Dodaj do ulubionych

Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w krawac

IP: *.comnet.krakow.pl 24.02.04, 22:53
krawacie, ze wschodnim akcentem i wykałaczką w zębach. W wolnych chwilach
jadący do Krakowa aby się odchamić.Tak mówią w Polsce. To prawda czy mit ?
Jeżeli to prawda, to dobrze ,że znakomici Krakowianie, tacy jak Pan Rokita,
Ziobro,Dorn,Hausner zgodzili sie krzewić kulturę w tej byłej rosyjskiej
prowincji.
Obserwuj wątek
    • Gość: p_p [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 22:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: henio56 Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k IP: *.comnet.krakow.pl 24.02.04, 23:03
        jezu! jaki wulgarny bosy Antek. Chyba jednak mówią o Was prawdę.
        • pan_pndzelek Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 24.02.04, 23:15
          Drogi Heniu z Krakowa! Twój post uważam za wyjątkowy na tym forum albowiem
          zmusza on nas do myślenia o miałkości życia i o jakże licznych zasadzkach w
          jakie wpaść może każdy myślący człowiek. Mam w związku z tym Heniu dwa pytania:

1. Czy nosisz stringi?
          2. Czy golisz swoją myszkę?
        • Gość: Wawiak Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 11:44
          To wy macie internet w Krakowie?!

Buehehehehe!!!
    • patryg1 Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 24.02.04, 23:03
      henio ty zakompleksiony wałku idź lepiej wywalić gnój ze smoczej jamy, bo smok
      już dłużej wytrzymać nie może
    • Gość: Waldi Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 23:06
      zanim coś napiszecie zerknijcie tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=10979611
      • Gość: Waldi zanim cokolwiek napiszecie zerknijcie tutaj: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 23:08
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=10979611
        • Gość: gryffin01 Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w krawac IP: *.comnet.krakow.pl 24.02.04, 23:51
          Warszawiacy to nie Polacy, to potomkowie rosyjskich i radzieckich okupantów.
          Mają największy w Polsce kościoł, mówią na niego Pałac Kultury to dar
          komunistów warszawskich osiadłych w Moskwie. Poza tym jak na bułkę można mówić
          bułkie.
          • Gość: zenon Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k IP: *.chello.pl 25.02.04, 00:04
            przestań zmieniać nicki heniu i pieprzyć takie głupty
    • Gość: gość Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k IP: *.aster.pl 25.02.04, 03:03
      Prawdą jest to,że Kraków to gród historyczny i ma swoich mieszkańców,którzy mają
      coś z rycerza.
      • j_karolak Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 25.02.04, 08:59
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Prawdą jest to,że Kraków to gród historyczny

Jest historyczną stolicą Polski z czasów Generalnej Guberni.
      • nauma Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 25.02.04, 10:45
        > Prawdą jest to,że Kraków to gród historyczny i ma swoich mieszkańców,którzy
        mają
        > coś z rycerza.
        gość i henio to mają z rycerza chyba tylko zakute łby...
    • lawy Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 25.02.04, 09:14
      Wracaj do łopaty chłopku bo myślenie Ci za bardzo nie wychodzi...
      • tolba Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 25.02.04, 09:51
        Kraków odchamia? Buhahaha! Jak można tak mówić o mieście, które wypuściło ze
        swych trzewi śmierdzącego bąka pod postacią idioty henia?
    • Gość: ed Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k IP: 217.22.233.* 25.02.04, 10:55
      dobre :)
      • d.z Re: Czy to aby tylko warszawiacy??? 25.02.04, 11:08
        Poczytajcie najpierw to:
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,1927398.html
        Warszawiakom zarzuca się arogancje, ignorancję, butę, zarozumialstwo, chamstwo,
        wywyższanie się itp. itd.
        Prawda jest natomiast taka, ze w każdej części Polski znajdzie się buraka i
        złodzieja.
        Dlaczego więc stawia sie zarzuty tylko warszawiakom?
        Czy w innych rejonach naszego kraju nie ma ignorancji i buty, nie liczenia się
        z innymi obywatelami, prywaty itp.
        Prawda jest taka.
        Wielu widzi źdźbło w cudzym oku nie widząc belki we własnym.
    • Gość: JJ Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 11:42
      Heniu, miejscowość zwana Krakowem, to skansen i zaścianek. Kraków był kiedyś
      stolicą, ma zabytki, ale to prowincja. Gniezno też kiedyś było stolicą, ma
      zabytki, ale to też prowincja... Macie w Krakowie zaściankową mentalność i
      dlatego może uważacie nas za butnych. Życzę mniej kompleksów i pogodzenia się z
      sytuacją...
      • Gość: henio56 Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k IP: *.comnet.krakow.pl 25.02.04, 15:03
        Mój post to żart,nikogo nie chciałem obrazić. Mieszkałem i pracowałem w
        Warszawie,Szczecinie,Poznaniu ,Katowicach, Krakowie muszę powiedzieć jedno
        ludzie są wszędzie tacy sami, tzn, mądrzy i głupi, źli i dobrzy, serdeczni i
        zarozumiali ignoranci.Ja osobiście nagorzej nie lubię ponuraków i tych których
        gospodarstwa wchłoneła rozbudowa dużego miasta, tzn. miastowych wsioków, któży
        ubliżają innym. Ale tych buraków jest coraz mniej.
        • Gość: ssman napisz w którym mieście (z tych co mieszkałeś.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 16:07
          ...i pracowałeś)chciałbyś jeszcze raz zamieszkać. W kolejności od najbardziej
          do najmniej lubianego.
          • Gość: henio56 Re: napisz w którym mieście (z tych co mieszkałeś IP: *.comnet.krakow.pl 26.02.04, 06:06
            Tylko Berlin.
            • Gość: kongresówa Re: napisz w którym mieście (z tych co mieszkałeś IP: *.acn.waw.pl 26.02.04, 09:25
              Jakie to chrakterystyczne dla mieszkańców zachodniej Polski! Te achy i ochy nad
              Berlinem, Niemcami, pruskim ordnungiem! Albo krakowskie wzdychanie do Franza
              Josefa! Ludzie wyleczcie się w końcu bo to żałosne !!! Miejcie trochę godności!
              • Gość: henio56 brawo kongresówka IP: *.comnet.krakow.pl 26.02.04, 11:08
                Wybacz ale do Berlina z domu miałem autostradą 150 km. Zawsze bliższy był mi
                pruski ordnung, niemiecka kultura ,niż polski ciemnogród.
                • Gość: kongresówka Re: brawo kongresówka IP: *.acn.waw.pl 26.02.04, 12:13
                  Heniu
                  po pierwsze ja NA SZCZĘŚCIE do Berlina mam znacznie dalej i nie autostradą
                  (piszę na szczęście bo miasto to uważam za molocha bez charakteru). Po drugie
                  uważam, że dla zdrowego rozsądku i pruski ordnung i polski ciemnogród są
                  jednakowo szkodliwe (chociaż ten pierwszy jest znacznie bardziej
                  niebezpieczny), po trzecie mi bliska jest polska kultura nie niemiecka a twój
                  post jest bolesnym dowodem kompleksów, które są mi obce a wydają się być
                  charakterystyczne dla ludzi z zachodniej Polski(no chyba, że jesteś tzw.
                  autochtonem, ale to trzeba było od razu zaznaczyć).
        • w_v_w Do henia... 26.02.04, 06:12
          Zanim zaczniesz pedzic bimber,
          najpierw zdejmij dresy z buraków...
          Wawerka
          • Gość: henio56 Re: Do henia... IP: *.comnet.krakow.pl 26.02.04, 09:13
            bimber, to napój dobry dla takich jak ty, buraku czerwony z sinym ,zasmarkanym
            nosem.
            • w_v_w Re: Do henia... 26.02.04, 09:36
              heniu kmiotku jeden, oberzysiecie,
              wracaj na slunsk, za słaby jestes na
              stolice
              Wawerka
              • Gość: henio56 Re: Do w v w.. IP: *.comnet.krakow.pl 26.02.04, 10:22
                przepraszam, ale nie mogę zrozumieć Twojego wschodniego dialektu.
                • buggi Re: Do w v w.. 26.02.04, 10:27
                  co mowiles? Po górolsku tu nie godojem.
                • w_v_w Re: Do w v w.. 26.02.04, 10:33
                  ...bo drogi heniu, rozumienie to dar bozy
                  i ty widocznie bidoku nie dostapiłes tej łaski..
                  Wawerka
                  • Gość: henio56 Re: Do w v w.. IP: *.comnet.krakow.pl 26.02.04, 10:48
                    Jestem ateistą. Nie przejmuj się mną, w maju również Twoja miejscowość znajdzie
                    się w Europie to przyjadę obejrzeć ten ostskansen ,może nauczę się też paru
                    słów w Waszym języku.
                    • w_v_w Re: Do w v w.. 26.02.04, 10:53
                      ..to dla ciebie za trudne, nie podołasz
                      juz peteen to ci próbował wytłumaczyc,
                      ze edukacja to ponad twoje przyswajanie,
                      ja wiem,ze to dla ciebie splendor
                      troche popisac na Forum Wawa, ale nie naduzywaj
                      goscinnosci...
                      Wawerka
                      • niech Henryk i jego 56 komorek 26.02.04, 11:15
                        Henio: "Ja osobiście nagorzej nie lubię ponuraków".
                        Dlatego Heniutek pisze inteligenntne i zabawne posty w stylu Krakusy to lewusy,
                        Warszawiacy brudne ptacy, Lodzianie maja to po mamie, Wroclawiacy jacy tacy...
                        I zrywa boki czytajac smieszne odpowiedzi.
                        PS. Heniu, a mozna "ja nieosobiscie"? A jak sie "lubi nie najgorzej"?
                        • Gość: henio56 Re:do wvw i niecha IP: *.comnet.krakow.pl 26.02.04, 11:35
                          nie pochlebiaj sobie i spójrz twój koń się śmieje. Niechu! biedaczku, ja w
                          takim stylu nie piszę, nikogo nie zamierzam obrażać. Używasz wyrazów i zwrotów
                          które nie wystepują w języku polskim, a jak już pisałem nie znam języka Waszego
                          narzecza.
                          • niech Re:do wvw i niecha 26.02.04, 11:51
                            Ty nie piszesz, Heniutku, w zadnym stylu. Wiesz ze dosc latwo jest prowokowac
                            na forum wiec wytezasz te swoje 56 balonikow - sprawia ci to najwidoczniej
                            radoche. Niestety zabierasz sobie w ten sposob czas na szkolne zajecia i
                            odrabianie lekcyjek - efekty widac - nie wywiniesz sie krakowska gwara, nieuk
                            jestes i tyle.
                            PS. A wykalaczke faktycznie lepiej miec w zebach niz grzebac nia w mozgu - bo
                            miedzy warszawskimi zebami tresci wiecej niz w twojej lepetynce.
                        • buggi Re: Henryk i jego 56 komorek 26.02.04, 11:39
                          Nie zawstydzaj Heniutka Niechu. On jest dumny Krakus. Ma piwnice pod baranem.
                          Pod soba?
                          • peteen Re: Henryk i jego 56 komorek 26.02.04, 12:37
                            buggi, luzu nieco, między forami naszych miast panują naprawdę niezłe hmm...
                            stosunki, nie psuj ich tylko dlatego, że jeden gebels pisze z krakowskiego ip,
                            heniu jest obciążony i jak się zesra na którymkolwiek forum, to odczuwa
                            nieziemską radochę, że jego bździna narobiła nieco zamieszania i zostawiła
                            trochę smrodu, a z moim miastem on ma tyle wspólnego, ile rodowicz z hard
                            rockiem...
                            • w_v_w Re: Henryk i jego 56 komorek 26.02.04, 13:04
                              "hmm...stosunki", ładnie to ujałeś...
                              ekumenicznie pozdrawiam
                              Wawerka
                              • Gość: henio56 Re: Henryk wraca do Galicji IP: *.comnet.krakow.pl 26.02.04, 17:10
                                W Warszawie macie Peteena, możecie się z nim dowoli stosunkować. Ja jestem
                                hetero.
                                • peteen i to jest właśnie poziom henia... 26.02.04, 17:21
                                  idże już w pizdu do tego berlina i nie wracaj...
                                  • w_v_w Re: i to jest właśnie poziom henia... 26.02.04, 18:39
                                    ...i znowu Ci zgrabnie wyszło Peteenie...
                                    :)
                                    Wawerka
    • Gość: henio56 Re: do Albercika ! IP: *.comnet.krakow.pl 26.02.04, 11:53
      już zjadłem.
    • kadlubek07 Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 26.02.04, 20:25
      Ludzie!czytam te wasze wpisy i zastanawiam się, po co to wszystko?nie rozumiem
      tych stereotypów, uprzedzeń, słownych utraczek między stolicą a krakowem,
      docinków, złośliwości...skąd to się wszystko bierze? znam kilku warszawiaków,
      mam znajomych w krakowie, mieszkam na śląsku i wiem, że ludzie wszędzie są
      podobni, a jesli trochę sie różnią, w niczym mi to nie przeszkadza, bo nie
      chciałabym żeby otaczała mnie jakaś armia klonów, teraz pewnie znajdzie sie
      jakiś mądrala, który bedzie chciał mi udowodnić, że nie mam racji, bo jestem ze
      śląska, itp.w każdym razie w przyszłym rok wybieram się na studia do...warszawy
      (!)(tak, tak!mimo, że podobno "nas" tam nie lubią-albo jestem naiwna albo
      kamikadze), część moich znajomych do krakowa i myślę, że kiedy spotkamy się po
      jakimś czasie, nie zrobimy sobie krzywdy
      • niech Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 26.02.04, 20:31
        Dla was - kadlubkow - swiat jest taki prosty.
        • kadlubek07 Re: Warsiawiak to nadęty,zarozumiały ignorant w k 26.02.04, 20:52
          Nie, lepiej sobie go komplikować głupimi dyskusjami i twierdzić, że im bardziej
          sie cos zagmatwa, tym jest to wazniejsze, nudzi Ci sie, wiec robisz z igły
          widły? skończcie juz dramatyzowac i przejmować się mało błahostkami, udając, że
          to konflikty nie do rozwiazania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka