ulazmuda 06.03.10, 10:46 Witam Za kilka dni po raz trzeci podchodzę do odbioru mieszkania, stan okien jest fatalny, całe są porysowane i kwalifikują się do wymiany. Jak Wy drodzy sąsiedzi rozwiązaliście ten problem z developerem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gharde Re: stan okien 06.03.10, 16:21 a to ciekawe, bo u nas na oknach pozostała się folia zwulkanizowana z ościeżnicą i mają to usunąć i zastanawia mnie to jak oni to zrobią bez zarysowania okien, podobno mają metodę Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: stan okien 06.03.10, 17:15 U nas okna były w dobrym stanie, jedynie ta folia - niestety ale sami ją ściągaliśmy. Fakt - jest to bardzo trudne i czasochłonne, ale da się zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
marenza Re: stan okien 08.03.10, 10:45 My też mieliśmy porysowane wszystkie okna.Nie odebraliśmy mieszkania do póty nam nie wymienili wszystkich okien.A czekaliśmy na nie pół roku,zamieniali innym sąsiadom i wymieniali nam ale prawie wszystkie balkonowe, które nam zamienili od innych sąsiadów były porysowane więc musieli zamówić nowe no i na nie też sporo czekaliśmy,ale dopieliśmy swego. Odpowiedz Link Zgłoś
edislawa Re: stan okien 08.03.10, 10:54 u mnie okna i futryny porysowane.! przez dwa miesiące czekaliśmy aż łaskawie je wymienią (bo tylko do tego się nadają), a raczej aż łaskawie stwierdzą, że okno się nadaje do wymiany - decyzja po ponad 4 miesiącach! i co najlepsze nadal nie wiedzą kiedy je wymienią!!! nie wiem, czy śmiać się czy płakać! Olewka totalna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
utr1 Re: stan okien 16.03.10, 18:32 marenza napisała: > My też mieliśmy porysowane wszystkie okna. zamieniali innym > sąsiadom i wymieniali nam ale prawie wszystkie balkonowe, które nam zamienili o > d > innych sąsiadów były porysowane he he - to może u mnie są okna od państwa właśnie... ;) A tak na poważnie - złożyliśmy pismo już jakiś czas temu (2-3 mies) jak tylko zrobi się cieplej będziemy sobie wymieniać - jak sądzę właśnie tylko same szyby - wymiana wszystkiego to chyba byłby zbyt duży problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ulazmuda Re: stan okien 09.03.10, 11:54 a więc ja czekałam na wymianę skrzydeł okien półtora miesiąca, jak sie wkur.... to zostałam uświadomiona że niestety skrzydeł nie da się wymienić bo ten profil niestety nie jest już produkowany przez producenta więc chcą mi wymienić całe okna, ale z tego co czytam to czekanie na wymianę nic nie da, po prostu zostaliśmy załadowani z balona (delikatnie rzecz ujmując) Odpowiedz Link Zgłoś
nowi_na_wiosennej Re: stan okien 09.03.10, 21:24 u nas wymieniali szyby, natomiast porysowane profile mozna wypolerowac, ale trzeba miec do tego odpowiedni sprzet i pasty polerskie. Oczywiscie na wymiane okna z ramami bym sie nie porywal, gdyz tylko doprowadzi to do zniszczenia elewacji Odpowiedz Link Zgłoś
ulazmuda Re: stan okien 10.03.10, 21:32 Otrzymałam dziś info od Pana Łukasza, że nasze okna zostaną wymienione do końca przyszłego tygodnia :) Aż nie mogę się doczekać co tym razem stanie na przeszkodzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
edislawa Re: stan okien 11.03.10, 15:09 i oto jest! - KOLEJNA przeszkoda! najnowsza informacja, to taka, że najpierw trzeba złożyć pismo informujące o usterce, a dopiero w przyszłym tygodniu w czwartek do osób, które złożyły pismo (tsk to zrozumiałam) mają być wysłani spece i znowu mają coś ustalać - wymieniać, czy nie wymieniać.... ręce opadają...... Odpowiedz Link Zgłoś
edislawa stan okien 17.03.10, 13:25 Witam Czy u kogoś zostały już wymienione okna? albo czy może macie decyzje, kiedy to ma nastąpić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ulazmuda Re: stan okien 18.03.10, 15:12 Dziś wraz z przedstawicielem firmy Global oraz Panami Świderskimi komisyjne dokonaliśmy oględzin okien. Po nieprzyjemnej wymianie zdań firma Global zobowiązała się do wymiany okien w całym naszym mieszkaniu w ciągu 3 tygodni (mam to na piśmie) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda015 Re: stan okien 18.03.10, 16:48 Nam wymienili przedwczoraj, ale tylko jedno okno balkonowe, o drugim zapomnieli.Za tydzień drugie podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
ulazmuda Re: stan okien 13.04.10, 22:42 MAM NOWE OKNA !! co prawda krzywo wstawione, panowie porysowali parapety, nie posprzątali po sobie i nie obrobili dziur ale cóż... nie można mieć wszystkiego (ponoć jutro Global ma posprzątać i załatać dziurska;) Odpowiedz Link Zgłoś
bar_barka4 Re: stan okien 19.04.10, 21:59 U mnie przerażające są taśmy montażowe, skrobię pomaluśku, ale to praca syzyfowa i zadowolona z efektu nie jestem. Mam pytanie bo przyglądam się oknom i w wielu już nie ma tej najgorszej taśmy która jest przytynkowana. Jak sobie z tym poradziliście? Odpowiedz Link Zgłoś
gharde Re: stan okien 19.04.10, 22:41 Ja to wskazałem przy odbiorze do usunięcia, zobaczymy jak się do tego odniosą.... A tak swoją drogą to trochę usunąłem miękką szpachelką, trzeba się na skrobać, a miejsca gdzie nie było już tej taśmy a są odbarwione to polecam przemyć rozcieńczalnikiem nitro. Przywraca on pierwotną świeżość. Odpowiedz Link Zgłoś
kriis.borowski Re: stan okien 19.04.10, 23:19 Ja poradziłem sobie twardym drewnem (odpad z blatu), nie rysuje plastyku a zdziera taśmę. Odpowiedz Link Zgłoś