sas-56 21.12.11, 17:23 Jeśli coś pozytywnego o Warszawie to jakoś dziwnie bez komentarzy. Jestem pewien, że gdyby ogłoszono, iż rating stolicy spadł, to już roiłoby się tu od zjadliwych złośliwości. No cóż, chciałbym się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kufel Re: Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygo IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 17:43 bo buraków zatkało Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_kim_jestem Re: Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygo 21.12.11, 18:27 Chciałbym powiedzieć, że w okresie przedświątecznym Polacy nagle znormalnieli, ale niestety obawiam się iż nie byłaby to prawda - ot, chyba już taka nasza mentalność, że prędzej się własnym jadem zadławimy niż przestaniemy narzekać. Mimo wszystko miło jest przeczytać w sieci artykuł pod którym żaden rodak nie pluje wokoło w komentarzach żółcią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Wiem coś o tym! IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 19:27 Bo mi bufet podniósł opłaty za u.w. 10x. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianin Użytkowanie wieczyste IP: *.ip.netia.com.pl 22.12.11, 07:56 Już naliczają kolejne podwyżki bo trzeba spłacić kredyty, inne podatki od nieruchomości też idą w przyszłym roku w górę więc niedługo nie będzie problemu z kredytami Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygodn... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 05:13 To sprawa księgowania a nie kondycji. Sprawa wyceny majątku miasta i spółek oraz przypisania długu. Zegar zadłużenia pędzi. Póki mamy pokrycie w majątku miejskim - ocenia się dobrze. Tyle, że ten majątek ( np. nieruchomości) jest miastu potrzebny i stanowi o jego przyszłości. Włochy też oceniano dobrze aż do chwili, gdy okazało się, że są bankrutem. Dopóki starcza miastu na spłatę długu - bankrutem nie jest. Kiedy dług zje ostatnią komunalną kamienicę - wtedy ( według agencji) bankrutem będzie. Wycena majątku to też inna sprawa. Czy na tyle jest ubezpieczony na ile jest wyceniony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hey Re: Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygo IP: 212.160.172.* 22.12.11, 08:03 A myślałem że rating odnosi się głównie do przychodów samorządu a nie do majątku? Ale pewnie ty jesteś geniusz, więc nie komentuję. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Warszawa na medal. Ma najwyższą ocenę wiarygodn... 22.12.11, 07:26 Warszawa to najlepsze miasto na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filut z Pragi Enron na 1 dzien przed upadkiem mial taka sama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.11, 08:47 i to mowi o profesjonalizmie tych agentur Bufeciarnia widac niezle pucuje ksiegi ale sa granice do ktorych kreatywni moga przykryc dziury a niedlugo Bufetowa bedzie wybierac kontrybucje z Warszawy przy pomocy tych "gromowcow" ze swojej bojowki Odpowiedz Link Zgłoś