Dodaj do ulubionych

Warszawa czystsza i piękniejsza

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.06.04, 00:23
Ja jakoś nie widzę tej czystości, szczególnie w centrum, a już totalny syf
(opócz okolic dworca centralnego oczywiście) to jest przy rotundzie PKO, tam
to poprostu ze śmietników wylewaja się śmieci, aż się rzygać chce. A jak
długo jeszcze będzie kwitł ten dziki handel na łóżkach i suszarkach na
ulicach??? Przejść swobodnie chodnikiem nie można, bo co chwilę jakiś
handlarz. Niech oni sobie handlują na ulicy, ale nie w Centrum!!!!!!!!!!!Czy
władze Warszawy coś w końcu z tym zrobią??? To ma być europejska stolica???
Śmiechu warte!!
Obserwuj wątek
    • Gość: piszedalej Re: Warszawa czystsza i piękniejsza IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.06.04, 00:33
      Spokojenie. Mam wiare, ze powoli dotra i do tych problemow. Wazne by ulepszac miasto stopniowo lecz trwale. :)
      • Gość: xxx Re: Warszawa czystsza i piękniejsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 00:36
        > Spokojenie. Mam wiare, ze powoli dotra i do tych problemow. Wazne by ulepszac
        > miasto stopniowo lecz trwale. :)

Plastikowa palma? :)

PS. Nadal postuluje o dostawienie tam rozowych flamingow.
        • Gość: ula Re: Warszawa czystsza i piękniejsza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.04, 13:19
          Palma zimą wygląda czadowo. Teraz niestety już tylko kiczowato.
    • Gość: Raabe To wyłączna zasługa pana prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 00:38
      Pan prezydent sam sprząta nocami, bo kocha swoje miasto i jej mieszkańców. A
      ponieważ niedosypia, Warszawa nie kwitnie. Ale liczy sięserce, nie umiejętności.
      • Gość: zbyszewski Czysta Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 06:40
        A TO TAKIE PROSTE! Bezrobotni którym i tak trzeba płacić czy skazani których
        się utrzymuje. Żadna Ameryka. Brawo Kaczyński Lech, tym razem plus za myślenie.
        Oby tak dalej. Trzeba było aż 15 lat by zacząć ten proces myślowy oczywistych
        rozwiązań. Aż strach pomyśleć, jak z poważniejszymi zadaniami dla funkcji
        prezydenta. Nie tylko Warszawy.
        • Gość: herman Lech Kaczyński dla czystej Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 09:26
          Prezydent ma na swym koncie minusy,
          ale za wyraźną poprawę czystości trzeba
          mu pogratulować.
          Czekamy na podniesienie
          standardu w innych dziedzinach mikro i makro
          (handlarze uliczni, plakatowanie/szybka
          kolej dojazdowa, most północny, pl. Defilad).
      • Gość: beene osobiście sprzatnął nawet jednego dziada IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 07:21
        kazał mu spieprzać...
    • Gość: danek Re: Warszawa czystsza i piękniejsza IP: 217.153.143.* 07.06.04, 07:49
      Bartoszewicz! w ratuszu mussiał byc jakiś megawypas ba takie głupoty
      fanzoiliszże przykro czytać. Śmieci fruwaja trawniki sie kłoszą a po skoszeniu
      bedzie klepisko aty służalczy pisarku piszesz że Warszawa czystsza i piękniejsza
      Panie Michnik pilnuj tych swoich żeby nie brali wypasów i nie patrzyli przez
      zleceniodawcę
      • anmanika Re: Warszawa czystsza i piękniejsza????????? 07.06.04, 09:30
        Niech sie autor artykulu przejdzie po Krakowskim Przedmiesciu w jakikolwiek
        weekend. Oblepione plakatami slupy prze "europejska" fundacje Schumanna,
        skrzynki na kwiaty przy pl. Zamkowym pelne pustych butelek i petow (ciekawe
        dlaczego przestali sadzic tam kwiaty?) pl. Zamkowy pelen lozek, nawroconych bud
        z zapiekankami i handlarzami pietruszki. A cudzoziemcy cykaja zdjecia bo nie
        musza juz jezdzic do Kalkuty by moc fotografowac slumsy w srodku miasta.
    • Gość: tMq Śmieszny tytuł IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 07.06.04, 10:28
      Trzeba było widzieć wczoraj okolice stacji Pole Mokotowskie. Cała ulica,
      chodniki i tory "ozdobione" były masą śmieci.
      Przepiękna ta nasza Warszawa, tylko się nią chwalić.
      • narysuj.mi.baranka Re: Śmieszny tytuł 07.06.04, 18:13
        Nie zrzedzimy, bo samo zrzedzenie do niczego nie prowadzi, tylko mowimy o
        pozytywnym aspekcie akcji :)
        • Gość: lajkonik Re: Śmieszny tytuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 19:10
          Pzecież to normalne obowiązki, a nie żadna akcja. Akcje i czyny to były za PRL,
          a co z nich wychodziło to wielu pamięta.
    • Gość: Klaus 23 Warszawa czystsza i piękniejsza???? IP: 195.245.213.* 07.06.04, 10:29
      Czekam kiedy sprzątający odwiedzą Park Dreszera na Mokotowie bo jest tam brud,
      bałagan, trawa wysokości 1 metra
    • Gość: porphy Re: Warszawa czystsza i piękniejsza IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.06.04, 12:42
      Zgadzam sie z Pawlem. Okolice Rotundy to wysypisko smieci. Polecam wycieczke
      zwlaszcza w godzinach popoludniowych. Moznaby przy wyjsciu z przejscia
      podziemnego postawic tabliczke z napisem "Warszawa czystsza i piekniejsza".
    • narysuj.mi.baranka Re: Warszawa czystsza i piękniejsza 07.06.04, 13:26
      "O jej wygląd dbają już nie tylko wyspecjalizowane firmy, lecz także bezrobotni
      oraz skazani i więźniowie."

Jednak mozna? :)
    • alex.4 Re: Warszawa czystsza i piękniejsza 07.06.04, 14:24
      pierwsza reakcja usmiech. Ale jak się przyjrze ć uwazniej chyba są zmiany na
      lepsze.
      pozdr
      • Gość: zgrozek Jeszcze tylko odwieczny problem psich gowien IP: *.acn.waw.pl 07.06.04, 19:08
        i bedzie naprawde czysto
        • narysuj.mi.baranka Re: Jeszcze tylko odwieczny problem psich gowien 07.06.04, 19:17
          Mhm. Daj dobry przyklad i zbieraj po swoim piesku:)
    • Gość: lajkonik Przycinana trawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 19:07
      I owszem, od czasu do czasu. Ale generalnie bardzo słabo. Im dalej od centrum
      tym gorzej. Władze pozakładały parki, jak na zboczu skarpy koło skoczni, przy
      Idzikowskiego, a trawa ponad metr ma miejscami, no może trawa 0,5, a chwasty
      ponad 1 m. Była strzyżona wzdłuż Idzikowskiego ze 3 tygodnie temu, ale zbocze w
      tym roku nie ruszone. Posadzonych krzewąw i drzewek nie widać. Wstyd miejscy
      ogrodnicy.
      • narysuj.mi.baranka Lajkonick - jako znawce okolic Idzikowskiego... 07.06.04, 19:18
        ... zapraszam Cie na moje forum:)
        • tytus.de.zoo Bzdury 09.06.04, 11:20
          O czym jest ten artykuł? Cała teza oparta jest na wrażeniach pana Wojciecha,
          architekta z Niemiec. Potam jest parę ogólników, że sprzątają więźniowie, o
          czym wiemy, bo gazeta już pisała.
          Czy ja też mogę napisać podobny artykuł? Rozmawiałem z jednym panem, który
          uważa, że w Warszawie nocami lądują obcy z kosmosu. Sktuki ich obecności mój
          rozmówca odczuwa bardzo boleśnie. Bolą go kolana. Mnie zresztą ostatnio też.
          Zadzwonię do jakiegoś szpitala zapytam skąd ten ból. Spiszę to, wy
          wydrukujecie, a ja zgarnę wierszówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka