Dodaj do ulubionych

Miasto przekazało milion złotych na modernizacj...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 23:07
Polonio kochana do boju!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: boomcha brawo Kaczynski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 23:46
      • Gość: DJ MERFI profesor Wieszcz wraca do NAS !!!! IP: *.aster.pl 11.05.04, 08:26
        • Gość: rodowity Re: profesor Wieszcz wraca do ŁKS !!!! IP: 217.153.190.* 11.05.04, 09:21
          wy to się najpierw utrzymajcie a potem w ogóle możecie marzyć o Wieszczu
    • profesor_woland Re: Miasto przekazało milion złotych na moderniza 11.05.04, 07:30
      BHAWO
    • Gość: 7:2 Budujcie palanty, bo teraz wstyd grać u was derby IP: *.icpnet.pl 11.05.04, 07:31
      Trawę przede wszystkim wyrównajcie. Legia, jak na nasze realia ligowe, gra
      futbol w miare techniczny i potrzebuje dobrej trawy. Jak zmienicie, to będzie
      7:2 dla Legii w waszym kurniku, a nie tylko u nas.
      • Gość: djmerfi polonia odezwał się dresik...panathinaikos pamiętasz IP: *.aster.pl 11.05.04, 08:25
        ale się wstydziłem za nasz kraj jak 9 ton soli wysypali... to była godna reprezentacja naszego futbolu. poza tym zamknij ryj, bo legia to wstyd warszawy i wstyd dla polski - potęgę budowali na branych do wojska piłkarzach i manipulacjom partyjno wojskowym. dlatego polonia się tułała po III ligach a legia ma europejski ( to dobre. tak nazywać ten rozpadający się burel ???? ) stadion
        • Gość: Polon Re: odezwał się dresik...panathinaikos pamiętasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:22
          Masz rację na Legii to w wolnych godzinach kocmołuchy krowy pasą żeby zasilić
          trawę - dlatego jest taka dorodna. A tak naprawdę to tylko Polonia jest
          prawdziwym Warszawskim klubem który wyrósł z tradycji tego miasta.
          Pozdrawiam wszystkich Polonistów.
        • Gość: yu ta, komuna wiecznie żywa, teraz pewnie też ... IP: 217.153.190.* 11.05.04, 09:25
        • Gość: Andrzej Re: odezwał się dresik...panathinaikos pamiętasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:47
          Na głupie teksty to stać tylko polonistę.Ty pacanie,przecież na twoją polonię
          też komuchy w PKP łożyli!Przyganiał kocioł garnkowi
        • Gość: Nawerka Re: odezwał się dresik...panathinaikos pamiętasz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.04, 10:47
          popieram
        • Gość: calagan Re: odezwał się dresik...panathinaikos pamiętasz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.04, 16:14
          A nie wstydziles sie jak musiales sie tulac za swoja Polonia do Plocka, bo
          Wasza rupieciarnia zadnych norm nie spelniala? Nie, wtedy jeszcze nie byles
          kibicem Polonii.
          Jak popatrzec na stadion Legii i Polonii to nie wiem, ktory szybciej sie
          rozpadnie - mam wrazenie, ze jednak Wasz - zwlaszcza jak wiatr mocniej zawieje.
      • Gość: tolo Re: Budujcie palanty, bo teraz wstyd grać u was d IP: 193.109.123.* 11.05.04, 10:28
        Teraz było 7:2. Ale jeszcze nie tak dawno na Łazienkoweskiej, na tym super
        wspaniałym stadionie, było 3:0 w lidze i 2:1 w pucharze ligi dla Polonii. I co
        zrobili kibice legii (podobno najwspanialsi w Polsce)? Zdemolowali własny
        stadion. Kibice Polonii są wierni klubowi i niezależnie od wyników kibicują
        swojej drużynie. O demolkach nawet nie myślą. Dlatego warto im pomóc o czym
        doskonale wie Kaczyński. Chwała mu za to że docenia prawdziwych i wiernych
        kibiców.
      • Gość: lajkonik Re: Budujcie palanty, bo teraz wstyd grać u was d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 17:32
        A szczęśliwe dla was 1:0 na jesieni pamiętasz ? Bo to niby u nas, ale na waszej
        miejskej trawie. Zresztą nasza trawa też jest miejska. W obu przypadkach chodzi
        o to samo miasto.
    • Gość: catani Re: Miasto przekazało milion złotych na moderniza IP: *.chello.pl 11.05.04, 07:51
      nie pyskuj fiucie bo jak sie legia nie wyrobi z oswietleniem to przyjdzie jej
      grac w nowym dworze, wtedy zrozumiesz co to znaczy grac w prawdziwym kurniku
      • Gość: maks Re: Miasto przekazało milion złotych na moderniza IP: *.wsa.gov.pl 11.05.04, 08:10
        Panowie, po co te epitety? Trzeba sie cieszyć, że i na Polonii będzie można
        obejrzeć w dobrych warunkach. Popieram Kaczyńskiego, który teraz robi rzeczy
        przez wielu poprzednich prezydentów zaniedbane.
    • Gość: fan1929 jaja IP: *.compromis.pl 11.05.04, 08:29
      Panowie nie róbcie jaj. to jest niegospodarność. oba warszawskie kluby maja
      stadiony w atrakcyjnych miejscach warszawy. jeno z nich powinno zostać
      sprzedane prywatnemu inwestorowi, a pieniadze przekazane na budowę nowoczesnego
      stadionu w drugim miejscu. daje to mozliwosc maksymalnego wykorzystania
      stadionu. podobnie powinno byc w łodzi i krakowie. chyba ze kluby maja swoje
      pieniadze i stac je na budowe stadionow.
      • Gość: kondorek Re: jaja IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.05.04, 09:09
        A ja, jako podatnik, jestem przeciwny ładowania publicznych pieniędzy w
        stadiony. Dlaczego mam finansować coś, z czego żadnego pożytku nie mam ani ja,
        ani miasto?
        • Gość: dareksp Re: jaja IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 11.05.04, 09:33
          Gość portalu: kondorek napisał(a):

> A ja, jako podatnik, jestem przeciwny ładowania publicznych pieniędzy w
          > stadiony. Dlaczego mam finansować coś, z czego żadnego pożytku nie mam ani
          ja,
          > ani miasto?
          Trochę Cię rozumiem, ale z drugiej strony pamiętaj, że mimo wszystko są to
          pieniądze na sport. Wraz ze wzrostem popularności jakiejś dyscypliny, a tak
          jest również wtedy, gdy przychodzi publika, bo może obejrzeć mecz w
          przyzwoitych warunkach, do sportu trafia również trochę więcej młodzieży (nie
          wypowiadam się za Legię, ale Polonia naprawdę szkoli bardzo dużo młodzieży).A
          to już nie jest obojętne dla zdrowia narodu. Poza tym stadion jest takim
          specyficznym miejscem, że bez względu na to, kto jest jego właścicielem (klub
          czy miasto), to staje się swoistą atrakcją turystyczną miasta .
          • Gość: kondorek Re: jaja IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.05.04, 10:13
            Hmmm, stadion atrakcją turystyczną? Na pewno nie Polonii.
            A jeśli chodzi o pieniądze na sport, to po pierwsze uważam że w ogóle nie
            powinno się finansować sportu z podatków, bo nawet jeśli kilku trampkarzy przez
            2 lata pokopie piłkę na Polonii, to wcale nie znaczy, że wpłynie to na ich
            zdrowie. A po drugie jeśli sie nie mylę Kaczyński przekazał te pieniądze z
            rezerwy budżetowej miasta, a nie z pieniędzy na sport. Lepiej załatałby dziury
            w Marszałkowskiej...
            • Gość: dareksp Re: jaja IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 11.05.04, 11:21
              Nie jest powiedziane, że pieniądze z rezerwy nie mogą iść na sport.
              Kilku (?) trampkarzy na Polonii, to być może kilku chłopaków mniej "na ulicy",
              a tym samym bezpieczniej dla Ciebie i Twoich dzieci.
              Zgodnie z Twoim myśleniem to nie mając samochodu powinienem być przeciwko
              łataniu dziur w jezdniach.
              I ostatnia uwaga natury formalnej. W tej chwili (po zawirowaniach dziejowych)
              teren stadionu Polonii niestety nie należy do klubu a do miasta, więc miasto
              wydaje pieniądze na uatrakcyjnienie terenów należących do Warszawy.
              • Gość: lajkonik Re: jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 17:34
                Tak jak i stadion przy Ł3.
      • Gość: KSD różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: 217.153.190.* 11.05.04, 09:24
        Legię stać (wystarczy przeczytać ostatnie wiadomości o zwiększeniu udziału
        kapitału prywatnego w budowie stadionu przy Łazienkowskiej) a Polonia nie
        znalazła ANI ZŁOTÓWKI (mimo ze miała to zrobić!) i znowu wyciąga rękę
        mówiąc "Dajcie, bo się nam należy".
        Legia musi się wręcz prosić, żeby powiększyc udział sponsorów w budowie,
        Polonia na odwrót - żeruje tylko na mieście.
        • Gość: Andrzej Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:52
          To cała Polonia,oszołomski klub,wstyd tylko przynoszą WarszawiE!!!!
          • Gość: rainman Andrzej to wojskowy pedzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 14:16
        • Gość: dareksp Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 11.05.04, 09:55
          Gość portalu: KSD napisał(a):

> Legię stać (wystarczy przeczytać ostatnie wiadomości o zwiększeniu udziału
          > kapitału prywatnego w budowie stadionu przy Łazienkowskiej) a Polonia nie
          > znalazła ANI ZŁOTÓWKI (mimo ze miała to zrobić!) i znowu wyciąga rękę
          > mówiąc "Dajcie, bo się nam należy".
          > Legia musi się wręcz prosić, żeby powiększyc udział sponsorów w budowie,
          > Polonia na odwrót - żeruje tylko na mieście.
          ja już kiedyś prosiłem kibiców Legii by nie wypowiadali się na temat pomocy
          publicznej dla klubów, bo kibicując klubowi, który przez całą komunę był
          pasożytem (przymusowe ściąganie zawodników, finansowanie na remonty itd.itd.),
          są ostatnimi, którzy mają prawo zabierać głos w sprawie publicznych pieniędzy
          dla Polonii
          • Gość: calagan Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.05.04, 16:25
            Rozumiem, ze jako zwolennik PRL-u najchetniej pozamykalbyc wszystkich
            adwersarzy, ale niestety dla Ciebie mamy demokracje (ulomna, ale zawsze).
            Finansowanie remontow? To rozumiem, ze stadion Polonii w obecnym stanie od
            wojny stal tak sam z siebie i ni cholera w niego kase nie wkladala? To czemu
            graliscie o mistrza w 1946 na Lazienkowskiej, a nie u siebie?
            Bardzo mnie intryguje to itd, itd.

Ps do j_Karolak: Widzisz co mialem na mysli w watku o kompleksach - nie
            jestescie wstanie sie powstrzymac od takich wpisow.
            • Gość: dareksp Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 11.05.04, 17:00
              Gość portalu: calagan napisał(a):

> Rozumiem, ze jako zwolennik PRL-u najchetniej pozamykalbyc wszystkich
              > adwersarzy, ale niestety dla Ciebie mamy demokracje (ulomna, ale zawsze).

????????????????????????????????
              Hm, po przeczytaniu tego wstępu zastanawiam się czy jest sens dalszej dyskusji
              z Tobą... I Wy, kibice Legii zarzucacie nam, kibicom Polonii, że uważamy się za
              mądrzejszych od Was. Zapewniam Cię, że znam kilku kibiców Legii, którzy
              posiedli "trudną" sztukę rozumienia tekstów pisanych w języku polskim, ale
              niestety Ty się do nich chyba nie zaliczasz. Znajdź chociaż jedno słowo w moim
              poście sugerujące chęć zamykania kogokolwiek, a już tym bardziej deklaracje
              sympatii do PRL. I piszesz to Ty, kibic klubu który istnieniu PRL zawdzięcza
              bardzo dużo (a co, to już zapytaj rodziców), klubu, którego piłkarzy po
              zdobyciu MP przyjmuje Prezydent wywodzący się z komunistów (piłkarzy Polonii
              nie był łaskaw przyjąć) itd. itd.
              • Gość: calagan Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 11.05.04, 18:15
                ja już kiedyś prosiłem kibiców Legii by nie wypowiadali się na temat pomocy
                publicznej dla klubów, bo kibicując klubowi, który przez całą komunę był
                pasożytem (przymusowe ściąganie zawodników, finansowanie na remonty itd.itd.),
                są ostatnimi, którzy mają prawo zabierać głos w sprawie publicznych pieniędzy
                dla Polonii

Widze, ze jednak Ty nie posiadasz tej trudnej sztuki. Napisze wiec duzymi
                literami: Skoro Zabraniasz Nam Sie Wypowiadac W Jakiejs Kwestii, To Moim
                Zdaniem Oznacza, Ze Ograniczasz Nam Swobode Wypowiedzi, A Takie Rzeczy Mialy
                Miejsce W PRL-u. Teraz zrozumiales??
                Az tak Was boli to, ze Kwasniewski raczyl przyjac pilkarzy Legii. Straszni
                jestescie. Toz to przestepstwo najwieksze z mozliwych. Chyab sie pojde
                powiesic. N aprawde wspolczuje znajomemy, ktory chodzi na Polonie, ze ma takich
                kumpli po szalu. On przynajmniej nie tlumaczy Polonii komuna i nie zanudza mnie
                tekstami o tym jak to PRL Legie wspieral.

I niech mi Karolak powie/napisze, ze nie mam racji.
                • Gość: dareksp Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 11.05.04, 19:07
                  Gość portalu: calagan napisał(a):

>
                  >
                  >
                  > Az tak Was boli to, ze Kwasniewski raczyl przyjac pilkarzy Legii. Straszni
                  > jestescie. Toz to przestepstwo najwieksze z mozliwych. Chyab sie pojde
                  > powiesic. >

Idź. Tylko weź ze sobą Kwacha :)))
                  >
              • Gość: yu Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 22:54
                >I piszesz to Ty, kibic klubu który istnieniu PRL zawdzięcza
                > bardzo dużo (a co, to już zapytaj rodziców), klubu, którego piłkarzy po
                > zdobyciu MP przyjmuje Prezydent wywodzący się z komunistów (piłkarzy Polonii
                > nie był łaskaw przyjąć) itd. itd.

I piszesz to Ty, kibic klubu, którego trener i czołowy zawodnik w spotach
                reklamowych zachęcali do głosowania na Kwaśniewskiego, którym przez 10
                ostatnich lat rządził były aparatczzyk i ORMOwiec, którego kibice od upadku
                komuny byli uważani za nawiększy bastion lewactwa w Polsce....
                • Gość: dareksp Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 13.05.04, 15:05
                  Gość portalu: yu napisał(a):

> >I piszesz to Ty, kibic klubu który istnieniu PRL zawdzięcza
                  > > bardzo dużo (a co, to już zapytaj rodziców), klubu, którego piłkarzy po
                  > > zdobyciu MP przyjmuje Prezydent wywodzący się z komunistów (piłkarzy Polon
                  > ii
                  > > nie był łaskaw przyjąć) itd. itd.
                  >
                  > I piszesz to Ty, kibic klubu, którego trener i czołowy zawodnik w spotach
                  > reklamowych zachęcali do głosowania na Kwaśniewskiego, którym przez 10
                  > ostatnich lat rządził były aparatczzyk i ORMOwiec, którego kibice od upadku
                  > komuny byli uważani za nawiększy bastion lewactwa w Polsce....

Ten "bastion lewactwa" na pierwszym meczu po ukazaniu się tych spotów dał
                  wyraz temu, co sądzi o występowaniu w spotach reklamowych kwacha.
                  A tak w ogole to nie rozumiem o co chodzi w Twoim poście. Ja tylko prosiłem
                  kibiców Legii, by przez zwykłą przyzwoitość nie wypominali Polonii publicznych
                  pieniędzy, jakie w tej chwili otrzymuje. Bo to trochę przypomina sytuację
                  człowieka, który przez całe życie dostawał za nic pieniądze od bogatych
                  rodziców, a teraz poucza innych, że powinni dostać wędkę zamiast ryby.
        • Gość: tolo Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: 193.109.123.* 11.05.04, 10:14
          Z tego co czytam to Polonia ma dostać 1 milon zł, a w przyszłości może 6 mln,
          podczas gdy dotacja dla legii ma wynieść około 14 mln. To ja się pytam, kto w
          większym stopniu wyciąga łapę po miejskie pieniądze Polonia czy legia? Na drugi
          raz zastanów się chłopcze co piszesz. Uważam, że Polonia i tak jest gorzej
          traktowana przez władze miejskie. Dotacje powinny być równe dla obu klubów. W
          obu przypadkach chodzi bowiem w warszawski sport.
          • Gość: calagan Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.04, 16:20
            To cos nowego. Ja wiem o jakis 6mln na renowacje obecnego obiektu i 8mln na
            nowy stadion. Polonia gorzej traktowana? Ciekawe - autobusy na derby za darmo,
            2mln na swiatla, a Ty mowisz, ze gorzej?
            • Gość: Pilit Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.centergroup.pl / 194.181.191.* 12.05.04, 08:43
              Chuj wiesz, a pierdolisz ozorem.
              Jesteś żałośnym frajerem. Pierdolnij się w łep, internetowy mondralo i przestań
              męczyć już ludzi swoimi wypocinami.
          • Gość: khmer Re: różnica między oboma klubami ze stolicy: IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 13.05.04, 03:47
            Gość portalu: tolo napisał(a):
            Dotacje powinny być równe dla obu klubów.

mysle, ze powinny byc w proporcji 7:2 :))
    • j_karolak Jako kibic Polonii - mówię NIE! 11.05.04, 09:30
      Mówię NIE finansowaniu profesjonalnych klubów piłkarskich przez miasto.
      Filozofia Kaczyńskiego jest prosta - jak najwięcej na pokaz, jak najwięcej
      blichtru. Problem jest tego rodzaju, że sport profesjonalny powinien się
      finansować sam, a miasto powinno dotować głównie sport masowy. I jeżeli już
      chce siemieszać do klubów piłkarskich, to powinna dotować nie kluby, których
      większość kosztów stanowią zarobki profesjonalnych piłkarzy, ale prowadzenie
      grup młodzieżowych. Miasto powinno dotować zarobki trenerów młodzieży, koszty
      prowadzenia szkolenia, czy zapewniać młodym grę w odpowiednich warunkach. A
      teraz miasto będzie wydawalo miliony na stadiony - Polonii i Legii. W tym samym
      czasie szkolenie młodzieży kona.
      • Gość: lookas Re: Jako kibic Polonii - mówię NIE! IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 13.05.04, 03:29
        jako uczony czlowiek, posiadacz licznych dyplomow powinienes wiedziec, ze
        obowiazujace w naszym kraju prawo zakazuje samorzadom finansowania
        profesjonalnego sportu. jestem pewien tego co mowie, poniewaz uprawialem sport
        w "profesjonalnym" klubie i jesli chcielismy dostac cokolwiek z jednej z
        warszawskich gmin, musielismy udowodnic, ze pieniadze poszly na sport amatorski
        w wykonaniu dzieci i mlodziezy.

kaczynski wykonuje jakas wolte karkolomna zapewne zaslaniajac sie tym, ze
        inwestuje w tereny miejskie.
    • Gość: Lukasz Jeszcze trzeba sie w I lidze utrzymac:) W WARSZAWI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:36
      E JEST TYLKO LEGIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ANDRZEJ Re: Miasto przekazało milion złotych na moderniza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 09:42
      Nie lubię tego klubu,bo ma kibiców oszołomów ale cieszę się,że przynajmniej
      boisko będzie lepsze.Tylko jak długo w Warszawie nie będzie porządnego stadionu?
    • Gość: Poznaniak Re: Miasto przekazało milion złotych na moderniza IP: 5.2.* / 217.8.167.* 11.05.04, 10:23
      Tylko uważajcie na Wieszcza! W Grodzisku wróble ćwierkają,że Wieszcz zarobił u
      bukmacherów duże pieniądze na meczu Polonia-Groclin!
    • Gość: Cooper JA REGO NIE ROZMUIEM!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 12:13
      To w Mediolanie Inter i Milan (finalisci Champions League, z zeszlego roku)
      moga grac na jednym, fakt, ze wyjebanym stadionie, a w Warszafce musza byc dwa
      pseudoextra?! Ladowanie kasy w rozpadajacy sie stadionik na Konwiktorskiej to
      BEZSENS!!! Nawet w Londynie zburzyli Wembley, bo bardziej oplaca sie zrobic cos
      nowoczesnego. I niech mi tu nikt nie mowi o tradycji i przywiazaniu (1911
      krzeselek, hehe), bo chyba Wembley troszke wicej znaczylo, niz znaczy
      Konwiktorska. Niech Legia postawi jakis porzadny stadion i niech obie na nim
      graja. I nie jestem wcale fanem Legii, pochodze z Lublina. Zycze rozsadku
      wiecej, te miliony mozna rozsadniej wydac. W Lublinie bysmy sobie krzeselka
      zrobili np. na jedeynym stadionie, gdzie jest beton. Wiem, to egoistyczne, ale
      takich przykladow zapotrzebowania na kase jest wiecej. A pakowanie szmalu w
      pseudodruzyne Polonie to bezsens. Niech spadnie, jak ich nie stac. A drugiej
      lidze (trzeciej) po co im taki stadion. I niech nikt nie mowi, ze Polonia, czy
      Widzew, to wielkie marki i nie moga spasc! We Wloszech spadla Fiorentina, swego
      czasu chyba OM we Francji, takich przykladow jest wiecej.
      • j_karolak Re: JA REGO NIE ROZMUIEM!!!!!!!!! 11.05.04, 13:04
        Szklankę wody polecam.
        • Gość: khmer Re: JA REGO NIE ROZMUIEM!!!!!!!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 13.05.04, 03:32
          uuu co tak slabo? ze lubliniakom od komuchow sie nie da nawymyslac to juz brak
          argumentow? :))
      • Gość: tolowawa Re: JA REGO NIE ROZMUIEM!!!!!!!!! IP: 193.109.123.* 11.05.04, 14:05
        Gdybyś był z Warszawy to byś wiedział dlaczego Legia i Polonia nie mogą grać na
        jednym stadionie. A skoro pochodzisz z Lublina to interesuj się motorkiem i nie
        pakuj nosa w nie swoje sprawy. A od Polonii się odp..dol ty pseudo-mądralo. Co,
        liczysz że prezydent Warszawy da kasę na zasrany stadion w Lublinie. Zgłoś się
        do prezydenta Lublina a nie wylewaj swoje żale na forum ĆWOKU.
        • Gość: Cooper Ty chyba tez nie rozumiesz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 14:33
          prezydent Warszawy nie daje kasy Warszawiakow, tylko Polakow, ciemniaku. Co
          moze dlaczego niby nie mozecie grac na jednym stadionie...?!
          Bo co - nie lubicie sie?
          hehe
          wsadzcie sobie ten pseudo honor...
          Standion bylby miejski i nikt nie robilby laski kazdej z dwoch druzyn, ze tam
          graja. Stadion nie byl by ani Legii ani Polonii. Tak jak San Siro, we Wloszech.
          Nie wiem ile kosztuje budowa stadionu (takiego powiedzmy na 25 tys. - wiekszego
          nie trzeba, kibice Legii go wypelnia akurat, a Ci od Polonii, z tego co wiem,
          mieliby problem nawet w polowie), ale jesli w Legie ma byc wpakowane 14 mln, a
          w polonie kolejne "nascie", to chyba razem by wystarczylo, dodajac ewentualnie
          kase po sprzedazy gruntow Legii, albo Polonii, reszte ddorzuciliby sponsorzy.
          Chyba calkiem duza kwota.
          • Gość: tolowawa Re: Ty chyba tez nie rozumiesz... IP: 193.109.123.* 11.05.04, 14:54
            Dlaczego Polaków a nie "Lubliniaków" gamoniu?. Budżet Warszawy to kasa
            Warszawiaków a nie Polaków. Budżet Lublina to kasa Lublina a nie Warszawy. I
            jak Kaczyński nie wyda tych pieniędzy to w Lublinie nie przybędzie ośle.
            Powiedz gdzie miałby stanąć ten stadion? Na łazienkowskiej? Bo o innej
            lokalizacji nie słyszałem. A skoro tak to kibice legii zawsze będą myśleć że to
            stadion legii. Polonia ma grać na Konwiktorskiej gdzie są jej korzenie i
            przychodzi najwięcej kibiców. Ja mieszkałem na Muranowie, a teraz jeżdżę z
            Pragi-Południe. I na legię mam bliżej. Ale nigdy bym nie chciał żeby Polonia
            tam grała. W Lublinie rób sobie stadion miejski, ale za pieniądze Lublina!!!
          • Gość: tomcat Półgłówku z Lublina IP: *.acn.pl 11.05.04, 17:59
            Przez takich jak ty ze wschodu Polski którzy zalali Warszawę ( jej urzędy,
            ministrstwa, dyrekcje - z nadania partyjnego) cierpi cały kraj wskutek waszej
            niechęci do pracy i nieumiejętności pracy. Każdy kto ma jakąkolwiek wiedzę wie
            iż przeciętne Warszawa dostaje z powrotem 12% tego co wpłaca do budżetu. Weż
            się za pracę ( może się poduczysz przy nas) a nas nie pouczaj.
            • Gość: khmer Re: Półgłówku z Lublina IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 13.05.04, 03:38
              LOL!:) facet sie zapytal grzecznie czy moze by sensowniej bylo, zeby wydac kase
              na jeden stadion a wy mu od chamow, leni, komuchow:)

ale lepiej mu nie mogliscie wytlumaczyc dlaczego w waie musza byc dwa
              stadiony.... wlasnie dla takich baranow kolego z Lublina potrzebne jest jakies
              izolowane miejsce w zadupiaszczym kacie miasta. zeby sie nie paletali za bardzo
              i nie glosili swoich herezji...
              • Gość: tolowawa Re: Półgłówku z Lublina IP: 193.109.123.* 13.05.04, 11:56
                Nie chciałem, zaczynać pyskówki, ale sam mnie do tego zmuszasz. Odpowiedź dla
                kolegi z Lublina. A no dlatego kolego z Lublina, że po kilku przegranych
                meczach kibice troLe zdewastują ten stadion, tak jak to zrobili z Łazienkowską
                po przegranych z Polonią 3:0 w lidze i 2:1 w pucharze ligi. Poza tym kibice
                Polonii nie mają zamiaru mieć nic wspólnego z bandą dresiarzy. A jak sądzę
                wspólny stadion jest taka częścią wspólną. Polonia ma stadion który można
                zmodernizować i będzie spełniał wszystkie wymogi UEFA. Podobno stadion legii
                jest taki - prawie europejski. To ja się pytam. Dlaczego w oba stadiony trzeba
                zainwestować podobne pieniądze? Jeżeli chodzi zaś o grzeczność zapytania kolegi
                z Lublina to czytaj uważnie chyba, że napastliwe zdania typu " Ladowanie kasy w
                rozpadajacy sie stadionik na Konwiktorskiej to BEZSENS!!! ....... I niech mi tu
                nikt nie mowi o tradycji i przywiazaniu (1911 krzeselek, hehe)" są dla ciebie
                normą. Jeżeli uważasz, że to są zwroty grzecznościowe to winszuję wychowania.
                Pozostałe twoje posty świadczą, że go niestety nie masz. Natomiast nienawiść do
                Polonii tak cię zaślepia, że nie czytasz uważnie wszystkich tekstów (lub masz
                problem z ich zrozumieniem) i tylko szukasz pretekstu, żeby dowalić Polonii. We
                wszystkich moich wypowiedziach była jedna myśl. Żeby obcy nie wypowiadali się
                na tematy które ich nie dotyczą. Mogę się kłócić z Warszawiakiem (oczywiście na
                argumenty, a nie teksty typu 7:2) z legii o stadiony w Warszawie. A nie z
                kolesiem z Polski, który nie zna realiów panujących w stolicy. I jeszcze ten
                jego żal, że on za te pieniądze to by w Lublinie krzesełka na chociaż jednym
                stadionie zrobił. To jest dopiero śmieszne hi hi. I teraz odniosę się do
                twojego wychowania. Napisałeś "wlasnie dla takich baranow kolego z Lublina
                potrzebne jest jakies izolowane miejsce w zadupiaszczym kacie miasta. zeby sie
                nie paletali za bardzo i nie glosili swoich herezji." W zasadzie tu nie trzeba
                nic komentować. Zdanie to nie świadczy o tobie najlepiej (delikatnie mówiąc).
                Jest tylko jedna drobnostka, że najwyraźniej nie jesteś z Warszawy. Nie wiesz,
                że Konwiktorska jest w samym sercu miasta, niedaleko Starówki, najstarszej
                części Warszawy. "Zadupiaszczy" teren to jest Łazienkowska gdzie kiedyś pasły
                się krowy i taka jest prawda. Na temat kto tu jest baranem nie będę się
                wypowiadał, bo każdy rozsądny człowiek po przeczytani postów będzie doskonale
                wiedział.
                • Gość: khmer Re: Półgłówku z Lublina IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 13.05.04, 12:33
                  w temacie Lublina nie moge sie z Toba zgodzic. facet ma prawo miec takie
                  zdanie, ze w zalosny obiekt nie ma sensu ladowac pieniedzy. w cywilizowanym
                  kraju wypadaloby juz dawno go zaorac i postawic od nowa. przyklad wembley jest
                  dobry.

jesli chodzi o ton moich wypowiedzi to jest on stosowny do pyskowek Twoich
                  kolegow po szalu. jesli ktos jest zaslepiony to wlasnie Wy. kiedy tak sobie
                  czytam Wasze bluzgi na Legie to nie moge sobie wyobrazic o czym byscie pisali,
                  gdyby jej nie bylo. pewnie rozeszlibyscie sie do domu.

widzialem w sieci rozne bzdury ale czegos tak zabawnego jak wypowiedzi
                  polonistow na stronach GW sobie nie przypominam. wpadam tu od czasu do czasu
                  posmiac sie z Waszego zacietrzewienia, spiskowych teorii, ktore tu
                  demaskujecie, z tego jak wysoko zadzieracie nosa a z butow wielu wystaje sloma.
                  z tego wreszcie, ze jestescie bardziej warszawscy niz sama Warszawa. jestescie
                  w stanie nagiac absolutnie wszystko, by tylko pasowalo do Waszej historiozofii.
                  sam piszesz, ze Polonia taka warszawska, bo z konwiktorskiej kilometr na
                  starowke. a z Legii jak wiesz 500m do lazienek. zaraz uslysze, ze starowka
                  starsza, wiec Polonia jednak bardziej warszawska:) (w czasie kiedy Warszawa
                  miescila sie w obrebie murow miejskich na konwiktorskiej byla puszcza a obok
                  Legii stal juz Ujazdow)

jest wiec jedna rzecz, za ktora Was, kibicow Polonii naprawde cenie. w czasach,
                  kiedy za gowniana rozrywke trzeba placic grube pieniadze - Wy robicie kabaret
                  za zupelna darmoche !
                  • Gość: inspektor z KGB Re: Półgłówku z Lublina IP: *.acn.waw.pl 13.05.04, 12:37
                    A co powiedział pan doktor na porannym obchodzie?
                  • Gość: tolowawa Re: Półgłówku z Lublina IP: 193.109.123.* 13.05.04, 14:16
                    Teraz dyskutujemy pod tekstem o Polonii. To chyba legioniści nie mają o czym
                    pisać, a ich ulubiony temat to Polonia bez niej stracilibyście racje bytu i jak
                    to powiedziałeś rozeszlibyście się do domu. To jeżeli już jesteś taki
                    dociekliwy, to zadaj sobie pytanie. Kiedy poloniści bluzgają na legię? Jeżeli
                    tego nie wiesz to Ci podpowiem. W odpowiedzi na banialuki (w stylu żałosny
                    stadion, śmieszny klubik, klub bez kibiców itd.) pojawiające się przy każdym
                    tekście dotykającym problemów Polonii. Przykłady które podałem to najlżejszy
                    kaliber. Przeważnie są epitety, których ja nie powtórzę. A już nie daj boże
                    żeby to były dobre wiadomości (tak jak ta przy której teraz tak sobie
                    dyskutujemy) to wtedy już jest grad obelg. Nie widziałem żeby po tekście o
                    legii jakiś polonista pisał takie dyrdymały. Natomiast na obelgi trzeba
                    odpowiadać. I wtedy zaczyna się pyskówka. Powracając do kolegi z Lublina, to
                    ani Ty ani On nie macie racji. Ale zakładając, że Kolega z Lublina może mieć
                    zdania na temat Polonii, choć ja uważam, że nic mu do tego, to w takim razie ja
                    mogę powiedzieć, żeby zlikwidować kluby w Lublinie, bo przecież grają w
                    niższych ligach i po co na to wydawać pieniądze. Po co Start Lublin skoro spada
                    z ligi. Przecież to jest bez sensu. Zastanów się i zacznij myśleć, a nie
                    wypisujesz głupoty tylko dlatego, że trzeba dowalić Polonii. Powracając do
                    lokalizacji stadionu. Zamek Ujazdowski był letnią rezydencją. Taką naszą
                    współczesną wiejską daczą. Czyli do miasta było jej daleko. A na terenie legii
                    faktycznie pasły się krowy. :o)) Jeżeli chodzi o rozrywkę dostarczaną za
                    pośrednictwem forum to ja mogę powiedzieć o kibicach legii to samo. Zawsze mam
                    świetny ubaw jak czytam wasze posty.
                    • Gość: khmer Re: Półgłówku z Lublina IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 13.05.04, 16:28
                      Gość portalu: tolowawa napisał(a):

> To jeżeli już jesteś taki
                      > dociekliwy, to zadaj sobie pytanie. Kiedy poloniści bluzgają na legię? (...)
                      > Nie widziałem żeby po tekście o
                      > legii jakiś polonista pisał takie dyrdymały.

odrobilem prace domowa. byla dosc latwa.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=485&w=12606273&a=12606273
                      za co oczywiscie zostali ode mnie pozdrowieni

> A na terenie legii
                      > faktycznie pasły się krowy. :o))

oto przedstawiles niezaprzeczalny dowod, ostatecznie kompromitujacy Legie i jej
                      kibicow (zwanych tu bydlem). teraz ja Ci zadam prace domowa - idz na skre do
                      muzeum sportu i kaz sobie pokazac akt erekcyjny pod budowe kompleksu boisk
                      Legii. przeczytaj kto sie pod nim podpisal i jakie widnieje na nim haslo.

nie moge sie doczekac co odpowiesz;-)
                      • Gość: tolowawa Re: Półgłówku z Lublina IP: 193.109.123.* 13.05.04, 17:18
                        Bardzo mi się spodobały teksty: "wsadz sobie w dupe swoje propozycje
                        kowiktorski czarnuchu", "zapomniales o tvn turbo.. czrnuchy muranow czarnozopy
                        muranow 2:7 muranow", autorem był niejaki khmer. Bardzo wykwintny i
                        inteligentny język, godny królów polskich. Co do pozostałych postów skąd
                        pewność, że to pisali "czrnuch z muranowa". Czyżby znów odezwały się fobie? Co
                        do stadionu to nie chodziło o to kto podpisał akt erekcyjny pod budowe
                        kompleksu boisk Legii i kto jest pod nim podpisany i jakie widnieje na nim
                        haslo, tylko czy stadion Polonii jest w (jak to byłeś łaskawy ładnie
                        określić) "izolowanym miejscu w zadupiaszczym kacie miasta". Myślę, że
                        określenie zadupiaszcze miejsce w kącie miasta bardziej pasuje do
                        Łazienkowskiej niż Konwiktorskiej. Widzę, że ciągle nie czytasz uważnie tekstów
                        (lub ich nie rozumiesz) bo za każdym razem muszę Ci tłumaczyć o co chodzi. Poza
                        tym pominąłeś masę innych wątków, ale nie chce mi się już z Tobą gadać. Pozdro
                        i życzę więcej spokoju i zastanowienia nad tym co piszesz. ;o)
                        • Gość: khmer Re: Półgłówku z Lublina IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 13.05.04, 17:55
                          Gość portalu: tolowawa napisał(a):
                          > Bardzo wykwintny i
                          > inteligentny język, godny królów polskich

godny moich rozmowcow w tamtym watku

>Czyżby znów odezwały się fobie?

nie fobie tylko adresy IP

>co do stadionu to nie chodziło o to (...)

chodzilo o to, ze pasly sie tam krowy. tak, pasly sie i wlasnie dlatego
                          podpisani
                          pod aktem erekcyjnym (odsylam z uporem do muzeum) wybrali ten "zadupiaszczy"
                          kawalek miasta na miejsce swojej dzialalnosci.

>Widzę, że ciągle nie czytasz uważnie tekstów

czytam i w przeciwienstwie do Ciebie dosc szczegolowo odpowiadam :)

> ale nie chce mi się już z Tobą gadać.

jak na poloniste i tak dosc dlugo wytrzymales...

• Gość: tolowawa Re: Półgłówku z Lublina IP: 193.109.123.* 13.05.04, 18:10
                            Po raz pierwszy odpowiedziałeś prawdę i na temat "chodzilo o to, ze pasly sie
                            tam krowy. tak, pasly sie i wlasnie dlatego podpisani pod aktem erekcyjnym
                            (odsylam z uporem do muzeum) wybrali ten "zadupiaszczy" kawalek miasta na
                            miejsce swojej dzialalnosci.". Tym samym przyznałeś mi rację. Jak na legionistę
                            też długo wytrzymałeś....
                            • Gość: khmer Re: Półgłówku z Lublina IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 13.05.04, 18:28
                              liczylem na to, ze w przeblysku geniuszu dostrzezesz w tym zdaniu drwine z
                              mojej strony.

no coz, moze nastepnym razem...
          • Gość: Pilit Re: Ty chyba tez nie rozumiesz... IP: *.centergroup.pl / 194.181.191.* 12.05.04, 11:54
            Prezydent Warszawy daje kasę warszawiaków (którzy nomen omen są Polakami),
            Prezydent zarządza kasą z podatków płaconych przez warszawiaków, ciemniaku.
            Czytając Twoje poprzednie wpisy, daje się zauważyć, bardzo duże braki we
            zrozumieniu tekstu pisanego przez Ciebie. Nigdzie nie zostało napisanie i
            powiedziane, że Legia dostanie 14 mln PLN na nowy stadion. W tym roku otrzyma 6
            mln na modernizację oświetlenia i murawy, a 14 mln PLN ma iść na modernizację
            zabytkowej trybuny. Nakłady na nowy stadion jeszcze do końca nie zostały
            oszacowane wahają się między 160 a 180 mln PLN. Nie ma jeszcze gotowego
            projektu.
        • Gość: cyg@nek Myślenie nie boli! IP: *.tt / *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.04, 14:48
          Nie ma się co ciskać o logiczne i życzliwe spojrzenie na problem warszawskich
          stadionów. Już kiedyś pisałem o legendzie Łazienkowskiej i dawałem pod rozwagę
          przykład Wembley. Pakowanie pieniędzy w Polonię jest ratowaniem nieboszczyka.
          Nie myślę tu o klubie, tylko o stadionie. Przecież już niedługo konieczne
          będzie wprowadzenie podgrzewanej płyty i co? Znów miasto będzie to fundować?
          Włoskie kluby są dobrym przykładem korzystania z jednego świetnego stadionu.
          Warszawa zasługuje na conajmniej dwa kluby I-ligi, ale póki co, to nawet Legia
          nie może porównać swojej infrastruktury do "wiochy" Grodzisk (wielu lubi to
          określenie, a ja jestem pełen podziwu dla Prezesa Drzymały). A co będzie, gdy
          dojdzie trzeci I-ligowy klub? Znowu miasto?
          Ja, syn Galicji, nie rozliczam warszawskiego samorządu z pieniędzy, ale mam
          prawo wygłosić opinię o tym nienajlepszym pomyśle.
          Stolica mojego kraju powinna mieć najlepszy stadion w Europie (wystarczy jeden)
          i tego obu warszawskim I-ligowcom życzę.
          • Gość: tolowawa Re: Myślenie nie boli! IP: 193.109.123.* 11.05.04, 15:19
            Jeżeli jesteś synem Galicji to mogę domniemywać, że jesteś z okolic Krakowa lub
            z samego Krakowa i prawdopodobnie kibicujesz Wiśle. Choć także wielce
            prawdopodobna jest Lubelszczyzna i coś tam jeszcze - reszty nie pamiętam.
            Zakładając jednak, że jesteś z Krakowa to teraz zastanów się i pomyśl czy
            chciałbyś żeby na jednym stadionie grały Wisła i Cracovia. Jeżeli tak to rób
            sobie miejskie stadion w Galicji. Masz rację myślenie nie boli!!!
            • Gość: Cooper Hahahahahaha IP: 212.182.94.* 11.05.04, 15:33
              Ty cwaniaku Tolowawa:) Jeszce Pomorze nalezy do Galicji. A i Mazury!
              Lubelszczyzna, hehe dobre. Masz racje taki ktos jak Ty moze co najwyzej bronic
              psedohonoru klubu... bo zreszta chyba gorzej.
              Stadion Polonii to trup, NIE DA sie go naprawic! Trybuny podgrzewanie itp.,
              itd. Przyjedz do Lecznej (nie lubie tej wiochy, ale jest blisko Lublina) to tez
              Llezy w Galicjii, hehe, wiec blisko warszawy, ktora jak wiadomo jest na Slasku
              i ZOBACZ, jak powinien wygladac stadion!
              Niemacie stadionu tylko boisko, nawet na treningowe troche za duzo ma dziur, a
              na budowe nowego was nie stac, wiec jedyna szansa dla was jest wspolny-piekny i
              nowoczesny stadion miejski, dzielony z Legia, a moze i reprezentacja.
              Do zobaczenia w drugiej lidze (w tym sezonie nie, bo Motor nie awansuje, ale
              chyab poczekacie na nas do nastepnego sezonu?)
              • Gość: tolowawa Re: Hahahahahaha IP: 193.109.123.* 11.05.04, 15:44
                Czytaj niedouku. "Oficjalna nazwa Królestwo Galicji i Lodomerii nawiązywała do
                jednego z tytułów królów węgierskich: “rex Galiciae et Lodomeriae” tj. “król
                Halicza i Włodzimierza”, co miało uzasadniać moralne prawo do zaboru tych ziem
                przez Austrię. W skład Galicji weszły województwa ruskie wraz z Podolem,
                bełzkie, sandomierskie, lubelskie wraz z częścią Mazowsza i Podlasiem,
                krakowskie bez Krakowa, z którego wraz z okręgiem utworzono Rzeczpospolita
                Krakowską (wolne miasto Kraków). Ponadto w Galicji znalazły się Spisz, Orawa i
                Sądecczyzna, zajęte przez Habsburgów w latach 1769-1770." I tyle na temat
                twojej wiedzy matole. Podobnie jest z pozostałymi wypocinami które tu piszesz.
                • Gość: Cooper zenada IP: 212.182.94.* 11.05.04, 16:17
                  Po pierwsze istota dyskusji nie bylo kto i kiedy nalezal do Galicji, tylko
                  kretynskie marnowanie kasyna wiejski stadion jakiegos spadkowicza.
                  Po drugie spytaj sie kogos w Lublinie, czy nalezymy do Galicji.
                  To, ze kiedys ponad 200 lat temu ktos sobie tak napisal, to nie znaczy, ze tak
                  jest. historie trzeba interpretowac. chyba ludzi z Wroclawia nie nazywasz
                  Niemcami, tylko dlatego, ze jeszcze calkiem niedawno to miasto nazywalo sie
                  wreslau??!!
                  • Gość: tolowawa Do szkół baranie IP: 193.109.123.* 11.05.04, 16:38
                    Wiejski stadion to jest w Lublinie. I takim pozostanie. W Warszawie może być
                    miejski, stołeczny lub warszawski. Polonia jeszcze nie spadła i nie spadnie
                    wiec nie mów o spadkowiczu. Ponadto wydawanie kasy to jest sprawa prezydenta
                    Warszawy, a nie jakiegoś ćwoka który nie ma pojęcia o realiach panujących w
                    stolicy. Jak Kaczyński wydaje pieniądze to nie z twojej kieszeni i nic ci do
                    tego. Wątek Galicyjski wypłynął z tematu rozpoczętego przez cyg@nka, który
                    nazwał się synem Galicji. Ja próbowałem ustalić skąd pochodzi żeby bardziej
                    obrazowo naświetlić mu problem wspólnego stadionu Legii i Polonii. Natomiast
                    przy okazji Galicji wyszło na jaw, że jesteś kompletnym nieukiem. Nie znasz
                    historii terenów na których mieszkasz i być może się urodziłeś. Co tym bardziej
                    dyskwalifikuje cię jako komentatora w jakiejkolwiek sprawie. Najgorzej jak
                    tuman zabiera głos w sprawach których zupełnie nie rozumie.
                  • Gość: tomcat Breslau półgłówku, Breslau IP: *.acn.pl 11.05.04, 18:03
          • Gość: tomcat Wara od naszych pieniędzy IP: *.acn.pl 11.05.04, 18:01
            My płacimy podatki a wy jak pijawki z nich żyjecie więc nie zabierajcie głosu.
            • Gość: Tommy Re: Wara od naszych pieniędzy IP: *.acn.waw.pl 12.05.04, 08:03
              Ja tego nie rozumiem w kazdym temecie o POLONII najwiecej do powiedzenia maja
              legionisci. Dostalismy milion oni szesc i o tym nie wspomna ze dostali szesc
              razy wiecej na stadion ktory predzej czy pozniej zostanie zburzony natomiast
              stadion KSP nigdy nie zostanie zniszczony bo w nim jest dusza i historia i nie
              wazne jak wyglada czy ladnie czy nie. Konwiktorska 6 to jest miejsce POLONII i
              na zawsze juz tak bedzie!!!!!!!
              CZARNE SERCE MAM I CZARNA W ZYLACH KREW BO POLONIA CALYM MOIM ZYCIE JEST
          • Gość: khmer Re: Myślenie nie boli! IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 13.05.04, 03:45
            Gość portalu: cyg@nek napisał(a):
            > Stolica mojego kraju powinna mieć najlepszy stadion w Europie (wystarczy
            jeden)

swieta prawda!
            >
            > i tego obu warszawskim I-ligowcom życzę.

niedlugo bedzie jeden pierwszoligowiec i jeden porzadny stadion.
            • Gość: inspektor z KGB Re: Myślenie nie boli! IP: *.acn.waw.pl 13.05.04, 12:26
              Też to słyszałem,ale inni może jeszcze nie,więc sie podzielę tą rewelacyjną
              wiadomością.Marisz Walter jak zapewne niektórym wiadomo urodził sie we
              Lwowie,ale wychował i zaczął robic karierę na Śląsku.Zawsze darzył swoja druga
              ojczyzne ,czyli Śląsk wielka miłością.Po zakupie Legii w związku z
              trudnościami,jakie go spotkały przy przejęciu praw do znaku i stadionu
              postanowił przenieść Legie na Śląsk i połączyc z GKS KAtowice.
              Juz wkrótce będzie to podane do publicznej wiadomości,ponieważ Dziurowicz nie
              życzył sobie ,żeby przed złożeniem końcowych podpisów cokolwiek przedostało sie
              do prasy.Wiem jeszcze tylko to,że zespół ma sie nazywać CWGKS Legia Katowice,a
              wherbie mieć górniczy kilof i snopek siana -jako symbole obu zespołów
              Tak więc od nowego sezonu w Warszawie faktycznie będzie tylko jeden
              pierwszoligowy zespół-Polonia
        • Gość: khmer Re: JA REGO NIE ROZMUIEM!!!!!!!!! IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 13.05.04, 03:34
          LOL:)) jednak sie lubliniakowi dostalo od Prawdziwego Warszawiaka. od chamow mu
          nawsadzac! niech sie nie wozi za bardzo:)) tu jest Warsiawka:)
          • Gość: bruno do Pana khmera IP: *.ci.uw.edu.pl 14.05.04, 03:29
            zamknij się wreszcie zakompleksiony młody człowieku, wylewaj swe żale w
            tematach o legiunii
            • Gość: Pan khmer Re: do Pana khmera IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 14.05.04, 14:33
              nie mam ani zali ani kompleksow. nie mam wiec zamiaru sie zamykac dlatego, ze
              jakiemus docentowi z przydzialu tak sie ubzduralo nad ranem. moze za dlugo przy
              komputerku, hm?
              • Gość: bruno pisz więc dalej, smaruj ekran czekoladą i zlizuj IP: *.noname.net.icm.edu.pl 14.05.04, 14:37
                docent z przydziału:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka