Dodaj do ulubionych

Protest przy budowie metra: chcą przejścia dla ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 08:29
Panie Witczyński,
po pierwsze tam wcale nie trzeba malować zebry, można zrobić wąskie przejście BEZ ZEBRY, bo w tym momencie tam nie ma ruchu samochodowego.
Po drugie, jak się chce, to nie ma rzeczy niemożliwych, ja bym umiał namalować tam zebrę.
Po trzecie, gazeta nie wspomniała o tym, że nie tylko trzeba chodzić przez 3 przejścia z SYGNALIZACJĄ, ale też o SKRÓCENIU fazy zielonej dla pieszych, co już jest kompletną pomyłką i dyskryminacją.
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek Protest przy budowie metra: chcą przejścia dla ... IP: *.net.icm.edu.pl 31.08.11, 08:30
      Czy może mi ktoś powiedzieć, co robi na zdjęciu 10 Pan w fioletowej koszuli? :D
      • Gość: as On widzi więcej niż inni IP: *.acn.waw.pl 31.08.11, 08:42
        i skacze przez płotki
      • Gość: World Re: Protest przy budowie metra: chcą przejścia dl IP: *.lpp.com.pl 31.08.11, 08:45
        Gość portalu: Przemek napisał(a):

> Czy może mi ktoś powiedzieć, co robi na zdjęciu 10 Pan w fioletowej koszuli? :D

To jest zapewne to słynne "podbieganie", za które Korzeniowskiego wielokrotnie dyskwalifiokwano w chodzie :)
        Wracając do wątku właściwego, to nie mam nic przeciwko, żeby piesi chodzili po terenach budowy. Jedynie budowlańcom może się to nie spodobać :)
      • Gość: Alicja hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 09:04
        skacze tylko po białych pasach, zeby nie miec pecha, Ty tak nie robisz?
      • cykler o panu w fioletowej koszuli 31.08.11, 12:38
        > co robi na zdjęciu 10 Pan w fioletowej koszuli?
        Tu jest więcej na ten temat:
        www.zm.org.pl/?a=swietokrzyska_happening_relacja-118&img=3
    • Gość: standek Polakowi dogodzić... IP: *.netia.pl 31.08.11, 08:36
      ... naprawdę ciężko.
      Przechodziłam tam wczoraj i nie widzę większego problemu. Ale nie - zawsze komuś coś będzie przeszkadzało.

Energii z wiatraków też nie mamy, bo przecież zawsze komuś się to nie spodoba...

• Gość: Barszczu Re: Polakowi dogodzić... IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 09:00
        Ja też nie widzę problemu. Jak ja chcę tamtędy przejść kiedy mi się spieszy, to idę środkiem ulicy.
      • Gość: polianna-is-me Re: Polakowi dogodzić... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.11, 10:27
        Ja też nie widzę problemu, a przechodzę tamtędy codziennie. A jeżeli chodzi o sygnalizację to śmiało można wchodzić na czerwonym świetle, bo ruchu na okolicznych ulicach praktycznie nie ma.

Jedno z czym mogę się zgodzić, ale nie podnosząc tego do ranki dyskryminacji, uważam, że zielone światło dla pieszych mogłoby się świecić dłużej.
        • Gość: wojtek Re: Polakowi dogodzić... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 11:03
          To jest właśnie dyskryminacja, że aby chodzić wygodnie, trzeba łamać prawo (na czerwonym, po zakazie). W mieście pieszy powinien mieć domyślnie najwięcej praw w ruchu drogowym i najwiecej możliwosci, potem komunikacja miejska, rowerzyści (lub odwrotnie) i na końcu samochody.
    • Gość: miecio Protest przy budowie metra: chcą przejścia dla ... IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.11, 09:04
      jak czytam- zielone mazowsze to od razu zapala się czerwona lampka.
      • Gość: Alf/red/ Re: Protest przy budowie metra: chcą przejścia dl IP: *.waw.pl 31.08.11, 09:09
        A właściwie czemu? Czyżbyś widział jakąś możliwość, że firma kopiąca metro będzie zmuszana do łapówki? Czy też boisz się, że ZM będzie blokować metro jako nieekologiczne? A może podasz jakiś inny stereotyp?
    • Gość: antydebil juz jedni debile zrobili przejscie na emili plater IP: *.tktelekom.pl 31.08.11, 10:57
      pomimo przejscia podziemnego wybudowanego wlasnie w celu nie blokowania ruchu. Teraz grupka oszolomów ktorym nie chce sie przejsc 100 metrow do przejscia podziemnego blokuje ruch samochodów na emilii plater :) co za kretyni.
      • Gość: Wojtek Re: juz jedni debile zrobili przejscie na emili p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 11:04
        Kretyni, czyli chyba krewni kreta, przekopali tam przejście podziemne.
    • jartam Protest przy budowie metra, protesty, protesty,... 31.08.11, 11:23
      A najlepiej pikiety, namiocik, głośniki i obraźliwe dla rzadu transparenty( legalne?)
    • Gość: mtr65 Podobna sytuacja jest IP: *.acn.waw.pl 31.08.11, 12:44
      Podobna sytuacja jest na ul. Kasprzaka, też przy budowie metra. Chcąc przejść Kasprzaka przy Karolkowej trzeba korzystać z przejścia podziemnego (dodam, że z rozwalającymi się schodami) mimo, że nad nim jest dużo miejsca na przejście dla pieszych. Chodzi tamtędy dużo dzieci i młodzieży do szkoły i przeciskają się między barierkami a samochodami na jezdni.
    • Gość: Jarhead Żądamy przejścia dla pieszych, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 12:56
      a dla protestujących po chomiku!

Na około trzeba chodzić, całe dwie minuty straty, a czas to pieniądz. Protestujący mają, jak mniemam, czasu w nadmiarze.
      • Gość: Wojtek Re: Żądamy przejścia dla pieszych, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.11, 13:43
        Wieź te dwie minuty pomnóż przez kilkanascie tysięcy osób dziennie na tym skrzyzowaniu. Może wtedy zrozumiesz, kto ma czasu w nadmiarze?

Ale i nie tylko o minuty tu chodzi. Proponowana inna organizacje cyklu swiateł wyeliminuje sytuację, w której kierowcy będą wjeżdżali na przejscie dla pieszych, na ktorym jest akurat zielone swiatlo - to tez jest sytuacja potencjalnie niebezpieczna, bo kolizyjna.
      • Gość: Paweł Re: Żądamy przejścia dla pieszych, IP: 195.42.249.* 31.08.11, 16:40
        Gość portalu: Jarhead napisał(a):
        >
        > Na około trzeba chodzić, całe dwie minuty straty, a czas to pieniądz. Protestuj
        > ący mają, jak mniemam, czasu w nadmiarze.
        >

Ja tam swój czas, wygodę i bezpieczeństwo cenię.
        Nie podoba mi się zmuszanie do trzykrotnego przekraczania jezdni, w dodatku w tak reprezentacyjnym i ważnym dla pieszych miejscu, jak skrzyżowanie Nowy Świat / Marszałkowska. Gdzie jak gdzie, ale tutaj to właśnie ludzie idący pieszo są najważniejszym uczestnikiem ruchu. Tym bardziej, że można poprawić ich sytuację bez specjalnych niedogodności dla autobusów i taksówek (samochodów osobowych w zasadzie nie powinno tam obecnie być).
    • Gość: Romek Po prostu niedasię - zrozumieli? IP: 195.136.33.* 31.08.11, 14:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka