Dodaj do ulubionych

Przeterminowany towar w Tesco. "Robią klienta w...

IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 13:07
W Tesco na Gocławiu w piątek ( 29.07 ) można było kupić drożdżówki ( zapakowane marki Oskroba ) z terminem 23.07 i 28.07 - jak na rzecz z dość krótkim terminem ważności to pewnie były już w środki spleśniałe ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Renata Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią klienta IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 13:09
      PS. I nie była to żadna "promocja "
    • Gość: dsds Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.acn.waw.pl 03.08.11, 13:19
      Jaka trzeba być szmatą żeby bronić korpo i podpisywać się pod tym własnym nazwiskiem...
    • Gość: TESCO KŁAMIE Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią klienta IP: 80.50.231.* 03.08.11, 13:20
      i jego rzecznik też.
      To wcale nie jest jednostkowy przypadek. W Tesco na Połczyńskiej takie sytuacje zdarzają się non stop. Mało tego kiedyś widziałem, jak ochrona zaczęła szarpać chłopaka w momencie, a gdy próbował wezwać policję został pobity. Wszytko przed wejściem do sklepu!
      • professional_scoffer Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią klienta 03.08.11, 13:49
        A weźcie wy nie panikujcie! W przypadku większości produktów data ważności jest tylko orientacyjna i wcale nie jest tak, że jak data jest na dzień x, to już następnego dnia produkt jest nie do spożycia.
        • aninianin Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią klienta 03.08.11, 14:09
          To nie ma żadnego znaczenia. Po dacie ważności obrót towarem jest zabroniony. Właśnie po to, że jak ktoś kupi ważny ostatniego dnia ważności i zostawi w lodówce żeby się nie zatruł.
          • Gość: Ahk4iePaiv8u no patrzcie Państwo IP: *.net.autocom.pl 03.08.11, 18:40
            a miało być tak dobrze i wygodnie jak lokalny spożywczak w którym chlebek był 50 gr drożej, z powodu "braku konkurencyjności" wziął i się zamknął..
      • naprawdetrzezwy I co na twój lekarz? 03.08.11, 16:57
        Gość portalu: TESCO KŁAMIE napisał(a):

> kiedyś widziałem, jak ochrona zaczęła szarpać
        > chłopaka w momencie,

OŻESZKURWAMAĆ!
        W momencie go szarpali?
    • Gość: klm Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 14:12
      zzieleniałe mięso to norma w Tesco, często nawet jeszcze przed upływem terminu ważności...
    • Gość: JK Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią klienta IP: *.aster.pl 03.08.11, 14:17
      Tescofobia? Czy chodzicie wszyscy wyłącznie do Tesco? Czy w innych sklepach nigdy wam się to nie zdarzyło? Nie wierzę. Nie tylko w Tesco są takie przypadki. To samo od czasu do czasu przydarza mi się we wszystkich innych supermarketach (Leclerc, Auchan, Real, Carrefour - w tych bywam), i zawsze zwalają na niedopatrzenie pracownika (no, bo w sumie to pracownicy powinni takich rzeczy pilnować - nie mam manii prześladowczej i nie zakładam od razu złej woli sklepu). O ile przy tak dużej ilości towarów i wymieszanych na półkach towarach z różną datą ważności jestem w stanie uwierzyć w takie 'niedopatrzenie', to zupełnie nie przekonują mnie takie wytłumaczenia w sklepikach osiedlowo-bazarkowych, które mają kilka produktów na półce i gdzie też mi czasem 'niechcący' próbują wcisnąć przeterminowany towar. I to znacznie bardziej psujący się niż soki w kartonach, bo np. produkty mleczne czy inne 'chłodnicze'. Pewnie, że trzeba piętnować takie rzeczy, zwłaszcza klienci powinni od razu, na bieżąco, zgaszać to do kierownictwa sklepu, ale Tesco to nie jedyne zło na świecie.
      • kyoden77 Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią klienta 03.08.11, 20:15
        Gość portalu: JK napisał(a):

> Tescofobia? Czy chodzicie wszyscy wyłącznie do Tesco? Czy w innych sklepach nig
        > dy wam się to nie zdarzyło? Nie wierzę. Nie tylko w Tesco są takie przypadki. T
        > o samo od czasu do czasu przydarza mi się we wszystkich innych supermarketach (
        > Leclerc, Auchan, Real, Carrefour - w tych bywam), i zawsze zwalają na niedopatr
        > zenie pracownika (no, bo w sumie to pracownicy powinni takich rzeczy pilnować -
        > nie mam manii prześladowczej i nie zakładam od razu złej woli sklepu). O ile
        > przy tak dużej ilości towarów i wymieszanych na półkach towarach z różną datą w
        > ażności jestem w stanie uwierzyć w takie 'niedopatrzenie', to zupełnie nie prze
        > konują mnie takie wytłumaczenia w sklepikach osiedlowo-bazarkowych, które mają
        > kilka produktów na półce i gdzie też mi czasem 'niechcący' próbują wcisnąć prze
        > terminowany towar. I to znacznie bardziej psujący się niż soki w kartonach, bo
        > np. produkty mleczne czy inne 'chłodnicze'. Pewnie, że trzeba piętnować takie r
        > zeczy, zwłaszcza klienci powinni od razu, na bieżąco, zgaszać to do kierownictw
        > a sklepu, ale Tesco to nie jedyne zło na świecie.

Chyba kpisz! Cóż z tego, że "zdarza się" to w innych hipermarketach?! To się NIE POWINNO w ogóle zdarzyć! Obwinianie szeregowych pracowników za to też jest niezasadne, bo o towarach na półkach decydują kierownicy działów. Wielość towarów jako usprawiedliwienie takich sytuacji? Żartujesz sobie, czy Tesco Cię tu przysłało?
    • Gość: jola Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.unknown.vectranet.pl 03.08.11, 14:20
      W Tesco na Kabatach widziałam myszy na półkach z płatkami śniadaniowymi
      • Gość: ggg Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 14:24
        czad
        • Gość: robi Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 14:29
          A ja widziałem obcięte, ludzkie kończyny leżące na dziale mięsnym,
          które wciskali emerytom jako wołowina.

• Gość: kuna Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.128.75.131.static.crowley.pl 03.08.11, 14:52
        Białe?
        • Gość: robi Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 14:57
          Lekko zzieleniałe - jak to w Tesco.
          • Gość: Fidel Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 15:23
            To oczywiście jednostkowy przypadek... Tak samo jak błędne ceny na półce (jeśli przy pełnym wózku zakupów zauważycie błędną cenę, to teoretycznie można się o to kłócić), nie działające kupony rabatowe (jeszcze nie wpisany do systemu/już nie działa), brak towarów z gazetek (tu mają tłumaczenie, że do wyczerpania zapasów - był jeden telewizor w promocyjnej cenie i już został sprzedany) - lista jest długa, podobnie jak lista sklepów, w których takie sytuacje to norma. Nie dotyczy to tylko Tesco i nie tylko hipermarketów.
          • Gość: kuna Nie tylko tesco. IP: *.128.75.131.static.crowley.pl 05.08.11, 08:31
            No, nic dziwnego, tam jest tak brudno na półkach, że nawet myszy są om(y)szałe :)
            Przeterminowane towary są wszędzie wtykane, w osiedlowych sklepach też, trzeba sprawdzać daty ważności, a jak są zalepione, to upierd.liwie atakować sprzedawców. Bałagan z cenami jak wszędzie, jak mam wątpliwości, to ganiam do czytnika, albo przed zakupem proszę o sprawdzenie ceny przy kasie. I na zakupy chodzę z listą zakupów :)
            Fenomenem jeśli chodzi o ceny i daty ważności jest sieć Luna, tam kasjer potrafi nawet odmówić wydania paragonu. Bez żadnego uzasadnienia.
      • Gość: życzliwy Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 19:00
        Jolu nie pij tyle.
      • Gość: miro Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.range86-173.btcentralplus.com 03.08.11, 19:57
        a te myszki nie były czasem białego koloru?
      • Gość: lola Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.centertel.pl 03.08.11, 21:12
        A po otwartym metalowym pojemniku na kiszoną kapustą i ogórki spacerują tam gołębie, jak również miewają międzylądowanie. O wróblach już nie ma nawet co wspominać.
      • Gość: A po co ci to? Myszy i karaluchy w Tesco to fakt. IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.11, 10:07
        Myszy w Tesco na Kabatach i karaluchy to fakt. Miałem wątpliwą przyjemność pracować w tym gó...e kilka miesięcy jako pracownik firmy zewnętrznej. Bród, smród, ubóstwo, wyzysk, chamstwo, ale też donosicielstwo pracowników, pochodzących głównie z Płońska jak też innych małych miejscowości z całej Polski. W rozmowie ze starszymi stażem pracownikami, dowiedziałem się że jak wcześniej Niemcy prowadzili w tym miejscu HIT, to sprzątanie było na porządku dziennym. Gdy Anglicy go przejęli, liczy się tylko zysk. Proszę pamiętać że to sklep całodobowy, służący również za noclegownie wielu bezdomnym. Jedyna skuteczna metoda wyrażenia swojego niezadowolenia z działania tego syfu to pisanie do Tesco w UK. Polski zarząd na ul. Kapelanka w Krakowie w ogóle nie przejmuje się opiniami klientów. To samo można powiedzieć o Sanepidzie czy Państwowej Inspekcji Handlowej.
    • Gość: viator wszędzie tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 15:16
      weźcie nie róbcie afery bo w każdym sklepie takie wałki mogą robić.
      jak coś pakujesz do koszyka to najpierw sprawdź termin ważności. i po kłopocie.
    • Gość: Aneta Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.lukman.pl 03.08.11, 15:22
      szkoda że nie zrobiłam zdjęcia przeterminowanego mleka łaciate, nie wiem jakim sposobem w lipcu w tesco w Sulejówku kupiłam zgrzewkę (12 l) mleka z terminem ważności 12.05.2011, chyba stwierdziłam że ma jeszcze prawie rok przydatności, dopiero w domu mąż uświadomił mnie że mamy 2011 rok a termin ważności minął 2 miesiące temu, dodam jeszcze że nie była to przecena, ale musze przyznać że odwiozłam to mleko i nawet nie chcieli okazania paragonu tylko odrazu zwrócili mi pieniądze
      • Gość: Mario Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 18:42
        Ja widziałem łaciate tak przeterminowane, ze aż łaty z pudełka zeszły.
    • Gość: krystyna Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 15:36
      KOchani klienci różnych duzych sklepów- takie historie są na porządku dziennym dlatego musicie zwracać uwagę na daty ważności !!!! Ja to robie od lat i tak uczę swoich znajomych.
    • moa72 Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... 03.08.11, 15:57
      przecież odrazu widać, że to pomyłka. cena na zdjęciu jest od soków co stoją obok, a ceny przeterminowanych są pozasłaniane karteczkami "chwilowy brak towaru"...
    • Gość: Tirinti Tesco Kabaty to najgorszy hipermarket IP: 80.50.126.* 03.08.11, 16:05
      Mam wrażenie, że Tesco w ten sposób mści się na mieszkańcach za protesty przeciwko rozbudowie.
      • Gość: gość Tesco Kabaty było świetne IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.08.11, 17:35
        Był dobry towar, dobre stoisko z pościelą. Teraz na tym stoisku zamiast jaśków do spania i poszewek na pościel wiszą i leżą ściereczki do wycierania naczyń. A czyja to wina niszczenie Tesco? Tych, co marzą tam o kinie Helios, następnym kiczu miasta.Chcecie rozbudowy Tesco, to będziecie żuli popkorn w kinie zamiast zaopatrywać się w dobry towar.
    • velluto Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią klienta 03.08.11, 16:21
      W Tesco na Kabatach trafiłam na reanimowaną polędwiczkę wieprzową. Na zewnątrz śliczna, różowiutka, po przekrojeniu okazało się, że to tylko pierścień zewnętrzny, bo w środku już tak elegancka nie była, mięso wyraźnie ciemniejsze i zapach też odbiegał od normy.

• Gość: aa o co wam chodzi!!! Nie ma żadnego problemu!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 16:25
        przecież na butelce jest napisane "najlepiej spożyć przed". To znaczy, że jak sięspożyje po, to nie będzie to "najlepiej", tylko jedynie "dobrze".
        poza tym termin minął kilka dni wcześniej; jakby to było pół roku to mażna by było się użalać, a tak?
        Typowy atak na biznes niepaństwowy.
    • Gość: adams3872 Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 16:32
      co za pajac wypowiadał sie ,że to winny pracownik...przecież oni wykładają na czyjeś polecenie dany towar,a poza tym od czego są menagerowie,seniorzy,kontrolerzy zarządzania i kierownik?chyba po to aby chociaż raz dziennie oderwać się od kawki i ruszyć dupą na dół i zobaczyć co się dzieje na sklepie
    • Gość: płatne komentarze Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: 80.50.231.* 03.08.11, 16:34
      Od razu widać, że część komentarzy tutaj jest opłacona przez Tesco. Nie dość, że firma oszukuje klientów, bo to przecież nie jedyny przypadek to jeszcze stara się to zatuszować. Odradzam robienie zakupów w ich sklepach. Wcale nie są najtańsi, a do tego kantują klientów.
    • Gość: WolF Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.centertel.pl 03.08.11, 16:43
      Dobrze że udało mu się zrobić i go nie złapali... Ja miałem mniej szczescia i wiecej nieprzyjemności po zrobieniu fotki z absurdem w TEŻGO.
    • naprawdetrzezwy Czyli wszystko jasne - pazerny matoł rzucił się na 03.08.11, 16:56
      cenę, a myśleć zaczął dopiero parę godzin później...
      ;>>>
    • sselrats Zalosne. Przeterminowane to nie kupuj. Oczu nie 03.08.11, 17:13
      masz czy mozgu?
      • Gość: bacha Re: Zalosne. Przeterminowane to nie kupuj. Oczu n IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.11, 23:03
        Dokladnie!!! Kupujac, patrz na date waznosci do spozycia. Przeterminowane - nie kupuj i zawiadom obsluge.
    • Gość: klm Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 17:28
      no, to się pracownicy Tesco rzucili na forum wybielać swoją dziadowską firmę...
    • sselrats Artykul o blondynkach na zakupach 03.08.11, 18:29
      ...
    • Gość: gość Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 18:33
      ja zgłosiłem znaleziony produkt po terminie w tesco w poznaniu koło osiedla chrobry to Pani w kasie go przyjęła a następnego dnia ten sam produkt już spowrotem był na półce sklepowej.......
      • sselrats No widzisz? Wyreczyla Cie zebys nie musial 03.08.11, 19:51
        sam na polke odnosic.
    • Gość: były klient Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.11, 19:12
      Tesco to są najgorsze markety. W środku jest syf, byle jaki towar, zaparowane lodówki, dziadostwo i jeszcze raz dziadostwo. Biedronka i Lidl to przy Tesco są delikatesy. Te sklepy wyglądają w środku jak slumsy
      • Gość: klm Re: Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 20:12
        fakt
    • Gość: meksiki Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 19:58
      Nie mogli tej przeceny/promocji zrobić przed upływem tej daty? Odwiedzam często jeden market (nazwę pominę), gdzie na bieżąco robią takie przeceny i warto tam zaglądać :)
    • Gość: ~ciekawy Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 20:29
      A kto was "smakosze" zmusza do kupowania w tEsCo ? Hasło powinno brzmieć "dużo-zielono(nieważne co bo zepsute) - tanio" Z waszych wypowiedzi (niektórych) wnioskuję, że podpisaliście jakiś cyrograf i musicie jeść to .... szkoda słów! Polacy dostają to na co zasłużyli. Chcesz mieć dużo, tanio, same promocje ... nigdzie nie jest to możliwe oprócz hiperszajsu. Każdy chce zarabiaćmiliony ale na zakupy wydawać 5-zeta i mieć super mięsko pachnące świeżutkie, towar pierwsza klasa ;) Nawet mi nie żal frajerów... Myślicie, że w tych sieciach pracują idioci, nie umiejący liczyć ? Wystarczy jak burakowi jednemu z drugim napisać na towarze "promocja" i już mu się zwoje w mózgu prostują na myśl jaki deal zrobi dzisiaj ! Jeszcze nie udało mi się wycisnąć z 1 kg np. jabłek 1 litra soku ! Spróbujcie bułkę chleb z dobrej piekarni a potem sprobujcie bułki z hiperszajsu, jak ktoś nie czuje różnicy to jest już klonem ;) Bawcie się dobrze na promocjach.
    • Gość: Pro Koks Przeterminowany towar w Tesco. "Robią ludzi w b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 20:31
      A tam panikujecie, masakra!

Jedźcie sobie na wieś do takiej Ukrainy (całkiem blisko), wejdźcie do sklepu (mahazynu) i spróbujcie znaleźć jakiś produkt długoterminowy, który nie przekroczył tam terminu ważności o 2 lata.
      Ja piłem jakiś napój co był po terminie 6 lat i mówię szczerze, całkiem dobry :D
      Ale w Polsce po terminie soku bym nie kupił :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka