Dodaj do ulubionych

Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie

IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.01.11, 12:10
Widzę że w porę zmieniłem dzielnice i znam tylko sytuacje z Kujawskiej gdzie oddanie deklaracji w kancelarii nawet przy kolejce na całej klatce schodowej trwało góra 10 minut.
Obserwuj wątek
    • Gość: jan Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: 134.65.40.* 20.01.11, 13:13
      a miasto zachęca do rozliczania się z podatków w Warszawie, jeżeli mam stać 2 godziny w kolejce to wole już rozliczać się u siebie w Rzeszowie
      • Gość: kixx no prosze,to mialem przeczucie,ze szkoda czasu na IP: *.acn.waw.pl 20.01.11, 13:21
        jezdzenie tam.Co prawda bardziej sie balem braku miejsc parkingowych i czasu straconego na dojazd,niz tego,ze tam moga byc takie kolejki.
        Deklaracje wysylam poczta-na ktorej o dziwo z reguly nie ma kolejek.
      • Gość: mira Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 22:43
        Gość portalu: jan napisał(a):

> a miasto zachęca do rozliczania się z podatków w Warszawie, jeżeli mam stać 2 g
        > odziny w kolejce to wole już rozliczać się u siebie w Rzeszowie

Skoro się nie dorzucasz do budżetu miasta, w którym mieszkasz i z którego infrastruktury korzystasz, to uczciwie będzie, jeśli po prostu nie będziesz tu mieszkał.
    • Gość: Michał Oddajcie Kujawską!!!! IP: *.um.warszawa.pl 20.01.11, 13:34
      Niestety, też potwierdzam. Straciłem dzien na opłacenie podatku, którego nie mogłem wysłać pocztą, bo trzeba było opowiedziec się urzędnikowi. Najpierw niekorzystny dojazd - trzeba daleko iść od tramwaju. Później godzinne czekanie - ale jak doszło do mojego numerku, zaczęła się przerwa w okienku. W następnym wyświetlił sie numerek dalej, więc znów numerek i czekanie trzeba było długo czekać. Później dopłata w kasie. Tu przykra niespodzianka: bo pani w kasie nie ma terminala. Bankomaty i banki daleko. Najbliższy zepsuty, w bankach kolejki. Po powrocie z pieniędzmi okazało się, że urzędnik coś źle napisał. Nowy numerek, dłuuugie czekanie. Urzędnik poprawił, znów numerek do kasy , bo ten wzięty od razu po odesłaniu już przeszedł. Łącznie prawie siedem godzin! Na Kujawskiej by to trwało siedem minut. Oddajcie Kujawską!
    • Gość: keyne ale kasa jest na Rakowieckiej. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.11, 14:25
      Mieszkam niedaleko Rakowieckiej. Zeby dostać kopię jednego dokumentu musiałam:
      1. wziąć numerek na Postępu następnie czekać..., czekać...., czekać....uff - złożyć podanie.
      2. Dygnąć się na Rakowiecką żeby zapłacić za kopię dokumentu bo kasa jest akurat na Rakowieckiej. Ewentualnie przelać z domu.
      3. Odczekać dwa tygodnie. I już mogłam wrócić na Postępu gdzie xero 3 papierków na mnie czekało.
      Ale to podobno moja wina bo jak bym przywiozła dokument osobiście a nie pocztą to trwało by 2razy krócej...
    • Gość: Hate Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: 62.233.139.* 20.01.11, 14:29
      jak ktoś bierze przyklad z poczty to nic dziwnego, że jest baj,.zel.
      • senpai-michael Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie 20.01.11, 14:43
        No, i coś czuję że z poczty na chełmskiej biorą przykład. Tam właśnie tak się paczki odbiera.
    • Gość: Ganbaja Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.ip.netia.com.pl 20.01.11, 14:37
      Przyjeżdżam do urzędu idę po marmurach do recepcji? czy jak się to zwie. Siedzi tam baba. Mówię, że potrzebuję się porozumieć z panią urzędniczką X. Ona na to bierze słuchawkę, przy wszystkich dzwoni, pyta mnie głośno jak się nazywam i w jakiej sprawie i to powtarza do słuchawki. Potem każe czekać aż urzędniczka zejdzie do mnie.
      Pani schodzi nawet szybko i siadamy przy ludziach na kanapie i zaczyna się nasza rozmowa a obok ludzie słuchają.......
      Dlaczego połowa klientów urzędu musi wiedzieć w jakiej sprawie przyszłam, jak się nazywam i co mi powiedział urzędnik?
      Inna historia: pod koniec grudnia, jakieś 3 dni przed sylwestrem mąż pojawił się po nowe druki w związku ze zmianą vatu. Dowiedział się, że druków nie ma i będę przed nowym rokiem. Ale to właśnie było przed nowym rokiem, dokładnie 3 dni. Druków urząd nie posiadał. Nowych książek do rozliczania także nie można było kupić. A o zmianie vatu to chyba od paru miesięcy było wiadomo.

I jeszcze jedno, nowy urząd, nowy budynek, ale baba od spadków ta sama :-(
      Wystarczy na nią spojrzeć i już się wie, że podatek od spadku się mocno przepłaci i nie będzie zmiłuj.
      • Gość: Jolka Kierownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 16:12
        Ale za to kierownik od tych spraw ze spadków jest jak na urzędnika wyjątkowo kompetentny i kulturalny. Kiedyś pani na okienku nie potrafiła poradzić sobie z problemem i wezwała go. Problem został rozwiązany w 3 min. Szybko, fachowo i z życzliwością.

Czy wszyscy urzędnicy nie mogą być tacy jak on??!!
        • Gość: ogorek Re: Kierownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 16:24
          Nie za 1500zł miesięcznie na ręke. A tyle dostaje urzędnik na okienku. Więc nie ma co spodziewać się cudów...
          • rydzyk_fizyk Re: Kierownik 20.01.11, 18:53
            Ogólnie cały problem wynika chyba z podejścia ala tanie państwo.
            Ścięto koszty - zrobiono jeden urząd a ty podatniku się baw.
      • Gość: AAAA Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.daleka.net 21.01.11, 22:10
        O brak druków to miej pretensje do Ministerstwa Finansów, bo z tego co wiem to urzędy dostają je właśnie z tego resortu. A, że ministerstwo najpierw zmienia przepisy, a potem myśli jak zorganizować resztę to już nie wina urzędów. A poza tym od czego jest internet ? Tam druki na pewno można znaleźć. Wiem, bo od kilkunastu lat pracę jako księgowa i za każdym razem jak nie mogłam dostać druków w urzędach to znajdowałam je w internecie. Trzeba sobie zadać trochę trudu i poszukać, a nie iść na łatwiznę i mieć pretensje do urzędu.
    • Gość: Jurek Ja chetnie napisze skarge na osobe odpowiedzialna IP: *.bbdo.com.pl 20.01.11, 14:42
      Przed nowym rokiem US funkcjonowal bardzo dobrze. Zlozenie druku VAT zajmowalo 5 min teraz 2h. Jakis inteligent wymyslil nowy system organizacji pracy urzedu, niedosc ze ucizaliwy dla petentow to nawet dla samych pracownikow ktorz zdezorientowani, sami nie wiedza w ktorym okienku co sie zalatwia. Ktos za to powinien beknac, najlepiej utrata stanowiska. Bylem w poniedzialek w urzedzie i po 1.5h planowalem napisac skarge na kierownika i zlozyc za pokwitowaniem. Mysle, ze gdybym zapytal sie glosno kto chce sie podpisac pod petycja o odwolanie tej osoby ze stanowiska mialbym cala sale chetnych. Niestety potrzebowalem dostac pilnie pismo z urzedu, ktore podpisuje kierownik wiec znajac msciwosc urzednikow bym go nie dostal. Teraz pismo juz mam i jestem gotow to zlozenia skargi, zastanawiam sie tylko jak zebrac wieksza liczbe podpisow zeby musieli je potraktowac powaznie. Ktos moze wie pod jakie ministarstwo podlega US – Finansów? Zycze szczescia w zalatwianiu spraw w tym urzedzie, mnie zajelo 2h raz i 1.5h za drugim razem. Trzeba fisac petycje o przywrocenie zasad sprzed nowego roku bo inaczej nic sie nie zmieni.
      • Gość: sdufg Re: Ja chetnie napisze skarge na osobe odpowiedzi IP: *.centertel.pl 20.01.11, 20:49
        TO PISZCIE LUDZIE!!!!!!!!! DO MINISTRSTWA FINANSOW!!!!!!!!!!!!!!! NIKT CHYBA SIE JESZCZE NIE ZORIENTOWAL ZE TO ONI TAKI BAJZEL WPROWADZILI. Od nowego roku wprowadzono rozporzadzeniem nowy schmat organizacyjny który ma byc jednolity dla wszystkich Urzędów skarbowych i który rozwalil totalnie dotychczasowy system. Rzekomo miał on ułatwić pracę urzędnikom i obsługę interesantów a stalo sie zupełnie odwrotnie bo oczywiscie pracowali nad tym Ci ktorzy nie znają rzeczywistosci urzedniczej. Wiec nie myslcie sobie Panstwo ze to Mokotow sobie tak wymyslil bo zmiana siedziby po prostu zbiegła sie z tym wydarzeniem. We wszystkich urzędach skarbowych jest teraz bajzel i należy wspólczuc tylko tym szarym pracownikom w okienkach bo uwierzcie ze nie mają na to żadnego wpływu podobnie jak kierownicy na których chętnie pisalibyscie skargi!
    • Gość: Labrador Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.aster.pl 20.01.11, 15:02
      Potwierdzam,
      byłem dwa dni temu na Postepu, przede mną 51osób, masakra
      A kiedyś na Kujawskiej w 15 sekund zdawałem deklarację, Pani przystawiała mi pieczątke w kancelarii i cześć.
    • Gość: abc Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.11, 16:03
      To właśnie jest REORGANIZACJA - nowy system obsługi klientów narzucony z góry US przez Ministerstwo Finansów - ideą jest poprawa obsługi bezpośredniej w urzędach skarbowych.
      A skoro to coś wymyślili eksperci z MF to na pewno będzie lepiej ;)
    • Gość: gajos Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: 94.75.112.* 20.01.11, 17:36
      Kto w tak dużym urzędzie zlikwidował kancelarię? Chyba upadł na głowe!! Wszyscy którzy chcą złożyć deklarację czekają w kolejce między osobami które mają poważniejsze i wymagające wiecej czasu sprawy do zalatwienia.
      Ja osobiście jak nie mam deklaracji ze zwrotem to wysyłam pocztą. Trwa to chwile. Kupuje znaczek wi wysylam.
      • Gość: zmartwiony Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.centertel.pl 20.01.11, 20:58
        Kto zlikwidowal? A no MF w nowej strukturze przewidziało obsługę bezpośrednia/bieżącą zamiast kancelarii, więc nie ma. US Mokotow jest jednym z największych Urzędów w którym nie sprawdzi się nigdy taki schemat. Ale tego twórcy systemu nie przewidzieli
    • Gość: gość Skarbówka na PRL IP: *.tpnet.pl 20.01.11, 18:01
      PRL wrócił na Postępu.
    • Gość: stary.gniewny Czy nie na to zagłosowaliście? IP: *.krawarkon.pl 20.01.11, 21:11
      Na wzrost biurokracji, nonsensu i bałaganu? Na nieustający wzrost podaktów?
      Na wzrost zadłużenia? Na oszustwa i przekręty?
      No to, młodzi, wykształceni z Warszawy teraz nie narzekać.
    • Gość: Stefan Czy nadal trzymają w pokojach lodówki ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 21:26
      kilka lat temu miałem watpliwą przyjemność "bytności" w tejże placówce. Deski do krojenia na parapetach, niedomnknięte lodówki....okruchy bułki na papierach urzedowych....syf!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Hej Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: 83.143.139.* 20.01.11, 21:27
      Ludzie, nie wiecie, że zawsze można złożyć na kancelarię? Albo wysłać pocztą?
    • Gość: zwykły robak Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.centertel.pl 20.01.11, 21:57
      W ubiegłym roku doświadczyłam podobnego traktowania, dostałam pismo w sprawie nie zapłaconego podatku, ponieważ wszystko miałam uregulowane i udokumentowane potwierdzeniem wpłaty, postanowiłam to wyjaśnić na bieżąco, wezwanie dostałam z ul, Kujawskiej pojechałam na w/w ul. ale Panie z ul. Kujawskiej poinformowały że przy ul Wynalazek muszę wyjasnic sprawę, mając niewiele czasu pojechałam, a tu nie spodzianka bo US przeniesiono na ul, Postępu byłam 14.45 Pani w recepcji była już w innym świecie czyli raczej w drodze do domu bo do godziny 15 nikogo kto powinien mi pomóc nie udało się znaleźć, o godzinie 15 wszystkie Panie jak jeden mąż prawie biegły co by zdać klucz od pokoju i oddalić się chyba z nie lubianego miejsca, tylko ja straciłam 4 godziny i nic nie załatwiłam, samochód stawia się raczej w miejscach nie dozwolonych, bo parkingu nie ma, żeby cokolewiek załatwić , to samo dzieje się przy ul, Wynalazek, za to na ul. Postępu jest parking ale Panie jakby nie z tej planety TO GWIAZDY KTÓRYM NIE WOLNO PRZESZKADZAC POCZĄWSZY OD PANI UDZIELAJĄCEJ INFORMACJI, a tak nawiasem mówiąc pamiętam tę Panią z pracy w kasie sklepu spożywczego przy ul. Modzelewskiego, tylko TY PETENCIE SCHYL KARK BO TO URZĘDNIK, no i prawie władza bo URZĄD SKARBOWY. Następnego dnia wysłałam wszystko pocztą, do tej pory nie dostałam informacji czy jestem czysta finansowo względem Państwa. Patrząc z perspektywy mojego życia chyba nie doczekam szacunku za moje pieniądze którymi płace czasami nie udane przedsięwzięcia. A MIAŁO BYĆ JUŻ TAK DOBRZE
      • Gość: hiPOkryzja Głosowałaś na PO? Po odejściu od urny reklamacji IP: *.home.aster.pl 21.01.11, 08:51
        nie przyjmuje się.
    • Gość: mundas Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.11, 22:18
      przy ul. Postępu nie ma US ..... widocznie autorka chciala puścić piany , a nigdy tam nie była , US jest kawałek dalej w kierunku podmiejskiej kolejki ( chyba pani - autorka pseudoproblemu korzysta z owej kolejki i swe podmiejskie kompleksy che tu wyładowac ) ..US jest przy ul Wynalazek :) - wiem co piszę bo rozliczam się tam od zawsze :)) ... btw moje zdanie o tym urzędzie to inna para kaloszy :)
      • Gość: urzędnik Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.01.11, 23:08
        przy ul. Wynalazek jest US ale Ursynów, przy Postępu jest US Mokotów więc się "kolego" zastanów o który Ci chodzi
    • Gość: xxx Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 23:29
      Oj biedaczki... Myśleć myśleć nie uczyli. Autor artykułu a taki "analfabeta" podatkowych. A w ordynacji stoi, iż nadanie w polskiej placówce pocztowej = złożenie w us. Tylko mieć potwierdzenie nadania, ba można pusta kartkę wysłać a jak baba z wąsem ze skarbówki będzie coś szurała to się pokazuje potwierdzenie nadania i spokojnie składa kiedy się tam chce.
      I pierwsza najważniejsza zasada na dzień dobry warto warknąć, krzyknąć i może jakąś "kurwą" rzucić. To jest gwarancja spokojnej rozmowy. No i zawsze pytać "a na jakiej podstawie". Moje problemy ze skarbówką od dawna załatwiane są w niesamowicie miłej i przyjaznej atmosferze...
    • Gość: merek Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: 193.179.215.* 21.01.11, 07:00
      Haha! Dobrze wam tak. Na prowincji to normalka. Teraz i w stolicy poczujcie twardą rękę US.
      Może przyśpieszy to zmiany w naszym kraju? A może tylko w jednym urzędzie?
      Bawcie się dobrze....
      • Gość: ada Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 09:36
        Ja mam zupełnie inne zdanie. Wcześniej załatwiałam wszystkie sprawy na Wynalazek - bieganie po piętrach od pokoju do pokoju, raptem 3 okienka na parterze (podczas gdy dla Ursynowa było ich ze 20 albo i lepiej), do któych tworzyły się kolejki.
        Na postępu byłąm już 3 razy, za każdym razem miałam gdzie stanąć samochodem, za każdym razem trwało to 5-10 minut. Widziałam jak urzędniczka doradzała ludziom, jakie formularze wybrać (przy wejściu), a numerki - cóż przynajmniej jest gdzie usiaść. Mam dobre zdanie o nowym US
        • senpai-michael Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie 21.01.11, 11:30
          pracujesz tam ? Jest gdzie usiąść i nie ma kolejki do okienka? Bo może to okienko czeka właśnie aż zasiądziesz tam pracować?
    • Gość: magda j Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.multiserv.com 21.01.11, 12:22
      Nie zgadzam z opinią autorki tekstu. Dzisiaj miałam przyjemność - tak przyjemność - składania rozliczenia w US na Postępu. To moja pierwsza wizyta w nowej siedzibie i co ją POZYTYWNIE wyróżnia:
      1. jest parking, gdzie można zostawić samochód /były wolne miejsca !!/, zmotoryzowani znają problemy przy ul. Wynalazek 3 z zaparkowaniem.
      2. budynek jasny, czysty i przestronny.
      3. głowna sala przyjemna, dużo miejsc siedzących oraz takich gdzie można wypełnić dokumenty. Stosunkowo cicho i miło, jakoś nikt się nie denerwował, nie telefonował do domu..
      4. Wcale nie czekałam godzinami - w ciągu 20 minut udało mi się potwierdzić zaliczki, sprawdzić i złożyć pit i wpłacić w kasie brakującą kwotę.
      Autorce przeszkadzają numerki, no cóż to metoda organizacji wprowadzona powszechnie i powszechnie się sprawdzająca. Zostałam obsłużona szybko, miło, kompetentnie. Panie i Panowie w poszczególnych okienkach uśmiechnięci i pomocni. Aż przykro że tak cały Urząd został tak oceniony. Zachęcam więc by także Ci zadowoleni podzielili się uwagami na forum. Wierzę że jest ich wielu, ale zgodnie z zasadą "zadowolony pójdzie w milczeniu a niezadowolony powie o tym wszystkim" po prostu o tym nie piszą.
    • Gość: jan z kolna Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.aster.pl 21.01.11, 18:02

zgadzam się z postem magdy j - na postępu jest parking, na którym można swobodnie zaparkować (o wjeździe na kujawską czy zaparkowaniu na wynalazek można było zapomnieć!) przestronna sala dla interesantów (nie czułem się jak śledź w beczce!),profesjonalni pracownicy urzędu w okienkach - sprawdzający dokumenty pod każdym względem (nie mam ochoty być wzywany do poprawienia błędów) . Poza tym sprawdziłem nieraz, że w tym urzędzie można uzyskać pełne i jasne informacje. Mocno zaskoczył mnie artykuł "mieszkanki Mokotowa" ziejący jadem niewysublimowanego, pretensjonalnego stylu jak u przekupy i zakłamany osąd, którym dokonała linczu na urzędzie mokotów.Wstyd!
      Ale też i dobra rada - mieszkanko mokotowa wróć do XXI wieku!
    • Gość: zszokowana55 Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.aster.pl 21.01.11, 19:01
      Jestem zszokowana tym stekiem bzdur mieszkanki Mokotowa ! Rozliczam się w dwóch urzędach i szczerze mówiąc odetchnęłam z ulgą po przeniesieniu tego urzędu na ul.Postępu. W mojej ocenie - z każdego fragmentu tworzącego całość tego budynku wyłania się idea ukształtowania go dla profesjonalnej obsługi interesantów.Wydzielone miejsce dla matek karmiących, kącik zabaw dla dzieci, parking, czysta toaleta, sporo miejsc siedzących na sali obsługi - to design pomyślany dla nas - załatwiających sprawy.I ta dbałość w połączeniu z profesjonalizmem pracowników tego urzędu tak zbulwersowała anonim podpisujący się "mieszkanka mokotowa"! Wstyd doprawdy wielki! Dziwi mnie również postawa Gazety.pl - publikowaniem nie sprawdzonych informacji. W tym tyg. byłam przez moje gapiostwo dwa razy w urzędzie i nie widziałam kłębiącego się tłumu, wypytujących o stany majątkowe - ku uciesze gawiedzi - pracowników, a nawet pana od Karola.Dziwne, prawda!). A może warto sprawdzić informacje zanim pójdzą w eter i gdzieś odbiją się czkawką!. Rzetelność i obiektywizm dziennikarski zawisł na kołku? A tak w zupełnym nawiasie i ze znakiem zapytania - czy Gazcie.pl udzieliła się pogarda dla opisanej instytucji i osiągnęła mieszkanko-mokotowski poziom- skoro w tytule mało uczciwego czegoś (bo artykułem to to trudno nazwać!) pozwala sobie na błąd w jej nazwie.Szanowni państwo - pozwolę sobie a co! W bdałości o kulturę również języka polskiego - nie piszemy, nie mówimy i nie posługujemy się pojęciem "urząd skarboy", w języku polskim ta instytucja państwowa określona została jako urząd skarbowy. I to taka riposa za rzetelność i profesjonalizm dziennikarski. TAK NIE TRZYMAĆ!
      • Gość: zszokowana55 Re: Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.aster.pl 21.01.11, 19:11
        W ferworze pisania mojego wcześniejszego komentarza, w obronie przed szkodliwymi pisaninami nie tylko "mieszkanek mokotowskich" , prostuję błąd w słowie "bdałości " na poprawnie brzmiące "dbałości" i zarzucam sobie zbyt częste używanie słowa "tego". Teraz jest dobrze! To tylko kilka słów!
    • Gość: Komandor Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.11, 19:22
      Mieszkanko Mokotowa! Miałaś chyba zły dzień albo napięcie przedmiesiączkowe. Ja od wielu lat rozliczam się w tym urzędzie i nigdy nie spotkałem się z brakiem profesjonalizmu lub wielogodzinnym oczekiwaniem. Radzę pójść załatwić sprawę do jakiegokolwiek urzędu dzielnicowego - twój tekst w gazecie.pl dopiero będzie tryskał jadem!!!
    • Gość: zadowolona Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 21:18
      Masz rację! Musiała mieć "napięcie" i nie miała gdzie się wyładować to pojechała do Urzędu. Do Galerii Mokotów trzeba było iść i między sklepikami poganiać. Wydać kasę na kolejny ciuch i humorek by się poprawił! Kobieto! Tam też pracują ludzie, którzy muszą obsługiwać z uśmiechem takich wredziochów! A szczególnie wtedy gdy zeznanka mus złożyć. Kto z tych "niezadowolonych" złożył swoje zeznanie podatkowe innego dnia niż 30-ty kwietnia? Pewnie wszyscy, bo złożyli je w chwili wyjazdu na długi majowy weekend tj.2-ego maja! A te "baby na okienkach siedziały" zamiast wyjechać na majówkę, by z uśmiechem na twarzy przyjąć WASZ PIT! Ludzie trochę samokrytyki nad swoim postepowaniem! Zapomniałam, że dokopać innym to takie nasze Polskie! Ja jestem tak jak poprzednik zadowolona z ich pracy i cieszę się, że wreszcie mają warunki pracy na europejskim poziomie. Ja też z tego korzystam, bo nie muszę biegać czy to na Kujawską czy też na Wynalazek (pamiętam też jak byli na Batorego!). Wszystko załatwiam w jednym miejscu, a jak robię to ostatniego dnia to wiem, że jest to moja wina i wiem też, że w tym tłumie są takie same niezorganizowane madrale jak ja! Pozdrawiam Was "skarbówkowcy" i gratuluję nowego miejsca! Jest super! To wreszcie jest POSTĘP!
    • Gość: AAA Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.daleka.net 21.01.11, 21:54
      Mi na Postępu się podoba. Byłam tam już kilka razy i zostałam bardzo miło obsłużona. Szkoda tylko, że zlikwidowali kancelarię, bo jeszcze w grudniu to okienko działo, nie rozumiem czemu je zamknięto?
    • Gość: businesswoman Skarbówka na Postępu cofnęła się w czasie IP: *.rtr.bait.pl 21.01.11, 22:03
      Ludzie i o co to wielkieeee halo?! Kobiecina "coś" napisała i się zaczęło....Dla mnie urząd jak urząd....czasem jest lepiej, czasem gorzej, jak wszędzie. Mój mąż rozlicza się w innym warszawskim US i z jego relacji wiem, że tam dopiero jest "sajgon"!Na Mokotowie nie powiem: jest parking, nowoczesna sala dla podatników, często świetna i szybka informacją, a czasem problemy, błąd urzędnika itd. Ale to tacy sami ludzie jak my. Chociaz jak pomyslę, że miałabym siedzieć 8h na tej hali w hałasie, ciągle uśmiechnięta i wyrozumiała dla (nie zawsze życzliwych) petentów (za te marne 1500 zł) to od razu robię się bardziej pokorna... ja nauczona doświadczeniem (nie tylko w US Mokotów) w terminach składania deklarcji ku wygodzie swojej (i spokojowi ducha) i innych wysyłam wszystko pocztą :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka