Gość: egon IP: 157.166.216.* 17.01.11, 18:14 otwarcie we wtorek a remont od kiedy? a bufet już wrócił z Brukseli by wstążkę przeciąć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_dzidka Trasa S-8: Otwarcie prawie na pewno we wtorek 17.01.11, 19:29 Podobają mi się "za małe ilości asfaltu w asfalcie". Odpowiedz Link Zgłoś
todeskult Niska zawartość asfaltu w asfalcie 17.01.11, 19:56 Niska zawartość asfaltu w asfalcie? To chyba tylko u nas jest mozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldersee Re: Niska zawartość asfaltu w asfalcie IP: 213.17.225.* 17.01.11, 20:36 U nas to niestety jest częste... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niska zawartość asfaltu w asfalcie IP: *.unitymediagroup.de 17.01.11, 20:42 to jak z iloscia cukru w cukrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Niska zawartość asfaltu w asfalcie IP: 77.236.16.* 17.01.11, 20:52 tzw. popularnie asfalt to tak w fachowej terminologii sztuczny kamień - beton asfaltowy czyli kruszywo /żwirek/ zlepione asfaltem - produktem przerobu ropy naftowej podobnie beton cementowy to kruszywo zlepione cementem /tak dla porównania/ i mała ilość asfaltu w asfalcie to znaczy że do produkcji mieszanki betonu asfaltowego użyto za mało asfaltu i ten żwirek z małą ilością asfaltu się pewnie szybko pokruszy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretek Re: Niska zawartość asfaltu w asfalcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 22:10 todeskult napisał: > > Niska zawartość asfaltu w asfalcie? To chyba tylko u nas jest mozliwe... Bo w mowie potocznej "asfaltem" określa się beton asfaltowy lub mieszankę mineralno asfaltową, w których składnikami są z dokładnością do kilku punktów proc. w zależności od receptury: kruszywo 90%, asfalt 5% i powietrze 5%. W omawianym przypadku asfaltu w mieszance zamiast np 5% było 4,8% co przy tej skali robót daje +- 250-300t po 1500 PLN/tonę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabbaryt Re: Niska zawartość asfaltu w asfalcie IP: *.icpnet.pl 18.01.11, 02:17 Za mała ilość asfaltu może spowodować porowatą strukturę betonu asfaltowego, a to z kolei wnikanie wody do środka i rozsadzanie materiału podczas zamarzania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manti Trasa S-8: Otwarcie prawie na pewno we wtorek IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 20:12 Czekali aż śnieg stopnieje, bo szkoda im było kasy! A ja na święta musiałem się przeciskać dziurawą i zatłoczoną Połczyńską. Dla mnie skandal, tyle kasy za fuszerki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Trasa S-8: Otwarcie prawie na pewno we wtorek IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 20:13 Oddany odcinek na wiosnę ma iść do poprawy. A dlaczego nikt nie ma odwagi zmusić wykonawcę do naprawienia tzw. "usterek" i obciążyć go przesunięciem odbioru (chyba w kontrakcie jest zapis o odpowiedzialności finansowej wykonawcy za niedotrzymanie terminu). Czyżby nadzór miał zbyt duży interes w tym, żeby przymknąć oko na to że asfaltu jest mniej niż w projekcie czy SIWZ-ie. Tona podsypki jest tańsza niż asfalt co najmniej o 30 - 50%, więc na tym można zrobić niezły interes tylko trzeba wiedzieć jak się zakręcić koło biznesu..... Szkoda gadać. Za półroku droga tak czy tak do remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Trasa S-8: Otwarcie prawie na pewno we wtorek IP: *.acn.waw.pl 17.01.11, 20:14 Fajnie, że we wtorek. A w który wtorek tez już wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor_ Re: Trasa S-8: Otwarcie prawie na pewno we wtorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:26 TO BEDZIE TEMATEM NARADY W MAJU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atott Trasa S-8: Otwarcie prawie na pewno we wtorek IP: *.unknown.vectranet.pl 17.01.11, 20:30 a moze w lutym ? Odpowiedz Link Zgłoś
antypejsbuk Brawo Peło! 17.01.11, 21:11 Brawo Peło! Wiadukt przy Gdanskim miał być otwarty w grudniu - nie jest otwarty do dziś. Tunel ze stacji metra Dworzec Gdański na Żoliborz miał byc otwarty w wrześniu - nie jest otwarty do dziś. Ten fragment trasy S-8 miał być otwarty w roku obiegłym, nie jest otwarty do dziś. 2.linia metra ma być otwarta ma być otwarta w 2013 roku. Czyli w roku 2017 możemy otwierać szampana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Z całą pewnością. Na otwarcie pierwszej stacji ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 21:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Brawo Peło! IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.11, 21:43 a za pisu h.. byś miał z opóźnieniem ale jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japko Re: Brawo Peło! IP: *.acn.waw.pl 18.01.11, 02:01 wiesz pisiorku, lepsze roczne opóźnienie, nawet dwuletnie, niż rządy twojej sekty, pominik na każdym rogu i zastój inwestycyjny przez 10 lat. pokazaliście co umiecie, idźcie sobie tez bruździć w innym mieście, a najlepiej kraju, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
antypejsbuk :)) 18.01.11, 09:56 No pięknie, zamiast odnieść się do nieudolności własnych faworytów politycznych, skupiasz się na konkurentach. To taki raczej kiepski argument, coś w rodzaju "a u was biją murzynów!". Nie jestem fanem PiS-u, ale skoro już wchodzisz w te tematy, to jakoś tak mi się przypomina, że oprócz tych wszystkich pomników był jeszcze 6-procentowy wzrost gospodarczy oraz obniżenie podatków. Szczerze powiedziawszy jakoś ciężko mi stwierdzić, jakoby Peło było w czymś lepsze od PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor_ Re: :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:34 Jeśli dwóch kolegów powyżej siedzi dzień cały służbowo przy komputerze i pocą im się mózgi aby nawóz zareklamować jako kawior, to mógłbyś być tak uprzejmy i uwierzyć że w PeŁo są naprawde debeściaki - od dozorców poczynająć... Ty pisiaku, Ty ! Niedobry :) Swoją drogą to bawi mnie już to ujadanie bezmózgich ratlerków. Odpowiedz Link Zgłoś
antybiurokrata "za małe ilości asfaltu w asfalcie" 17.01.11, 21:16 Bo w jednym sklepie caly asfalt kupowali. Trzeba bylo kupowac po jednej torebce w kazdym sklepie aby wybrac asfalt z najwieksza zawartoscia asfaltu w asfalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosia Re: "za małe ilości asfaltu w asfalcie" IP: *.hetnet.lublin.pl 18.01.11, 00:02 No, coś pięknego, ten tekst:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaglasia Re: "za małe ilości asfaltu w asfalcie" IP: *.ip.netia.com.pl 18.01.11, 07:39 jestem ciekawa, co oznacza "odbiór warunkowy"? Albo coś jest zbudowane dobrze, albo źle. Co nam przyjdzie z trasy, skoro na wiosnę ma być remontowana???? Jaja sobie robią panowie z nadzoru budowlanego, czy co? Niestety, takich mamy urzędników, jakich sobie wybraliśmy. Wiem, że na PO już więcej nie zagłosuję. Dla mnie to teraz skrót: PO-pieram partactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor_ Re: "za małe ilości asfaltu w asfalcie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:37 Dźwigowa mogła być remontowana 2 razy, to i S8 nie będzie gorsza ! Ten miś pokazuje skalę naszych możliwości. I to nie jest nasze ostatnie słowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acb Trasa S8: Otwarcie prawie na pewno we wtorek IP: 194.181.28.* 18.01.11, 07:49 i52.tinypic.com/2yni0xj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Trasa S8: Otwarcie prawie na pewno we wtorek IP: *.centertel.pl 18.01.11, 09:03 fuszerka bo za mało wjazdów i zjazdów , ale lepszy rydz niż nic. głupota że nie ma wjazdu i zjazdu na skrzyżowaniu z powst. śląskich itd. itp!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon CDN czyli trasa donikąd :-) IP: 157.166.216.* 18.01.11, 16:55 no to sobie postoicie na końcu tej najdroższej wysadzanej brylantami trasie, oto dar POsrańców, a móże czekają aż donek z urlopu wróci? co by mógł sobie przeciąć coś Odpowiedz Link Zgłoś