Dodaj do ulubionych

"Mobilis" firma zaczyna bankrutować ???

26.10.11, 19:00
"Mobilis" firma zaczyna bankrutować ???
CZY TYLKO OSZUKUJE Pracowników ?

Od pewnego czasu nie są wypłacane pełne wynagrodzenia za pracę !
Co to może oznaczać ?
Kierownictwo oszukuje pracowników, czy tylko "brak" pieniędzy w kasie....... ?

Obserwuj wątek
    • Gość: paweł Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.com 26.10.11, 19:07
      Na pewno kierowcy tej linii oszukują pasażerów 122, pomijając przystanki, jadąc przed lub po czasie, jakby nie zauważyli, że to JEDYNA linia na Krasińskiego. Oby Mobilis zbankrutował to może zacznie coś lepszego jeździć z Przasnyskiej i Elbląskiej, a po tych ulicach też przydałyby się autobusy.
      • Gość: ??? "Mobilis" ??? IP: *.elnetplus.waw.pl 26.10.11, 20:41
        Gość portalu: paweł napisał(a):
        > Na pewno kierowcy tej linii oszukują pasażerów 122, pomijając przystanki, jadąc
        > przed lub po czasie, jakby nie zauważyli, że to JEDYNA linia na Krasińskiego.

A to ciekawe !
        Tym bardziej , że 75% Kierowców w Mobilisie, to etatowi Kierowcy MZA
        (którzy tam jedynie dorabiają).
        • w357 Re: "Mobilis" ??? 28.10.11, 16:37
          Z uwagi na to, że część Kierowców zrezygnowała z "pracy" w tej wspaniałej firmie,
          to U.P. ma świeżutkie oferty zatrudnienia !!!

Jeżeli ktoś ma chęć pracować za "?" zł, to praca do wzięcia "od wczoraj".

ps
          Przy wypłacie proszę nie pytać , dlaczego tak mało !
      • Gość: Tomo Zamilcz... IP: *.merinet.pl 28.10.11, 16:50
        Gość portalu: paweł napisał(a):
        Na pewno kierowcy tej linii oszukują pasażerów 122, pomijając przystanki, jadąc przed lub po czasie, jakby nie zauważyli, że to JEDYNA linia na Krasińskiego. Oby Mobilis zbankrutował to może zacznie coś lepszego jeździć z Przasnyskiej i Elbląskiej, a po tych ulicach też przydałyby się autobusy.

Jak trzeba byc pie...iętym by postulować wpuszczenie na osiedlowe ulice jakimi są Elbląska i Przasnyska autobusu???
        Zwłaszcza w sytuacji gdy na obu krańcach Elbląskiej (czyli na skrzyżowaniach z Broniewskiego i Powązkowską) są przystanki autobusowe i tramwajowy. Mieszkałem na Elbląskiej (przy Jasnodworskiej, czyli na samym końcu) przez lata. I ani mnie, ani moim sąsiadom (a są to ludzie z siwymi włosami) nigdy nie sprawiało klopotu dojście do Broniewskiego. O ile twoje postulaty odnośnie modyfikacji komunikacji w okolicach Rydygiera można zrozumieć ze względu na pobudowane nowe osiedla, o tyle wnioskowanie o autobus na Elbląskiej to postulat skończonego kretyna.
        • Gość: Paweł Re: Zamilcz... IP: *.com 28.10.11, 19:20
          Może się nie wypowiadaj, skoro cię stąd przewiało. Za linią na Elbląskiej i Przasnyskiej opowiada się wielu mieszkańców. Kto tu jest kretynem przedstaw tak więc te opinie sobie przed lustrem. ZTM sam zresztą puszczał kiedyś tędy autobus, a teraz puścił istne stada - problem polega na tym, że są to linie cmentarne, mało nas - mieszkańców - interesujące, żądamy autobusu codziennie i wygodnie, a nie kilka dni w roku! O te autobusy obiecała walczyć dzielnica i prędzej lub później otrzymamy to, za co płacimy podatki (i jeszcze wydajemy na bilety, biegając po 600-800 metrów, bo 186 też puścili trasą AK zamiast zahaczyć o Maczka i Krasińskiego...).
          • Gość: Tomo Re: Zamilcz... IP: *.merinet.pl 28.10.11, 19:59
            Nie wywiało mnie tak do końca, bo wciąż mam to mieszkanie i meldunek na Elbląskiej.
            I na Zoliborzu płacę podatki. Więc mam takie samo prawo jak ty do wypowiadania swojej opinii. Co do linii cmentarnych zgoda - ładowanie ich w Elbląską jest kretynizmem.
            Ale równym kretynizmem jest postulowanie puszczenia tam autobusu na codzień.
            Jak ci się dupy ruszyć nie chce do Broniewskiego to wynajmij sobie slużbę z lektyką, a nie próbuj mieszkającym tam ludziom zamienić życia w piekło łomotem autobusów w osiedlowej uliczce. Przeczytałem kilka z twoich wpisów (popełnianych nawet o 4 rano) i naprawdę uważam, że powinieneś się leczyć psycholu. Bo o ile fanem ZTM nie jestem, a na dźwięk nazwiska Ruta dostaję drgawek, o tyle jestem w stanie zrozumieć czasem ich stosunek do takich idiotów jak ty.
            • Gość: Paweł Re: Zamilcz... IP: *.com 28.10.11, 20:15
              Trzeba było nie skąpić tylko kupić nieco droższe mieszkanie z widokiem na park. No chyba, że dostałeś po mamusi, no to szkoda... A może powiedz wprost, że jeździsz blachosmrodem, a autobus potrzebny ci do powrotu z taniej pijackiej imprezy raz na dwa tygodnie...w tej sytuacji to się nie dziwię twym postulatom. Od reszty mieszkańców się odwal, przyjdź chodź raz na spotkanie rady osiedla bo ostatnio jakoś nikt nie protestował, a każdy popierał zdanie, że ZTM ma nas w d*** jeśli chodzi o wygodny transport. Większość mieszkańców chce tego autobusu, a dzielnica też jest po naszej stronie, choć na razie mało zrobiła, ale na pewno niebawem się zmotywują. Niezmiernie mi przykro, że w twojej opinii pogorszy to wartość twojego jednostkowego mieszkania z oknem wprost na proponowany przystanek.
              • Gość: Tomo Re: Zamilcz... IP: *.merinet.pl 28.10.11, 20:29
                Mieszkanie mam z widokiem na podwórko i plac zabaw. Co więcej nie mieszkam tam, a jedynie wynajmuję obcym ludziom. Więc problem mnie nie dotyczy. Ale myślę o czymś więcej niż tylko własna dupa.
                Co do powrotów ze spotkań ze znajomymi to po prostu wzywam taksówkę.
                I jeśli chodzi o Radę Osiedla - jak chcesz manipulować to się podszkol, bo za cienki dla mnie jesteś. Czym innym jest postulat poprawy komunikacji w rejonie Zatrasia (słuszny), a czym innym próba wepchnięcia autobusów na Elbląską (kretynizm i degradacja ulicy).
                Zadaj konkretne pytanie "czy chcecie autobusu na Elbląskiej i Przasnyskiej" a zobaczysz co ci odpowiedzą.
                Każda twoja wypowiedź dowodzi, że jesteś czubem i tyle.
                • Gość: Paweł Re: Zamilcz... IP: *.com 28.10.11, 21:15
                  Nie mieszkasz tu więc, trollu, krótko mówiąc - wypad. Autobus ma być, nawet w mojej rodzinie są osoby, które go tu potrzebują. Mamy już dość walki o 122, które i nie wróci na Krakowskie i nie zyska znacząco częstotliwości, bo ZTM się uparł. Sprawy zaszły daleko i zapewniam cię, że na zebrania osiedla przychodzą co dziwne dla ciebie akurat ci, którzy tego autobusu żądają. Twój wyimaginowany problem, że większość nie chce autobusu to twoje prywatne histerie, siedź na wsi i nie wtrącaj się do spraw Żoliborzan.
                  • Gość: Tomo Re: Zamilcz... IP: *.merinet.pl 29.10.11, 07:46
                    "Wypad" prosty chamie to możesz sobie mówić do swojej rodzinki. Mam takie samo prawo głosu jak ty. A jak macie dość spóźniania się to ruszcie dupy 5 minut wcześniej.
                    Wtedy twój wyimaginowany problem zniknie.
                    • Gość: Paweł Re: Zamilcz... IP: *.com 29.10.11, 11:16
                      Już ci powiedziałem - nie mieszkasz na Żoliborzu, goń się knocie, bo ci powiem gorzej, szkodzisz warszawiakom.
      • Gość: oderwany od pługa Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 09:43
        jadąc przed lub po czasie,

Jedzie toto parę przystanków, pewnie od metra lub do metra i marudzi że autobusy przed czasem lub po. Pojedź sobie parę z krańca na kraniec w godzinach szczytu i dopiero marudź.
        Skąd wiesz że ten przed czasem to właśnie nie po czasie, że kierowca stojąc w korkach nie miał opóźnienia dużo większego niż wynosi przerwa na krańcu i wyjechał z niego grubo po czasie odjazdu. Przejedź się parę razy całą trasą i dopiero pisz głupoty
        • Gość: Paweł Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.com 29.10.11, 11:28
          Tak, o 5:30 rano, na pewno - godziny szczytu i korki;))) Ostatnio w 122 tak miałem o tej porze, kierowca mobilisu przyjechał 5 minut po rozkładzie na Wilsona, a następnie łamiąc wszelkie procedury gnał jak szalony, nie zatrzymując się na żadnym przystanku (licząc, że ktoś wyraźnie podejdzie pod drzwi i wciśnie STOP - jakby sam zarządził, że wszystkie przystanki na żądanie). Tak się składa, że wysiadałem na Przasnyskiej i wstałem w ostatniej chwili do drzwi - miał farta, bo wyposażony w pełen sprzęt nagrywający byłem gotów urządzić gościa. Ale że nagle przyhamował za przystankiem i wypuścił mnie 2 metry dalej na samej Przasnyskiej skąd mam do domu niedaleko (na Elbląską rzecz jasna) to darowałem dziadowi, w końcu też rano chciałem być jak najszybciej w domu:)
          • Gość: szymciolo Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 13:45
            To może masz źle ustawiony zegarek?
            • Gość: aron Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.paradowski.pl 29.10.11, 18:10
              utopili trochę kasy w mazowieckich PKSach, tam w nich bije wzrost cen ropy
          • Gość: oderwany od pługa Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 20:32
            ...5 minut po rozkładzie
            Według czasu twojego zegarka czy tego z autobusu

...nie zatrzymując się na żadnym przystanku
            O piątej rano pewnie tłoku nie było więc pewnie liczył że dźwigniesz swoje cztery litery wcześniej ale jaśnie pan nie dźwignął co nie zmienia faktu że powinien się zatrzymywać na każdym

..gnał jak szalony
            Z twojej perspektywy gnał ale są tam światła przy Popiełuszki i Broniewskiego że jak nie zdążysz to stoisz minutę na każdych
            • Gość: Paweł Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.com 29.10.11, 21:13
              Och, ty nasz najmilszy szoferze - zapewniam cię, że robię częste naloty na 122 w niespodziewanych porach wczesnych i późnych i teraz będę z premedytacją donosił telefonicznie i potwierdzał mailowo kontakt@ztm.waw.pl. Czy mam jeszcze skrobnąć do Twojego pracodawcy jakie to kwiatki opowiadasz na forum?
              Informuję cię, bo widocznie na to nie wpadłeś, że opóźnienie znam na podstawie obserwacji własnej (stałem wyobraź sobie z zegarkiem i czekałem) a tuż po wejściu podszedłem do kabiny, gdzie wielkimi czerwonymi cyframi wybijało średnio 4:58 - 5:10.
              Więc nie opowiadaj bajek i całuj rączki, że mi to nagłe przyspieszenie pasowało i wysiadłem gdzie trzeba, bo może miałbyś o jednego kolegę do pomachania naprzeciwka mniej (tak, znam przypadki, że ludzi się zwalnia, także w Mobilisie, po kilku takich akcjach, osobiście donosiłem - mogę nawet poświęcić czas pojechać i skonfrontować się w razie gdyby ktoś miał wątpliwości, wszystko rejestruje, nagrywam, fotografuję). Komunikacja jest dla pasażera, nie ty dla nas "szanowny panie kierowco".
              • Gość: x Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.warszawa.supermedia.pl 29.10.11, 21:22
                Nie strasz, nie strasz bo się zesrasz :) Kapusiu...
              • Gość: szymciolo Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 09:16
                mam prośbę,
                Przed napisaniem następnego postu mocno zastanów się nad jego treścią. Bo jak dotychczas, to sensu one za bardzo nie mają. Zawierają skargi, pretensje, groźby, ale brak w nich konkretnych argumentów, a przede wszystkim KLAROWNEGO opisu sytuacji, bo w tym co jest, to trzeba zgadywać, co masz na myśli.

a ja zgaduję, że powinieneś przestawić sobie zegarek!
                • w357 Hmmm - Kapuś z zegarkiem :-) 30.10.11, 17:44
                  Gość portalu: szymciolo napisał(a):
                  >
                  > a ja zgaduję, że powinieneś przestawić sobie zegarek!

Hmmm
                  Kapuś z zegarkiem :-)
                  Tego jeszcze nie było w tym Kabarecie :-)

Ja bym obstawiał na wnuka STAREGO ORMO'wca , który nie wie
                  co wykońńńńbinować w wolnym czasie.
              • Gość: oderwany od pługa Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.11, 11:28
                osobiście donosiłem .... nagrywam, fotografuję...

I ty chcesz by 122 chodziło Elbląską???. Przecież jak zobaczą twój numer telefonu czy adres mailowy to od razu jesteś na spalonej pozycji szybciej zlikwidują je na Krasińskiego , W tym kraju nikt nie lubi kapusiów, zbyt źle się to kojarzy a ci z ztm-u dla zachowania pozorów muszą coś odpowiedzieć. Przecież ty jesteś coś więcej niż kapuś, ty jesteś pieniacz
                Jak paru kierowców pozbawiłeś premii to się nie dziw że mają pasażerów w d....
                Przecież nikt nie wie że kapusiem jest pawełek i przenosi się to na resztę pasażerów, może walnij sobie taką plakietkę albo napis na koszulce czy kurtce- donoszę do ztm-u pawełek
                A tak w ogóle to z Wilsona na Elbląską pieszo jest z 15- 20 minut, z Marymontu może nawet krócej bo tylko Włościańska więc zamiast narzekać na ztm że nie puszcza ci linii Elbląską, kierowców nie umiejących jeździć, hamować, jeżdżących jak chcą to może dla zdrowia pieszo te 15- 20 minut
                • Gość: Paweł Re: "Mobilis" firma zaczyna bankrutować ??? IP: *.com 01.11.11, 12:55
                  Widzę, że leje się z ciebie zawiść i jad. Czego się spodziewać po sfrustrowanych szoferach. Mam nadzieję, że to nie Mobilis będzie obsługiwał żoliborskie linie. Ta firma nie powinna wozić warszawiaków z takim bydłem wśród pracowników.
                  Uprzedzam cię, że nie wpadam tylko do 122, a i na tej linii jadę nieraz i z Górczewskiej, jeśli nie chcesz mieć kłopotów służbowych, radzę ci trzymać się rozkładu i procedur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka