Dodaj do ulubionych

Tata Kazika

29.12.10, 00:02
Kto z nas nie nucił hitów "Celina", "Baranek" i inne napisane przez Stanisława Staszewskiego, a wykonywane przez jego pierworodnego Kazimierza.
Jak nam donosi TVN24 Kazimierz odwiedził rodzinne miasto tatusia:
www.tvn24.pl/-1,1687634,0,1,kazik-odwiedzil-dom-taty,wiadomosc.html
I jest to zapewne chwila niezwykle wzruszająca. Zapytacie co to ma do Warszawy, otóż mijam na Cmentarzu Bródnowskim rozpadający się grób zmarłego w 1973 Stanisława, gdzie wyblakły napis głosi "Kochanemu Tatusiowi - syn". Wiem, że to nie moja sprawa, ale po tej wizycie liczę, że Kazimierz dotrze kiedyś i do mogiły tatusia i załatwi chociażby zamurowanie dziury w pomniku - tatusiowi wietrzenie chyba od 37 lat jest zbędne. Sprzątać zgniłych wianków nie musi, zrobili to obcy ludzie.
Obserwuj wątek
    • weekenda Re: Tata Kazika 29.12.10, 00:14
      a może Kazik woli czas poświęcić żyjącym? nie oceniaj jeśli nie chcesz być ocenianym. To nie jest Twoja sprawa. Jeśli tak bardzo Ci zależy - napraw pomnik sam

"... trzeba z zywymi naprzód iść po życie sięgać nowe..."
      • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 00:26
        Napisałaś kiedyś, że będziesz omijała moje wpisy wielkim łukiem. Bądź konsekwentną.
        • weekenda Re: Tata Kazika 29.12.10, 00:28
          jeśli piszesz krzywdzące kogoś posty to nie mam w nosie konsekwencję. Jeszcze raz powtórzę: to nie jest Twoja sprawa.
          • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 00:38
            Twoja zatem też nie.
            • weekenda Re: Tata Kazika 29.12.10, 00:43
              a skąd wiesz? nie wtrącaj się w czyjeś prywatne życie

To nie jest Twoja sprawa
              • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 00:48
                Możesz nie wtrącać się w to co mnie interesuje? Jeśli nie masz nic do powiedzenia na temat publicznego życia Kazimierza, to co się pienisz jak stary szampon o prywatne. Wszystko co masz jest na forum Zakopane. Będzie mnie tu zachowania uczyła, hrabina de Nędza w te i nazad po zwyżkach goniona.
                • weekenda Re: Tata Kazika 29.12.10, 00:50
                  i pokazał: "Z nazwiska wnoszę iż Waść jesteś z gminu, a cham honoru nie ma"

:D
                  • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 00:58
                    Ponoć dobra kobieto, jak nie masz na lekarstwa to ja Ci naprawdę dam te parę złotych.
                    • weekenda Re: Tata Kazika 29.12.10, 01:01
                      "Z nazwiska wnoszę iż Waść jesteś z gminu, a cham honoru nie ma"
                      :D
                      • Gość: ja Re: Tata Kazika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 08:44
                        Te,weranda weż sie walnij w te swoje góry i już tu nie wracaj.
      • 0ffka Re: Tata Kazika 29.12.10, 01:36
        weekenda napisała:

> a może Kazik woli czas poświęcić żyjącym? nie oceniaj jeśli nie chcesz być ocen
        > ianym. To nie jest Twoja sprawa. Jeśli tak bardzo Ci zależy - napraw pomnik sam
        >
        > "... trzeba z zywymi naprzód iść po życie sięgać nowe..."

Czesi mają w zadku swoich zmarłych i są mimo to normalniejszym narodem od nas. Nie to aby zachęcała do takich zachowań, ale... wnerwia ta dulszczyzna i zaglądanie komuś do garów.
        • fanpanajurka Re: Tata Kazika 29.12.10, 02:40
          "Wszyscy artyści to prostytutk"i... ;)
        • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 08:50
          Gdy umiera Ci kot to wsadzasz go do reklamówki i wyrzucasz do kubła na przystanku?
          • 0ffka Re: Tata Kazika 29.12.10, 16:38
            Rozumiem że Twoja auto projekcja :)
            • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 17:15
              widzisz Offka, ja mogę z Ciebie kpić w różnych kwestiach, nazywać Cię tak czy inaczej. Nie zmienia to faktu, że wiem o Twojej kociokracji i nigdy nie neguję Twojego zaangażowania i poświęcenia. Wiem też, że gdy taki kot odchodzi to jak kazdemu żywemu stworzakowi, tak i kotu oddajesz ostatnią posługę i sprawiasz, że gdy dusza jest już w kocim raju to ciało znajduje pochówek, a nie jest porzuconym truchłem. Dlatego jesli kogoś kochamy to powinniśmy zadbać o godny pochówek, a człowiekowi oddać cześć poprzez chociażby minimalną dbałość o miejsce spoczynku.
              W kwestii taty Kazika duzo wyjaśnił mi felieton:
              www.staszewski.art.pl/wywiady/index.php?id=ojciecisyn
              • 0ffka Re: Tata Kazika 29.12.10, 19:23
                Sibeliuss Oki.
                Napisałam tylko, że Czesi całkiem inaczej podchodzą kwestii pochówku, kultywowania swoich zmarłych.
                Tak jak napisał Morfeusz, oni nawet nie odbierają zwłok swoich najbliższych, nie robią im pochówku:
                forum.gazeta.pl/forum/w,51,120314859,120326184,Re_Tata_Kazika.html
                Np: ja uważam, że lepiej skremować delikwenta nieboszczyka i rozsypać jego prochy.
                Ubiegam też Twojej następne pytanie, które pewnie mi zadasz- jestem przeciwna wypychaniu martwych zwierząt i ich eksponowaniu w swoim mieszkaniu:
                twojezwierzaki.org/artykul/138/wypychanie-zwierzat-domowych-obled-czy-wielkie-oddanie/
                • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 23:42
                  Dla mnie wypychanie umarłego stworzaka jest delikatnie mówiąc chore, babcię i dziadka też powinni wypchać i posadzić w fotelu.
                  ps. poproszę jakiś link o tych Czechach.
                  • 0ffka Re: Tata Kazika 30.12.10, 00:34
                    Sibeliuss ja odwiedziłam się o tym słuchając wywiadu z Mariuszem Szczygłem.
                    Facet jest zakochany od lat w Czechach i jest ich wyśmienitym znawcą. Od lat tam pomieszkuje. Wydał kilka książek o tej tematyce. Bardzo ciekawe są jego spostrzeżenia. A propos religii Czechy są krajem laickim.
                    To także wiem też od znajomych, którzy tam często bywają. Czesi do Polski mają trochę taki stosunek, jak my do naszych sąsiadów za wschodniej granicy. Jesteśmy dla nich krajem pobożnych plebejuszy niestety...
                    Sam poszukaj informacji, które Cię interesują. Daję Ci linka do www Szczygła:
                    www.mariuszszczygiel.com.pl/284,ksiazki
                    Ja jeszcze nie czytałam tych ksiązek, ale zamierzam wziąć się za tą lekturę po skończeniu zbioru reportaży Jacka Hugo-Badera, którego też polecam, np: Biała Gorączka. Co prawda on pisze o byłym ZSRR. Na bank znasz jego felietony z Dużego Formatu. To w sumie już "kultowy" dziennikarz Wyborczej.
                    PS
                    Ciekawostka- Czechy chyba już wprowadziły związki partnerskie dla osób tej samej płci.
                    Niestety Polska tkwi przy Czechach w ciężkim średniowieczu :(
                    • 0ffka Link do wywiadu z Mariuszem Szczygłem 30.12.10, 00:48
                      Sibeliuss na samym dole tej www masz wywiad z Mariuszem Szczygłem o Czechach-
                      Wrzenie Świata:
                      Wojciech Tochman rozmawiam z Mariuszem Szczygłem o jego najnowszej książce " Zrób Sobie Raj"
                      14.10.2010r.
                      www.tok.fm/TOKFM/0,104176.html
                      • sibeliuss Re: Link do wywiadu z Mariuszem Szczygłem 30.12.10, 01:14
                        ok, dziękuję.
                        • 0ffka Re: Link do wywiadu z Mariuszem Szczygłem 30.12.10, 02:17
                          Jest jeszcze wywiad z nim przeprowadzony przez dziennikarkę TOK FM w którym wyraźnie stwierdza, że Czesi nie odbierają zwłok swoich zmarłych ze szpitali, czy co w tym guście. Na koniec rozmowy opowiada dość zabawny dowcip czeski. Niestety nie pamiętam nazwiska tej dziewczyny, która z nim rozmawiała i nie mogę namierzyć tego wywiadu. Może to była Anna Laszuk?
                          • sibeliuss Re: Link do wywiadu z Mariuszem Szczygłem 30.12.10, 02:37
                            To nie jest normalne, więc poprzestańmy na tym co już wiemy.
              • 0ffka PS Dzięki za linka! 29.12.10, 19:29
                Prawdę mówiąc to jakoś nigdy nie przepadałam za Kazikiem, chociaż lubię niektóre jego stare hiciory.
                Bardzo mi popadł ostatnio, robiąc kryptoreklamę swojej ostatniej płyty po przez nagonkę na ludzi ściągających muzę z netu. Wątpię aby ktoś chciał to robić z jego utworami :)
                Facet jest z minionej epoki Gierka i trudno mu się odnaleźć obecnych czasach.
      • skiela1 Re: Tata Kazika 29.12.10, 18:29
        weekenda napisała:

> a może Kazik woli czas poświęcić żyjącym? nie oceniaj jeśli nie chcesz być ocen
        > ianym. To nie jest Twoja sprawa. Jeśli tak bardzo Ci zależy - napraw pomnik sam
        >
        > "... trzeba z zywymi naprzód iść po życie sięgać nowe..."

Weekendo
        Zresetuj" sie,ta poza do Ciebie nie pasuje, a Sibeliuss nie jest Twoja rodzina,zebys Go w taki sposob pouczala.
        • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 23:43
          Weranda w ten protekcjonalny sposób usiłuje pokazać swoją wyższość.
    • corgan1 to tata Kazika też niewarszawiakiem jest? 29.12.10, 01:24
    • j_karolak Re: Tata Kazika 29.12.10, 08:33
      Wątek do wycięcia!
      • sibeliuss Re: Tata Kazika 29.12.10, 08:50
        j_karolak napisał:

> Wątek do wycięcia!

Tobie też coś wyciąłbym, po co Ci jak nie używasz.
      • morfeusz_1 Re: Tata Kazika 29.12.10, 12:21
        j_karolak napisał:

> Wątek do wycięcia!

E tam do wycięcia zaraz,ja dodam go do ulubionych
        Rację ma Ewa Błaszczyk że w dzisiejszych czasach wszyscy mają równać do reklamy,do pieniądza,do kariery,wymazując z pamięci to co be...
        Taka swoista eutanazja pamięci staje się wzorem,trendem,zajebiaszczą ideą fix
        Po co pamięć - nie ma czasu na pamięć
        Czesi nie odbierają swoich zmarłych bo śmierć bliskich im śmierdź_i
        A przecież chować prochy zmarłych i czcić należy choćby przez szacunek
        Czasami trzeba lat żeby spokornieć,złagodnieć,przemyśleć i skontemplować w zaciszu wielkiej góry swoje nastawienie do tematu życia i śmierci,a nie tak jak weekenda jak zwykle wpierdzielać się między wódkę, a zakąskę dokładając do pieca miast szczapy drewna sople lodu.
        Cóż niektórym na dekiel wali ostro

Ciekawy temat sibi wywołał i nie chodzi tu o ten jeno konkretny przypadek
        Nie popieram eutanazji pamięci

amen
    • sibeliuss Kazik wyda książkę tatusia 04.01.11, 23:54
      www.tvnwarszawa.pl/rytm-miasta,news,mit-czarnej-manki-z-czerniakowa,43218.html
      • morfeusz_1 Re: Kazik wyda książkę tatusia 05.01.11, 10:22

też jeszcze coś od siebie dorzucę zanim zniknę ...

www.youtube.com/watch?v=--hS_DM4CKo
      • 0ffka Re: Kazik wyda książkę tatusia 06.01.11, 07:28
        Skoro faciowi nie sprzedają się płytki to musi kombinować i na ojcu wrednym zarabiać.
        • sibeliuss Re: Kazik wyda książkę tatusia 06.01.11, 23:31
          Tatuś be, kasa z tatusia cacy.
          • 0ffka Re: Kazik wyda książkę tatusia 07.01.11, 04:33
            Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.
            To rodzice uczą nas zachowań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka