Gość: realista IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.08.11, 08:05 bo jedynka Platformy musi przeciąć wstęgę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamknięt... IP: 195.245.213.* 19.08.11, 08:38 W tym mieście wszystko musi mieć opóźnienie. Opóźnionych mamy urzędników w ZDM, biurach inwestycyjnych to i inwestycje muszą być opóźnione. Całe miasto jest opóźnione z wyłaczeniem developerów. Im przeważnie wychodzi inwestycja w czasie i nie mam głupich tłumaczeń: że dokumentacja projektowa źle przygotowana, że zima nas zaskoczyła, że minę przeciwpiechotną trzeba było wykopać, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tpepe Odbiory - nowe hobby urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 09:47 Kiedyś odbiory trwały tak z tydzień, zwłaszcza tak skomplikowanych obiektów jak kładka. Dziś, dzięki nowym i lepszym przepisom dokumentacja jest już szykowana przez miesiąc... Zadziwia mnie, że zarząd PO w Warszawie nie ma najmniejszego zamiaru, by uprościć bizantyjskie procedury administracyjne, które pozostawił w mieście śp. PiSuar. Widać licznym rzeszą miejskich darmozjadów "ponad podziałami" jest to na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.wm Re: Odbiory - nowe hobby urzędników 19.08.11, 10:01 Tak gwoli scisłości, to tą kładkę buduje GDDKiA. Władze Warszawy nie mają nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Bielan Re: Odbiory - nowe hobby urzędników IP: *.aster.pl 19.08.11, 10:55 Jak najbardziej się zgadza, kładkę buduje GDDKiA, niestety jej nieudolność jest bardzo podobna do nieudolności władz naszego miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Odbiory - nowe hobby urzędników IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 17:53 >Zadziwia mnie, że zarząd PO w Warszawie nie ma najmniejszego zamiaru, by uprościć bizantyjskie procedury administracyjne, które pozostawił w mieście śp. PiSuar myślę że to chyba sprawka kochanej unii i jej dyrektyw a jeżeli nie to wymysł urzędników któregoś z ministerstw i obowiązuje w całym kraju w ramach "usprawnień" żeby żyło nam się lepiej a ludzie mieli pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
randolff Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamknięt... 19.08.11, 10:57 Może zdzierają czerwoną nawierzchnię i zastępują ją asfaltem bo po deszczu to czerwone dziadostwo jest śliskie jak lód. Trzy tygodnie temu, na podobnej nowiutkiej kładce nad S8 w okolicy powązek mialem solidny wypadek ze szlifowaniem prawej strony ciala. Było po deszczu, nawierzchnia była tak śliska że rower po prostu "wyjechał" z pode mnie na łuku na szczycie. Pisałem nawet do GDDKiA maila z "podziękowaniami" za tak doskonała drogę ale oczywiście olewka i zero odzewu, wyjaśnienia jak to możliwe że buduje się drogi z taką nawierzchnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamknięt... IP: *.183.252.39.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.08.11, 11:49 A jak z Górc do tej kładki dojść? Ulica (obecnie ślepa i zastawiona barierką) po każdym deszczu zamienia się w bajoro, wąski chodnik, a z wózkiem trzeba jeszcze po tej spirali kilometry nadrabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamkni IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 18:01 > A jak z Górc do tej kładki dojść?... Widziałem parę dni temu że coś tam dłubali- przywieźli jakieś duże kręgi i inne rury, zrobili parę dziur koparką więc chyba robili odpływy. przełożyli też trelinkę. Zrobili także na nowo chodnik, zamiast płyt jest kostka bauma Odpowiedz Link Zgłoś