Dodaj do ulubionych

Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamknięt...

IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.08.11, 08:05
bo jedynka Platformy musi przeciąć wstęgę
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamknięt... IP: 195.245.213.* 19.08.11, 08:38
      W tym mieście wszystko musi mieć opóźnienie. Opóźnionych mamy urzędników w ZDM, biurach inwestycyjnych to i inwestycje muszą być opóźnione. Całe miasto jest opóźnione z wyłaczeniem developerów. Im przeważnie wychodzi inwestycja w czasie i nie mam głupich tłumaczeń: że dokumentacja projektowa źle przygotowana, że zima nas zaskoczyła, że minę przeciwpiechotną trzeba było wykopać, itd.
      • Gość: tpepe Odbiory - nowe hobby urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.11, 09:47
        Kiedyś odbiory trwały tak z tydzień, zwłaszcza tak skomplikowanych obiektów jak kładka. Dziś, dzięki nowym i lepszym przepisom dokumentacja jest już szykowana przez miesiąc... Zadziwia mnie, że zarząd PO w Warszawie nie ma najmniejszego zamiaru, by uprościć bizantyjskie procedury administracyjne, które pozostawił w mieście śp. PiSuar. Widać licznym rzeszą miejskich darmozjadów "ponad podziałami" jest to na rękę.
        • ania.wm Re: Odbiory - nowe hobby urzędników 19.08.11, 10:01
          Tak gwoli scisłości, to tą kładkę buduje GDDKiA. Władze Warszawy nie mają nic do gadania.
          • Gość: Z Bielan Re: Odbiory - nowe hobby urzędników IP: *.aster.pl 19.08.11, 10:55
            Jak najbardziej się zgadza, kładkę buduje GDDKiA, niestety jej nieudolność jest bardzo podobna do nieudolności władz naszego miasta:)
        • Gość: miecio Re: Odbiory - nowe hobby urzędników IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 17:53
          >Zadziwia mnie, że zarząd PO w Warszawie nie ma najmniejszego zamiaru, by uprościć bizantyjskie procedury administracyjne, które pozostawił w mieście śp. PiSuar

myślę że to chyba sprawka kochanej unii i jej dyrektyw a jeżeli nie to wymysł urzędników któregoś z ministerstw i obowiązuje w całym kraju w ramach "usprawnień" żeby żyło nam się lepiej a ludzie mieli pracę.
    • randolff Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamknięt... 19.08.11, 10:57
      Może zdzierają czerwoną nawierzchnię i zastępują ją asfaltem bo po deszczu to czerwone dziadostwo jest śliskie jak lód.
      Trzy tygodnie temu, na podobnej nowiutkiej kładce nad S8 w okolicy powązek mialem solidny wypadek ze szlifowaniem prawej strony ciala. Było po deszczu, nawierzchnia była tak śliska że rower po prostu "wyjechał" z pode mnie na łuku na szczycie. Pisałem nawet do GDDKiA maila z "podziękowaniami" za tak doskonała drogę ale oczywiście olewka i zero odzewu, wyjaśnienia jak to możliwe że buduje się drogi z taką nawierzchnią.
    • Gość: Michał Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamknięt... IP: *.183.252.39.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.08.11, 11:49
      A jak z Górc do tej kładki dojść? Ulica (obecnie ślepa i zastawiona barierką) po każdym deszczu zamienia się w bajoro, wąski chodnik, a z wózkiem trzeba jeszcze po tej spirali kilometry nadrabiać.
      • Gość: miecio Re: Trasa przecięła Bemowo. A kładka wciąż zamkni IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 18:01
        > A jak z Górc do tej kładki dojść?...

Widziałem parę dni temu że coś tam dłubali- przywieźli jakieś duże kręgi i inne rury, zrobili parę dziur koparką więc chyba robili odpływy. przełożyli też trelinkę. Zrobili także na nowo chodnik, zamiast płyt jest kostka bauma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka