Dodaj do ulubionych

Można zostawić rower w centrum. Są nowe stojaki

IP: *.biznes.mm.pl 03.01.12, 11:47
Krok w dobrym kierunku. Wkrótce przyjdzie czas na zwężanie ulic i tworzenie normalnych przejść dla pieszych zamiast kładek i podziemi.
Obserwuj wątek
    • warzaw_bike_killerz Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja 03.01.12, 12:08
      A juz chcialem napisac, ze tez mnie to cieszy, bo zmniejsza sie korki. Nie, jakis tryglodyta powyzej, zada jeszcze zwezenia waskich ulic i przejsc dla pieszych.
      Przejscia dla pieszych, to powinny byc co 10 metrow na sciezkach rowerowych! Buraku.
      • bosman_maly Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja 03.01.12, 12:56
        Korki nigdy się nie zmniejsza, bo popyt na drogi i parkingi jest większy niż cała powierzchnia miasta.
        • Gość: ela Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 13:51
          WsM. Won samochody z Miast i po popycie.
        • wutang4eva Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja 03.01.12, 17:04
          Mozesz wytlumaczyc geniuszu matematyczny jak to obliczyles, skoro powierzchnia miasta to ok. 500 000 000 m2? Nawet jak by na 1 samochod przeznaczyc 10 m2 to i tak wyszloby 50 000 000 samochodow.
          • Gość: eeeee Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja IP: *.1.pl 08.01.12, 02:49
            z Ciebie to dopiero jest geniusz. powierzchnia miasta to nie tylko ulice, ale przede wszystkim budynki, parki, sklepy...skoro jest tyle miejsca to skąd korki? zburzmy wszytko a po pustych placach jeżdźmy naszymi burakowozami.
          • Gość: eeeeeeeee Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja IP: *.1.pl 08.01.12, 02:56
            a poza tym badania naukowe przeprowadzone przez naukowców z USA i Europy Zach. wykazują, że popyt na nowe samochody jest generowany przez nowe drogi i parkingi. wg prawa, że popyt na miejsce w miastach dla aut wzrasta 1.5 x za każdym razem gdy podaż infrastruktury dla transportu kołowego wzrasta w nich 1X. czary, co? ale takie polaczki jak Ty zrozumieją to dopiero, gdy się uduszą od spalin w wielokilometrowych korkach.
            • wutang4eva Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja 08.01.12, 09:39
              Zatem powinno zamknac wszystkie glowne ulice i wtedy korki spadna :) Podoba mi sie to lewackie rozumowanie. Faktycznie czary.
    • Gość: bikerAmator Można zostawić rower w centrum. Są nowe stojaki IP: *.home.aster.pl 03.01.12, 12:19

Dziękujemy dziękujemy. Jak chcą to potrafią coś dobrego dla rowerzystów zrobić. Dobrze, że dużo stojaków, dobrze że właściwych - nie wyrwikółek. A skorzystają na tych stojakach również kierowcy - jak? Im więcej stojaków tym ludzie chętniej załatwiają sprawy na mieście wybierając rower jako środek komunikacji. Ja przynajmniej chętnie jadę rowerem tam, gdzie wiem, że mogę go bezpiecznie zostawić. Jeśli do tego jest i ścieżka rowerowa, to już na ulicy jest luźniej, a i zaparkować jest gdzie. Na miejscu jednego samochodu można bez przeszkód postawić 6 rowerów. Stojaki przy pocztach, urzędach, bankach, aptekach czy "zgrupowaniach" sklepów i jest szansa na te pare aut na światłach mniej... Ci co nie lubią na rowerze, lub akurat nie mogą, mają luźniej na drodze. Ci co mogą i lubią częściej korzystają bo mają zapewnione komfortowe do tego warunki (jest którędy jechaći gdzie zostawić)
    • Gość: Born Można zostawić rower w centrum. Są nowe stojaki IP: *.polimex-mostostal.pl 03.01.12, 12:35
      Zostawić mozna-tylko co potem? autobus
    • Gość: Jasiek Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja IP: 195.42.249.* 03.01.12, 12:56
      Brawo, gratulacje dla ZDM.
      Przez lata ZDM przekonywał, że nie-da-się i że ZDM nie jest od tego. Wreszcie się to zmieniło.
      Tak trzymać!
      • kichchi Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja 03.01.12, 13:33
        Wyrzućcie te stojaki bo tylko zochydzają miasto, które notabene nie jest wsią aby jeździć nim dwókółkiem
        • Gość: misia Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 13:54
          Nie ma takiego miasta Londyn.
    • blfddude Zostawić zawsze mozna ale odebrac tez? 03.01.12, 15:24
      Zostawić zawsze mozna ale odebrac tez? I te stojaki jaszcze bez monitoringu? Nikt nie bedzie widzial jak mi rower kradna. Przynajmniej z tym monitoringiem to bedzie widac jak on znika.
      • Gość: Miś Zapięcie IP: *.biznes.mm.pl 03.01.12, 15:28
        > Zostawić zawsze mozna ale odebrac tez? I te stojaki jaszcze bez monitoringu? Ni
        > kt nie bedzie widzial jak mi rower kradna. Przynajmniej z tym monitoringiem to
        > bedzie widac jak on znika.

Kup porządnego U-locka za 200 zł i masz problem z głowy. Praktycznie nie do przecięcia, więc złodziej nawet nie będzie się z tym męczył, tylko poszuka rowerów zapiętych jakimś badziewiem (bo niestety dużo rowerzystów przypina swoje pojazdy cienką linką).
    • Gość: tys Można zostawić rower w centrum. Są nowe stojaki IP: *.opera-mini.net 03.01.12, 16:36
      Oczywisxie stojaki rowerowe sa kolorystycznie i projektowo z du...do nowych czarnych nowychbslupkow stolicy ale komu to przeszkadza. Za 5 lat bedzie nowy przetarg urzednikow, tym razem na " spojne". Przeciez inaczej nie mieliby pracy. A tak mogabdreptac w miejscu
    • wutang4eva Można zostawić rower w centrum. Są nowe stojaki 03.01.12, 16:59
      Zabraklo najwazniejszej informacji. Ile kosztowac bedzie zostawienie roweru na godzine ? Mam nadzieje, ze sa juz tam zainstalowane parkomaty.
      • Gość: eeeeeeeee Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja IP: *.1.pl 08.01.12, 03:03
        przestań trollować.
        • wutang4eva Re: Można zostawić rower w centrum. Są nowe stoja 08.01.12, 09:38
          Na zdjeciu widac ze 2 miejsca dla rowerow zajmuja tyle co 1 dla samochodow, zatem oplata powinna byc ok. 1 zl/ h.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka