Dodaj do ulubionych

Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz osób

07.07.10, 18:53
Żałosne pieprzenie,że taryfiarz lepiej zna miasto podczas,gdy w każdej taryfie
widać GPS-a.Tak samo jest z kulturą obsługi,czystością samochodu i jego stanem
technicznym.Są taryfy lepsze i gorsze tak samo,jak przewoźnicy są lepsi i
gorsi.Uwadze mędrców z Ratusza polecam np.postój pod Rotunda i tamtejsze
taryfiarskie szumowiny i przekrętasy.
Widać czarno na białym,że to badanie jest bardzo tendencyjne,zamówione zapewne
przez Ratusz,ale na sugestię lobby cierpów.
Obserwuj wątek
    • Gość: duzy maciek Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz osób IP: *.chello.pl 07.07.10, 18:53
      "Okazało się, że przejazd teoretycznie najtańszą korporacją Omega, która ma
      najwięcej przewoźników jest droższy niż Wawą, której stawki za kilometr są o
      80 groszy wyższe"

bardzo ciekawa teza, a jakieś argumenty?
      • Gość: FetniakWarszawski Żadnych - SMG/KRC się nie myli przecież. IP: 217.98.20.* 08.07.10, 18:08
        Buahahahahahahaha.
    • Gość: siekiera Re: Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.10, 19:14
      Też mam wrażenie, że badanie było robione pod tezę. Bardzo często,
      razem moim chłopakiem, jeżdżę Grosikiem (przewóz osób). Podobnie
      nasi znajomi. Nigdy nie było problemu z punktualnym przyjazdem. Jest
      naprawdę tanio: przejazd np. z Rakowca pod Dworzec Centralny
      kosztuje 17 zł. Dobiją mnie działania mające na celu wyeliminowanie
      takich przewoźników. OPoikanterii sprawie dodaje fakt, że nikt do
      tej pory nie interesuje się TAKI. Samochody tego przewoźnika koczują
      zwykle przy Dworcu Wschodnim. Tylko czekają na osoby, które nie są
      jeszcze zorientowane, z kim mają do czynienia W bezczelny sposób
      zdziera się z ludzi kasę. Ale przecież lepiej atakowac Grosik, który
      jest po prostu konkurencją dla tradycyjnych taksówek (z jego usług
      korzysta większosc studentów) niż zwrócic uwagę na realny problem
      jakim są nieuczciwi przewoźnicy, dokładniej mówiąc- złodzieje-
      pokroju TAKI.
    • Gość: kixx jak udowdnil Profesor Mniemanologii Stosowanej IP: *.acn.waw.pl 07.07.10, 19:26
      wszystko mozna udowodnic
      trzeba tylko chciec
    • Gość: FrankL Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 19:32

Bzdura. Ciekaw jestem ile miasto zapłaciło za te pseudobadania.
      Wszedzie można trfić na dobrą i złaą obsługę, a najważniejsza jest konkurencja, bo inaczej taksowki będą nas wozić po maksymalnej cenie !!! TO KLIENT WYBIERA A NIE FIRMY BADAWCZE !

• wgorach Re: Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz 07.07.10, 19:53
        Sawa, Wawa i Ele też zatrudniają przewoźników, dając im korporacyjne
        samochody. Jak była traktowana ta kategoria: jak taksówkarze czy
        przewóz?
        • Gość: pat Re: Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 21:30
          No właśnie.. o czym w ogóle tutaj jest mowa, skoro większość lepszych samochodów
          w Ele (srebrne Mercedsy A klasa, ciasne, no ale nowe i w miarę czyste) czy Wawie
          (czerwone Seaty) to przecież najzwyklesze przewozy osób, które kiedyś co prawda
          miały napis taxi, ale jak dopieprzyli im karę to go pozdejmowali..

Ja nigdy nie korzystam z innej firmy niż Night Drivers (czyli przewóz osób) i na
          kilkadziesiąt jazd w ciągu dwóch czy trzech lat ani razu się nie zawiodłem. Co
          prawda ostatnio jak musiałem skorzystać z ich usług kilka razy przyjechały
          zdezelowane starocie, a nie jak kiedyś prawie nowe Chryslery PT-Cruiser, BMKi
          5ki czy Toyoty Rav-4, ale to w końcu tylko taxi, a z dojazdem do celu i jakością
          obsługi jak i punktualnością jest u nich super. I nikt mnie tam nie pyta o
          nazwisko czy inne pierdoły jak dzwonie, podaje numer, adres i jest.
    • adamschodowy BUHAHA 07.07.10, 22:30
      80 gr to różnica między jedną korporacją a drugą i jednocześnie prawie cała
      cena której zaprzyjaźnieni drajwerzy żądają za kilometr poza weekendem, w
      weekend biorą 1,20 i dla obu stron jest OK.
    • Gość: sal a kto jeszcze ufa tej pracowni?? IP: *.jmdi.pl 07.07.10, 23:15
      Po tak koncertowej kompromitacji w TVN w I turze wyborów ratusz powinien
      lepiej dobierać 'sondażownie'...
    • Gość: c Niech sobie ratusz uprzejmie jedzie taksówkami IP: *.chello.pl 07.07.10, 23:43
      Niech sobie ratusz uprzejmie jedzie taksówkami, jeśli mu wyszło, że tak jest
      lepiej.
      Mam też nadzieję, że jeden taksówkowy urzędas z drugim zapłacili z prywatnej
      kasy za to badanie.

Mnie na przykład wyszło, że kopanie urzędnika z ratusza w prawą część ryja
      jest bardziej ekonomiczne, niż kopanie w część lewą. W Zapewniam, że żaden
      popaprany urzędas nie zapłacił za to badanie ani złotówki. Po prostu
      praworęczny (i nożny) jestem.

Więc może pozostawmy rynkowi i warszawiakom decyzję, czy lepiej kopać urzędasa
      w prawą stronę mordy czy w lewą jak również, czy wolę korzystać z taksówki,
      czy też z przewozu osób.
      • Gość: Asyt Ale to Polska IP: 78.133.62.* 08.07.10, 00:03
        Jakby kopanie ryja było na porządku dziennym to zaraz miałbyś odpowiednie
        przepisy, że w godzinach od do, że urzędas może być tylko kopany 3 razy w
        tygodniu itd... Urzędnik musi uzasadnić swoje istnienie, stąd ich tyle.
        • Gość: drobnypijaczek Re: Ale to Polska IP: 217.98.20.* 08.07.10, 18:17
          > Urzędnik musi uzasadnić swoje istnienie, stąd ich tyle.

No i musi stanowić twardy elektorat Bufetowej.
    • Gość: bro Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz osób IP: *.dag.pl 08.07.10, 00:47
      Ratusz jak zwykle próbuje wmówić nam że jesteśmy wielbłądami i wymyśla sztuczne problemy, z którymi heroicznie walczy.

Otóż nie problem jest w przewozie tylko patologicznej sytuacji w mieście. Miasto jest właścicielem MPT gdzie można zatrudnić znajomego lub córkę. Taksówkarze wywierają presję na urzędnikach, ze im się pracować nie chce i ratusz sztucznie ogranicza liczbę wydawanych przez siebie licencji taksówkowych. Gdyby nie te sztuczne monopolistyczne organicznie rynek sam by dobrze regulował cenę i ilość taksówkarzy. A tak taksówek jest drastycznie za mało -> ceny mogą iść w górę.I dzięki temu mamy taką patologię, że zamawiając kurs w korporacji która ma takie i takie samochody nie wiemy czy pojedziemy buspasem czy też nie. Podobnie jak nie wiemy czy kierowca, który przyjedzie będzie miał zdany podst. egzamin z topografii Warszawy, czy pojedzie tak, jak mu GPS pokazuje. Nie będziemy mięli również gwarancji ceny, bo przewozów nie obejmuje.

Ale paradoksalnie to dzięki przewozom większość mieszkańców stać na wzięcie taksówki bo kosztuje 1,60zł/km a nie 3zł/km jak w Krk czy gdzieś.
      Paradoksalnie, dzięki temu, że przewozy sprytnie omijają przepisy to możemy w ogóle zamówić taksówkę i nie czekać na nią 1/2 godz., bo licencji TAXI jest po prostu za mało.

A ratusz jak zwykle wylewa dziecko z kąpielą
    • Gość: bro Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz osób IP: *.dag.pl 08.07.10, 00:55
      Ratusz jak zwykle próbuje wmówić nam że jesteśmy wielbłądami i wymyśla sztuczne problemy, z którymi heroicznie walczy.

Otóż nie problem jest w przewozie tylko patologicznej sytuacji w mieście. Miasto jest właścicielem MPT gdzie można zatrudnić znajomego lub córkę. Taksówkarze wywierają presję na urzędnikach, ze im się pracować nie chce i ratusz sztucznie ogranicza liczbę wydawanych przez siebie licencji taksówkowych. Gdyby nie te sztuczne monopolistyczne organicznie rynek sam by dobrze regulował cenę i ilość taksówkarzy. A tak taksówek jest drastycznie za mało -> ceny mogą iść w górę.I dzięki temu mamy taką patologię, że zamawiając kurs w korporacji która ma takie i takie samochody nie wiemy czy pojedziemy buspasem czy też nie. Podobnie jak nie wiemy czy kierowca, który przyjedzie będzie miał zdany podst. egzamin z topografii Warszawy, czy pojedzie tak, jak mu GPS pokazuje. Nie będziemy mięli również gwarancji ceny, bo przewozów nie obejmuje.

Ale paradoksalnie to dzięki przewozom większość mieszkańców stać na wzięcie taksówki bo kosztuje 1,60zł/km a nie 3zł/km jak w Krk czy gdzieś.
      Paradoksalnie, dzięki temu, że przewozy sprytnie omijają przepisy to możemy w ogóle zamówić taksówkę i nie czekać na nią 1/2 godz., bo licencji TAXI jest po prostu za mało.

A ratusz jak zwykle wylewa dziecko z kąpielą
    • Gość: FetniakWarszawski SMG/KRC - sondażownia w 100% zależna od PO IP: *.tpnet.pl 08.07.10, 18:05
      Badanie jak dla mnie z zasady niewiarygodne. Za dobrze znam realia ich współpracy.
    • aga.81 Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz osób 09.07.10, 08:42
      Słusznie, że podjęto kroki w sprawie uregulowania sytuacji. Zauważam ostatnio, że "przewozy osób" zaczynają używać coraz gorszych samochodów. Moim zdaniem zupełnie nie nadających się do przewozu osób. Poza tym powinno się w Polsce coś zrobić z ujednoliceniem taksówek. Na zachodzie różnice miedzy korporacjami są nie widoczne dla pasażerów i nie ma takiej pstrokacizny i tandety np. filiżanek kawy lub siekier na dachach.
    • mirekp70 Re: Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz 09.07.10, 09:44
      Czy szanowni urzędnicy pozwolą mi wybierać, czy wolę taxi, czy
      przewóz osób? I ja już sam sobie będę decydował, jaki poziom usług
      mi odpowiada
      • Gość: Eskimos Tak,pozwolą IP: *.acn.waw.pl 09.07.10, 10:20
        podobnie jak pozwalają Ci wybierać gdzie chcesz płacić ubezpieczenie
        zdrowotne i składkę emerytalną.
        • mirekp70 Re: Tak,pozwolą 14.07.10, 09:14
          Tak poważnie - z przewozem jest pewien problem, że o ile
          wiem "przewozy" nie muszą mieć kas fiskalnych, i w związku z tym
          dosyć powszechnie unikają podatków. Niech mnie ktos poprawi, jeśli
          się mylę. Ewentualna ustawa, która z jednej strony zlikwidowała
          by "przewozy", a z drugiej zlikwidowała by limity na licencje
          taksówkarskie, była by w miarę ok
          Gość portalu: Eskimos napisał(a):

> podobnie jak pozwalają Ci wybierać gdzie chcesz płacić
          ubezpieczenie
          > zdrowotne i składkę emerytalną.
    • Gość: mlachowi ECO-TAXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 16:50
      Jeśli chodzi o szybkość świadczenia usług, to z pewnością wygrywają taksówki
      tradycyjne, ale jeśli komuś zależy na komforcie podróży, widokach, unikatowej
      atmosferze nie tylko podczas zwiedzania miasta, ale np. na ślubie lub jako
      prezent urodzinowy dla pociechy, to ja polecam EKO-TAXI, czyli przejażdżki
      rikszami rowerowymi (kontakt@eco-taxi.pl, www.eco-taxi.pl)
    • Gość: Aga Wyniki badań ratusza: taxi lepsze niż przewóz osób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 12:18
      Zgadzam się z wynikami tych badań w 100%, już trzy razy ECO TAXI wystawiło mnie do wiatru i zostałam bez taksów ki bo "za pięć dwunasta" odwołali mi samochód!!!!!!!!!
      Jak można tak traktować klienta?!
      W głowie się nie mieści.
      Nieodpowiedzialna firma na której nie można polegać.
    • warzaw_bike_killerz Ale po co zlecac badanie TAXI, skoro ... 11.05.11, 13:03
      W interesie miasta powinno sie popierac komunikacje zbiorowa, a nie transport indywidualny, albo prywatnych przewoznikow.
      To badanie to wyrzucanie pieniedzy publicznych w bloto. Powinno sie zlikwidowac relikt utrzymywania TAXI, a postawic na rowery i komunikacje miejska. Nie wspierac samochodow ! Takie TAXI, to juz korki potrafia zrobic na buspasach.
      • Gość: wawiak Re: Ale po co zlecac badanie TAXI, skoro ... IP: *.146.116.49.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.05.11, 14:03
        dzisiaj rano pan taksówkarz z renomowanej korporacji w bezczelny sposób ukradł telefon mojej córce.
        wysiadła na lotnisku, pozostawiwszy telefon w taksówce tego licencjonowanego złodzieja.
        pan licencjonowany złodziej odjechał i na wszelki wypadek wyłączył skradziona komórkę, a na wezwania przez radio ze swojej złodziejskiej centrali, też na wszelki wypadek przez pół godziny nie odpowiadał, po czym oświadczył, że żadnego telefonu w swym złodziejowozie nie znalazł, a córka pewnie zgubiła go "na ulicy" zanim wsiadła do taksówki!
        banda licencjonowanych złodziei i sqrwysynów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka