryfy
                            > > w multiplexach - taryfa normalna; w muranowie - pkt karne x 3
                            >
                            > No nieeee, Pio, myslalam ze idea kina na kary czlonkowskie sie przyjela i bytno
                            > sc
                            > w Muranowie mlaskaczy, siorbaczy i innych popcornowców nie wchodzi w ogole w
                            > rachube....
                            >
                            Nie zgaszono całkowicie świateł w czasie reklam.
                            Plus.
                            Jednak po filmie popsuli wszystko - zapalili już na samym poczateczku napisów.
                            pan laga
                            • Gość: Pio Re: Uwaga:dziś w Cinema City Bemowo........ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 18:21
                              właśmie dlatego podczas testu na możliwość bytności w muranowie pkt karne biją
                              x3

Idę dzisiaj do Bajki na Władcę - w ramach maratończyka (znacie? korzystacie?)
                              zobaczymy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka