Dodaj do ulubionych

W latach 70. nie myślano o windach? Były od poc...

24.01.12, 14:13
Windy w metrze to kpina! Na "mojej" stacji Imielin powinno ich być minimum 5, a jest jedna i dwie pochylnie. Jak się zepsuje, to najbliższa winda na kolejnej stacji. Jeśli łaskawie działa, to najpierw trzeba się wpiąć po prostopadłej do peronu pochylni, a później wrócić przez liczne przeszkody terenowe, krawężniki wzdłuż przeciwprostokątnej, przejść przez światła i już się jest na przystanku. Łącznie z 400 m. Inne stacje przecież też są tak dobrze pomyślane. Ale rozumiem, że gdyby trzeba było dobudować windę, to mogłoby na premię dla prezesa nie wystarczyć.
Obserwuj wątek
    • swinton Winda to urządzienie bardzo skomplikowane i 24.01.12, 14:18
      niebezpieczne.
      Bez przeszkolenia i ubezpieczenia używać nie można.
      • johanna_haase Pogarda 24.01.12, 14:45
        Wszystkie te opowieści - o Prześludze, o reklamach na Centralnym, o windach, o utajnianiu umów przez Ratusz, o ustawianiu reklamy na pl. Defilad, o ogrodzeniu Stadionu Narodowego przez NCS tym gettowym płotem, a nawet dzisiejsza o strażniku z Zamku, który zabronił komuś tam robić foty z zewnątrz na statywie - to są opowieści o jednym: o pogardzie wszelkich publicznych instytucji dla obywatela. O niespotykanym poczuciu "mania w dupie" opinii publicznej, podatnika, obywatela, wyborcy. To my ich utrzymujemy, a oni pokazują nam, że jesteśmy bydłem i hołotą, i że zrobią z nami, co zechcą.

To się nie może skończyć dobrze, a będzie duże zdziwko.
        • Gość: Misiaczek Re: Pogarda IP: 178.73.48.* 24.01.12, 15:16
          zgadzam sie z tobą maja nas za owce! Słuzymy tylko do strzyzenia!
    • uzdek98 a czego oczekiwac od kolejnego platfusa-pociota... 24.01.12, 16:34
      ktory na tym stanowisku jest tylko po znajomosci... nie wie, nie zna sie, nie orientuje sie...zarobiony jest... tak jak w PRL...

polska w budowie, tu i teraz, zrobimy wiecej, by zylo sie nam lepiej...donald mordo ty moja...
    • Gość: monty W latach 70. nie myślano o windach? Były od poc... IP: *.hari.cable.virginmedia.com 24.01.12, 19:55
      Już wkrótce PKP wydzieli dwie nowe spółki: PKP Windy Towarowe oraz PKP Windy Osobowe, które wejdą w strategiczne konsorcjum wraz z PKP Schody oraz PKP Schody Ruchome, które pozwoli im na monopolizację rynku transportu pasażerów na polskich dworcach. Oczywiście każda spółka powoła 3 prezesów(gdyby jeden był danego dnia niedyspozycyjny to drugi przejmuje jego obowiązki, a trzeci czeka w gotowości na rozwój wydarzeń), których uposażenie wyniesie 200 tys złotych rocznie. Do tego powstanie rada nadzorcza każdej spółki oraz dwie spółki nadzorcze całego konsorcjum, w skład których wejdą rodziny prezesów. Tak to widzę.
      • Gość: albert Re: W latach 70. nie myślano o windach? Były od p IP: *.acn.waw.pl 25.01.12, 00:32
        a kto te windy tak niszczy ?
    • Gość: Gerard W latach 70. nie myślano o windach? Były od poc... IP: 31.61.39.* 27.01.12, 15:32
      Ja jak potrzebuje w takich śliskich miejscach cyknąć fote to mam monopad akurat ten, który tera używam jest firmy Silk tech.wp.pl/kat,1009787,title,Kolejne-trzy-statywy-w-ofercie-Slik,wid,14180074,wiadomosc.html
      szybki do schowania i ewentualnej ewakuacji :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka