Dodaj do ulubionych

Pole Mokotowskie - strach tam spacerować

11.07.11, 09:12
w sobotę do południa wybrałam się na spacer z trzyletnim dzieckiem na Pola Mokotowskie ale to co tam spotkała przestraszyło moje dziecko otóż naliczyłam około 20 psów biegających bez smyczy i kagańców po parku. Moje dziecko się ich bało i musieliśmy stamtąd uciekać. Zastanawiam się dlaczego policja i straż miejska nie patrolują tego parku i nie zwracają uwagi właścicielom psów?
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Pole Mokotowskie - strach tam spacerować IP: 217.33.154.* 11.07.11, 09:26
      > Zastanawiam się dlaczego policja i straż miejska nie patrolują tego parku

Tak z ciekawości: zadzwoniłaś?
    • Gość: BUC info dla przyjezdnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 23:30
      Pole Mokotowskie. JEDNO
      • sammler Re: info dla przyjezdnych 11.07.11, 23:40
        Napisała przecież w tytule. Zresztą od dawna jest przedzielone i całości nie stanowi. Skąd się bierze to wasze uparte dążenie do negowania faktów?

S.
      • sibeliuss Re: info dla przyjezdnych 12.07.11, 08:47
        Gość portalu: BUC napisał(a):

> Pole Mokotowskie. JEDNO

Bucu, skupmy się na psach, bo one stanowią problem.
        • Gość: xxx Re: info dla przyjezdnych IP: 178.73.24.* 12.07.11, 09:36
          > Bucu, skupmy się na psach, bo one stanowią problem.

Nie, nie one.
        • Gość: BUC Re: info dla przyjezdnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.11, 22:34
          Psy nie stanowia problemu. Ich wlasciciele owszem.
      • krwe Re: info dla przyjezdnych 15.07.11, 12:13
        pola Dwa odkąd pamiętam tak mówią warszawiacy :)
        • radiomis Re: info dla przyjezdnych 15.07.11, 14:11
          krwe napisał:

> pola Dwa odkąd pamiętam tak mówią warszawiacy :)

jedzmy g.. - miliardy much nie moga sie mylic
    • Gość: gość Re: Pole Mokotowskie - strach tam spacerować IP: *.centertel.pl 12.07.11, 11:42
      nie patrolują bo nie raczyłaś zadzwonić lub wysłać sms
    • freeartdesign Re: Pole Mokotowskie - strach tam spacerować 12.07.11, 13:06
      Pisaliśmy o tym problemie w wątku o gwizdku na psa. Ciekawe czym się panowie ze straży miejskiej zajmują, skoro ludzie na forum piszą o watahach kundli bez smyczy na mokotowskim i ani policja ani sm nie raczy zareagować. Jak tylko tamtędy przechodzę dzwonię na SM niestety zdaje się że oni sobie w kulki lecą bo zjawiają się po godzinie. Jedyna metoda fotografować właścicieli psów bez kagańców lub smyczy i skrupulatnie dosyłać do SM. Każdego potem wzywają, spisują godzinę więc odechce się im i ruszą się może w końcu i zaczną łapać psiarzy. Kiedy w końcu zaczną się sypać maksymalne mandaty za brak zaświadczenia o szczepieniu kundla?
      • warzaw_bike_killerz Niech kazdy pies ma tablice rejestracyjna. 12.07.11, 13:27
        Pojawia sie nowe strony, dokumentujace psy bez kagancow, a parki to idealne miejsce do ekspansji lobbystow od roznego rodzaju kamer przemyslowych, rejestrujacych wykroczenia.
        • maitresse.d.un.francais tak wygląda straszny pies bez kagańca 14.07.11, 13:35
          imagecache2.allposters.com/images/pic/NPLPOD/9049875~Yorkshire-Terrier-Posters.jpg
          • sibeliuss Re: tak wygląda straszny pies bez kagańca 14.07.11, 13:36
            Bywasz na Polu Mokotowskim?
    • wutang4eva Re: Pole Mokotowskie - strach tam spacerować 12.07.11, 17:13
      A co tak wam tak psy przeszkadzaja? Sam nie posiadam psa, ale gdzies ludzie musza wyprowadzac psy i jak maja park pod nosem to tam ida. Grunt tylko, zeby sprzatali pozniej. A groznych psow bez kagancow i bez smyczy nie puszczaja. Osobiscie stokrotnie wole towarzystwo psow w parku niz dresiarzy ,wyjacych pijakow czy trendi eurolewakow :P
      • maitresse.d.un.francais Re: Pole Mokotowskie - strach tam spacerować 14.07.11, 14:44
        Osobisc
        > ie stokrotnie wole towarzystwo psow w parku niz dresiarzy ,wyjacych pijakow czy
        > trendi eurolewakow :P

Kurde, jak wygląda trendi eurolewak? A nietrendi antyeuroprawak?
        • wutang4eva Re: Pole Mokotowskie - strach tam spacerować 14.07.11, 17:10
          Rozpoznanie nie jest latwe, nie oceniam ludzi zazwyczaj po wygladzie, raczej po zachowaniu i pogladach.
          • maitresse.d.un.francais Re: Pole Mokotowskie - strach tam spacerować 14.07.11, 19:45
            wutang4eva napisał:

> Rozpoznanie nie jest latwe, nie oceniam ludzi zazwyczaj po wygladzie, raczej po
            > zachowaniu i pogladach.

Bo dresiarza i pijaka (zwłaszcza wyjącego) dość łatwo rozpoznać.

Jak poznajesz trendi eurolewaka? Kogo masz na myśli? Pytam serio.
    • maitresse.d.un.francais a ile z tych psów 14.07.11, 13:06
      to były straszliwe jamniory albo jeszcze straszliwsze yorkshire terriery?

jak twoje dziecko się będzie bało mrówek, to co?
      • Gość: Duch Re: a ile z tych psów IP: 91.216.239.* 14.07.11, 14:46
        Ciebie moze to bawi, ale czasami psy potrafią bez powodu oszczekać bezbronne dziecko. Spójrz na ten filmik i zastanó się, czy na pewno psy są takie fajniutkie.

www.youtube.com/watch?v=-kIJqXLMLwc
        • maitresse.d.un.francais Re: a ile z tych psów 14.07.11, 20:16
          Gość portalu: Duch napisał(a):

> Ciebie moze to bawi

Mało tego! Życzyłabym wszystkim (i sobie też) tylko takich problemów.

, ale czasami psy potrafią bez powodu oszczekać bezbronne dz
          > iecko.

No straszna trauma.
          • fedorczyk4 Re: a ile z tych psów 14.07.11, 21:22
            Duch jest ciut niekonsekwentny z jednej strony (na innym wątku) uważa, że w szpitalach nie należy nad dziećmi się rozczulać i dbać o ich komfort psychiczny bo to jest bezstresowe wychowywanie debili z drugiej uważa, że obszczekanie "niewinnego dziecka" jest straszną traumą. Może te w szpitalach nie są niewinne?
            • ritzy Uwazam Rze 15.07.11, 00:58
              Powinnas, Delatorczyk4, napisac kolejny donos do admina, aby tym razem Ducha zabanowal. Za niekonsekwencje i sprzeczne poglady z Twoimi.
              • jan-w Re: Uwazam Rze 15.07.11, 05:27
                Złośliwe przekręcanie cudzych nicków jest jednym z najbardziej żałosnych zachowań na forach internetowych. Zwykle jest stosowane przez prymitywne trolle. Dlatego szczególnie dziwi u kogoś kto trollem niewątpliwie nie jest.
                • fedorczyk4 Re: Uwazam Rze 15.07.11, 08:31
                  Janie, nie przejmuj się. On nie może przeżyć, że popełnił netykietowe "przestępstwo" podszywając się pode mnie, że miałam czelność zgłosić to do admina i że o zgrozo natychmiast sie do tego przyznałam "na forumie". Będzie usiłował podgryzać mnie nieudolnie póki mu klawiatura nie zdechnie. A ponieważ "prawdziwa cnota krytyk sie boi", na te żałosne próby po prostu nie reaguję;-)))))
                  • feobrczyk4 Re: Uwazam Rze 15.07.11, 08:43
                    A co to znaczy podszywać się pod kogoś?

Czy wiesz, jak strasznie czują się rozsiani po Niemczech ludzie o nazwisku Hitler. Czy oni też się podszywają?
                  • ritzy Re: Uwazam Rze 15.07.11, 11:54
                    Byloby nawet zabawnie, gdyby nie żałośnie. Ponad 20 lat po odzyskaniu suwerennosci i powrocie demokracji cenzura i donosicielstwo nadal kwitną, a niektorzy nawet są dumni z tego i uwazaja te praktyki za cnote.

Ciekawe, ze moj polemiczny post z opinią Fedorczyk4 (w watku o gwizdkach na psy) zostal nagle wyciety. I to bez sladu. Nie bylo tam ani jednego "bluzgu" czy czegokolwiek innego zabronionego - elastycznym zreszta - regulaminem Forum. Zapewne przypadek, że moja polemika z Fedorczyk4 tak czesto wywoluje reakcje cenzury.

W ten sposob taka Fedorczyk4 ma zawsze racje. Jak, nie przymierzajac, jakaś Gomułka.
                • ritzy A powiedz no mi, Janiew 15.07.11, 12:00
                  Skad wiadomo, że "Złośliwe przekręcanie cudzych nicków jest jednym z najbardziej żałosnych zachowań na forach internetowych"? Czy może Polska Akademia Nauk się wypowiedziała w tej sprawie, czy też inne autorytety głos zabrały?

A może to Ty zostałeś autorytetem, a my nic o tym nie wiemy? Tylko się trochę domyślamy...
    • krwe Re: Pole Mokotowskie - strach tam spacerować 15.07.11, 12:12
      a czy jakiś pies zaczepił, obszczekał Ciebie lub dziecko, czy po prostu nie lubisz psów ?
    • Gość: Dionizy Wielki Psy powinno się usypić od razu na polu mokotowskim IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.11, 20:21
      a jak ich właściciele będą szczekać to ich też należy wypatroszyć.
      Chwała ludziom, wieczna hańba frajerom!
      • Gość: bartez Re: Psy powinno się usypić od razu na polu mokoto IP: *.play-internet.pl 16.07.11, 00:52
        Kilka postów wyżej gość o nicku Duch wkleił link , debil jakich mało albo ja czegoś nie zarybiłem

co jest nie tak w szczeniaku który leży i mruczy ?? a jak dziecko leży i kij wie po co płacze albo uderza grzechotką o kant wózka to jest ok , nie lepiej odraza do psychiatryka zamknąć?? może nie wiesz ale człowiek to takie samo zwierzę (bez urazy ale takie są naukowe fakty)jak pies i to że człowiek jest na szczycie drabiny ewolucyjnej to czysty przypadek bo wcale nie tak dawno ludzie byli świetnym pokarmem dla innych zwierząt
        • ritzy Tu sie akurat zgadzam 16.07.11, 01:19
          Czlowiek od psa wlasciwie sie nie rozni. Wezmy dla przykladu policje...
        • fedorczyk4 Re: Psy powinno się usypić od razu na polu mokoto 16.07.11, 08:57
          Gość portalu: bartez napisał(a):

człowiek to takie samo zwierzę
          > (bez urazy ale takie są naukowe fakty)jak pies i to że człowiek jest na szczyci
          > e drabiny ewolucyjnej to czysty przypadek bo wcale nie tak dawno ludzie byli
          > świetnym pokarmem dla innych zwierząt.

Nie wiem czy nasze miejsce na szczycie drabiny ewolucyjnej jest czystym przypadkiem (choć jak czytam niektóre posty to dochodzę do wniosku, że rzeczywiście tylko przypadek mógł nas tam umieścić) Natomiast z naszego wzajemnego do siebie stosunku i stosunku do innych zwierząt niezbicie wynika, że raczej nie mamy czym się puszyć.
          Pocieszam się , że gros agresji wyraża się w internecie, bo jakoś ani nad Wisłą, ani w parkach które przemierzamy z moja psią, nie widzę walących sie po łbach psiarzy i rodziców, rowerzystów i pieszych. Niestety to dotyczy tylko stosunków międzyludzkich. Zwierzęta w realu traktujemy jeszcze gorzej niż niektórym porobionym internautom mogłoby się przyśnić.
          • maitresse.d.un.francais Re: Psy powinno się usypić od razu na polu mokoto 16.07.11, 15:19
            nie widzę walących sie po łbach psiarzy i rodziców, rowerzystów i pieszych.

To by może było zdrowsze niż jad i nienawiść online.

Jaką masz psicę? pytam jako wielbicielka psów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka