Dodaj do ulubionych

Pomnik prezydenta USA stanie w Warszawie. Wałęs...

19.11.11, 14:28
Ronald Reagan wart jest upamiętnienia w Warszawie. Szkoda, że jest to prywatna inicjatywa, a nie rządowa, czy miejska. Wolałbym także aby projekt został wybrany w konkursie, ale cóż - tak czy inaczej cieszę się, że pomnik stanie w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ConanLibertarianin Pomnik należał mu się od dawna. IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 14:32
      • Gość: ja Re: Pomnik należał mu się od dawna. IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 14:52
        A niby za co? Za "gwiezdne wojny" czy za wizy do USA dla Polaków?
        • Gość: klinek64 Re: Pomnik należał mu się od dawna. IP: *.ip.mgk.pl 19.11.11, 15:03
          Za to, że ramię w ramię z Żelazną Damą rozmontowali komunizm i w ten sposób przyczynili się do odzyskania niepodległości przez Polskę - to wystarczy.
          • dzikowy Re: Pomnik należał mu się od dawna. 19.11.11, 16:09
            Za to że wspólnie z Thatcher rozmontowali bariery ograniczające samowolę sektora kapitałowego i w ten sposób przyczynili się do dzisiejszego kryzysu - to wystarczy.
            • krzych.korab Pomnik bardziej należy się Gorbaczowowi. Gdyby on 20.11.11, 05:51
              nie wyraził zgody Prezydent USA sprzedałby nas ZSRR jak jego poprzednik Roosevelt sprzedał nas w Jałcie Stalinowi. To dlatego w komunie mógł mieć swoje ulice w Polsce.
            • Gość: klinek64 Re: Pomnik należał mu się od dawna. IP: *.ip.mgk.pl 20.11.11, 19:20
              Głupiś jak nie wiem co. Jeżeli Ci się wydaje, że wtedy było lepiej niż teraz, to albo jesteś małolat bez minimalnej wiedzy o najnowszej historii Polski i Świata, albo jesteś wyjątkowy tłumok.
          • Gość: Kagan Re: Pomnik należał mu się od dawna. IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 17:47
            Za to, ze Polska z polkolonii ZSRR stala sie polkolonia USA?
            • Gość: ConanLibertarianin Towarzyszu calgon jedźta do batiuszki IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 17:36
              Łukaszenki na Białoruś, jak wam się nic nie podoba, tu na szczęście komuna padła 22 lata temu!
          • Gość: Nikt Re -ja-bezrobotny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 20:54
            I dzięki temu pajacowi kilka milionów Polaków nie ma pracy, Wielkie dzięki
        • piotrszc_76 Re: Pomnik należał mu się od dawna. 19.11.11, 16:44
          ... za wiele rzeczy, chociaż głównie za konsekwencję i ideały wolności są słuszne i należy o nie walczyć.
          Za gwiezdne wojny paradoksalnie też, bo wciągając ZSRR w wyścig zbrojeń wykończył komunizm ekonomicznie, bez ofiar.
        • Gość: ConanLibertarianin Za rozmowntowanie ZSRR i wolność dla IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 16:53
          Europy Wsch., gdyby nie jego zbrojenia (i miotanie się Gorbaczowa) komuchy pociągnęłyby jeszcze z 10 lat.
    • Gość: konserwatysta Re: Pomnik prezydenta USA stanie w Warszawie. Wał IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.11.11, 15:27
      Oby w Polsce wprowadzono w życie życzenie Reagana i zlikwidowano socjalistyczną służbę zdrowia.

www.youtube.com/watch?v=fRdLpem-AAs
      • Gość: Kagan Re: Pomnik prezydenta USA stanie w Warszawie. IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 17:49
        I aby wzorem USA pozbawic opieki lekarskiej conajmniej 20% Polakow.
    • tokida Pomnik prezydenta USA stanie w stolicy. Wałęsa ... 19.11.11, 16:11
      Ostatni wielki prezydent USA. A jego czasy były ostatnimi kiedy warto było emigrować za ocean.
      • janek344 Re: Pomnik prezydenta USA stanie w stolicy. Wałęs 19.11.11, 16:52
        Raegan buł zasłużonym politykiem ,także dla Polski. Niestey był w okresie II wojny światowej prezydent FD.Roosevelt, który w Jałcie sprzedał polskiego sojusznika Stalinowi. Niestety w Poznaniu jest do dziś ulica Roosevelta upamiętniająca człowieka, który stał się cnieszczęściem naszego kraju, oddał ZSRR polski Lwów i zaakceptował rzady komunistów. Czy nikomu ta nazwa ulicy nie przeszkadza?
        • Gość: Kagan Re: Pomnik prezydenta USA stanie w stolicy. Wałęs IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 17:50
          Reagan doprowadzil Polske do ruiny. I za to ma miec pomnik w Warszawie?
          • Gość: ConanLibertarianin Tow. komuniści z PRL i ZSRR doprowadzili IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 18:00
            Polskę do ruiny, nie trzeba było nikogo więcej!
          • Gość: Belf Re: Pomnik kowboy`a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 20:59
            Czyli jest nas dwóch trzeźwych. Dobre i to.
      • Gość: satyronx Re: ten amerykanski prezydent bedzie Wielkim IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 20:08
        kiedy imigranci znajdujacy sie w USA zaczna wracac do wlasnyck krajow, co w wiekszosci wypadkow bedzie znaczyc ze USA nie ingeruje w sprawy innych.
    • Gość: Kagan Pomnik prezydenta USA stanie w stolicy. IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 17:46
      W dowod wdziecznosci za doprowadzenie polskiej gospodarki do ruiny...
    • Gość: filut z Pragi komuna i lewactwo oplacane przez Gazpromy i GRU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 17:54
      juz podniosly wrzask pomne swojej porazki w tamtych latach - "sztandar wyprowadzic" tym sie skonczylo a potem Jecyn musial zebrac o kilka dolarow zeby ruskie przetrwaly zime po bankructwie Sowetskowo Sajuza i to jedno juz zapewnia Reaganowi wdziecznosc ludu Warszawy

teraz widac jak brakuje w USA prezydenta takiego formatu kiedy lewactwo znow podnosi glowe a rozni towarzysze w rodzaju Blumsztajna, szczuki czy Sutoskiego sprowadzaja wnukow essesmanow zeby znowu urzadzali lapanki na Polakow na Nowym Swiecie
    • Gość: satyron Polska ...kraj pomnikow a nie zlobkow IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 20:03
      Reagan tak jak i Tchather to byli demokratyczni despoci....wobec innych krajow tak jak i wobec pewnych klas spolecznych wlasnego kraju.Afera Irangate , Szwadrony Smierci w Ameryce Lacinskiej to jedynie czesc jego polityki. Polak gluptak , to i pomnik mu wybuduje i msze za niego zaplaci ......
    • Gość: aagaj Pomnik prezydenta USA stanie w stolicy. Wałęsa ... IP: *.opole.hypnet.pl 19.11.11, 20:42
      ale trzeba być walniętym ciężkim żelastwem aby temu aktorzynie pomnik stawiać , zastanówcie się co naprawdę da Polaków zrobił, dokładnie NIC
      • Gość: filut z Pragi opolska komuna niech lepiej stawia monument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 20:49
        korupterce Blidzie - zdaje sie grasowala na tamtych terenach razem z Alexis - a nie miesza sie do spraw stolicy.

Drugiego desantu slaskiego juz sie nie przewiduje - u nas w stolicy towarzyszy jak psow, wlasnie im Komitet Wojewodzki rozpedzili na cztery wiatry, do kawioru i szampanskowo duzo za duzo ryjow a korytko sie zmiejszylo

wiec polecam zajac sie sprawami slaskiej agenturki tylko i wylacznie
    • Gość: satyronx Re: ten amerykanski prezydent bedzie Wielkim IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 21:34
      kiedy imigranci znajdujacy sie w USA zaczna wracac do wlasnyck krajow, co w wiekszosci wypadkow bedzie znaczyc ze USA nie ingeruje w sprawy innych.
    • a_weasley Dobrze, że nie było konkursu 19.11.11, 23:26
      Paprałoby się to Bóg wie ile, a tak zrobili i jest.
      Człowiekowi, który wykończyl Sowietów, na chwałę, a sierotom po komunie na złość.
    • Gość: zen powariowali pomyslodawcy tego pomnika IP: *.dc.dc.cox.net 20.11.11, 02:55
      Pomnik dla Reagana to tak jak pomnik dla Hitlera. czy ci durnie nie wiedza, ze to Reagan swoja durna polityka i chciwoscia rozpoczal swiatowy kryzys, ktory skonczyl sie kleska Polski i skonczy sie zaglada ludzkosci? Co za kretynstwo stawiac mu pomnik, chyba ze bedzie on wisial na szubienicy!
    • Gość: hombre Pomnik prezydenta USA stanie w stolicy. Wałęsa ... IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 06:20
      Mam 59 lat i chyba dopada mnie już skleroza. Niektóre rzeczy pamiętam inne jakoś mniej. No i za cholerę nie mogę sobie przypomnieć co takiego wielkiego zrobił Reagan dla Polski. Może to chodzi o liczne westerny, w których często grał drugoplanowe role? My lubimy westerny. Może to o to, że nie wywołał trzeciej wojny światowej choć wiedział o planowanym stanie wojennym w Polsce? Może to o to, że jego kongres nie obciął wydatków na finansowanie ruchów opozycyjnych w Polsce? Może o to, że był katolikiem i lubił JPII? Pamiętam, że można było zwiać do Ameryki jak bezpieka zaciskała pętlę (ale to było zawsze). Pamiętam, że Mirek Chojecki, którego gazetki (Nova) czasami pomagałem kolportować nigdy nie miał kłopotów z materiałami ze stanów (ale tu też jakoś Reagan mi się z niczym nie kojarzy). No więc kim do diabła był Reagan dla Polski? Pomóżcie staremu sklerotykowi!
      • Gość: ja Re: Pomnik prezydenta USA stanie w stolicy. Wałęs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 06:56
        wedlug mnie ten pomnik powinni mu postawic chinczycy bo dzieki niemu padl komunizm a po kuklku latach mogli chinczcy byc w tym smiesznej grupie g cos tam i sie rozwijac gspodarczo
      • mmk9 Re: Pomnik prezydenta USA stanie w stolicy. Wałęs 20.11.11, 08:30
        hombre napisał(a):

> Mam 59 lat i chyba dopada mnie już skleroza. Niektóre rzeczy pamiętam inne jako
        > ś mniej.

Fakt, ale podobno są na to jakieś pigułki

Pamiętam, że Mirek Ch
        > ojecki, którego gazetki (Nova) czasami pomagałem kolportować

Pomagałeś kolportować, ale nie chciało się zerknąc na nazwę wydawnictwa ?
        Jaka "Nova" na litość Boską ? Tak, wiem, masz na klawiaturze "w" tuż koło "v"
    • blfddude "Polish Monument" 21.11.11, 02:37
      W USA byl kiedys taki dowcip w srodowisku elit politycznych "Polish Monument" czyli polski pomnik. O co tu chodzi? A o to ze polacy wszystkim, wszedzie pomniki stawiaja. Widac ze jestesmy bardzo tolerancyjnym narodem skoro stawiamy pomniki obcym prezydentom. Co jest zadziwiajace i ciekawe to ze byly przewodniczacy Zwiazku Zawodowego Solidarnosc otworzy pomnik prezydenta ktorego glownym celem bylo zniszczenie zwiazkow zawodowych! Wiem ze dla polski Reagan zrobil duzo ale nie dlatego ze byl dobry tylko iz co kolwiek przeciw Sowietom to dobre dla USA. On mial intencje nam pomagac i o nas mowic ale nie byly one specjalnie dla nas tylko dla niego. Przez wspieranie Wschodniej Europy USA wygraly z ZSSR, a Polsce pozostaly dlugi, brak miedzynarodowego handlu i inwestycji przez embargo na nasz kraj nalozone przez kogo? Reagana. Tak pomoglo to komunistow zmusic do okraglego stolu ale cofnelo nasza gospodarke 20 lat. Apeluje do NSZZ Solidarnosc aby byli Solidarni ze zwiazkami ze stanow i zboikotowali ten pomnik.
    • danuta49 Reagan reprezentował interesy imperium USA!;-) 21.11.11, 08:51
      W tym celu robił w Polsce wszystko co mogło zaszkodzić Rosji-do ostatniego Polaka;-)
      Podobnie robili Rosjanie w amerykańskiej strefie wpływów!!!
      Nie mamy żadnych powodów do wdzięczności ani tym bardziej stawiania mu pomników i to w takim miejscu!!!
      • Gość: tia o kurna kolejny oszołom/oszołomka:( IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 20:09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka