loczek62 19.01.11, 14:13 48lat mieszkam na ul. Szczęśliwickiej i dopiero teraz się dowiedziałem że leży pomiędzy Parkiem Szczęśliwickim, a Polem Mokotowskim. Słuszna linie ma nasza partia;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dzie... IP: *.pwpw.pl 19.01.11, 14:16 "Wzdłuż ulicy Szczęśliwickiej na odcinku od Pola Mokotowskiego do Parku Szczęśliwickiego będzie wybudowana ścieżka rowerowa" Ścieżek rowerowych nigdy dość, ale może ktoś mi wytłumaczy, w którym miejscu do pola dochodzi Szczęśliwicka? Bo jakoś nie mogę do tego dojść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dzie... IP: *.ip.netia.com.pl 19.01.11, 14:18 "Ulicą Szczęśliwicką pojadą roweżyści" Kim są "roweżyści"? Czy to stażyści na rowerach? Proponuję zainwestować w słownik ortograficzny i korektę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dante_waw Praga Południe....? 19.01.11, 14:23 I jak tu cieplo nie myslec o naszej pani Prezydent... nie domagam sie tramwaju... ale chocby... nowy trawnik zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakty i akty Pl. Szembeka będzie super-hiper! IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 14:42 Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: Praga Południe....? 19.01.11, 14:45 Coś Ty, u nas zrobili dwie niepotrzebne "rewitalizacje" skwerków za kilkanaście dużych baniek każda i uważają, że na dwie kadencje wystarczy. Zauważ, że obecna kadencja kończy się w 2013. Czyli juz po Euro, które będzie się odbywać głównie w naszej dzielnicy. Będzie czym się chwalić przed wyborami. A w tzw. międzyczasie nasz dzielnica stanie się najludniejszą w całej Warszawie. Ale kto to zauważy? Po co tu jakieś nowe drogi, linie tramwajowe, metro? E tam, najwyżej się teren przy kościółku na Szembeka posprząta i walnie jakiś pomniczek. I tak, furfa, od 20 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.krajewska Re: Praga Południe....? 19.01.11, 17:53 albo położyli potykacze na mojej ulicy bo strach przechodzić nawet na pasach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślepy Re: Praga Południe....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 23:16 kolejny niewidomy - a stadio narodowy, a przebudowa Wału przy stadionie, a Francuska i Paryska, a Jordanek i ognisko pracy pozaszkolnej przy Nobla, a dom kultury przy Pryskiej, (to tylko Saska Kępa - a przykładów jest więcej - popatrz na Gocław i inwestycje nad Balatonem - naprawdę Twoim zdaniem miasto o nas zapomina? Odpowiedz Link Zgłoś
wajego Re: Praga Południe....? 20.01.11, 11:53 A umiesz Ty odróżnić inwestycje miejskie, dzielnicowe i rządowe? Łopatologicznie będzie: Jakby Praga Południe odłączyła się od Warszawy, to te inwestycje też by były. Natomiast miasto jako takie nie robi na Pradze Południe od 20 lat nic. Poza Wałem Miedzeszyńskim, ale to drobiazg w kontekście potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żulia z Szembeka Re: Praga Południe....? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 11:15 Praga powinna się odłączyć od Warszawy . Bufetowa realizuje inwestycje lewobrzeżnej Warszawy kosztem Pragi , bo dobrze wie , że tam jest większy elektorat i siedziby władzy . Dlatego Praga NIE DOCZEKA się partnerskich układów z drugą częścią miasta - bo to jest nie po myśli rządzących . I tyle w temacie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: napływ z Grójca Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dzie... IP: 194.181.92.* 19.01.11, 14:52 Tako rzecze ekspert: "Modernizacja szkół nie wpłynie specjalnie na postrzeganie dzielnicy, to zmiana dobra dla uczniów." Tak. Ucznowie ci nie mają rodziców zapewne. I w tym, jak dzielnicę postrzegają mieszkańcy, udział infrastruktury edukacyjnej jest zerowy. Skąd wy bierzecie takich cudaków jak ci z HB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Hip hip hurra IP: *.aster.pl 19.01.11, 15:10 Bardzo dziękuję, jako mieszkaniec Bielan za 770 metrów zmodernizowanych i wyremontowanych dróg. Żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelec Gdzie Szczęsliwicka łączy się z P. Mokotowskimi?? IP: 91.220.222.* 19.01.11, 15:14 "Wzdłuż ulicy Szczęśliwickiej na odcinku od Pola Mokotowskiego do Parku Szczęśliwickiego będzie wybudowana ścieżka rowerowa" - w którym miejscu ul. Szczęsliwicka łączy się z Polami Mokotowskimi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Gdzie Szczęsliwicka łączy się z P. Mokotowski IP: 178.73.28.* 19.01.11, 15:42 Również mnie to zastanowiło. Może chodzi o odcinek od Bitwy do Dickensa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dzie... IP: 213.241.35.* 19.01.11, 15:59 Bielany, a co się dzieje z obiecywanym przez wszystkich kandydatów na radnych od kilku kadencji, przebiciem ul.Broniewskiego do ul.Wólczyńskiej ??? . Jak zwykle obietnice są tylko dla głupiego elektoratu. Po wyborach okazuje się, że najważniejszą inwestycją na Bielanach jest remont prowincjonalnej uliczki. Kto z urzędu dzielnicy tam mieszka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Do Wery IP: *.aster.pl 19.01.11, 16:06 O tym, że żadnych inwestycji na Bielanach nie będzie było już wiadomo dość długo przed wyborami. Możemy się powoli szykować na koszmar po otwarciu Mostu Północnego. Najśmieszniejsze jest to, że te inwestycje były wpisane do strategii dla Warszawy na lata 2006-2010. Obawiam się, że będzie to wszystko w bliżej nieokreślonej przyszłości. Zrobili pokazówkę przed wyborami, taką jak na przykład wcześniejsze niż w planach frezowanie Sokratesa (nota bene wykonana raczej źle, na studzienkach można sobie koło urwać) i uznali, że lud kupi troskę włodarzy o dzielnicę:) Odpowiedz Link Zgłoś
stanczykowo Re: Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dz 20.01.11, 10:09 Taaa... A wyremontować ten maleńki kawałeczek ul. Żeromskiego, który straszy zaraz przy metrze Słodowiec, to nie łaska?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driVer Podpis pod zdjęciem. IP: 46.113.238.* 19.01.11, 18:14 Mały błąd: roweRZyści pisze się przez "RZ" a nie "Ż" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Podpis pod zdjęciem. IP: *.unknown.vectranet.pl 19.01.11, 19:31 Podpis pod zdjeciem "Ulicą Szczęśliwicką pojadą roweżyści" to nie jest mały błąd - oznacza to że dziennikarzyna nie skończył chyba jeszcze gimanazjum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 19:45 Mam nadzieję, że jeśli mieszkania komunalne na Bemowie rzeczywiście powstaną, to będą przydzielane w sposób transparentny dla mieszkańców. Urzędnikom obecnej ekipy wierzyć niestety w takich sprawach - jak się okazało - nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em komunalki na bemowie IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 07:05 dokładnie. Smieszą mnie te ekperciny z HB, twierdzące, że komunałki obniżają wartość okolicznych mieszkań o 10-15%, pewnie sam ma kredyt na 40 lat, stąd ta fascynacja. Gdyby mieszkania komunalne, przydzielano ludziom którzy na to zasługują (a nie towarzystwu urzędników), to komunałki nie kojarzyłyby się z patologią, bo jaką patologią są rodziny, które zarabiają na tyle by sobie spokojnie żyć, ale nie na tyle by zacisnąć pętle kredytu na 30 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dzie... IP: 94.75.124.* 19.01.11, 19:49 A Mokotów siedzi cicho? Można się było spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vona Re: Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dz IP: 178.73.49.* 19.01.11, 20:29 Mam ten sam problem, mieszkam na Ochocie ponad 30 lat i jeszcze takiej lokalizacji nie zauważyłam... Może osoba pisząca artykuł zechciałaby przynajmniej spojrzeć na mapę? Odpowiedz Link Zgłoś
margala co z Targówkiem? 19.01.11, 20:47 Co z inwestycjami na Targówku? PozdrawiaM. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodarek Ursynów nie jest częścią Warszawy ? 19.01.11, 21:42 Pani HGW się obraziła i nie będzie inwestycji na Ursynowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chaan odnoszę dziwne wrażenie, że Park Czechowicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 22:40 co roku przechodzi gruntowny remont.... a na zdjęciu widać dokładnie, że tym roku by się przydał kolejny... no paranoja jakaś, a ja na swojej ulicy nie mam ani chodnika, ani pobocza, ani oświetlenia swoją drogą artykuł chyba pisany na kolanie, mnóstwo błędów i logicznych i literówek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha Jezus maria a Remblej ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 00:16 nic sie nie dzieje w Rembertowie ? Jestesmy poza nawiasem, za daleko taksowką spod Ratusza? Hanka, możesz na mnie liczyć ale już nie w wyborach. i Ty POsie szkoda ale ide na lewice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka z PRAGI PÓŁN Praga północ nowa praga IP: *.um.warszawa.pl 20.01.11, 08:12 Czyżby znnowu zapomjeli przez te przepychanki że istnieje jeszcze taka dzielnica , że tu też powinny byc jakieś nakłady na remonty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoma Re: Inwestycje. Zobacz co w 2011 r. szykuje Ci dz IP: *.kpwig.gov.pl 20.01.11, 08:31 To Ci dopiero dzielnia, nawet nie wiedzą jakie i gdzie ulice mają a mimo to je modernizują i ścieżki rowerowe budują :( Odpowiedz Link Zgłoś