Dodaj do ulubionych

Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku inwa...

IP: 195.33.129.* 21.12.10, 11:17
To jest wstyd!!
Ale kierowcy ZTM mają podobne zachowania również w stosunku do osób sprawnych. Na samym początku wielkich mrozów, moje dwie córki wracały do domu z pętli "Wilanowska". Stał tam autobus 217, zapukały do drzwi prosząc kierowcę aby je wpuścił. Kierowca spojrzał się na nie, puknął się po głowie i odwrócił się w drugą stronę. Dopiero otworzył drzwi zaraz przed ruszeniem z pętli.
Wydarzenie to miało miejsce 27/11 o godzinie 19.15
Obserwuj wątek
    • Gość: .... Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku inwa... IP: 94.75.121.* 21.12.10, 11:21
      moze rzecznik ZTM p. Igor Krajnow sobie przypomni jak jeszzce jako dziennikarz super expressu jezdzil komunikacja na wozku inwalidzkim (taka "prowokacja")
      teraz jak mu dali auto sluzbowe, to zmienil punkt widzenia..;-)
      pewnie odpisze, ze potrzebni sa w skardze minumum 2 swiadkowie (oczywiscie z pelnymi danami osobistymi, bo takie sa wymogi ZTM)
      • Gość: ja Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.devs.futuro.pl 21.12.10, 16:34
        "czyli w zasięgu widoczności kierowcy - nie mógł tego nie widzieć w lusterku"

Jeśli to jedyny zarzut, to gratuluję autorowi marnych wypocin w liście pełnym subiektywnych odczuć :D Pogratulować takiego idiotyzmu w roszczeniowej postawie sfrustrowanego obywatela RP :)
        • freeartdesign Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 18:03
          Niepełnosprawni nie powinni pchać się do ZTM w godzinach szczytu. Dziwne, że o 17 na Curtis Plaza ktoś w wózku w ogóle próbuje się docisnąć. Dziwne, że było wolne miejsce, moim zdaniem list jest jakąś prowokacją, zresztą mowa o kierowcy, a przecież tramwajami jeżdżą motorniczy...
          • rlnd Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 20:38
            > Niepełnosprawni nie powinni pchać się do ZTM w godzinach szczytu.

Moze nie powinni sie w ogole nigdzie pchac, co ?

> Dziwne, że było w
            > olne miejsce, moim zdaniem list jest jakąś prowokacją, zresztą mowa o kierowcy,
            > a przecież tramwajami jeżdżą motorniczy...
            A kolega to motorniczy ? Czy moze prowokator ?
          • Gość: mmdd Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: 89.174.58.* 22.12.10, 08:30
            chyba jesteś bratem tego "kierowcy"
            • Gość: World Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: 195.117.230.* 22.12.10, 08:55
              Gość portalu: mmdd napisał(a):

> chyba jesteś bratem tego "kierowcy"

Chyba jesteś mądry :)
          • Gość: zazuziq Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 12:23
            Jasne jasne. Proponuje żeby ZTM była tylko dla pełnosprawnych. Gratuluję osądu
        • Gość: zazuziq Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.10, 12:21
          ble ...........trafił tu kierowca autobusu
          • Gość: ja Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.devs.futuro.pl 22.12.10, 18:40
            Gość portalu: zazuziq napisał(a):

> ble ...........trafił tu kierowca autobusu

Nie rzygaj tu świnio :) Ciekawy angaż, za ile mi to proponujesz? :D
        • Gość: Elerf Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.srv.volvo.com 22.12.10, 13:15
          To nie jedyny zarzut i do ciezkiej cholery obowiazkiem motorniczego jest widziec co sie dzieje dookola tramwaju a juz na pewno w okolicach drzwi. Oczekiwanie ze ktos bedzie robil to co jest jego obowiazkiem to zadna postawa roszczeniowa tylko normalnosc. Jak koles nie daje rady i nie widzi co sie dzieje przy drzwiach to nie moze pracowac jako motorniczy - niech zmieni prace badz przebada sie i uzyska rente inwalidzka , wezmie biala laske i wtedy to jemu beda spierdzielac tramwaje.
          • Gość: ja Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.devs.futuro.pl 22.12.10, 18:47
            Gość portalu: Elerf napisał(a):

> To nie jedyny zarzut i do ciezkiej cholery obowiazkiem motorniczego jest widziec
            > co sie dzieje dookola tramwaju a juz na pewno w okolicach drzwi.

Kolejnego jakoś nie zaprezentowałeś :) Także w ciemnogrodzie nadal bez zmian :D

> Oczekiwanie ze ktos bedzie robil to co jest jego obowiazkiem to zadna postawa
            > roszczeniowa tylko normalnosc.

Do tego chyba nie ma nikt wątpliwości :) Ale oczekiwanie, że ktoś będzie robił ponad to więcej jest postawą roszczeniową a nie normalnością :D

> Jak koles nie daje rady i nie widzi co sie dzieje przy drzwiach
            > to nie moze pracowac jako motorniczy - niech zmieni prace badz przebada sie
            > i uzyska rente inwalidzka , wezmie biala laske i wtedy to jemu beda spierdzielac
            > tramwaje.

Od sprawdzenia wymagań zdrowotnych są sztaby ludzi utrzymywanych z twoich podatków cieciu :) Za mało jeszcze ciebie państwo ograbiło, żebyś umiał się odnaleźć w polskiej rzeczywistości :D
    • Gość: Nomad Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 11:39
      Primo, ZTM ma swoich kierowców, ale w samochodach Nadzoru Ruchu i nie są to pojazdy przystosowane do przewożenia dużej ilości pasażerów na liniach miejskich, gdyż są to Skody Fabia... Kierowcy są różnych spółek.

Secundo, wracając do wspaniałego listo, opisywany skład wagonów 13N o numerze taborowym 321+302 nie jest przystosowany do przewozu osób na wózkach inwalidzkich, uniemożliwiają im to ciasne środkowe drzwi oraz pręczy w trzecich. Osoby które postanowiły wnieść osobę na wózku były wręćż niekompetne gdyż lekka nie uwaga i osoba na wózku by się z niego nie wywróciła. Na miejscu motorniczego (Tak w tramwajach jest motorniczy i motornicza, w autobusach kierowca i pani kierowca).

Tertio, tramwaje nie mają czerwonego czy zielonego, mają osobną sygnalizację świetlną i wątpię by motorniczy przejechał jak to autor napisał, na świetle czerwonym. Coś czuję, że to już dodał od siebie.

A wyborcza mogłaby sobie darować publikowanie takich liścików, bo coś czuję, że to jakiś ich redaktor lub fotograf był świadkiem tego, a nie szary Jacek.
      • Gość: M. Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: 213.17.172.* 21.12.10, 11:58
        Proponuje ci abys przejechał sie komunikacja miejska i zeby ci uciekł tramwaj lub autobus centralnie z przed nosa a potem jak juz uda ci sie wsiaśc do nastepnego to zeby ci dupa zmarzła niemiłosiernie bo ogrzewania tez nei właczaja mimo ze maja taki obowiazek :)

miłego dnia
        • ignatz Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 13:15
          W tramwaju typu 13N ogrzewanie włącza/wyłącza się w zajezdni. Nie ma możliwości zmiany ustawień w czasie jazdy - już taki urok starej konstrukcji.
        • Gość: ona sama to widzialam to nie prowokacja IP: *.broadband.pl 22.12.10, 10:01
          kierowca po chamsku zamknal drzwi kiedy panowie podniesli wozek inwalidzki i sobie pojechal
          • Gość: ja Re: sama to widzialam to nie prowokacja IP: *.devs.futuro.pl 22.12.10, 18:49
            Gość portalu: ona napisał(a):

> kierowca po chamsku zamknal drzwi kiedy panowie podniesli wozek inwalidzki i sobie
            > pojechal

Widziałaś autobus? Ale to nie ta sprawa :D
      • nessuno Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 12:13
        Dokładnie tak. Wagon 13N nie jest przystosowany do przewozu osób na wózkach.W pierwszych oraz trzecich drzwiach taki wózek taki wózek się nie zmieści z uwagi na poręcze umocowane na stopniach.Drzwi środkowe takich poręczy nie mają a dodatkowo są węższe.Nie każdy o tym wie,ale mechanizmy tych drzwi mają to do siebie,że przy mrozach są znacznie wolniejsze i drzwi nie otwierają się na całą szerokość.Taki urok tego ustrojstwa.A jeśli drzwi nie otworzyły się na pełną szerokość,oczywistym jest że wózek inwalidzki się w nich nie zmieści.Nie dziwię się motorniczemu,że nie zabrał pasażera na wózku a panu jakiemuś tam,który był swiadkiem tego wydarzenia radziłbym chwilę zastanowienia i odrobinę wyobraźni zanim wysmaruje do ZTM-u kolejny paszkwil.
        Żeby nie było,nie jestem pracownikiem komunikacji miejskiej,byłem nim dawno temu,dlatego akurat temat drzwi nie jest mi obcy.Za swojej "kariery" pamiętam wiele takich przypadków,że wózek inwalidzki zwyczajnie się nie mieścił,jeśli drzwi nie były otwarte na pełną szerokość.Pomijam już kwestię wysokości,jaką trzeba pokonać aby dostać się do środka (3 stopnie) oraz brak jakiejkolwiek możliwości umocowania takiego wózka na czas jazdy.
        • rydzyk_fizyk Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 12:51
          Rozumiem motorniczego ale powinien to wyjaśnić niedoszłym pasażerom a nie odjeżdżać.
          • freeartdesign Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 18:06
            Masz mózg? Motorniczy miał wyjść i na kolanach powiedzieć: "bardzo mi niezmiernie przykro, nie mogę pana zabrać, niesamowicie przepraszam, tramwaj niedostosowany dla pana, ojej, no niechże będzie pan miły i popatrzy na rozkład wozów niskopodłogowych, no mój boże..." bla bla bla? Nie po to płacimy na ZTM żeby jeszcze wolniej jeździł, no rusz mózgownicą. Tramwaje i tak nadają się do likwidacji, mają żółwie tempo i żenujący standard, co 100 metrów przystanek.
            • rydzyk_fizyk Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 19:35
              Nawet "Sp...j" byłoby lepsze od manewru, który może spowodować wciągnięcie kogoś pod tramwaj.

Rozumiem, że przytrzaskiwanie drzwiami w imię szybkości też popierasz?
            • krwe Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 19:38
              tak, powinien wyjść i przeprosić, że sie nie da.tak zrobiłby kulturalny człowiek z miasta.
              • Gość: gienek a jak by zrobil? IP: *.centertel.pl 21.12.10, 22:46
                a jak by zrobil kulturalny czlowiek ze wsi?
                • jonaszewski Re: a jak by zrobil? 22.12.10, 00:15
                  Przywalił inwalidzie kłonicą, bo się ośmielił próbować na mrozie wsiadać do tramwaju do tego nieprzystosowanego. Jak się dobrze inwalidom wtłucze, to może zrezygnują i kłopot będzie z głowy, nie? Przecież to nie wina ZTM, tylko samego inwalidy, że próbuje wyjść z domu, gdzieś pojechać, coś załatwić.
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 22.12.10, 00:04
              > Masz mózg? Motorniczy miał wyjść i na kolanach powiedzieć: "bardzo mi niezmiern
              > ie przykro, nie mogę pana zabrać, niesamowicie przepraszam, tramwaj niedostosow
              > any dla pana, ojej, no niechże będzie pan miły i popatrzy na rozkład wozów nisk
              > opodłogowych, no mój boże..." bla bla bla?

No dokładnie tak.

W Japonii kierowcy autobusów nawet ostrzegają przed zakrętami i przepraszają za gwałtowniejsze hamowanie: blog.tokyobynight.pl/2007/08/autobus.html
        • Gość: DA Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 12:52
          Nieco odbiegając od tematu... Pasażerowie skarżą się na wszystko, ale sami nie pomyślą czasami co robią - kilka lat temu miałem taką sytuację, że schorowana starsza osoba postanowiła wsiąść do tramwaju pierwszymi drzwiami, czyli wybór najgorszy z możliwych, bo dla takich osób sa drzwi środkowe, szczególnie że był to wagon niskopodłogowy (w pierwszych drzwiach są schody, w drugich nie ma). No i pech chciał, że zaklinowała się w tych drzwiach! Serio! Ani wstecz, ani do przodu, kombinowaliśmy razem z pasażerami a za nami już piękny sznureczek wozów w zatrzymaniu... W końcu po paru minutach się udało, ale już chciałem wzywać straż pożarną żeby wycinała ta panią... Ludzie, myśleć!!!
        • Gość: fff Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.range86-161.btcentralplus.com 22.12.10, 00:41
          to moze prosciej byloby umiescic nalepki przy drzwiach "ZAKAZ WSTEPU OSOBOM NA WOZKACH INWALIDZKICH"...
      • rlnd Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in 21.12.10, 12:38
        > Osoby któ
        > re postanowiły wnieść osobę na wózku były wręćż niekompetne gdyż lekka nie uwag
        > a i osoba na wózku by się z niego nie wywróciła.

Mam propozycje - moze bedziesz jezdzil takimi tramwajami i pouczal ludzi o ich niekompetencji ?
        Ludzie chcieli wsiasc, motorniczy drzwi zamknal przed nosem. Nawet jesli wozek by sie nie zmiescil, to i tak dwojka ludzi (nie liczac inwalidy) zostala na mrozie.

> Tertio, tramwaje nie mają czerwonego czy zielonego, mają osobną sygnalizację św
        > ietlną i wątpię by motorniczy przejechał jak to autor napisał, na świetle czerw
        > onym. Coś czuję, że to już dodał od siebie.

Znaczy czepiasz sie. Specjalnie dla takich jak Ty zwyklem pisac "poprzeczne" swiatlo bo wiem, ze lubia sie przyczepiac.

> A wyborcza mogłaby sobie darować publikowanie takich liścików, bo coś czuję, że
        > to jakiś ich redaktor lub fotograf był świadkiem tego, a nie szary Jacek.

Nawet jesli, to nie zmienia inwalida tramwajem nie pojechal, a zachowanie motorniczego nie nalezalo do najlepszych. Czyzbys to byl Ty ?

PS. nie jestem autorem.
    • Gość: spółdzielnia Jury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.10, 11:39
      Owszem, mógł nie widziec ale i tak to do ciebie nie dotrze. Ty zawsze masz rację?
      Ten donos też napisałeś bez wiedzy osób ponoc poszkodowanych?
      Moze wstawiający wózek doszli do wniosku, że nie zmieszczą się do wąskich drzwi tramwaju sprzed 50 lat ???
      • rlnd Re: Jury 21.12.10, 12:31
        Aha, czyli motorniczy zamyka drzwi bez sprawdzenia czy ktos jeszcze wsiada ?
    • Gość: mfs zachowanie rodem z głębokiego PRL??? IP: 217.10.60.* 21.12.10, 11:49
      A co ma PRL do tego?

Jak się komuna skończyła to wszystkie chamy nagle "skulturalniały"? Chyba mieszkamy na różnych planetach...
      • antygronkowiec PrOmocja zbiorkomu trwa!!!! 21.12.10, 12:00
        tak,tak,tak, to jest własnie zbiorkom, najlepszy środek do przemiszczania się po Warszawie, czasem tylko można dostać oklep, być okradzionym czy nawet zabitym, no i nie wolno jeździć na wózku inwalidzkim, dla nich POwinny być invalid pasy :-)
        • Gość: X Re: PrOmocja zbiorkomu trwa!!!! IP: 217.33.154.* 21.12.10, 13:03
          Nudzisz tłuku. I zmień klawiaturę, bo litery P i O ci się zacięły.
      • nessuno Re: zachowanie rodem z głębokiego PRL??? 21.12.10, 12:21
        Gość portalu: mfs napisał(a):

> A co ma PRL do tego?
        >
        > Jak się komuna skończyła to wszystkie chamy nagle "skulturalniały"? Chyba miesz
        > kamy na różnych planetach...

Tia.Pan Jacuś czy jak mu tam komuny pewnie nie pamięta,bo wtedy z jajca na jajco skakał,ale pyszczy ile tylko można,jaka to zła ta komuna była.
    • ram_1973 Bywa także inaczej! Wczoraj 20 grudnia ok. 12.00 21.12.10, 12:02
      w wózku siedział na zaśnieżonym przystanku MZA (pl.Zawiszy, Al. Jerozolimskie w kierunku centrum) mężczyzna. Z trzech kolejno podjeżdżających autobusów wysiadali kierowcy i pytali czy pomóc mu wsiąść? Byłem zdumiony i oczarowany a pan czekał na inny numer dalej.
      • nessuno Re: Bywa także inaczej! Wczoraj 20 grudnia ok. 12 21.12.10, 12:20
        ram_1973 napisał:

> w wózku siedział na zaśnieżonym przystanku MZA (pl.Zawiszy, Al. Jerozolimskie w
        > kierunku centrum) mężczyzna. Z trzech kolejno podjeżdżających autobusów wysiad
        > ali kierowcy i pytali czy pomóc mu wsiąść? Byłem zdumiony i oczarowany a pan cz
        > ekał na inny numer dalej.

Ale o czymś takim nikt nie napisze do ZTM-u pochwalnego listu,łatwiej jest wieszać psy na motorniczym lub kierowcy.
        Tym,którzy z onanistyczną lubościa tak piszą o promocji zbiorkomu,proponuję chwilę zastanowienia. miejcie swoje (nie raz pewnie uzasadnione) pretensje do matołów z ZTM-u albo do Bufeciary.To dzięki nim komunikacja miejska wygląda,jak wygląda. Kierowca i motorniczy to tylko wyrobnik,którego najłatwiej po dupie uderzyć.
        • Gość: ps-x Re: Bywa także inaczej! Wczoraj 20 grudnia ok. 12 IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 12:43
          Chyba jestes w głębokiej komunie wychowany i przyzyczajony do bylejakości. Dlaczego uważasz, że nalezy pisać listy pochwalne za normalna pracę? W cywilizowanych krajach to oczywiste, że kierowca zapyta o cos takiego.
          • nessuno Re: Bywa także inaczej! Wczoraj 20 grudnia ok. 12 21.12.10, 13:07
            Gość portalu: ps-x napisał(a):

> Chyba jestes w głębokiej komunie wychowany i przyzyczajony do bylejakości. Dlac
            > zego uważasz, że nalezy pisać listy pochwalne za normalna pracę? W cywilizowany
            > ch krajach to oczywiste, że kierowca zapyta o cos takiego.

To fakt,urodziłem się za komuny,dość dawno już.Nie jestem przyzwyczajony do bylejakości.
            Nie twierdzę również,że należałoby pisać listy pochwalne, tak samo nie jestem zwolennikiem pisania paszkwili.
            Zanim my bedziemy cywilizowanym krajem,dużo jeszcze wody w Wiśle upłynie,więc nie porównuj.
            P.S.
            Jestem zepsuty przez komunę i lubię uczciwie i solidnie wykonywaną robotę:)
            • Gość: ps-x Re: Bywa także inaczej! Wczoraj 20 grudnia ok. 12 IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 14:34
              ... no i tu się zgadzamy :)
              Pozdrawiam
              • nessuno Re: Bywa także inaczej! Wczoraj 20 grudnia ok. 12 21.12.10, 17:03
                Gość portalu: ps-x napisał(a):

> ... no i tu się zgadzamy :)
                > Pozdrawiam

i ja również:)
    • Gość: jj Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.ip.netia.com.pl 21.12.10, 12:25
      Kierowca tramwaju? Dobrze, że nie motorniczy pociągu albo maszynista autobusu...
    • Gość: gość Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: 213.25.91.* 21.12.10, 13:03
      to norma jak widzą starszą bądź niepełnosprawną osobę w szczególności w złych warunkach atmosferycznych to nie przepuszczą aby zrobić świństwo zamykając drzwi. Mają także szczególną zabawę jak ktoś biegnie do autobusu lub tramwaju czekają z uśmiechem i jak pasażer prawie dopada drzwi to zamykają przed nosem z hukiem i odjeżdżają
    • martica w tych wagonach nie ma jak wozic wozkow 21.12.10, 14:00
      Tam nawet sie wozki z dziecmi nie mieszcza a co dopiero inwalidzkie. Ci pomocni pasazerowei zrobiliby czlowiekowi krzywde bo zaklinowaliby go w drzwiach albo zrzucili z wozka! I tramwaje by znowu stanely na sluzewcu.
      Duzo jezdzi niskopodlogowych - ten czlowiek pewnie wsiadl po 2 minutach do kolejnego tramwaju.
      • 0ffka Re: w tych wagonach nie ma jak wozic wozkow 21.12.10, 14:03
        Martica ma racje... heh
      • nessuno Re: w tych wagonach nie ma jak wozic wozkow 21.12.10, 17:08
        martica napisała:

> Tam nawet sie wozki z dziecmi nie mieszcza a co dopiero inwalidzkie. Ci pomocni
        > pasazerowei zrobiliby czlowiekowi krzywde bo zaklinowaliby go w drzwiach albo
        > zrzucili z wozka! I tramwaje by znowu stanely na sluzewcu.
        > Duzo jezdzi niskopodlogowych - ten czlowiek pewnie wsiadl po 2 minutach do kole
        > jnego tramwaju.

Dokładnie,tylko niektorzy nie widzą różnicy,jak szeroko otwierają się drzwi w 13N,w stopiątce oraz w najnowszych modelach.
        Na Służewiec kursują w większości nowoczesne składy,pan niepełnosprawny (z całym szacunkiem) mógł zerknąć na rozkład,w którym niskopodłogowe są oznaczone i ewentualnie poczekać.Dla własnej wygody i bezpieczeństwa.
      • Gość: vero Re: w tych wagonach nie ma jak wozic wozkow IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 19:04
        Codziennie jeżdżę 17 i zauważyłam UWAGA 2 składy niskopodłogowe. Reszta to 13N.
      • pawel.777 Re: w tych wagonach nie ma jak wozic wozkow 22.12.10, 08:50
        martica napisała:

> Duzo jezdzi niskopodlogowych - ten czlowiek pewnie wsiadl po 2 minutach do kole
        > jnego tramwaju.

W Warszawie jest dużo niskopodłogowych tramwajów? No ciekawostka. Po jakich ziołach masz takie wizje? Jedyną linią, gdzie kursuje dużo takich składów to 9-ka. Na 17-ce rozkładowo kursuje jeden wóz niskopodłogowy - kurs co 2 godziny (możliwe, że od stycznia to się zmieni). Ten inny tramwaj to mogła być 18-ka - niskopodłogowy kurs również co 2 godziny.
        Gratuluje znajomości tematu.
        • Gość: egon Re: w tych wagonach nie ma jak wozic wozkow IP: 157.166.216.* 22.12.10, 17:04
          łżesz ludku nijaki, na 1 i 4 też są niskopodłogowe
    • 0ffka Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku inwa... 21.12.10, 14:02
      Jakiś beznadziejny burak prowadził ten tramwaj. Są ludzie i ludziszcza
    • Gość: TiT należy tramwajarzowi połamać nogi... IP: *.jmdi.pl 21.12.10, 14:26
      ..wsadzic na wózek i zostawic gdzies w srodku tej warszawskiej dzungli :/

bydło zwykłe nie czlowiek
    • Gość: 1 Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku inwa... IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.10, 16:37
      CO ma PRL zachowania motorniczego?
    • wutang4eva Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku inwa... 21.12.10, 17:18
      Promocja zbiorkomu nadal trwa...
    • Gość: Gruby Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku inwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 20:52
      To ma PRL wspolnego z ta historia ze w PRLu takie zachowania byly norma. Dominowal chamostwo i brak ludzkiej zyczliwosci. Naszczescie to sie zmienia, bo zmieniaja sie ludzie.
      • dorsai68 Kto ci takich bajek naopowiadał? 21.12.10, 22:25
        Gość portalu: Gruby napisał(a):

> To ma PRL wspolnego z ta historia ze w PRLu takie zachowania byly norma.

Taaa... jasne. Jakoś nie pamiętam z tego peerelu tłumu bęcwałów, który usiłował wepchnąć się do tramwaju czy autobusu, zanim pasażerowie z niego wysiądą. Dziś, to właśnie norma. Dziś obowiązuje zasada: "najpierw bydło, potem kowboje".

> Naszczescie to sie zmienia, bo zmieniaja sie ludzie.

Fakt, to się zmienia, ale czy na szczęście?
    • three-gun-max Jakieś dowody? 21.12.10, 23:02
      Obszczekać to sobie koleś każdego możesz.
    • barbra8 Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku inwa... 21.12.10, 23:08
      Może to był ten sam motorniczy linii 17, który ruszył z przystanku przy pl. Grunwaldzkim w momencie gdy byliśmy z mężem tuż przed tramwajem na torach. Gdybyśmy w porę nie odskoczyli do tyłu , to by nas przejechał. Gdyby to był ktoś ze słabym refleksem lub dziecko to szkoda mówić. Napisałam skargę do ZTM, ale nawet nikt nie raczył odpisać.
      • Gość: motorniczy Re: Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 23:41
        potempiam tą sytuacje że motorniczy {cza} uciekł {ła} z przystanku przed inwalidą ale nie wszystkich trzeba do jednego worka wrzucić sa ludzie kierujący któży czekaja na pasażerów i wzamian nawet nie usłyszą dziękuje. gumiś
    • antypejsbuk Nachalne czepialstwo 21.12.10, 23:13
      Czepiacie się, że tramwaj odjechał. A przecież to dobrze, że odjechał! Bo to oznacza, że jeździł. W odróżnieniu od wielu innych tramwajów, które nie jeżdżą, lecz rzokraczają się i stoją (bo jest 3 cm śniegu i temperatura -2 C) ten tramwaj naprawdę jechał!

No zobaczcide, tramwaj mógłby stać jak to tramwaj, a on jakimś cudem jechał! Czyż to nie piękne?
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Neandertalczycy w ZTM 21.12.10, 23:59
      W żadnym mieście nie spotkałam pracowników komunikacji miejskiej do tego stopnia pozbawionych dobrych manier, co w Warszawie.

Najbardziej zdumiewa mnie ten zwyczaj: Prowadzą autobus z szaleńczą prędkością, przejeżdżając skrzyżowania na żółtym i czerwonym świetle. Następnie hamują znienacka przy samym przystanku, tak, że pasażerowie nie mogą ustać na nogach.

Spotkałam kierowcę autobusu, który zaczął się na mnie wydzierać, gdy zwróciłam mu uwagę, że nie działa przycisk otwierania drzwi.

Spotkałam innego, który stawał na przystanku tak, że drzwi otwierały się prosto na zaspę - mimo że mógł ustawić się przy odśnieżonym kawałku chodnika.

Niezliczonych kierowców spotykam, którzy skręcając ryją się autobusem przez przejście dla pieszych, podczas gdy mam zielone światło.

Już nie wspomnę o kierowcach wpadających z dużą prędkością w kałuże, tak żeby ochlapać ludzi na przystanku.

Nie wiem, kogo ZTM zatrudnia - neandertalczyków?
      • pawel.777 Re: Neandertalczycy w ZTM 22.12.10, 08:52
        anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> Nie wiem, kogo ZTM zatrudnia - neandertalczyków?

Co bierzesz? Nie mów, ale odstaw to świństwo.

• pzgr Re: Neandertalczycy w ZTM 22.12.10, 15:56
          Komunikat od koordynatora forum:
          Pawle, pomyliłeś wątki.
          ten tekst rozdałem trollom z wątku nt. wypowiedzi Kaczyńskiego.
          Pojadę po premii, jeżeli to się powtórzy.
    • Gość: Amol Tramwaj "uciekał" przed mężczyzną na wózku inwa... IP: *.cia.com 22.12.10, 06:39
      Sku...syny z ZTM ,trzeba by ich tak przegonic czolganiem przez pelzanie po sniegu za to i przy najwiekszym mrozie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka