Dodaj do ulubionych

Onkologia-specjalisci

IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.02, 21:11
Pare dni temu z dalekiego kranca Polski podrozowalam z moim Tata to
specjalisty onkologa(z tytulem.prpofesora zwyczajnego) w W-wie(Wawelska15).To
byla kolejna wizyta.Jak zawsze pan prof.sie spoznil i jak zwykle wizyta trwala
5 min.-bez badania,bez szczegolowej rozmowy polecil kolejne badania.Wizyta
kosztowala 105 zl,co dla nas nie jest kwota mala.Czuje sie..oszukana.czy on nie
moze od razu zlecic wszystkich badan,a potem poswiecic pacjentowi czasu i cos
powiedziec ?
Moze ktos z Was zna adres,telefon onkologa-specjalisty w zakresie chorob
watroby.Niech ta wizyta kosztuje i wiecej,ale niech nie robi cyrkow z wizyty za
kazdym razem zlecajac TYLKO kolejne badania.Prosze
zamia@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: pan_laga Re: Onkologia-specjalisci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 00:09
      Gość portalu: Zamia napisał(a):

> Pare dni temu z dalekiego kranca Polski podrozowalam z moim Tata to
      > specjalisty onkologa(z tytulem.prpofesora zwyczajnego) w W-wie(Wawelska15).To
      > byla kolejna wizyta.Jak zawsze pan prof.sie spoznil i jak zwykle wizyta trwala
      > 5 min.-bez badania,bez szczegolowej rozmowy polecil kolejne badania.Wizyta
      > kosztowala 105 zl,co dla nas nie jest kwota mala.Czuje sie..oszukana.czy on nie
      >
      > moze od razu zlecic wszystkich badan,a potem poswiecic pacjentowi czasu i cos
      > powiedziec ?
      > Moze ktos z Was zna adres,telefon onkologa-specjalisty w zakresie chorob
      > watroby.Niech ta wizyta kosztuje i wiecej,ale niech nie robi cyrkow z wizyty za
      >
      > kazdym razem zlecajac TYLKO kolejne badania.Prosze
      > zamia@wp.pl

Witaj,
      W Wyborczej ukazują się dodatki w tym "Gazeta o zdrowiu". Tam są często
      ogloszenia
      -poszperam i jak znajdę, napiszę.
      Nie zapominajcie z Tatą, jak ważny w tym wszystkim jest optymizm,mimo wszytsko.
      Wiem, ze łatwo tak powiedzieć, ale autosugestia też dziala i myslenie, ze MUSI
      się udac i będzie dobrze, pomaga. Widzialem to w szpitalach roznych...
      pozdrawiam Ciebie i Tatę
      pan laga
    • sloggi Re: Onkologia-specjalisci 21.02.02, 08:21
      Przy Centrum Onkologii w Warszawie, na ul.Roentgena 5 znajduje się Centrum
      Badań Onkologicznych, zawsze możesz żądać na Wawelskiej skierowania do w/w
      Centrum. Bliska mi osoba była podobnie potraktowana w Inst.Radowym i wówczas
      dzięki mojej niewyparzonej gębie udało nam się otrzymać skierowanie.
      Szkoda, że imiennie nie podałaś jak się ten "specjalista" nazywa.
      • Gość: MAM Re: Onkologia-specjalisci IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.02.02, 13:03
        sloggi napisał(a):

> Przy Centrum Onkologii w Warszawie, na ul.Roentgena 5 znajduje się Centrum
        > Badań Onkologicznych, zawsze możesz żądać na Wawelskiej skierowania do w/w
        > Centrum. Bliska mi osoba była podobnie potraktowana w Inst.Radowym i wówczas
        > dzięki mojej niewyparzonej gębie udało nam się otrzymać skierowanie.
        > Szkoda, że imiennie nie podałaś jak się ten "specjalista" nazywa.

Szpital na Wawelskiej i Centrum to jedna całość, choć w dwóch oddalonych od
        siebie miejscach. Nie trzeba mieć skierowania do onkologa - niezależnie gdzie on
        przyjmuje. Z listu zamia wynika, że była w Fundacji (też na Wawelskiej - na
        trzecim piętrze). Może to niepopularne co powiem, ale ja omijam profesorów z
        daleka. Coś o tym wiem, bo sama jestem 2 lata po operacji (na Wawelskiej) i do
        dnia dzisiejszego chodzę tam na kontrolę.
        Oczywiste jest, że trzeba zrobić badania, bo bez tego nie da się ustalić
        leczenia, ale to wszystko nie musi kosztować. Spróbujcie, tak jak sugeruje
        Sloggi na Ursynowie, bo tam jest wszystko na miejscu. Musicie uzbroić się w
        cierpliwość - bo kolejki straszne. Według nowych przepisów nie potrzebna jest
        promessa, jeżeli jesteście z innej niż Mazowiecka, Kasy Chorych.
        Trzymajcie się, nie poddawajcie chorobie, bo to w tym wszystkim najważniejsze.
        Pozdrawiam

• Gość: Zamia Onkologia-specjalisci IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 21:06
      Dziekuje za listy.To mile jest czuc,ze w ciezkich chwilach czlowiek nie jest
      sam.Bede wdzieczna za dalsze adresy i namiary.
      Pozdrawiam
      -Z.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka