Gość: ees IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 14:31 widziałem dzisiaj rano to co zostało z tej Pani. przykry widok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikos82 Re: ech... 04.01.12, 15:35 Gratulacje dla PKP .... przejazdy w Legionowie to masakra, ktoś wymyślił że jak jedzie pociąg to trzeba stać przed szlabanem 5 minut przed przejazdem pociągu i kolejne 5 jak przejedzie bo wtedy będzie bezpiecznie, a to g.... prawda. Ta pani pewnie też padła ofiarą zdenerwowania, staniem tylko niestety tym razem skończyło się to tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joj Re: ech... IP: *.aster.pl 04.01.12, 15:52 A tak, tak... leźcie na tory przy opuszczonych szlabanach Niech zgadnę: to wina kierującego pociągiem, bo... jechał? Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: ech... 04.01.12, 16:17 nikos82 napisał: > Gratulacje dla PKP .... przejazdy w Legionowie to masakra, ktoś wymyślił że jak > jedzie pociąg to trzeba stać przed szlabanem 5 minut przed przejazdem pociągu > i kolejne 5 jak przejedzie bo wtedy będzie bezpiecznie, a to g.... prawda. Podobnie bywa też w Falenicy: szlabany opuszczane są już wtedy gdy widać światła kibla dopiero dojeżdżającego do Michalina. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: ech... 05.01.12, 07:56 Raczej jak rusza z Józefowa. A z drugiej strony jak rusza z Radości. W Falenicy można czekać niemal w nieskończoność. Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Tragedia na przejeździe kolejowym. Staruszka 04.01.12, 16:09 > Z relacji świadków wynika, że 86-latka przechodziła przez tory mimo opuszczonego szlabanu Ku..de, to ktoś z tych świadków nie mógł jej powstrzymać?? Patrzyli jak wchodzi pod pociąg?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser Re: Tragedia na przejeździe kolejowym. Staruszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 16:11 nie wiedziałeś, że w społ. panuje totalna ignorancja i znieczulica? To już wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Re: Tragedia na przejeździe kolejowym. Staruszka IP: *.hapay.pl 04.01.12, 16:42 a Ty nie wiesz, że jeśli zwrócisz uwagę staruszce, że źle robi to zacznie się na Ciebie wydzierać? Ignorancja i znieczulica? To ta kobieta była niesprawna umysłowo, czy jak? Wiele osób przechodzi pod szlabanami, czyli mam wszystkich zatrzymywać i ciągnąć z powrotem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Tragedia na przejeździe kolejowym. Staruszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 16:43 mieszkamy w polsce. bankowo nikt nawet nie podszedł jak ją potrąciło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek226315 Re: Tragedia na przejeździe kolejowym. Staruszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.12, 16:50 ja kiedys zwroclem uwage Babci ktora przechodzila przez tory tramwajowe, po miedzy przystankami trzymajac za reke wnuczke,to mnie zbesztala taka wiazanka,iz nie jestem w stanie powtorzyc tego. Nie zal mnie w ogole idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Super! IP: *.pl.netia.com.pl 04.01.12, 16:40 ZUS trochę odetchnął. Więcej emerytów powinno wziąść przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bemberys Tragedia na przejeździe kolejowym. Staruszka ni... IP: *.krawarkon.pl 04.01.12, 16:40 A w garści ściskała plik recept Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Ograniczyc predkosc pociagow w miescie! 04.01.12, 19:32 I prosze nie pisac, ze pisze bzdury. Te SAME argumenty sa w przypadku samochodow,gdy pieszy wtagnie na jezdnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielany1980 Re: Ograniczyc predkosc pociagow w miescie! IP: *.aster.pl 04.01.12, 19:38 Oczywiście, że bzdury bo pociągi są dość przewidywalne i nie zmieniają nagle toru jazdy lądując na chodnikach ani peronach. Przejechania przez pociąg uniknąć można w bardzo prosty sposób, za to z rąk nieodpowiedzialnych samochodziarzy gnających po mieście 70km/h i więcej ginie wiele niewinnych osób. I jeszcze jedno: Gdyby maszynista pozwolił sobie tak jak warszawska hołota samochodowa ma w zwyczaju pojechać 70km/h tam gdzie mu wolno 50km/h poniósłby bardzo surowe konsekwencje. A kierol samochodu? Maksymalnie 500zł + jakieś głupie punkty karne. Podsumowując, nie pier dol Jasiu, boś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Ograniczyc predkosc pociagow w miescie! 04.01.12, 21:06 A gdyby tak, jak w większości krajów "staroeuropejskich" wprowadzić rozwiązania uniemozliwiajace takie wypadki. Np: przejścia podziemne, przejścia nadtorowe. To może wreszcie skończyłby się temat. A jeśli mimo wszystko ktoś wlazł by pod pociąg to nie byłoby dyskusji. To byłby jego wybór i jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ograniczyc predkosc pociagow w miescie! IP: *.home.aster.pl 04.01.12, 22:13 Jak zbudujesz ludziom przejścia podziemne i kładki, to zaczną płakać, że muszą łazić po schodach albo pod ziemią... Tak samo, jak marudzą, że chcą tradycyjne przejścia przez jezdnię, a nie podziemne... Generalnie każdy jest przyzwyczajony, że może przejść przez jezdnię czy tory wszędzie, gdzie mu się spodoba i wszyscy wokół mają się do tego dostosowywać... Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: Ograniczyc predkosc pociagow w miescie! 04.01.12, 22:23 Liczba ofiar z ladujacych samochodow na peronach i chodnikach jest niewielka. 70 km/h jest dozwolone w miescie i w Kopenhadze i w Berlinie i jakos nikt nie mowi ze smierdzacych dunskich rowerzystow, ze jest to zabojcza predkosc. Na drogach z przejsciami dla pieszych i ze swiatlami przy supermarketach. Poza tym pisalem o przejsciu dla pieszych / przejezdzie dla pociagow. Skoro czerwone swiatlo/strzezony przejazd ma byc argumentem dla ograniczenia predkosci do 50 km/h to pociagi tez niech nie przekraczaja takiej predkosci w terenie zabudowanym, a na przejazdach niech zachowuja szczegolna ostroznosc i dostosowac predkosc pociagu do panujacych warunkow na torach. W tym przypadku tez predkosc zabila. Predkosc pociagu, bo jak widac niespodziewanie sie znalazl na drodze tej kobiety. Nie mowie, ze maszynista ma ponosic jakas surowa konsekwencje (jaka?) chodzi o to, aby na przejazdach i w terenie zabudowanym pociagi nie jezdzily z opetanczymi predkosciami i zeby pieszy przechodzacyc przez przejazd kolejowy mial szanse. Oczywiscie Fedorczyk podala racjonalne i rozsadne rozwiazanie, ale niewykonalne w naszych irracjonalnych warunkach. Separacja ruchu to najbardziej oczywiste (rowniez na zachodzie) rozwiazania. U nas madrosc plebejuszy kaze mi pisac o ograniczaniu zabojczej predkosci. Mam nadzieje, ze znajde popieraczy, tak jak nosne jest popieranie ograniczen dla kierowcow (zamiast separacji) Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Ograniczyc predkosc pociagow w miescie! 04.01.12, 22:56 Ograniczajmy konsekwentnie wszystkie prędkości!!!!Niech samochody jadą z maksymalną prędkością 20 km na godzinę. Niech w mieście przed każdym samochodem idzie człowiek z chorągiewką którą będzie wskazywał zamiary kierowcy auta. Niech pociagi zwalniją do 0,5 km przed każdym przejazdem i niech piesi mają narzuconą prędkość przemieszczania się i niech przed każdym idzie człowiek z chorągiewką który wskarze....A jak już nikt nie będzie mógł przemieścić sie w logicznym czasie na logicznej trasie to może jednak zacznie ktoś myśleć? W nosie mam kto kogo zabija częściej i gdzie. Mnie interesuje wyłącznie jak można tego uniknąć. Uczeniem, uświadamianiem, inwestowaniem w infrastruktury? Skoro francuskie staruszki się nauczyły, że nie należy przechodzić pod szlabanem to co nasze głupsze? gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: Ograniczyc predkosc pociagow w miescie! 06.01.12, 11:43 > W tym przypadku tez predkosc zabila. Predkosc pociagu, bo jak widac niespodziew > anie sie znalazl na drodze tej kobiety. Niespodziewanie? Czerwone pulsujące światła i SZLABAN oznaczają, że pociągu NALEŻY się spodziewać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juru Tragedia na przejeździe kolejowym. Staruszka ni... IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.12, 23:49 Zastanawia mnie jedna rzecz - przy tym przejeździe jest "oko" i "gęba" Wielkiego Brata czyli słynny monitoring legionowski z głośnikami z których nie raz słyszałem " proszę nie przechodzić przez przejazd, kiedy opuszczone są rogatki..." ciekaw co pokaże zapis tej sytuacji i czy operator tego monitoringu zareagował jak ta kobieta wchodziła na zamknięty przejazd. Dość często słychać było takie ostrzeżenia na tym przejeździe ale ludzie jak to ludzie - "nie będzie mi nikt mówił jak mam chodzić, ja mam swoje lata to wiem" - no to się dowiedziała, bo nikt jej na torowisko na silę nie wepchnął. Odpowiedz Link Zgłoś