Gość: pkin IP: *.acn.waw.pl 18.03.04, 01:27 Kacza Ekipo, odzyskujesz moje zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: Atak drogowców na dziury IP: *.pekaes.com.pl 18.03.04, 08:13 > Kacza Ekipo, odzyskujesz moje zaufanie. Poczekaj na efekty... Kaczor zawsze dużo dziobem kłapie, tyle, że niewiele z tego wynika... jak w starej bajce, o górze, która "tak stękała, że myślano, iż urodzi miasto większe niż Paryż, a urodziła mysz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolicznyj Jakoś łatwo je odzyskuje. IP: *.acn.pl 18.03.04, 08:24 Przecież te frezowanie i wymiana wierzchniej warstwy asfaltu to wyłącznie prowizorka, nie rozwiązująca problemu. Wszystkie mwymienione ulice (i wiele innych) wymagają remontu kapitalnego, a kacza ekipa żadnego takiego remontu nie zdołała jeszcze rozpocząć. Jest to działanie pozorne, obliczone na łatwy poklask i szybki efekt propagandowy (to jest reguła w wypadku wszystkiego, co kacza ekipa "robi dla Warszawy"). Problem generalnego remontu tych i innych ulic powróci ze zdwojoną siłą za kilka lat, no ale wtedy już inna ekipa w Ratuszu będzie się tym martwić ;-). Jak widać, niektórzy niestety dają się nabierać na kaczorową socjotechnikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Antykaczor" Re: Jakoś łatwo je odzyskuje. IP: *.aster.pl 18.03.04, 08:56 Ten Kaczyński to chyba z kosmosu się wziął...wg komentarzy, to nikt na niego nie głosował, a on i tak został prezytendem...oj wróć peowsko-eseldowska koalicjo!!! Wróć Piskorski, Kozaku, Wietesko i towarzysze!!! Przywróćcie nam Warszawę miodem i mlekiem płynącą!!! Przywróćcie nam wyremontowane, równe i gładkie ulice!!! Wielkie inwestycje na których miasto wyłącznie zyskiwało!!! Chcemy więcej nieustawianych przetargów, w których decydowała rynkowa konkurencja wykonawców, a nie układy koleżeńskie!!! Wróćcie kompetentni i nieprzekupni urzędnicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stolicznyj To prawda, sporo ludzi głosowało na niego. IP: *.acn.pl 18.03.04, 10:17 I co z tego? Czegoś się trzeba było trzymać, a w trakcie kampanii Kaczyński złożył trochę obietnic, które zyskały mu głosów. Ja znam np. ursynowian, którzy głosowali na niego przede wszystkim dlatego, że obiecał doprowadzić do realizacji autostrady A-2 przez Górę Kalwarię, zamiast przez Ursynów. Teraz są coraz bardziej rozczarowani i czują się oszukani, gdy widzą jak Kaczyński lawiruje i stopniowo przybliża realizację autostrady jednak przez Ursynów (vide jego umowa z Polem o drogach objazdowych Okęcia). Na korzyść Kaczyńskiego w drugiej turze wyborów działała też osoba jego kontrkandydata - Marka Balickiego - który odpychał wielu ludzi choćby tym, że popierał go tow. Miller. Ja teraz jednak myślę, że nawet Balicki byłby lepszym prezydentem Warszawy, niż Kaczyński. Osobiście przyznam się, że ja też, choć nigdy nie byłem zwolennikiem braci Kaczyńskich i stylu uprawiania przez nich polityki, to jednak nie przewidziałem, że Lech Kaczyński będzie aż tak nieudanym prezydentem. Warszawa nic go nie obchodzi, cokolwiek on robi, jest to podporządkowane jego planom zdobycia prezydentury RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ManiuśDrogowiec Antykaczor - puknij się w łeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:26 Te ulice Piskorskiego i reszty rospadają się teraz. Miliony wyrzucone w głoto. Zobacz antykaczorze jak wygląda Górczewska, Prymasa Tysiąclecia, Marszałkowska. Tylko łeb podskakuje w aucie na dziurach i wybojach. Nowe jezdnie po roku są do kapitalnego remontu! Studzienki się pozapadały, asfalt popękał, wielkie dziury porobiły się w jezdzniach. A ucziciwie zbudowana droga powinna przez lata służyć. Puknij się w bańkę antykaczor. Może to ty remontowałeś z Kozakiem te ulice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykaczor Re: Antykaczor - puknij się w łeb! IP: *.aster.pl 20.03.04, 16:04 ManiusiuDrogowcu!!! Chyba od tych wybojów mózg Ci się zresetował...Lepiej jeszcze raz przeczytaj to co wcześniej napisałem i włącz na nowo myślenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Re: Atak drogowców na dziury IP: *.acn.waw.pl 18.03.04, 09:12 Przepraszam was wszystkich, ale pozostanę przy moim optymiźmie. Po pierwsze plany wyglądaja na realne. Są już firmy, są wyznaczone daty. Po drugie, jak dotąd Kaczor nawet "dziobem nie kłapał", a raczej kłapał, tylko nie o tym, co trzeba. Do tej pory jego głównym obszarem zainteresowania było wyniuchiwanie afer i śledzenie przekrętów. Wreszcie panowie z ratusza wzięli się za to, co trzeba. Po trzecie, być może lifting to nie prawdziwy remont, ale to zawsze lepsze rozwiązanie, niż czekanie na pieniądze i na udane (czy to kiedykolwiek będzie możliwe przy Kaczorze) przetargi. Po czwarte 'odzyskujesz' nie równa się 'odzyskałaś'. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bubu ja-pyrdole.da.ru - Nietypowa zemsta na nauczycielu IP: *.tkdami.pl / *.pl 18.03.04, 09:26 Super dowcipy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wawra Atak drogowców na dziury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 10:21 Poczytajcie o remocie wiaduktu na Płowieckiej. Nie wyznaczają objazdów, puszczają wszystko na żywioł, zero organizacji. A rzecz dotyczy kilkudziesięciu tysięcy ludzi i masy jadących od Wschodu. Nie sądzę żeby Kaczor mógł liczyć na głosy mieszkańców tej okolicy przez najbliższe kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thx Szczyt Gospodarczy, Łazienki, Al. Ujazdowskie ? :) IP: *.medianet.pl 18.03.04, 10:39 Chyba nikt nie zastanawia się nad tym dlaczego Al.Ujazdowskie na pierwszy ogień poszły? Żeby VIPy miały jak równiutko i bez trzęsiawki dojechać do parku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dojazdy. Re: Atak drogowców na dziury IP: 212.76.52.* 18.03.04, 11:12 > narzekała Justyna Królak, która codziennie jeździ z Mokotowa Al. Ujazdowskimi > do centrum. I ot przyklad kierowcy, ktory niszczy nasze drogi i chodniki. Czy ta kobieta do pokonania tych 3-5 km nie moglaby uzywac innego pojazdu? Polecam rower. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rower Re: Atak drogowców na dziury IP: *.ppp.polbox.pl 18.03.04, 11:42 samochod jeszcze sie nie miesci caly do dziury.. a rower tak. wpadniesz w dziure, i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROPAGANDA Re: Atak drogowców na dziury IP: *.ppp.polbox.pl 18.03.04, 11:45 uwierze jak zobacze. na razie jest katastrofa, a kaczka do niczego sie nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Atak drogowców na dziury IP: *.chello.pl 18.03.04, 12:34 Żeby tylko nie zapomnieli wymienić obłupanych krawężników i dziurawych chodników !!! Odpowiedz Link Zgłoś
olecky A chodniki po staremu 18.03.04, 12:40 renowacja nawierzchni nie obejmie chodnikow - widac, ze za kaczora piesi pozostaja obywatelami drugiej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki SKANDAL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:07 "Ujazdowskie między Gagarina a Bagetelą" - przeciez to BELWEDERSKA, Ujazdowskie koncza sie wlasnie na rogu Bagateli. Wiem, ze Agora malo placi, ale nie myslalem, ze az tak malo wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak! A dla Kaczora SARS! IP: *.acn.pl 18.03.04, 15:01 Obserwujac efektowne metody zalatwiania spraw przez naszych arabskich braci, proponuje skrocenie kadencji tego fajtlapy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ManiuśDrogowiec Łaty czyli garby a po tygodniu znowu dziury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:20 Jak ta nowa nawierzchnia będzie równa to ja będę baletnica. Wyrzucanie pieniędzy w błoto. Czasem dosłownie bo im deszcz, kałuże i śnieg nie wadzą. A potem skakanie na łatach, które po tygodniu wypadną. Takie są realia Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Ciekawe, co zrobią z destruktem... 18.03.04, 23:23 Przy tak dużej ilości sfrezowanej nawierzchni powstanie ogromna ilość "destruktu", czyli ścinków asfaltobetonowych. W poprzednich latach wykorzystywano ten materiał do ulepszania nawierzchni szutrówek na przedmieściach, dzięki czemu stawały się "asfaltowe". Może nie za równe, ale przecież służą okolicznym mieszkańcom. Pozwolę sobie przypomineć, jak bardzo pomogła wyasfaltowana destruktem Ornecka, gdy w parę dni po jej "ulepszeniu" szarża jakiegoś szaleńca Chevroletem na autobus MZK zakorkowała kompletnie Płochocińską na wiele godzin... Odpowiedz Link Zgłoś