Dodaj do ulubionych

Atak drogowców na dziury

IP: *.acn.waw.pl 18.03.04, 01:27
Kacza Ekipo, odzyskujesz moje zaufanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Atak drogowców na dziury IP: *.pekaes.com.pl 18.03.04, 08:13
      > Kacza Ekipo, odzyskujesz moje zaufanie.

Poczekaj na efekty...
      Kaczor zawsze dużo dziobem kłapie, tyle, że niewiele z tego wynika... jak w
      starej bajce, o górze, która "tak stękała, że myślano, iż urodzi miasto większe
      niż Paryż, a urodziła mysz".
    • Gość: stolicznyj Jakoś łatwo je odzyskuje. IP: *.acn.pl 18.03.04, 08:24
      Przecież te frezowanie i wymiana wierzchniej warstwy asfaltu to wyłącznie
      prowizorka, nie rozwiązująca problemu. Wszystkie mwymienione ulice (i wiele
      innych) wymagają remontu kapitalnego, a kacza ekipa żadnego takiego remontu nie
      zdołała jeszcze rozpocząć.
      Jest to działanie pozorne, obliczone na łatwy poklask i szybki efekt
      propagandowy (to jest reguła w wypadku wszystkiego, co kacza ekipa "robi dla
      Warszawy"). Problem generalnego remontu tych i innych ulic powróci ze zdwojoną
      siłą za kilka lat, no ale wtedy już inna ekipa w Ratuszu będzie się tym
      martwić ;-).
      Jak widać, niektórzy niestety dają się nabierać na kaczorową socjotechnikę.
      • Gość: "Antykaczor" Re: Jakoś łatwo je odzyskuje. IP: *.aster.pl 18.03.04, 08:56
        Ten Kaczyński to chyba z kosmosu się wziął...wg komentarzy, to nikt na niego
        nie głosował, a on i tak został prezytendem...oj wróć peowsko-eseldowska
        koalicjo!!! Wróć Piskorski, Kozaku, Wietesko i towarzysze!!! Przywróćcie nam
        Warszawę miodem i mlekiem płynącą!!! Przywróćcie nam wyremontowane, równe i
        gładkie ulice!!! Wielkie inwestycje na których miasto wyłącznie zyskiwało!!!
        Chcemy więcej nieustawianych przetargów, w których decydowała rynkowa
        konkurencja wykonawców, a nie układy koleżeńskie!!! Wróćcie kompetentni i
        nieprzekupni urzędnicy!!!
        • Gość: stolicznyj To prawda, sporo ludzi głosowało na niego. IP: *.acn.pl 18.03.04, 10:17
          I co z tego? Czegoś się trzeba było trzymać, a w trakcie kampanii Kaczyński
          złożył trochę obietnic, które zyskały mu głosów. Ja znam np. ursynowian, którzy
          głosowali na niego przede wszystkim dlatego, że obiecał doprowadzić do
          realizacji autostrady A-2 przez Górę Kalwarię, zamiast przez Ursynów. Teraz są
          coraz bardziej rozczarowani i czują się oszukani, gdy widzą jak Kaczyński
          lawiruje i stopniowo przybliża realizację autostrady jednak przez Ursynów (vide
          jego umowa z Polem o drogach objazdowych Okęcia).

Na korzyść Kaczyńskiego w drugiej turze wyborów działała też osoba jego
          kontrkandydata - Marka Balickiego - który odpychał wielu ludzi choćby tym, że
          popierał go tow. Miller. Ja teraz jednak myślę, że nawet Balicki byłby lepszym
          prezydentem Warszawy, niż Kaczyński.

Osobiście przyznam się, że ja też, choć nigdy nie byłem zwolennikiem braci
          Kaczyńskich i stylu uprawiania przez nich polityki, to jednak nie
          przewidziałem, że Lech Kaczyński będzie aż tak nieudanym prezydentem. Warszawa
          nic go nie obchodzi, cokolwiek on robi, jest to podporządkowane jego planom
          zdobycia prezydentury RP.
        • Gość: ManiuśDrogowiec Antykaczor - puknij się w łeb! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:26
          Te ulice Piskorskiego i reszty rospadają się teraz. Miliony wyrzucone w głoto.
          Zobacz antykaczorze jak wygląda Górczewska, Prymasa Tysiąclecia, Marszałkowska.
          Tylko łeb podskakuje w aucie na dziurach i wybojach. Nowe jezdnie po roku są do
          kapitalnego remontu! Studzienki się pozapadały, asfalt popękał, wielkie dziury
          porobiły się w jezdzniach. A ucziciwie zbudowana droga powinna przez lata
          służyć. Puknij się w bańkę antykaczor. Może to ty remontowałeś z Kozakiem te
          ulice?
          • Gość: Antykaczor Re: Antykaczor - puknij się w łeb! IP: *.aster.pl 20.03.04, 16:04
            ManiusiuDrogowcu!!! Chyba od tych wybojów mózg Ci się zresetował...Lepiej
            jeszcze raz przeczytaj to co wcześniej napisałem i włącz na nowo myślenie!!!
    • Gość: pkin Re: Atak drogowców na dziury IP: *.acn.waw.pl 18.03.04, 09:12
      Przepraszam was wszystkich, ale pozostanę przy moim optymiźmie. Po pierwsze
      plany wyglądaja na realne. Są już firmy, są wyznaczone daty. Po drugie, jak
      dotąd Kaczor nawet "dziobem nie kłapał", a raczej kłapał, tylko nie o tym, co
      trzeba. Do tej pory jego głównym obszarem zainteresowania było wyniuchiwanie
      afer i śledzenie przekrętów. Wreszcie panowie z ratusza wzięli się za to, co
      trzeba. Po trzecie, być może lifting to nie prawdziwy remont, ale to zawsze
      lepsze rozwiązanie, niż czekanie na pieniądze i na udane (czy to kiedykolwiek
      będzie możliwe przy Kaczorze) przetargi. Po czwarte 'odzyskujesz' nie równa
      się 'odzyskałaś'. Pozdrawiam.
    • Gość: Bubu ja-pyrdole.da.ru - Nietypowa zemsta na nauczycielu IP: *.tkdami.pl / *.pl 18.03.04, 09:26
      Super dowcipy
    • Gość: z Wawra Atak drogowców na dziury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 10:21
      Poczytajcie o remocie wiaduktu na Płowieckiej. Nie wyznaczają objazdów,
      puszczają wszystko na żywioł, zero organizacji. A rzecz dotyczy kilkudziesięciu
      tysięcy ludzi i masy jadących od Wschodu. Nie sądzę żeby Kaczor mógł liczyć na
      głosy mieszkańców tej okolicy przez najbliższe kilka lat.
    • Gość: thx Szczyt Gospodarczy, Łazienki, Al. Ujazdowskie ? :) IP: *.medianet.pl 18.03.04, 10:39
      Chyba nikt nie zastanawia się nad tym dlaczego Al.Ujazdowskie na pierwszy ogień
      poszły? Żeby VIPy miały jak równiutko i bez trzęsiawki dojechać do parku....
    • Gość: Dojazdy. Re: Atak drogowców na dziury IP: 212.76.52.* 18.03.04, 11:12
      > narzekała Justyna Królak, która codziennie jeździ z Mokotowa Al. Ujazdowskimi
      > do centrum.

I ot przyklad kierowcy, ktory niszczy nasze drogi i chodniki. Czy ta kobieta do
      pokonania tych 3-5 km nie moglaby uzywac innego pojazdu? Polecam rower.
      • Gość: rower Re: Atak drogowców na dziury IP: *.ppp.polbox.pl 18.03.04, 11:42
        samochod jeszcze sie nie miesci caly do dziury.. a rower tak. wpadniesz w dziure, i koniec.
    • Gość: PROPAGANDA Re: Atak drogowców na dziury IP: *.ppp.polbox.pl 18.03.04, 11:45
      uwierze jak zobacze. na razie jest katastrofa, a kaczka do niczego sie nie nadaje.
    • Gość: kris Re: Atak drogowców na dziury IP: *.chello.pl 18.03.04, 12:34
      Żeby tylko nie zapomnieli wymienić obłupanych krawężników i dziurawych
      chodników !!!
    • olecky A chodniki po staremu 18.03.04, 12:40
      renowacja nawierzchni nie obejmie chodnikow - widac, ze za kaczora piesi
      pozostaja obywatelami drugiej kategorii.
    • Gość: ki SKANDAL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 13:07
      "Ujazdowskie między Gagarina a Bagetelą" - przeciez to BELWEDERSKA, Ujazdowskie
      koncza sie wlasnie na rogu Bagateli. Wiem, ze Agora malo placi, ale nie
      myslalem, ze az tak malo wymaga.
      • Gość: Warszawiak! A dla Kaczora SARS! IP: *.acn.pl 18.03.04, 15:01
        Obserwujac efektowne metody zalatwiania spraw przez naszych arabskich braci,
        proponuje skrocenie kadencji tego fajtlapy...
    • Gość: ManiuśDrogowiec Łaty czyli garby a po tygodniu znowu dziury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 23:20
      Jak ta nowa nawierzchnia będzie równa to ja będę baletnica. Wyrzucanie
      pieniędzy w błoto. Czasem dosłownie bo im deszcz, kałuże i śnieg nie wadzą. A
      potem skakanie na łatach, które po tygodniu wypadną. Takie są realia Warszawy.
    • chaladia Ciekawe, co zrobią z destruktem... 18.03.04, 23:23
      Przy tak dużej ilości sfrezowanej nawierzchni powstanie ogromna
      ilość "destruktu", czyli ścinków asfaltobetonowych. W poprzednich latach
      wykorzystywano ten materiał do ulepszania nawierzchni szutrówek na
      przedmieściach, dzięki czemu stawały się "asfaltowe". Może nie za równe, ale
      przecież służą okolicznym mieszkańcom. Pozwolę sobie przypomineć, jak bardzo
      pomogła wyasfaltowana destruktem Ornecka, gdy w parę dni po jej "ulepszeniu"
      szarża jakiegoś szaleńca Chevroletem na autobus MZK zakorkowała kompletnie
      Płochocińską na wiele godzin...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka