Dodaj do ulubionych

Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą mie...

IP: *.biznes.mm.pl 02.12.11, 14:07
POwrócił tzw. demokratyczny centralizm :(
Obserwuj wątek
    • Gość: POdatnik POgonimy was wkrótce, POpaprańcy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.11, 14:13
      Walcie się!
    • Gość: hucuł Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą mie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.11, 14:24
      Proponuję nazywać go "SKŁADAKIEM" - most Marii jakoś nie brzmi po warszawsku
    • Gość: raf4 ale macie determinacje.... IP: *.ip.netia.com.pl 02.12.11, 14:37
      walczycie o nazwe jak o niepodleglosc....szkoda ze bra wam takiej determinacji w Gazeta.pl w walce:
      1.z przerostem biurokracji
      2. z reforma KRUS
      3. z korkami w calej Warszawie
      4. brakiem zielonej fali na pulawskiej
      5 w ogole z brakiem jakiejkolwiek synchronizzacji ruchu samochodowego w Wawie...to jest poprostu wolna amerykanka, tu zamkniemy a tam zrobimy objazd....bez skladu iladu!!!!
      6. z BUS-PAsem na Trasie Lazienkowskiej w soboty i niedziele...PO CO????

moge tak dlugo.....

ale nie Gazeta.pl walczy o idiotyczna nazwe "Północny"....Gratulacje!!!!

poziom dziennikarstwa siegnal juz 30 metrow pod mulem na dnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LITOSCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Kot Co do walki z korkami... IP: *.biznes.mm.pl 02.12.11, 15:30
        Co do postulowanej przez Ciebie walki z korkami, to jedyną skuteczną formą walki z korkami jest masowe złomowanie samochodów :) Inne metody zawodzą, co wykazano na przykładzie dużych miast na całym świecie.
        • Gość: karol Re: Co do walki z korkami... IP: 194.246.124.* 02.12.11, 15:36
          Jak czytam takich jak ty, co coraz bardziej się cieszę, że wyprowadzam się z tego "dużego miasta", bo szkoda gadać. Może koleżko mieszkasz pod samym metrem, ale nawet jeśli, to z 2-ką dzieci do przedszkola nie będziesz bujał się autobusami/metrem/tramwajem (no chyba, że to kochasz - ja nie).
          Nie widzę też nic szczególnego w Warszawie. Dla studenta OK. Jest gdzie imprezować itd. Ale dla mnie liczą się teraz trochę inne sprawy i to duże miasto mi tylko przeszkadza. Zatem żyjcie sobie tu "nowocześnie" i "złomujcie".
          • Gość: Kot Re: Co do walki z korkami... IP: *.biznes.mm.pl 02.12.11, 15:50
            A jak myślisz, dlaczego nie masz przedszkola blisko domu, tylko musisz jeździć z dzieciakami przez pół miasta? Jak sądzisz, dlaczego tak jest? Pytam zupełnie poważnie.
            • Gość: pm Re: Co do walki z korkami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 14:03
              mam podobne zdanie jak raf4. stołeczna męczy temat nazwy nowego mostu jakby była to nie wiem jak wielka afera. i jeszcze zestawia to z sytuacją przystanku na okęciu (p+ coś tam).

jest tyle innych problemów w wawie - już wymienionych
              - co z parkowaniem na chodnikach
              - co z dorocznymi nagrodami - czasem wysokimi, które zaraz wydadzą sobie urzędnicy miejscy (a ponoć kryzys)
              - co z ochroną konserwatorską? ciągle są afery, bo ktoś znów coś zburzył
              etc. etc

most północny albo skłodowskiej-curie... nie ma o co drzeć szat. obie nazwy dobre, choć w nowej dostrzegam walor feminizacji. to dobrze, dotychczas warszawskie mosty miały męskich patronów, a tu nagle odmiana! cieszę się :)
    • mlisk Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą mie... 02.12.11, 14:51
      Jak dla mnie, ten most może nawet nosić nazwę "wilka i zająca". I tak wszyscy będą go nazywać po prostu MOST PÓŁNOCNY. Nazwa już się przyjęła, bo jest krótka i praktyczna. Całe zamieszanie ze zmianą nazwy, radni PO wymyślili chyba tylko dlatego, żeby ew. opozycja (jak za jakiś czas dojdzie do władzy) nie mogła tak łatwo zmienić nazwy np. na im. Lecha i Marii Kaczyńskich.

Z całym szacunkiem dla Marii Skłodowskiej-Curie oczywiście :)

Któryś z forumowiczów napisał już, że "będziemy teraz jeździć po maryście / na maryśce".
      Ot i cała pointa :-)
      • heine-ken Re: Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą m 02.12.11, 15:54
        Nie ma się czym przejmować, radni niech pozostaną we własnym świecie, a dla reszty będzie: most północny, rondo babka, lotnisko okęcie. przynajmniej łatwiej będzie się odróżniało radnych i nowoprzyjezdnych.
        • Gość: roman Re: Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą m IP: *.home.aster.pl 02.12.11, 16:00
          Dokładnie, właśnie miałem napisać o rondzie babka. Nazwę zmienili na nową, a i tak funkcjonuje ta stara. Tu raczej będzie podobnie, zostanie on mostem północnym...
      • a_weasley Maria contra Maria&Lech? 02.12.11, 16:50
        mlisk pisze:

> Całe zamieszanie ze zmianą nazwy, radni PO wymyślili chyba tylko
        > dlatego, żeby ew. opozycja (jak za jakiś czas dojdzie do władzy)

co po paru latach takiej zapaści komunikacyjnej nie jest nieprawdopodobne

> nie mogła tak łatwo zmienić nazwy np. na im. Lecha i Marii Kaczyńskich.

Z ust mi wyjmujesz. Most zwany roboczo od paru lat Toruńskim przechrzczono na Grota-Roweckiego w ostatniej chwili przed otwarciem, Łazienkowski równocześnie nazwano Berlinga (prawdopodobnie po to, żeby stworzyć jakąś przeciwwagę dla Grota, ale nazwa Grota się przyjęła, a Berlinga nie), więc sprawa byłaby otwarta (tym bardziej że taki pomysł się pojawił zaraz po śmierci Pierwszej Pary).
        Jeśli teraz zmienią nazwę Mostu Siekierkowskiego na Most Wróblewskiego i Olszewskiego, to będzie pewność, że trafnie odgadliśmy intencje radnych.
        • Gość: pm Re: Maria contra Maria&Lech? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 14:07
          "Łazienkowski równocześnie nazwano Berlinga (prawdopodobnie po to, żeby stworzyć jakąś przeciwwagę dla Grota, ale nazwa Grota się przyjęła, a Berlinga nie),"

a to już bełkot jakiś, proponuję sprawdzić jednak kiedy i jakie funkcjonowały nazwy obu mostów. może w wikipedii:P
    • nessuno Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą mie... 02.12.11, 15:08
      "Szanowni radni, myli wam się demokracja z demokraturą."

No i git.Radne ćwoki olały glos i zdanie mieszkańców,więc my sobie zapamietamy.Do następnych wyborów-wtedy ta swołocz pójdzie na drzewo.Proste.
    • Gość: wawik Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą mie... IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.11, 15:34
      Bardzo dziękuję za ten artykuł. Dobra dziennikarska robota!
    • Gość: filut z Pragi Tak sie bawi Bufeciarnia, tak sie bawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 16:00
      warszawiacy sa wazni tylko przy placeniu kontrybucji na nieustajace krecenie lodow pod Bufetem
      • robe.rt.k most kuriowski 02.12.11, 16:08
        I mamy, co chce partia. "Za komuny" monopol na wszystkowiedzenie miała nasza przewodniczka, matka i opiekunka, Polska Zjednoczona Partia Robotnicza. A teraz monopol ma inna partia, niby obywatelska z nazwy.
        I to nic, że mieszkańcy Warszawy powiedzieli jasno i wyraźnie, gdzie mają partyjne pomysły, lansowane przez znaną (z czasów komuny właśnie) aktorkę, teraz radną. Nie wystarczyły uchwały radnych Białołęki i Bielan, konsultacje społeczne przerżnięte z kretesem przez zwolenników "Kurii". Władza, jak każda, ma swoje zdanie i z głosem "ludu", czyli ciemnoty, lumpów i bezmózgów, się nie liczy. No bo władza wie lepiej.
        Jak takim zaszczytnym mostem jeździć? Czy aby wjazd brudnymi kołami nie kala imienia najwybitniejszej córy Polskiego Narodu?
        Mam propozycję dla tych, dla których trudno będzie jeździć Mostem im. Marii Skłodowskiej-Curie.
        Będziemy jeździć mostem kuriowskim. I to na złość - właśnie kuriowskim, a nie skłodowskim. Niech Francuzi wiedzą, że my wiemy, iż MS-C we Francji właśnie się wybiła. A co!
        • Gość: jacek226315 Re: most kuriowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 07:54
          robe.rt.k napisal">>>>":Niech Francuzi wiedza,ze my wiemy,iz MS-C we Francji sie wlasnie wybula"
          A czy w polsce by sie wybila.Watpie
    • Gość: Marycha Most Marychy IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 02.12.11, 16:12
      Taka nazwa to chyba duzy uklon PO w strone Pali-Kotka :)
    • Gość: ajavar Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą mie... IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.11, 16:23
      nawet nie chce mi sie juz pisac na ten temat, ale jedno jest pewne - czy to radni PIS czy PO rzadza, to robia, co chca. Wynik jest taki, ze zniecheca to ludzi do chodzenia na wybory.
      Szkoda, ze radni PO nie wlozyli tyle wysilku w przywrocenie nazwy Rondo Babka.
    • Gość: eeetam Most Hanny GronkiewiczUwny być winien!;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.11, 17:45
    • Gość: janek Re: Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą m IP: *.play-internet.pl 03.12.11, 12:21
      Już wolę żeby był Skłodowskiej niż Kaczyńskiej czy też Jana Pawła ...
      • Gość: pm Re: Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.11, 14:08
        bardzo celna uwaga! trzeba nadać patrona, żeby potem nie było jakichś innych dziwnych patronów...
    • Gość: gość Most Marii - tak chce partia. Kogo obchodzą mie... IP: *.centertel.pl 03.12.11, 19:09
      ciekawe jak nazwą most południowy jeśli go w ogóle zbudują!?
    • Gość: buk Oj, to można krytykować miłościwie panujących? IP: *.ip.netia.com.pl 05.12.11, 12:20
      I to w "Gazecie"... Świat mi się zawalił. Nie wiem, jak sobie z tym poradzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka