sibeliuss 07.10.11, 08:44 Na kierowców jadących ulicą Pułkową w środę wieczorem czekała miła niespodzianka. Drogowcy oddali długo oczekiwaną jezdnię w kierunku centrum. www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,pulkowa-szersza-w-kierunku-centrum,298097.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m3rkury Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 07.10.11, 10:38 Fajnie się teraz jedzie (nie lubiłem tego ruchu po jednej jezdni, ludzie bardzo niebezpiecznie jeździli). Ale i tak odcinek od Woycickiego do Heroldów mocno się korkuje (i pewnie będzie dopóki będą światła dla wyjeżdżających z Muzealnej). W każdym razie - fajnie, że widać postęp. Odpowiedz Link Zgłoś
mkzuk.junk Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 07.10.11, 11:01 Ale tam te światła są potrzebne. Jak mają dojechać do domów mieszkańcy osiedla przy Heroldów? Tam mieszka kilka tysięcy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
m3rkury Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 07.10.11, 11:21 światła jak najbardziej są potrzebne (może nawet z dłuższym zielonym dla skręcających z Pułkowej w Heroldów. Problemem jest obecny tymczasowy cykl świateł. Bo teraz jest dodatkowy moment, kiedy jest zielone dla Muzealnej a czerwone dla Pułkowej (w tym skręcających w Heroldów). I moim zdaniem ten moment korkuje, bo często nikt z muzealnej nie wyjeżdża wtedy a wszyscy stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
monil111 Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 08.10.11, 07:11 Oczywiście, że jak się jedzie Wisłostradą w kierunku Łomianek, to te świata wybitnie przeszkadzają w płynności ruchu, ale jak czasami są zepsute, to z kolei nie ma możliwości wyjechania również z Muzealnej, bo ruch od strony Wisłostrady jest praktycznie ciągły. Mnie odpowiadał taki wyjazd, jak był wcześniej, przez Prozy we wszystkie możliwe kierunki, ale cóż. Niemniej jakoś stamtąd trzeba wyjechać i te światła również temu służą. Odpowiedz Link Zgłoś
kw.84 Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 07.10.11, 11:22 Ja osobiście nie widzę na tym skrzyżowaniu specjalnych utrudnień. Codziennie jadę z Łomianek trasą Kolejkowa – Pułkowa – Wisłostrada i codziennie zator/korek jest do Wóycickiego, dalej już się jedzie, czasem wolno ale się jedzie. Wczoraj dla przykładu odcinek od jednych do drugich świateł w Łomiankach, który w weekend pokonuję 1-2min (nie przekraczając dopuszczalnej prędkości) jechałam 40min! Był to wiec bezwątpienia korek, natomiast jak tylko przekroczyłam Wóycickiego powoli dotoczyłam się do Heroldów i dalej już wrzucając kolejne biegi pojechałam luźniejszą Wisłostradą. Na wschodniej części Młocin, mimo że nie ma olbrzymich blokowisk też przybywa mieszkańców i wyjazd z Muzealnej moim zdaniem jest potrzebny, można by ewentualnie trochę inaczej ustawić częstotliwość zmiany świateł. Odpowiedz Link Zgłoś
m3rkury Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 07.10.11, 11:26 No tak :) wszystko jest względne - faktycznie z Łomianek to jest ciężko. Ja natomiast czuję ulgę po przekroczeniu skrzyżowania z Heroldów - ruch odbywa się płynnie... oczywiście aż do salonu Hondy na wybrzeżu gdyńskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
kw.84 Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 07.10.11, 11:33 Ja z reguły jeżdżę tak rano że cała Wisłostrada jest luźna :) Tylko w Łomiankach nas trochę przytrzymują, ale wczoraj wyjątkowo wyjechałam 7:40 i gdybym musiała tak jeździć codziennie to załamałbym się psychicznie. Fajnie że otworzyli tę zachodnią część Wisłostrady, póki nie otworzą mostu północnego będzie wygodniej :) i na pewno bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 08.10.11, 20:38 Po oddaniu mostu zapomnisz, ze była pusta :) Odpowiedz Link Zgłoś
kw.84 Re: Pułkowa szersza w kierunku centrum 10.10.11, 14:12 Niestety tak, już się boje. Gdyby nie córka przesiadłabym się na skuter, przynajmniej na wiosna-jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
czaki58 To nie jest ulica Pułkowa........ 07.10.11, 12:20 Ul Pułkowa kończy się na skrzyżowaniu z AK Kampinos dalej to ul Marymoncka . Odnoga na lewo z ul Pułkowej to Wybrzeże Gdyńskie ...tak dla ścisłości . Odpowiedz Link Zgłoś
kw.84 Re: To nie jest ulica Pułkowa........ 07.10.11, 12:24 Ulica Pułkowa jest początkiem Wisłostrady, gdzie dalej się ciągnie jako Wybrzeże Gdyńskie, potem Wybrzeże Gdańskie, Wybrzeże Kościuszkowskie i dalej i o niej mowa, nie o Marymonckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
czaki58 Re: To nie jest ulica Pułkowa........ 07.10.11, 12:29 Popatrz na mapę to zobaczysz dokąd sięga .Mieszkam nie opodal już 55lat i wiem gdzie jest i zaczyna się ul Pułkowa . Odpowiedz Link Zgłoś
kw.84 Re: To nie jest ulica Pułkowa........ 07.10.11, 12:37 Doskonale wiem gdzie się zaczyna i gdzie kończy ulica Pułkowa, nie muszę zaglądać na mapę. Moje wypowiedzi dotyczyły przejazdu od Łomianek ulicą Kolejową i dalej Wisłostradą. O ulicy Marymonckiej w ogóle nie było mowy… W ogóle nie rozumiem Pana zgryźliwości w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
czaki58 Re: To nie jest ulica Pułkowa........ 07.10.11, 12:44 kw.84 napisała: > Doskonale wiem gdzie się zaczyna i gdzie kończy ulica Pułkowa, nie muszę zagląd > ać na mapę. Moje wypowiedzi dotyczyły przejazdu od Łomianek ulicą Kolejową i da > lej Wisłostradą. O ulicy Marymonckiej w ogóle nie było mowy… > W ogóle nie rozumiem Pana zgryźliwości w tym temacie. > To jest odpowiedz a nie zgryźliwość .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kw.84 Re: To nie jest ulica Pułkowa........ 07.10.11, 13:04 Cały czas temat dotyczył Wisłostrady, o Marymonckiej w ogóle nie było mowy, nie wiem więc w ogóle skąd Pana wypowiedź, a przede wszystkim wątpliwość co do mojej znajomości lokalizacji ulicy Pułkowej. Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś