Gość: m IP: 85.128.79.* 17.12.10, 08:15 w Katowicach ustawiają je w zimę od paru lat; może jest to dziwne ale naprawdę przydatne jak czekasz na przystanku chociaż 3 minuty. Dzięki Katowice! przez to dziś nie zamarzłem rano ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M&M Mróz jak na Syberii. Warszawa sprowadza koksowniki IP: *.171.95.110.static.crowley.pl 17.12.10, 08:18 sieją panikę. jakby było z -30 stopni to jeszcze widzę zasadność stawiania koksowników ale -15? nie róbcie z Polaków takich zmarzluchów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frostbite ale o czymś trzeb pisać, to truizm, ale bywały już IP: *.ists.pl 17.12.10, 09:18 zimy w Polsce, i bywały niższe temeperatury, Mieszkając tu, należy przygotować ciepłe ubranie, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Mróz jak na Syberii. Warszawa sprowadza koksowniki IP: *.3.pl / 10.100.0.* 17.12.10, 09:02 Zamiast wymyślać jakieś absurdy o koksownikach na ulicach przy -10st. lepiej napiszcie artykuł-poradnik dla niekumatych "Jak ubrać się ciepło zimą" :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sewa1 Mróz jak na Syberii. Warszawa sprowadza koksowniki 17.12.10, 09:05 Podejrzewam że dla klimatologów odwilż to sprawa honoru. Koncepcja im się wali i to już drugi rok z rzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Mróz jak na Syberii. Warszawa sprowadza kokso IP: 217.149.252.* 17.12.10, 09:15 Czy oni widzieli te przystanki w godzinach szczytu? Tam szpilka nie wejdzie, a co dopiero rozgrzany koksownik. Odpowiedz Link Zgłoś
johanna_haase Praga czeska 17.12.10, 09:15 Jakby nie było napisane "Pragi czeskiej", to oczywiście myśleliby wszyscy w Polsce, że w Warszawie -12, a w Pradze -13 i to tej na prawym brzegu Wisły. Bo przecież Praga to jakieś osobne miasto i forma "w Pradze/na Pradze" nie jest wystarczającym rozróżnieniem dla takich matołów. Proponuję koniecznie dodać, że chodzi o minus dwanaście stopni Celsjusza, bo ktoś pomyśli, że chodzi o schody albo miarę kątową. Przy Moskwie też warto rozszerzyć, że mamy na myśli kino Moskwa w Kielcach, ul Staszica 5 (jest tam tak zimno, bo przecież "piździ jak w Kieleckiem"). Gdyby chodziło o miasto w Rosji, Szanowny "Ałtor" by przecież napisał "w Moskwie rosyjskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Praga czeska 17.12.10, 13:40 Mieć pretensje za konkretność - tego jeszcze nie widziałem. Nowe granice trollingu. Odpowiedz Link Zgłoś
amenominakanushi-pan-poczatku Mróz jak na Syberii. Warszawa sprowadza koksowniki 17.12.10, 09:58 "...tegoroczna zima powinna ograniczyć się do grudnia. Jak jednak będzie, zobaczymy(...) W takim razie po co nam koksowniki?..." ---------------------------------------------------------------------- No właśnie, wywalone pieniądze. Przydadzą się najwyżej przyszłej zimy, bo 21.12.2012 będzie koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Mróz jak na Syberii. Warszawa sprowadza kokso IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.12.10, 20:34 Ale mi mróz...no bez przesady. Raptem -10. Ja pamiętam w 2006 jak wstałam do pracy, było -28. To można powiedzieć, że był mróz. A taki mrozek? Jest nawet potrzebny. Niedługo dojdzie do tego, że jak będzie -1, to będzie tragedia i wszystkie media będą trąbić. Chyba po prostu nie mają o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sybirak Mróz jak na Syberii. Warszawa sprowadza koksowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 10:31 To przypomina mi stan wojenny. Przyznaję, że w teraźniejszej Warszawie czuję podobne zagrożenie jak wówczas. Jest ładniej. Wszystko w sklepach i można coś powiedzieć. Jednak, po ostatnich wyborach samorządowych, mamy system jednopartyjny. To źle wróży demokracji. Zbyt dużo władzy wynaturza i doprowadza do zdziczenia sceny politycznej. Wkrótce się to zacznie. Teraz te watahy wybierają przywódców. Sroga zima - wilki będą rozszarpywały. Na pozostałe pory roku, ten sam scenariusz. Nie kibicuję żadnej partii. Żyję dostatecznie długo, żeby złapać do tych koniunkturalnych tworów dystans.Uważam jednak, że zgromadzenie całej władzy przez jedną partię, powinno budzić niepokój. Mój już został obudzony. Sesja rady mojej dzielnicy i wybór zarządu, to był pokaz arogancji i buty PO. To był prawdziwy syberyjski mróz. Tu trzeba zakładać opozycję i to w konspiracji. Oni raz zdobytej władzy nie oddadzą i władzą się nią nie podzielą. Nie podzielą się też wieloma innymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d o co chodzi? IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 13:06 ...Choć faktycznie grudzień jest zimniejszy niż zwykle - przyznaje profesor. Ma też dobre wieści. - W przyszłym tygodniu ma być o wiele cieplej, a nad morzem czeka nas nawet słaba odwilż. W dodatku sporo modeli matematycznych prognozujących długoterminową pogodę powiada, że tegoroczna zima powinna ograniczyć się do grudnia... Odpowiedz Link Zgłoś