Dodaj do ulubionych

ale pocięli 151

IP: *.pse-operator.pl 13.06.11, 07:32
a to był mój sposób, że by dostać się do Wilanowa (z Płockiej/Górczewskiej)
zabrali 422
520 nie zgrane z 519
171 i 190 nie zgrane z E-2
znowu będzie trzeba się nakombinować, a i tak wyląduję w jakimś załadowanym autobusie, ale może nie tak napchanym jak metro ;-)
Obserwuj wątek
    • tom_aszek Re: ale pocięli 151 13.06.11, 10:43
      Autobus kursujący co pół godziny nie ma racji bytu. Pewnie niedługo przeczytamy, że "z powodu małego wykorzystania linii... itd."
      • Gość: uvw Re: ale pocięli 151 IP: *.pse-operator.pl 13.06.11, 11:14
        a odzyskane w ten sposób brygady przydadzą się na linię L-... gdzieś pod Łodzią :)
      • Gość: gość Re: ale pocięli 151 IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.11, 12:42
        Dokładnie tak będzie. Tak wykończyli 505, najpierw skracając drastycznie trasę na Ursynowie, a potem - gdy nie udało się zlikwidować, bo mieszkańcy protestowali - ustawili co półgodziny. Teraz "zastąpili" ją 210, która wkrótce też nie będzie miała racji bytu, bo przypomina logiką trasę (również zlikwidowanego) 107.
        Dzięki temu Służewiec jest odcięty skutecznie od Puławskiej.
        • Gość: goclawiak Re: ale pocięli 151 IP: *.unknown.vectranet.pl 15.06.11, 14:13
          Tym sposobem dwa duże osiedla gocławskie (Jantar i Iskra) mają połączenie ze Śródmieściem co 30 min. w szczycie porannym (dotychczas co 10 min.). Standard na poziomie Olesina albo Maniek-Wojdów (czy jak to się tam odmienia). Gdy w kotekście tego czytam o podwyżce cen biletów nóż się w kieszeni otwiera... Coraz gorzej i coraz drożej...
          • Gość: passionplace2 Re: ale pocięli 151 IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.11, 13:40
            Co Ci nasi drogowcy robią... teraz utrudniają zycie, ale w przyszłości uwierz mi, że będzie się cudownie jeździć po stolicy..

--
            śmieszne zdjęcia z warszawy
      • sammler Re: ale pocięli 151 17.06.11, 17:56
        To samo pomyślałem kilka dni temu, gdy zobaczyłem nowy rozkład. Rozkład - dosłownie i w przenośni...

S.
    • Gość: filut z Pragi burek z ztm ma duzo do powiedzenia o Wilanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.11, 17:32
      to chyba sam Ruta - sadzac z oddania ideom Bufetu to albo sam Ruta albo jeden z jego osobistych laufrow w rodzaju Krajnowa:

forum.gazeta.pl/forum/w,752,125644139,126157452,Plaza_na_Wilanowie_bedzie_glosno_beda_protesty.html

maja chlopaki czas zeby sie wypowiedziec o plazy i o polityce podczas gdy Bufet naklada kontrybucje na bilety jak Hans Frank za Generalnej Guberni na Warszawiakow
    • Gość: zteofilowa Re: ale pocięli 151 IP: *.centertel.pl 15.06.11, 22:05
      Ja stawiam na rychłą likwidację 422 na obecnej trasie. Tak gdzieś w ramach wakacyjnego zmniejszenia frekwencji. Za 501 i 506 puścili krótkiego niby Berlieta :(
    • zdd Re: ale pocięli 151 16.06.11, 12:55
      Dzisiaj rano na przystanku bardzo się zdziwiłem - wylazłem "polując" na 151 o 8:50, a tu kicha - autobus tylko co 1/2 godziny.
      Hej tam "władzunio" - jutro ruszam samochód z garażu....
    • d.z Re: ale pocięli 151 16.06.11, 20:36
      Tak, to prawda. 151 stało się "muchowozem" bo przecież nikt rozsądny nie będzie na Gocławiu czekał 30 minut jak mu autobus odjedzie.
      Dodatkowo specjaliści z ZTM obiecywali, że jak połączą gocławskie 407 i 507 w jedną linię to w godzinach szczytu będzie ona kursować co 4-6 minut. Kursuje co 6 minut. Niby nic a parę kursów na godzinę mniej, 111 też ma od maja pocięty rozkład. 117 coraz częściej obsługują autobusy krótkie.
      Miało być lepiej jest znośnie ale bez rewelacji. Obietnice ZTM nie zawsze są w pełni wiarygodne i trzeba to brać pod uwagę przy następnych propozycjach rewolucji komunikacyjnych.
      • Gość: gocławiak Re: ale pocięli 151 IP: *.unknown.vectranet.pl 17.06.11, 01:19
        Na pustawe w wielu kursach 105 i 109 pieniądze są, podobnie jak na dublujące tramwaje i kolej 521, ale na dotychczasową częstotliwość 151 jakoś pieniędzy zabrakło widocznie. Linia oczywiście się wyludni, bo - jak już ktoś zauważył - "nikt rozsądny nie będzie czekać na autobus pół godziny" i tym samym z czasem ciąg Meissnera - Jugosłowiańska zostanie z badziewnym 311 (znikąd do nikąd co pół godziny) oraz z nieprzewidywalnym 123 (w zasadzie nigdy nie wiadomo, czy to spóźniony poprzedni kurs, czy może przedwczesny następny?). A osiedle Adria przy Statoilu rośnie... Ciekawe, czym ci ludzie będą jeździć... Zapewne samochodami, przy takiej "wspaniałej" ofercie zbiorkomu.
        • Gość: globus Re: ale pocięli 151 IP: *.chemadex.com.pl 17.06.11, 08:30
          Potwierdzam, 105 i 109 rano wożą powietrze i kilka dusz, ja natomiast z pętli Górczewska dojeżdżam do pracy 422 w dużym tłoku. Te pocięte dotychczasowe linie, przeskakiwanie na przystankach z jednego autobusu do następnego to chyba wymyślili dla sportowców, a nie dla zwykłych ludzi. Bezsens !!!!!!
      • artek610 Re: ale pocięli 151 18.06.11, 19:06
        A 507 kursujące w weekend co 10 minut od wczesnego rana do wieczora to pies?
        Jak dla mnie to niesamowity komfort, że mogę wyjść na przystanek nie patrząc na zegarek i nie czekając długo na autobus.
        I dlatego nie płaczę za 151 jeżdżącym co pół godziny mimo, że mam do niego bliżej.
        • Gość: adonis_30 Re: ale pocięli 151 IP: *.unknown.vectranet.pl 09.08.11, 13:40
          A co ma wspólnego 151 ze zwiększeniem częstotliwości 507, które odbyło się przecież kosztem istnienia E-5? 151 z 507 ma w Śródmieściu "aż" jeden wspólny przystanek: Centrum, zaś na Gocławiu "aż" dwa: pętla Gocław i Abrahama. Obie linie obsługują zupełnie inne rejony Śródmieścia i zupełnie inne rejony Gocławia.

Wkrótce zasiedlenie "Adrii" między Jugosłowiańską a Wałem. We wrześniu będą dantejskie sceny w 151, skoro teraz pomimo urlopów ledwo się da wsiąść na Iskrze w autobus o 7.03....
    • Gość: żenada = ztm Re: ale pocięli 151 IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 13:48
      Cieszcie się, że macie JAKIEKOLWIEK autobusy ZTM twierdzi, że mu wozów brakuje i na Elbląskiej i Przasnyskiej od paru lat NIC nie jeździ, mają w czterech literach cały Żoliborz, który zapieprza 1 km do tramwaju by dowlec się do metra. Żal.pl.
      • Gość: adonis_30 Re: ale pocięli 151 IP: *.unknown.vectranet.pl 09.08.11, 13:56
        Ale na Gocławiu jest tak samo. "Jedynie słuszne" według ZTM 507 kursuje wzdłuż Bora-Komorowskiego, a reszta osiedla ma badziewia typu 311 z nikąd do nikąd co pół godziny w dni powszednie, 123 - zupełnie nieprzewidywalne (jeszcze się nie zdarzyło mu być o czasie nawet w sobotę czy niedzielę w okolicach 22.00) oraz objawiające się co pół godziny ogryzki typu 147, czy 151. A już rejony wzdłuż Nowaka-Jeziorańskiego nie mają w ogóle żadnej linii, obiecanej od 10 lat, o ile pamiętam.
        • Gość: adonis_30 Re: ale pocięli 151 IP: *.unknown.vectranet.pl 10.08.11, 20:04
          Dziś na linię 151 na przystanku "Al. Jana Pawła II" w stronę Gocławia trzeba było sobie poczekać 40 min. - od 15.30 do 16.20. O 16.20 zjawił się krótki zapchany po brzegi autobus, do którego ledwo dało się wsiąść. Czy tak powinna wyglądać komunikacja w środku miasta? To kpina z pasażerów, którym funduje się podwyżki i coraz gorszą jakość usług przewozowych jednocześnie. Do czerwca 151 jeździło co kwadrans po południu, puste nie jeździło, no ale oczywiście autobus co kwadrans był zbytnim luksusem. Teraz jest co 30 min. (na rozkładzie), a w praktyce jest wtedy, gdy przyjedzie.
      • Gość: mix Re: ale pocięli 151 IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 22:00
        Mieszkańcy Elbląskiej, Gocławia - nie płaćcie za taką komunikację, szefów ZTM w końcu zmienią
        • Gość: adonis_30 Re: ale pocięli 151 IP: *.unknown.vectranet.pl 12.08.11, 01:42
          "Mieszkańcy Elbląskiej, Gocławia - nie płaćcie za taką komunikację, szefów ZTM w końcu zmienią"

Jedynie nadzieja - matka głupich - pozostaje, choć z drugiej strony w imię czego człowiek ma się mordować brakiem autobusu w ogóle (Elbląska) lub autobusem co pół godziny (Meissnera, Jugosłowiańska)? W końcu ktoś bierze pieniądze pochodzące z naszych podatków za organizację komunikacji w tym pseudostołecznym mieście. Pseudostołecznym, bo coś takiego jak autobus co pół godziny w osiedlu takim jak Gocław-Iskra, czy Gocław-Jantar to oferta gorsza, niż ta, którą zapewnia mieszkańcom Grójca PKS.

Poza tym nie chodzi tu wyłącznie o nieudolne szefostwo ZTM, lecz także, a może przede wszystkim, o szeregowych pracowników ZTM, odpowiadających za układ komunikacyjny w poszczególnych dzielnicach. Szefowie pionu podpisują to, co szeregowi pracownicy położą im na biurko. I tak z linii 151 jeżdżącej do czerwca co 10 min. rano powstaje linia-widmo, objawiająca się co pół godziny, o ile w ogóle raczy się pojawić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka