Dodaj do ulubionych

"Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k...

IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 01:22
pan dariusz, autor tego artykulu, jest idiota. i tyle w temacie
Obserwuj wątek
    • Gość: aaaa Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.aster.pl 17.03.11, 01:33
      Co za kretyn pisał ten reportaż ? felieton ?
      • Gość: ArturBoruc legia pogon zaglebie ku... sledzie golebie IP: *.bb.sky.com 17.03.11, 01:46
        tralalalala :)
        • Gość: (.)(.) jak czytam takie teksty w gazetce szechtera IP: *.beskidmedia.pl 17.03.11, 13:14
          to mam ochote nie tylko pospiewac zydzi do gazu
    • Gość: Seru "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.acn.waw.pl 17.03.11, 02:04
      Opisane przeżycia PAJACA, nikogo więcej. Krew się leje w przyśpiewkach, flaki i pewnie jeszcze gwałtów na młodych żydówkach się doszuka niebawem jakiś z GWna.
    • modfather "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... 17.03.11, 02:14
      Zapomniał napisać o jadącym w autobusie Yeti, i latającym za oknem UFO. Aha, jeszcze w Wiśle pływał sobie wesoło Nessie ale tego już nie wypada opisywać bo z okna linii 503 nie byłoby go widać. Brawo, cóż za celny i wnikliwy artykuł. Zaiste, tacy są właśnie kibice, pardon, kibole Legii. Redaktor pomylił chyba pracę z zabawą w Jerzego Kosińskiego??? Szczere mazowieckie oblicza ursynowskich chłopców gotowe wbić nóż pod żebro byle komu!!!! Nie wiem czy się śmiać czy płakać!!!! Za przeproszeniem, jeżeli wierzy Pan w to co Pan oddał do druku to rzeczywiście jest Pan idiotą pierwszego sortu.

Z całą sympatią do Gazety Wyborczej ale TO jest właśnie język nienawiści.
      TAK się go właśnie tworzy.
      TAK się właśnie antagonizuje ludzi.
      • Gość: rumburak Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.7-2.cable.virginmedia.com 17.03.11, 02:42
        redaktor też, redaktor też... organem płciowym, tym razem żeńskim :P
      • Gość: gosc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 11:12
        Przecież ten artykuł to jest śmiech na sali, nawet totalny głupiec zauważył by że jest pisany pod publikę, by oczernić kibiców... szkoda że nie napisał jacy to wspaniali są kibice polonii...
        • Gość: bolo Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.aster.pl 17.03.11, 12:26
          Kibiców nie trzeba oczerniać oni sami się kompromitują robiąc bydło...
          • Gość: anty Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 09:15
            Wszyscy kibice? Ciekawa teza..
    • Gość: PS co za okropny artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 03:58
      Okropność, takie rzeczy wypisywać. Przecież każdy wie, że to nie prawda. Kibice Legii nigdy nie wyzywają przeciwników, nie skaczą w autobusach, nie napadają na kibiców w innych szalikach, nie demolują miasta ani innych stadionów. Zastanawiam się, czy zamiast pisać pełne oburzenia komentarze kibice nie powinni wytoczyć Gazecie procesu z powództwa cywilnego i udowodnić, że to co autor napisał jest wierutnym kłamstwem.
      ...
      • Gość: olo Re: co za okropny artykuł IP: *.centertel.pl 17.03.11, 06:09
        Tak, historia jakiegoś idioty drącego ryja w autobusie opatrzona zdjęciem trybun. Taka delikatna sugestia redakcji, jak należy postrzegać kibiców. Z drobnego incydentu główny artykuł lokalny na stronie portalu, a co tam, niech mają! O poziomie dziennikarskim nie chcę mi się pisać. Nie ma o czym. Jeśli znałem kiedyś dziennikarza gazety, który po pijaku mówił, że chce wymordować wszystkie k***y z Pis-u (nie jestem sympatykiem tego ugrupowania), to znaczy, że redaktorzy tej gazety to psychopaci? A zilustrowanie tekstu o tym zdjęciem redakcji, nie byłoby nadużyciem?
        • Gość: tmoski Poziom GW leci na łeb na szyję IP: 217.153.32.* 17.03.11, 08:40
          ale czemuż się dziwić, skoro zamiast rzeczami naprawdę interesującymi warszawiaków, redakcja zajmuje się polYtyką przez małe "p", prowadzac dla siebie tylko zrozumiałą kampanię
      • Gość: KibicJuve Wracałem z meczu i było kulturalnie... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.11, 07:53
        Wracałem linią 187 z meczu i było normalnie. Nikt nie śpiewał, nie skakał. Ludzie rozmawiali o meczu, o innych sprawach. Nic na to nie poradzisz, redaktorze, że niektórzy tak się zachowują. Na mecze Legii przychodzi średnio od 10.000 do 20.000 (a czasem i więcej) ludzi i wśród nich jest przekrój całego społeczeństwa. A przyśpiewki kibiców nigdy i nigdzie nie należy do tych najbardziej kulturalnych, niestety.
      • Gość: z_kulturą Dokładnie! To po prostu skandal! Prowokacja !!! IP: 81.15.151.* 17.03.11, 12:55
        Tak oczerniać elitę naszej inteligencji!!!! To prowokacja!

Sympatycy Legii, tak jak wszyscy młodzi sympatycy tego kulturalnego sportu jakim jest piłka nożna, są kulturalniejsi od publiczności Filharmonii Narodowej, i wie o tym każde dziecko.

Jak wiele złej woli trzeba, by krzywdzić taką szkalującą opinią niewinne stworzenia???

Kłamliwe artykuły jakiś podłych prostackich pismaków nie mogą zepsuć doskonałych notowań kibiców polskich, o których świadczą najlepsze wyniki frekwencji na świecie !!!
        • Gość: ewa Re: Dokładnie! To po prostu skandal! Prowokacja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 19:42
          w teatrze i na meczu spotykam te same osoby, dodam że jestem ciemnoskórą żydówką, ci chłopcy są naprawdę wrażliwi i skromni, sport jest ich całym życiem i nie dziwi mnie ich ubiór
      • Gość: Fenix Re: co za okropny artykuł IP: *.128.11.218.static.crowley.pl 21.03.11, 15:19
        Po prostu autor się pomylił, nie odróżnia kibiców od kiboli
    • Gość: swii army "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 06:55
      Co za bałwan napisał to coś.
    • tomb_raider "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... 17.03.11, 07:04
      pewna znajoma mi osoba była kiedyś bliska dostania po mordzie, bo nie znała słów. na szczęście obecność pań w gronie napastników podziałała łagodząco ;)
      ja spuszczam wzrok jak widzę kogokolwiek z szalikiem Legii na szyi. i też bym nie wsiadła do tego autobusu.
      nie mówię, że wszyscy kibice są tacy sami, ale fundowanie prywatnemu klubowi który nie panuje nad własną publicznością stadionu jest skandalem.
      • Gość: kibic Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: 195.205.221.* 17.03.11, 08:36
        Klub jest odpowiedzialny za kibiców na stadionie a nie 10 km od niego.
    • Gość: Grubzli Co za tłuk to napisał?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 07:12
      Idiota, czy tylko bezmyślny prowokator?
      • Gość: 116 Głuchy redaktor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 07:40
        nawet 2-linijkowego tekstu nie p0ytafi prawidłowo zapamiętać

żal mi go, miał zlecenoie, a na meczu był spokój i kulturka. Co za frustrująca sytuacja
        • Gość: Napływ do domu !!! Redaktorek jest słoikowcem z koziej górki IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 11:11
          Redaktorek jest słoikowcem z koziej górki, własnie miał zamiar jechać na swój PEKAS by jechać po kolejne wekle na kolejny tydzień.
          Napływ do domu !!!
    • Gość: NEO "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 07:25
      Boże ale artykuł. A najlepsze jest to "Tak się bawi, tak się bawi Warszawa!" Nie przypominam sobie takiej piosenki. Co najwyżej "stolica"
    • Gość: Romuald Czekamy na kulturalnych kibiców z Anglii, Niemiec. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.11, 07:59
      oraz z Włoch, Holandii, Francji, Rosji, itp.
      Na pewno będą grzecznie i cichutko przemykać po Warszawie na stadion.
    • Gość: zdegustowana "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.scansafe.net 17.03.11, 08:14
      Tekst porażający. Przyznam, że dawno nie byłam na meczu, ale nie wydaje mi się, żeby niektóre przyśpiewki aż tak sie zmieniły...

Może redaktor najpierw SPRAWDZIŁBY poprawność cytowanych tekstów a dopiero potem radośnie przelewał je na papier?
    • Gość: chłop Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.xdsl.centertel.pl 17.03.11, 08:15
      Kto sieje wiatr, ten zbierze burzę.W końcu podsycanie przez media nienawiści doprowadzi tragedii.
    • Gość: staraWiara Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 08:24
      Autor tekstu siedzi w domu bo sie boi wyjsc .....a ze nie jest zbyt inteligentny i PiS-owski to chyba odrazu widac...
      • Gość: zuza Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 13:18
        No nie jest zbyt PiS-owski, fakt. W końcu kibole-bandyci głosowali w 95% na PO.
    • Gość: ukasz "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:29
      hm... nie ma stadionu - źle, jest stadion - źle. są kibice - źle, nie ma kibiców - źle... GW nigdy nie dopasujesz. poza tym jestem lekko zdziwiony czytając o antysemickich okrzykach, gdyż dawno ich nie słyszałem w Warszawie. a czy p. redaktor jechał autobusem z kibicami polonii na derby?? tam nikt nie czytał dostojewskiego... niestety kolejny raz coś GW przeszkadza. masa malkontentów tam pracuje
    • Gość: kibic(L) "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: 195.205.221.* 17.03.11, 08:34
      Szkoda słów na ten marny artykuł. A z tą kosą pod żebra to już szczyt głupoty.
      • Gość: Warszawiak Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.chomiczowka.waw.pl 17.03.11, 08:55
        założe się, że pana redaktora w szkole bili koledzy i zabierali mu kanapki;-)
        (L)
        ps
        mógł się bawałan bardziej przygotować, chociaż raz się przejechać takim autobusem dla przykładu , przynajmniej by znał teksty piosenek a nie pisał osmieszjące go wypociny
    • Gość: tmoski "Żydzi do gazu" - nie ma takiej piosenki IP: 217.153.32.* 17.03.11, 08:38
      redaktor sobie zmyślił
    • Gość: bezbronny "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.acn.waw.pl 17.03.11, 08:43
      Nie raz wracałem autobusem z kibicami Legii i jest dokładnie tak jak opisał redaktor. Odlicza się tylko przystanki do swojego domu. Ostatnio przeczytałem tez artykuł w Życiu Warszawy gdzie opisany był atak na jakiegoś przeciwnego kibica , chyba Polonii ... kibice Legii czekali na niego pod domem, zastraszyli jego żonę która była w ciąży a jego dotkliwie pobili. To też jest wyssane z palca ? Tego nie można przemilczeć takie zachowania trzeba piętnować. Nie ukrywam że chciałbym czuć sympatię do kibiców Legii ale nie mogę ...
      • Gość: Maciek Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: 80.50.108.* 17.03.11, 08:51
        Ostatnio jechałem z Otwocka z kibicami jadącymi na derby, zachowującymi się analogicznie do tych z artykułu. Na szczęście zostali wyprowadzeni przez SOK na wschodnim.

Obawiam się jednak, że problem nie tkwi w klubach, a w poziomie kultury ogółu społeczeństwa, od góry do dołu.
      • Gość: do bezbronny Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: 217.153.32.* 17.03.11, 09:36
        > Nie raz wracałem autobusem z kibicami Legii i jest dokładnie tak jak opisał red
        > aktor. Odlicza się tylko przystanki do swojego domu. Ostatnio przeczytałem tez
        > artykuł w Życiu Warszawy gdzie opisany był atak na jakiegoś przeciwnego kibica
        > , chyba Polonii ... kibice Legii czekali na niego pod domem, zastraszyli jego ż
        > onę która była w ciąży a jego dotkliwie pobili. To też jest wyssane z palca ?
        > Tego nie można przemilczeć takie zachowania trzeba piętnować. Nie ukrywam że c
        > hciałbym czuć sympatię do kibiców Legii ale nie mogę ...

ten artykuł zdezawuowali sami kibice Polonii na swoim forum... ani ten koleżka-mitoman nie byl taki niewinny jak napisał w liście (chuliganił "w skali lokalnej" - innymi słowy kradł szaliki małolatom z okolicy - i chwalił się tym na prawo i lewo), ani zdarzenie nie miało takiego charakteru, jak tam napisał (zresztą wcześniej na facebooku napisał co innego, tylko skasował - ale kopia pozostała hehe)
    • Gość: jedrek autor artykulu powinien sie leczyc!Na nogi bo na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:56
      glowe juz za pozno
    • Gość: yoga "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 09:06
      Nie rozumiem potrzeby tworzenie tego typu artykulików, poziom brukowca
    • Gość: vitriol "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: 91.212.223.* 17.03.11, 09:12
      Gdyby kibice Legii mieli założone tęczowe koszuli i skakali trzymając się za penisy - tzn. z sąsiadem, gdyby śpiewali "ch** w d*** homofobom", wtedy... wtedy może GW wnioskowałaby o nagrodę dla was. redaktorek to frajer pompka w bańce po mleku do Warszawy przywieziony- gdyby było inaczej to by wiedział, jak dokładnie brzmią piosenki
      • Gość: obserwa Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 09:24
        Nie trzeba jechać z nimi autobusem. Wystarczy spojrzeć na czerstwe, czasem wysmagane promieniami solarium lica kibiców legii; nie ma na nich żadnych oznak myślenia, niestety:(
        Mecz, kretyńskie okrzyki, zadzieranie z Policją to jedyna rozrywka ich prostym, żeby nie rzec prymitywnym życiu. Inni mają cele - zwiedzanie świata, zakup mieszkania, sukcesy naukowe, etc. Celem kibica legii jest napić się, podrzeć ryja, pokazać jaki jest silny (w grupie, bo samiutki to jest cienki jak bilet na mecz jego ukochanej drużyny:). Ot takie społeczne dno... z nielicznymi wyjątkami.
        • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 17.03.11, 09:44
          Nazwy własne piszemy wielką literą czyli "Legia". Rzeczowniki jak "policja" piszemy małą literą.

PS. Z Twojego tekstu wynika, abyś nie szukał sukcesów na polu nauki skoro ortografia okazuje się barierą nie do przeskoczenia ;)
          • Gość: bambo Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: 212.160.172.* 17.03.11, 10:14
            no nie wierze!! kibol - pursyta jezykowy!!
            • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 17.03.11, 10:36
              Gość portalu: bambo napisał(a):

> no nie wierze!! kibol - pursyta jezykowy!!

Wierzę, że ciężko Ci uwierzyć :))) :))) :)))
          • Gość: iop Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: 178.73.49.* 17.03.11, 12:57
            Policja jest też nazwą własną panie profesorze Miodek.
            • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 17.03.11, 15:58
              Gość portalu: iop napisał(a):

> Policja jest też nazwą własną panie profesorze Miodek.

Policja jest nazwą pospolitą, w odróżnieniu od nazw własnych odnoszących się do jednostek. Nie martw się, kiedyś z pewnością błyśniesz :D
          • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 17.03.11, 16:27
            rotholc napisał:

Z Twojego tekstu wynika, abyś nie szukał sukcesów na polu nauki skoro ortografia okazuje się barierą nie do przeskoczenia ;)

jesli juz sie kogos poprawia,to trzeba sie postarc,zeby w tym co sie napisze,wszystko bylo poprawnie napisane.Tymczasem powyzej napisane zdanie nie ma nic wspolnego z sensem
            • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 17.03.11, 17:24
              Gość portalu: kixx napisał(a):

> jesli juz sie kogos poprawia,to trzeba sie postarc,zeby w tym co sie napisze,ws
              > zystko bylo poprawnie napisane.Tymczasem powyzej napisane zdanie nie ma nic wsp
              > olnego z sensem

Gdy już chce się zabrylować, to warto potrafić posługiwać się spacją aby nie używać przecinka zamiast rzeczonej spacji. Próbuj Kixx, na pewno Ci się uda :)
              • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 17.03.11, 20:40
                nie sadze,zeby ta celna riposta w jakis pozytywny sposob wplynela na sens zdania,ktore splodziles w poprzedniej wypowiedzi.
                • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 17.03.11, 21:25
                  A jednak pomogła - już umiesz posługiwać się spacją. Małymi kroczkami staniesz się internautą pełną gębą :)

• kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 17.03.11, 21:46
                    no widzisz,a u ciebie nadal doopa
                    • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 17.03.11, 21:51
                      kixx napisał:

> no widzisz,a u ciebie nadal doopa

Ooo, Ty chyba nie jesteś "czarny-kulturalny"... Widziałeś się z prezesem Wojciechowskim czy co?

PS. Czy wstawiłeś się już za kolegami-bandytami z Polonii, aby oddali im maczety? :)
                      • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 18.03.11, 14:42
                        taaak,napisz jeszcze ze na Konwiktorskiej bija Murzynow

ale jak to wszystko co teraz piszesz ma sie do sensu(czy raczej jego braku) w zdaniu ktore splodziles na poczatku tej wymiany slow?
                        • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 18.03.11, 20:07

> taaak,napisz jeszcze ze na Konwiktorskiej bija Murzynow
                          >
                          > ale jak to wszystko co teraz piszesz ma sie do sensu(czy raczej jego braku) w
                          > zdaniu ktore splodziles na poczatku tej wymiany slow?

Nie dość, że niekulturalny to ciągle słabo idzie mu nauka. Zdania zaczynamy bowiem wielką literą.

PS. Kolejna lekcja w "trudnej" sztuce posługiwania się komputerem. Gdy naciśniesz Alt+o otrzymasz literę "ó". Teraz Kixx, powtórz ;)
                          • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 22.03.11, 17:58
                            "zdania zaczynamy bowiem"
                            genialne,sienkiewicz by sie nie powstydzil
                            • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 23.03.11, 13:18

> "zdania zaczynamy bowiem"
                              > genialne,sienkiewicz by sie nie powstydzil

4 dni obmyślał ripostę, po czym znowu pisze przecinek zamiast spacji. Doprawdy, iloraz inteligencji godny średnio rozgarniętego delfina lub kibola Polonii :))) :))) :)))
                              • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 24.03.11, 15:46
                                aha,spacji
                                napisz jeszcze cos rownie odkrywczego
                                czytajac takiego geniusza nawet przedszkolak by sie dowartosciowal
                                a co dopiero delfin
                                • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 25.03.11, 07:09

> czytajac takiego geniusza nawet przedszkolak by sie dowartosciowal
                                  > a co dopiero delfin

Czyli w obu przypadkach możesz czuć się dowartościowany :D
                                  • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 25.03.11, 16:43
                                    i tu,po raz pierwszy,musze ci przyznac racje
                                    • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 25.03.11, 19:11
                                      Bo ja dobrze Ci życzę wbrew temu co sądzisz. Skoro jesteś zadowolony to gitara :)
                                      • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 26.03.11, 10:50
                                        Doceniam to
                                        i poniewaz sie zrobilo tak milo,a ja w sumie tez ci dobrze zycze to na koniec dobra rada-przed wyslaniem posta zawsze go przeczytaj ze dwa razy.Jesli wg ciebie wszystko bedzie w porzadku,to przeczytaj jeszcze raz i dopiero wtedy kliknij Wyslij
                                        • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 26.03.11, 16:43

> Doceniam to
                                          > i poniewaz sie zrobilo tak milo,a ja w sumie tez ci dobrze zycze to na koniec d
                                          > obra rada-przed wyslaniem posta zawsze go przeczytaj ze dwa razy.Jesli wg ciebi
                                          > e wszystko bedzie w porzadku,to przeczytaj jeszcze raz i dopiero wtedy kliknij
                                          > Wyslij

Bardzo dziękuję za radę, przyjmuję ją z radością. Jeżeli mogę mieć małą prośbę - daj mi słowo, że również ją stosujesz. Stosujesz, prawda? :)
                                          • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 26.03.11, 17:11
                                            nie jestem idiota(czytaj kibicem Legii),zeby dawac jakiekolwiek rady bez uprzedniego ich sprawdzenia,ze tak powiem,wlasnorecznie
                                            • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 26.03.11, 18:41
                                              To dobrze, uspokoiłem się :). Nie jestem debilem (czytaj kibicem Polonii) żeby je tak bezmyślnie przyjmować.
                                              • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 26.03.11, 21:01
                                                tak wiem,jestes kibicem Legii
                                                masz prawo do dumy
                                                www.youtube.com/watch?v=0VBdhTmck4o
                                                • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 26.03.11, 21:12
                                                  A i Ty nie masz się czego wstydzić :)

Towarzysze z Polonii:

kucza.republikafutbolu.pl/files/2008/10/081017pyk003.jpg
                                                  • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 27.03.11, 09:47
                                                    nie rozumiem w czym rzecz,ktos tam kogos zabil?
                                                    pobil?
                                                    do porownania wasza wizyta u nas na stadionie,jakze to odmienny obrazek od tego,ktory ty zalinkowales
                                                    www.youtube.com/watch?v=Qo4qRe9DB9o
                                                  • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 27.03.11, 10:42

> nie rozumiem w czym rzecz,ktos tam kogos zabil?
                                                    > pobil?
                                                    > do porownania wasza wizyta u nas na stadionie,jakze to odmienny obrazek od tego
                                                    > ,ktory ty zalinkowales

Jak nie da rady o historii, to trzeba o bandytach.. no to proszę bardzo :) Akurat ci ze zdjęcia nikogo nie zabili, ale inni bandyci spod znaku Polonii Warszawa ciężko pracują aby tak się stało:

warszawa.gazeta.pl/warszawa/51,34889,9230283.html?i=0
                                                    Żeby nie było wątpliwości jakiś "czarny-kulturalny" w komentarzach rozwiał wątpliwości (swoją drogą chyba tylko Twoje ;), że to byli jego koledzy po szalu z Konwiktorskiej.
                                                    To co Kixx, licytujemy się dalej? :)
                                                  • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 27.03.11, 11:48
                                                    mozemy
                                                    nie bede wklejal linku o nieamal zabitym przez was kibicu Polonii
                                                    wkleje inny
                                                    www.ekstraklasakibice.fora.pl/polonia-warszawa,164/powstanie-warszawskie-a-polonia-warszawa,5369.html
                                                  • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 27.03.11, 13:57
                                                    To ja też pominę maczety polonistów.

Czytaj i się zastanawiaj czy nienawiść nie odbiera Ci rozumu:

legia.com/www/index.php?akt=8868
                                                  • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 27.03.11, 15:39
                                                    mylisz dwie Legie
                                                    ta powojenna nie ma NIC WSPOLNEGO z ta przedwojenna
                                                  • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 27.03.11, 15:59
                                                    Nie oczekuję wiedzy po kimś, kto tego klubu nienawidzi więc możesz mieć takie zdanie, aczkolwiek lepiej wiedzieć dobrze niż źle (zapytaj pana Gawkowskiego - on też woli wiedzieć źle ;P).

legionisci.com/historia/
                                                    PS. Skoro wróciliśmy do historii, koniecznie opowiedz tu na forum, o tym jak na początku lat 80-tych wiceprezesem Polonii został pułkownik Henryk Celak z Komedy Głównej MO. Po kierownictwem towarzysza Celaka Polonia podniosła się ze sportowego upadku - udało się wrócić z III do II ligi. No, Kixx dawaj, ludzie czekają! :)
                                                  • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 27.03.11, 16:03
                                                    taa
                                                    a zaraz po wyzoleniu Polonie patronatem objela milicja
                                                    a teraz praca domowa,opowiedz,dlaczego te opieki,patronaty itp itd trwaly tak krotko
                                                  • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 27.03.11, 17:05
                                                    Prezesowanie Celaka parę lat trwało. No, opowiadaj - pochwal się wiedzą :)
                                                  • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 27.03.11, 17:26
                                                    jak to pare lat?
                                                    wszyscy legionisci wiedza,ze Celak rzadzil w Polonii od 1410 do 2035 roku
                                                    niemal tak dlugo jak Bordzilowski w Legii
                                                  • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 27.03.11, 17:58
                                                    No to wiesz czy nie wiesz?
                                                  • Gość: kixx Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.acn.waw.pl 27.03.11, 19:31
                                                    a ty wiesz,o co chodzilo mi w pierwszym moim poscie do ciebie?
                                                    jesli wiesz,to po co az tak odbiegles od tematu,jesli nie wiesz,to szkoda mojego czasu na wymiane postow z takim matolem
                                                  • rotholc Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią 27.03.11, 20:02

> a ty wiesz,o co chodzilo mi w pierwszym moim poscie do ciebie?
                                                    > jesli wiesz,to po co az tak odbiegles od tematu,jesli nie wiesz,to szkoda mojeg
                                                    > o czasu na wymiane postow z takim matolem

Jak to prędzej czy później życie weryfikuje - i wiedzę, i kulturę osobistą... :)
        • Gość: KarolJuve Re: "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią IP: *.pl 17.03.11, 11:41
          Ciuraj słoik i na żniwa! Gross ma racje historyczną w temacie.
    • zstrucki "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... 17.03.11, 09:17
      Wiecie, byłem na Nowym Świecie po sławnym meczu Legia-Wisła. Później wracałem autobusem, który, gdy dojechał już prawie do końca trasy był zupełnie zniszczony - w wyniku najbardziej prymitywnego festiwalu zezwierzęcenia, jaki widziałem. Nigdy też wcześniej, ani później nie widziałem tak zdewastowanego Starego Miasta. To zrobili kochający to miasto kibice. Wybaczcie, ale tego się nie zapomina. Wiem, że to nie byli wszyscy, że tysiące ludzi cieszyło się z mistrzostwa i spokojnie wracało do domu lub siedziało w pubach - ale to nadal były setki ludzi. To wystawia, niestety, jakieś świadectwo. Cieszę się, że powoli się to zmienia, choć na moim osiedlu "piłkarskie" bazgroły, czy wulgarne wlepki pojawiły się dopiero ostatnio.
      A swoją drogą, we wtorek wieczór byłem z grupą w Łazienkach. Doping, jaki niósł się nad stadionem był niesamowity - na wszystkich zrobiło to wrażenie. Tylko szkoda, że później znajduje się odsetek pseudokibiców, którzy ten wizerunek niszczą.
    • Gość: Zygmunt "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: 62.233.242.* 17.03.11, 09:17
      Pan dziennikarzol był na pewno w szkole dyskryminowany, a długie przerwy spędzał w ubikacji zamkniętej na haczyk, trzymając z całych sił drzwi od wewnątrz.
      Pan dziennikarzol pamięta pogo i czasy punkrocka, ale chyba z opowieści głuchego telefonu. Pan dziennikarzol jako jedyny wie jak skakać w dół w autobusie. Pan dziennikarzol potrafi ostrym językiem szacować szczerość mazowieckich facjat.
      Zapomina jednak pan dziennikarzol o jednym. Że kibice to też podatnicy. Nierzadko zarabiający więcej niż pan dziennikarzol na tej swojej pisaninie, tym samym więcej oddający na rzecz miasta w formie podatków.
    • Gość: Nie-kibic(ka) "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.nask.waw.pl 17.03.11, 09:26
      Nie jestem kibicem Legii ani żadnego innego klubu, ale czytając ten artykuł muszę stwierdzić, że jest niezwykle tendencyjny!!! Gratuluję autorowi braku obiektywności, ale wg mnie mija się to celem bycia dziennikarzem!! Mam wrażenie, że tan sam autor opisał mecz Legia- Polonia...- kolejna tragedia.Stronniczość!
      "Gratulacje" dla GW, nawet darmowego "Metra" nie chce się czytać.
      I pomyśleć, że to ma być jeden z najbardziej "opiniotwórczych" tytułów...
    • Gość: Mk Dawno nic głupszego nie czytałem. IP: 193.201.167.* 17.03.11, 09:30
      Autor ma 12 lat?

"Nikt z pasażerów nie dostał kosy pod żebro, a przecież mógł, bo nie śpiewał w chórze, słów nie znał, prowokująco milczał albo gapił się przez okno."

• Gość: karolekk "Legia gola", "Żydzi do gazu" - tak się bawią k... IP: *.devs.futuro.pl 17.03.11, 09:32
      "zaczynają skakać w górę i w dół"

Brawo dla GW-korekty.
      • dickers jest mecz jest zabawa a zbiorkom to i tak kupa g.. 17.03.11, 09:36
        także ani mu nie zaszkodzi ani POmoże, a POza tym POdajcie imię i nazwisko tego grafomana panienki konfidenta :-) pewnie frajer boi się własnego cienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka