Dodaj do ulubionych

Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygodn...

21.12.11, 17:23
Jeśli coś pozytywnego o Warszawie to jakoś dziwnie bez komentarzy. Jestem pewien, że gdyby ogłoszono, iż rating stolicy spadł, to już roiłoby się tu od zjadliwych złośliwości. No cóż, chciałbym się mylić.
Obserwuj wątek
    • Gość: kufel Re: Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygo IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 17:43
      bo buraków zatkało
    • jestem_kim_jestem Re: Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygo 21.12.11, 18:27
      Chciałbym powiedzieć, że w okresie przedświątecznym Polacy nagle znormalnieli, ale niestety obawiam się iż nie byłaby to prawda - ot, chyba już taka nasza mentalność, że prędzej się własnym jadem zadławimy niż przestaniemy narzekać. Mimo wszystko miło jest przeczytać w sieci artykuł pod którym żaden rodak nie pluje wokoło w komentarzach żółcią.
    • Gość: podatnik Wiem coś o tym! IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 19:27
      Bo mi bufet podniósł opłaty za u.w. 10x.
      • Gość: Warszawianin Użytkowanie wieczyste IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.11, 07:56
        Już naliczają kolejne podwyżki bo trzeba spłacić kredyty, inne podatki od nieruchomości też idą w przyszłym roku w górę więc niedługo nie będzie problemu z kredytami Warszawy.
    • Gość: ???? Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygodn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 05:13
      To sprawa księgowania a nie kondycji. Sprawa wyceny majątku miasta i spółek oraz przypisania długu. Zegar zadłużenia pędzi. Póki mamy pokrycie w majątku miejskim - ocenia się dobrze. Tyle, że ten majątek ( np. nieruchomości) jest miastu potrzebny i stanowi o jego przyszłości. Włochy też oceniano dobrze aż do chwili, gdy okazało się, że są bankrutem. Dopóki starcza miastu na spłatę długu - bankrutem nie jest. Kiedy dług zje ostatnią komunalną kamienicę - wtedy ( według agencji) bankrutem będzie. Wycena majątku to też inna sprawa. Czy na tyle jest ubezpieczony na ile jest wyceniony?
      • Gość: Hey Re: Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygo IP: 212.160.172.* 22.12.11, 08:03
        A myślałem że rating odnosi się głównie do przychodów samorządu a nie do majątku?
        Ale pewnie ty jesteś geniusz, więc nie komentuję.
    • adam81w Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygodn... 22.12.11, 07:26
      Warszawa to najlepsze miasto na świecie.
    • Gość: filut z Pragi Enron na 1 dzien przed upadkiem mial taka sama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 08:47
      i to mowi o profesjonalizmie tych agentur

Bufeciarnia widac niezle pucuje ksiegi ale sa granice do ktorych kreatywni moga przykryc dziury a niedlugo Bufetowa bedzie wybierac kontrybucje z Warszawy przy pomocy tych "gromowcow" ze swojej bojowki

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka