Gość: apollo IP: *.home.aster.pl 19.11.11, 21:02 Dawać tego nigeryjskiego księcia :-) Pożyczył ode mnie kase i ulotnił się. Dla niewtajemniczonych: www.informit.com/articles/article.aspx?p=25269 pl.wikipedia.org/wiki/Nigeryjski_szwindel Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ,, Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.11, 21:09 A nie ma zdjęcia Simona Mola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Fakt, zabrakło na zdjęciach wybinego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.11, 21:35 afrowarszawskiego antyfaszysty, wstyd gazeto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firek [...] IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.11, 23:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Afroprzekęt na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: *.play-internet.pl 19.11.11, 21:10 Oszukują na podatkach, handlują podróbami. To Ci, których widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: Afroprzekęt na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 23:23 ty, obserwator wez sie sobie przyjrzyj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Re: Afroprzekęt na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 09:20 kiedyś to na stadionie handlowali na potęgę podrabianymi ciuchami, teraz też tylko gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.11, 21:35 O ile dobrze kojarze Catherine Kasima Kanda mieszka na Żoliborzu, bo to chyba właśnie ją często widuję w okolicach pl. Wilsona i Potockiej. Prowadząc szkołę uwodzenia, z jej urodą, chyba nie ma faceta którego nie potrafiłaby uwieść... NIEWYOBRAŻALNIE piękna kobieta... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol 20.02.13, 22:58 zboczeniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.11, 21:45 Wow, musze powiedziec, ze jestem pod wielkim wrazeniem Waszych wpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Czekamy na reportaż o AfroSzczekocianinach. 19.11.11, 21:53 I o AfroStaroMiłośnikach czy AfroWesołych... Odpowiedz Link Zgłoś
thiass Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stolicy? 19.11.11, 22:21 Niesamowite. 90 % wpisów to popis czystego, niczym nieskrępowanego rasizmu. Pomyśleć, że każdego dnia mijam osoby waszego pokroju na ulicy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
jujugarlin Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol 19.11.11, 22:35 Właśnie przy większości komentarzy zgłosiłam naruszenie regulaminu. Jesteście wspaniali, "prawdziwi Warszawiacy", naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol IP: *.centertel.pl 19.11.11, 22:39 nie karć nas za szczerość, rzeczy należy nazywać takimi jakie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 09:05 No to masz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 12:15 thiass co sie dziwisz,Polski narod tylko wie jak do kosciola biegac,ale jak wdrazac nauke kosciola to juz za trudne dla nich. Polacy to specyficzny narod, ceyganow nielubi zydow nielubi murzynow nielubi,gayow nielubi,Niemcow nielubi , Rpsjamnow nieluibi Polakow nielubi,myc sie nie luibi,a kto Polakow lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 14:53 żydowarszawiak przestań wypisywać te bzdury,nie jesteś polakiem wiec co ci do tego kto nas lubi i szanuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.11, 08:02 bzdury?przeciez to prawda. Kogo Polak lubi-nawet sam siebie nie lubi.Najbadziej to sie myc nie lubi.Nie mowiac juz o poziomie dyskusji,najlepiej sie czuje jak drugiemu ubliza czego najlepszym przykladem jestes Ty warszawiaku. Cale szczescie,ze ja nie jestem warszawiakiem,tylko warszawianinem,a z zydami mam tyle wspolnego co pogoda z porostem byczych jaj,co nie dowodzi mej do nich niecheci.Antysemita nie jestem.Jezus tez byl zydem.Have a nice day Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emd A może tak po polsku? IP: *.centertel.pl 19.11.11, 22:37 murzyni!! lansowanie sformułowań w stylu afropolacy, afrowarszawiacy jest żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzer Re: A może tak po polsku? IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.11, 03:42 podobno do wybrzezy Grenlandii przyplynal statek z murzynem na pokladzie,murzyn ten zaplodnil pewna eskimoske,ona urodzila trojaczki i pewne skandynawskie organizacje twierdza ze na Grenlandii zyja afroeskimosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: A może tak po polsku? IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 17:12 ciarnuch? Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Afrowarszawiacy... dobre... 19.11.11, 23:37 Ciekawe, jakie jeszcze potworki językowe GazWyb wyhoduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Afrowarszawiacy... dobre... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 00:01 Dla mnie są to Murzyni. Po co tworzyć takie "nowotwory" językowe jak Afropolacy? Że niby Murzyn jest obraźliwe? To chyba żart. Nie róbmy szopki z hiperpoprawnością polityczną. Tu nikt nikogo nie obraża. Murzyn to Murzyn, tak jak Biały, Azjata, Polak, Żyd, Niemiec, Anglik etc. Zapytajcie się Amerykanów czy tak naprawdę wszystkich nazywają Afroamerykanami. Niebardzo, nazywają ich Black manami etc. Niedługo rdzennych mieszkańców Holandii czy Francji będzie się nazywać EuroFrancuzami czy EuroHolendrami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Afrowarszawiacy... dobre... IP: *.elartnet.pl 20.11.11, 04:25 Czy nie masz jednak wrażenia, że ten artykuł wykorzystuje określenie 'afrowarszawiak' by podkreślić, że opisywane osoby pochodzą z Afryki, a nie jako eufemizm określający ich kolor skóry? To, że ktoś jest czarny nie musi oznaczać, że pochodzi z Afryki (to czy jego przodkowie z niej pochodzili nie ma znaczenia w kontekście kultury, do której należy). Ta wystawa powstała dla fundacji Afryka Inaczej, która zajmuje się promowaniem kultury tego kontynentu, a nie wszystkich czarnych w Polsce czy na świecie. Czepiasz się nadmiernej poprawności politycznej, a sam/a przesadzasz z puryzmem językowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Afrowarszawiacy... dobre... IP: *.home.aster.pl 21.11.11, 12:08 skoro piszesz bialy, zółty, to moze napisz czarny, a nie murzyn. dla mnie to jest rasistowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony A dla mnie rasistowskie jest "Czarny"!!!;-) IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.11, 20:10 Bo prostą drogą do Czarnucha prowadzi. A Murzyn to od wieków(!) osobnik rasy czarnej, w czym niczego złego nie ma....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadka lasu Re: Afrowarszawiacy... dobre... IP: *.dynamic.chello.pl 21.11.11, 18:34 Afromichnikoszechtery? Odpowiedz Link Zgłoś
zamiastki Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stolicy? 20.11.11, 00:31 A w Afryce są takie piękne zachody słońca: empiro.blox.pl/2011/10/Sandalnerzy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seeb Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: 178.73.48.* 20.11.11, 01:13 wstyd mi za was, pseudowarszawiacy !!!! komentarze debilne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nia Re: Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stol IP: 89.77.49.* 20.11.11, 03:05 Podobno tata Franka jest niezlym weterynarzem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: *.hsd1.il.comcast.net 20.11.11, 03:36 najlepiej to nie czytac komentarzy bo po co sie stresowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagadka lasu co to jest "afrowarszawiak"? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 04:47 to już nie wystaraczą nam "warszawiacy" spod Grójca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: co to jest "afrowarszawiak"? IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 09:51 Może i wystarczą,ale wyobraź sobie tytuł: Grójcowarszawiacy... Odpowiedz Link Zgłoś
nyangaoman Prymitywny rasizm 20.11.11, 05:34 Z wielu wpisów na forum przebija prymitywny RASIZM i głupota. Ci szemrani forumowicze przekonani są o swojej wyższości i nie zdają sobie sprawy, że ich status w wielu rozwiniętych krajach świata bywa niższy niż murzynów. Oni także nie zdają sobie sprawy, że to oni sami są prawdziwą godną pożałowania ciemnotą. Przychylam się do wielu głosów na tym i innych forach, brak dbałości o poziom prezentowanych przez Gazetę wypowiedzi na takim forum źle świadczy o samym WYDAWCY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emd Re: Prymitywny rasizm IP: *.centertel.pl 20.11.11, 10:33 Tu nie chodzi o jednostki, a supremację białej rasy. Możesz być bogatym murzynem, wykształconym murzynem, ale i tak.. będziesz murzynem. Odpowiedz Link Zgłoś
elfkabezhaltera Miło było poczytać 20.11.11, 08:49 Takich imigrantów lubię - pracują i się asymilują. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Miło było poczytać 21.11.11, 13:21 elfkabezhaltera napisała: > Takich imigrantów lubię - pracują i się asymilują. Otóż to - i nieważne czy czarni, żółci czy śniadzi. Takich warto wspierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ubawiony Jak odróżnić Afrowarszawiaka od Afrokrakowiaka?;-) IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.11, 09:40 A jak Afropolaka od Afrosłowaka,Afroamerykanina i "Afroafrykanina"???Oczywiście nie pytając o paszport...;-) To są po prostu Murzyni i tyle.Nie ma w tym nic obraźliwego - to po prostu osobnik rasy czarnej. A poprawność polityczna jest śmieszna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Jak odróżnić Afrowarszawiaka od Afrokrakowiak 21.11.11, 13:19 Jeśli chodzi o Afrowarszawiaka i Afrokrakowiaka, to wystarczy zapytać czy jada kremówki czy napoleonki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhaha Re: Jak odróżnić Afrowarszawiaka od Afrokrakowiak IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 07:16 to są takie Simonki HIVonki buhahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocco s. Fajna czekoladka na fotce 1 IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 10:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywa bardzo różnie Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: *.home.aster.pl 20.11.11, 10:27 Piszecie o tzw. jasnych stronach pobytu Afrykańczyków w Warszawie. Są też złe doświadczenia - np. w mojej rodzinie jest młoda kobieta, której afrykański mąż po paru latach tu wspólnego życia w Warszawie pozostawił "pamiątkę" w postaci dziecka i ulotnił się w poszukiwania jeszcze łatwiejszego życia - w Europie zachodniej. Różne są doświadczenia warszawiaków i warszawianek z Afrykanami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loko Afrowarszawiacy na zdjęciach: co robią w stolicy? IP: *.home.aster.pl 20.11.11, 10:37 Polityczna poprawność. A może Murzyni? To wstyd być Murzynem? Trzeba być Afrowarszawiakiem, żeby pogodzić się z przynależnością do własnej rasy. Po co komu te słowne kretynizmy? A co robią? W większości nic lub zajmują się nielegalnym handlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszarier Kto to są "afrowarszawiacy"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 10:40 Czym różnią się od normalnych warszawiaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Murzyni IP: 195.245.213.* 20.11.11, 11:02 Nie ma nic obraźliwego w określeniu Murzyn. Nie ma potrzeby wymyślać nowych określeń. Zresztą jak ktoś słusznie zaznaczył - nie wszyscy przyjechali z Afryki, część choćby z USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Murzyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 12:17 a do USA skad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Murzyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 12:50 może się w USA urodził bystrzaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Murzyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 15:05 ola Boga a ja myslalem ze <Murzynow przywiezli z Afrryki czyzbym sie mylil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Murzyni IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.11, 17:30 Nigger, Nigger, Nigger jak śpiewał Clawfinger:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 11:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mjwpu Afrowarszawiacy - słowo obłęd, osiągamy szczyty gł 20.11.11, 11:37 głupoty. Nie mam nic przeciwko przybyszom, także różniącym się od nas kolorem skóry. Są dla nas czystą korzyścia, pokazują i uczą innego postrzegania świata, otwierają oczy na problemy o jakich nie myślałem ale.. Trzeba być zdrowo stuknietym nazywać ich afrowarszawiakami!!! A jeśli pochodzą z jamajki tak jak David z IV pietra mojego wieżowca to kim są JAMOWarszawiakami!!?? Dziwię się że GW dzieli ludzi, dla mnie to tacy sami Polacy jak redaktorzy GW, nie będę nazywał tego stygmatyzowaniem, ale dodawanie afro do słowa warszawiacy jest GŁUPOTĄ. Pozdrawiam Gdawarszawiaków, Azjowarszawiaków i Lubliwarszawiaków Hough! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamu2000pl Zdjęcie nr 3 IP: *.acn.waw.pl 20.11.11, 12:04 sympatyczny, bardzo pogodny i fajny misjonarz, byłem na mszy w kościele św.Anny z jego udziałem jakiś miesiąc temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomax Re: Zdjęcie nr 3 IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.11, 13:16 do ch...a pana a ja czekam teraz na tekst o latinowarszawiakach Odpowiedz Link Zgłoś