Gość: cyryl IP: 172.20.6.* 28.04.04, 23:09 Totalne zdziwko! Byłem tam przypadkiem i tak odjechanego miejsca z takim wyjechanym jadłem dawno w Wawie nie spotkałem. Żarcie pycha! Polecam właśnie te opisane zrazy i tort kajmakowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karrambol ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 01:04 Szkoda żeś Pan przy tej okazji nie omówił strony internetowej rzeczonej gospody. Tam dopiero są hocki, niezłe zdjęcia, ale najlepsza to "historya". Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
revoluta Re: ciekawostka 29.04.04, 02:14 Bylem tam w zeszlym tygodniu, przyjaciel obchodzil urodziny, niestety nie bylem w stanie sprawdzic jakosci kuchni, natomiast obsluga a glownie ochrona nie dala nam zapomniec o sobie. Siedzi 2 twardzieli przy stoliku przy wejsciu jak w klubie a nie restauracji i lustruje badawczo wchodzacych i przebywajacych na terenie lokalu. Lokal jest czynny do godziny 24, ale ze wzgledu na urodziny kumpla, nikt nie przerywal nam imprezy, tylko ochrona o godz 24 stanela w rozkroku przy barze i nie robiac sobie nic z urodzin przez godzine twardym ochroniarskim wzrokiem patrzyla na nas i dawala nam do zrozumienia jakie sa ich pragnienia (z odleglosci jakis 3 metrow) a moze pragnienia wlasciciela? przeciez nie bylismy szczytem WEF :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.04, 18:08 cyryl a co to jest tort kajamkowy?? pzdr. czuwaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Folkgospoda IP: 172.20.6.* 30.04.04, 03:13 Dla mnie - jest super. Bez zadęcia i pretensjonalności, które często w recenzjach (też w GW)dostają wysokie noty, ale nie wpływają dobrze na trawienie (przynajmniej moje). Trudno dostać stolik bo przychodzą całe rodziny - z niemowlakami i babciami i wujkami. Ciepła, ludowa atmosferka i w porządku ceny - spróbujcie oscypków na ciepło i żurka - naprawdę pychotka (a darmowe komplementy to nie ja) Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Folkgospoda 04.05.04, 22:36 i ja tam bylam... :-) pyszna zupa grzybowa. barszcz z koldunami tez da rade ale grzybowa lepsza. karkowka taka sobie za to zrazy - mniam... no a tort kajmakowy to snic mi sie bedzie, nie ma co generalnie - jeszcze z pewnoscia zagoszcze, przemila obsluga, chetnie doradzajaca niezdecydowanym klientom. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melka Re: Folkgospoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 17:19 Cholernie twarde krzesła, menu to kartki szarego papieru spięte klamrą do bielizy wytłuszczone przez poprzedników do granic możliwości. Misz-masz góralsko-kurpiowsko-kaszubski. Najbardziej intrygujący ogródek - bez parasoli, za to w bardzo bliskim sąsiedztwie śmietnika. Jedzonko: na zasadzie przeciętnie, dużo i w miarę tanio. Faktycznie - folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Folkgospoda IP: *.ssss.gouv.qc.ca 24.08.04, 19:24 W czasie mego 5-tygodniowego urlopu bylem w tej restauracji chyba ze cztery razy i zawsze bylem zadowolony; obsluga zyczliwa i nienachalna, menu roznorodne ( bedac w pare osob dwukrotnie wybieralismy deske ), wspaniale zupy, np grzybowa z lazankami, plus danie glowne nie pozostawialy juz miejsca na deser; a tak sobie ostrzylem podniebienie na ow tort kajmakowy, ktorego koniec koncow nigdy nie udalo mi sie sprobowac; mam wiec powod by znowu odwiedzic Folksgodpode w czasie przyszlorocznego urlopu. Brawo dla wlasciciela, kucharzy, obslugi !! Miejsce godne polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Folkgospoda 15.02.06, 14:26 Fajne miejsce. Mają dobra sałatkę z oscypkiem i oczywiście tort kajmakowy. Przychodza tu całe rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :] Re: Folkgospoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 12:31 eeee tam, mi sie bardzo, bardzo podobalo...kwestia gustu.aczkolwiek mysle ze jedzenie jest przynjamniej normalne, a nie jak podawane w super ekstra restauracjach, gdzie nie zajmuje nawet jeden tysiecznej talerza a kosztuje mnostwo pieniazkow:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maboz Re: Folkgospoda IP: 217.153.152.* 17.02.06, 10:43 Niedawno robilismy tam przyjecie urodzionowe. Wszystko udało sie super, goście byli zachwyceni, obsluga tez OK. Jedzenie w porzadku, moza z wyjatkiem tatara z lososia , ale reszta byla super. Rewelacyjny tort kajmakowy na koniec był dopelnieniem. To co mi sie nie podoba w tym lokalu to obowiązkowy narzut 10 % za obsluge (powyżej 6 osob). Ale coz nie ma nic idealnie... Odpowiedz Link Zgłoś