cillian1 11.03.12, 08:27 niech zapytają tych, co mówili o premii pana nieudacznika od stadionu: "umów należy dotrzymywać" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nabitywbutelkę Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 08:32 Komornik ściągnie pieniądze, nie ma obawy. Już oni mają swoje sposoby, a starszych ludzi nie stać na adwokatów. Takie i podobne praktyki powinny być ścigane przez Państwo, ale czy ktoś dba o obywateli? Właśnie komornik zajął mi rentę, chociaż jestem osobą niepełnosprawną i żadnego oszustwa nie popełniłem. Sprawa dotyczy podwójnego ubezpieczenia samochodu - tu też niejednego w ten sposób oskubali. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 11.03.12, 08:48 Sam zapłaciłem raz podwójne OC! To k..estwo - żeby nie można było cofnąć umowy po fakcie! Ok, zapłacisz jedną składkę - za karę, a k..wa 12? Naprawdę rządowy wał nad wały - jakich wiele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jhbvsdikvb Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 09:42 Od 01.01.2012 są nowe przepisy i nie zapłacisz już więcej za podwójne OC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.aster.pl 11.03.12, 10:06 Konkretnie od 11.02.2012. Odpowiedz Link Zgłoś
mareqm Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać 11.03.12, 08:35 Też do mnie dzwonili.Umówiłem się na podpisanie umowy.W trakcie spotkania zorientowałem się, że to nie Tepsa i odmówiłem podpisania.Po jakimś czasie znowu telefon.Umawiam się ponownie i ponownie odmawiam.A potem jeszcze raz. Więcej nie zadzwonili.Może to jakiś sposób. Najbardziej w tym wszystkim wkurza mnie to ,że znają moje dane i jaki płacę abonament.Skąd to niby jak nie z TPSA? Prawdopodobnie któryś z pracowników dorobił sobie na boku.I to powinien być również temat dla prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 11.03.12, 10:35 Masz szczęście, że nie dzwonia więcej. Odbieram po kilka telefonow dziennie od przeroznych firm naciągaczy z propozycjami uczestniczenia w przeroznych pokazach, wycieczkach itepe, i proponujących przerozne badziewie. Rowniez of firm podszywajacych sie pod telekomunikacje. Wstyd przyznać, ale pierwszy telefon powoduje rzucenie sluchawki, kolejne przyprawiają mnie o furie i zaczynam posylac wiązanki. Skąd mają moje dane, Bog raczy wiedziec, a numer telefonu nie figuruje w zadnych spisach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edgar Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.aster.pl 11.03.12, 11:10 Skąd mają? Ze spisu TP z 2004 r. wydanego na płycie ... scrackowany krąży w sieci i jest online na zagranicznych serwerach. Kiedyś mnie to wściekało, teraz spokojnie do przesłania zaproszenia podaję adres i nazwisko szefa urzędu od danych wrażliwych. Po numerach (kierunkowych) widzę, że ostatnio przodują firmy z wielkopolski a ostatnio z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 11.03.12, 12:38 Gość portalu: Edgar napisał(a): > Skąd mają? Ze spisu TP z 2004 r. wydanego na płycie ... scrackowany krąży w sie > ci i jest online na zagranicznych serwerach. > Kiedyś mnie to wściekało, teraz spokojnie do przesłania zaproszenia podaję adre > s i nazwisko szefa urzędu od danych wrażliwych. > Po numerach (kierunkowych) widzę, że ostatnio przodują firmy z wielkopolski a o > statnio z Lublina. Ja też znam się na numerach kierunkowych, bo kiedyś brałem udział w ich wyznaczaniu. Ale teraz numer kierunkowy (czyli dwie pierwsze cyfry) został właczony do numeru katalogowego, a ponadto wszystkie centrale umożliwiają przeniesienie telefonu nawet do odległej miejscowości z zachowaniem dotychczasowego numeru. Tak, że numer może być charakterystyczny dla Wielkopolski (61, też często do mnie dzwonią), ale fizycznie być całkiem gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 11.03.12, 12:32 wanda43 napisała: > Masz szczęście, że nie dzwonia więcej. Odbieram po kilka telefonow dziennie od > przeroznych firm naciągaczy z propozycjami uczestniczenia w przeroznych pokazac > h, wycieczkach itepe, i proponujących przerozne badziewie. Rowniez of firm pods > zywajacych sie pod telekomunikacje. Wstyd przyznać, ale pierwszy telefon powodu > je rzucenie sluchawki, kolejne przyprawiają mnie o furie i zaczynam posylac wią > zanki. Skąd mają moje dane, Bog raczy wiedziec, a numer telefonu nie figuruje w > zadnych spisach. Często różne firmy sprzedające takie "usługi" wybierają numery losowo. Ja mam linię ISDN z tzw. numerem głównym i dwoma "bocznymi", tzw. MSN, których nie ma w książce ani nie figurują w bazie danych informacji. Często na owe MSN dzwonią różni domokrążcy, namawiający na kupno jakiegoś badziewia, zapraszający na jakieś wycieczki połączone z "promocjami" jakichś "atrakcyjnych" produktów. Kiedy na aparacie głównym pojawi się komunikat "numer zastrzeżony" lub "numer nieznany" (bo często z takich numerów dzwonią tacy cwaniacy), z zasady nie odbieramy. Natomiast koło aparatu leży lista pt. "Tych numerów nie odbieramy". Niestety, często zdarza się, że ci natręci zmieniają numery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andel cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 08:40 Telekomunikacja Polska zaskarbi sobie wielu klientów, jeśli pomoże poszkodowanym złożyć pozew zbiorowy a nawet podsunąć prawnika. W końcu na tym przekręcie traci i ona. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: cóż... 11.03.12, 08:49 zakładam że wiedzą o tym. To taka firma córka - ona zarobi 370 zł, a tpsa - dalej ma klienta! Odpowiedz Link Zgłoś
sforia102 Telekomunikacja musi najpierw posprzątać u siebie. 11.03.12, 10:23 Ja przez pół roku dostałem kiedyś 16 faktur korygujących (za 2 numery). Tam pracują potworne muły. Najgorze jest to, że mówisz na błekitnej linii mułowi, wydaje się, że zrozumiał, ale on sam nic nie może ustawić w systemie. Zleca ustawienie innemu mułowi. A jak oni się porozumiewają, to ja już na to nie mam wpływu. \natomiast jeżeli za drugim mułem jest jeszcze trzeci i czwarty? 99,9% szans, że któryś coś popieprzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawi Re: Telekomunikacja musi najpierw posprzątać u si IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 22:52 niestety dużo w tym racji:/ Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: Telekomunikacja musi najpierw posprzątać u si 21.11.12, 12:24 również miałem podobną sytuację u nich jest zbyt wiele osób, a każdy zrzuca odpowiedzialność na kogos innego ... przy mniejszych operatorach pewnie takie sytuacje sa lepeij rozwiazywane, poniewaz liczy się dla nich każdy klient Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajgon Re: cóż... IP: *.supermedia.pl 13.05.12, 14:09 pierwsza sprawa - włącz ACR (darmowy) (Anonimous Call Reject) wtedy nie zadzwonią do ciebie aonnimowi "biznezmeni". druga: a jak jeszcze włączysz CLIP (4 PLN/n ) to ci bezczelni będą ci znani z telefonu i możesz podjąć konkretene kroki (blokada, pismo do prokuratury itp...) Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Dale się nabrać tylko idioci? 11.03.12, 08:43 "Po kilku dniach zjawił się u niego przedstawiciel firmy (mówił, że jest tylko kurierem) z dokumentami do podpisania." A kto podpisuje dokumenty bez ich uważnego przeczytania? ;>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Dale się nabrać tylko idioci? IP: *.home.aster.pl 11.03.12, 08:54 > A kto podpisuje dokumenty bez ich uważnego przeczytania? wielu starych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Dale się nabrać tylko idioci? 11.03.12, 08:54 jak ufasz komuś, to ufasz. Niestety polskie prawo, akurat tego nie chroni - bo państwo i prawo - zakłada z buta, żeś złodziej! A jest odwrotnie! :) To państwo nas okrada, a prawo je ochrania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawi Re: Dale się nabrać tylko idioci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 23:08 życie na trzeźwo jest nie do zniesienia;) a tak poza tym, to powinni napisać parę artykułów na temat właśnie czytania, tego co się podpisuje, a nie robić aferę, bo nagle ktoś się zorientował, że ktoś "się spieszył", choć kursy czytania ze zrozumieniem też powinny być szerzej dostępne, bo wiele by dały;) Odpowiedz Link Zgłoś
e.olsen Rozprawa sądowa 11.03.12, 09:49 "Komornik i tak nie ściągnie pieniędzy bez sądu. Mam nadzieję, że dojdzie do rozprawy" Biedny dziadek nawet nie będzie wiedział, kiedy będzie osądzony. Teraz takie cwane "instytucje" korzystają z e-sądu, który "wydaje wyroki" na dłużników taśmowo (nawet kilka tysięcy spraw dziennie) i tylko na podstawie dostarczonych przez wierzycieli dokumentów - a te nie wyglądają niestety korzystnie dla dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
sforia102 Re: Rozprawa sądowa 11.03.12, 10:28 Dokładnie. Wniesienie sprzeciwu musi być na urzędowym formularzu w bardzo krótkim czasie (14 dni). Trzeba wiedzieć, co wnieść (jak to sformułować) i odpowiednio uzasadnić (podać podstawę prawną). Odpowiedz Link Zgłoś
gateza Re: Rozprawa sądowa 11.03.12, 10:58 e.olsen napisał: > "Komornik i tak nie ściągnie pieniędzy bez sądu. Mam nadzieję, że dojdzie do ro > zprawy" > > Biedny dziadek nawet nie będzie wiedział, kiedy będzie osądzony. Teraz takie cw > ane "instytucje" korzystają z e-sądu, który "wydaje wyroki" na dłużników taśmow > o (nawet kilka tysięcy spraw dziennie) i tylko na podstawie dostarczonych przez > wierzycieli dokumentów - a te nie wyglądają niestety korzystnie dla dziadka. Może i ściągnie, ale to nie jest takie pewne. Pewne natomiast jest, że Ty masz problemy z szacunkiem do ludzi i bezpodstawnym ocenianiem. Skąd wiesz, że "biedny", a nawet jeśli wiesz to jakim prawem przenosisz tę wiedzę na forum. Druga sprawa - raczej nie jesteś powiązany rodzinnie i nie jesteś wnukiem tego Pana. Jeśli ludzie tacy jak ten Pan są dla Ciebie dziadkami, to powiedz jakiego określenia mamy używać dla takich jak Ty? Dziecinko, synku, wnusiu, g....arzu? Odpowiedz Link Zgłoś
e.olsen Re: Rozprawa sądowa 11.03.12, 12:29 Weź jakieś kropelki na uspokojenie, bo Ci żyłka pęknie. Twoje wnioski poszły tak daleko, że straciłeś(aś) je z oczu. Od kiedy "dziadek" jest słowem obraźliwym? I to w stosunku do osoby 78-letniej? A słowo "biedny" nie odnosi się do statusu majątkowego (bo go nie znam), ale do faktu, że gość został paskudnie i bezwzględnie wmanewrowany w sytuację. "Biedny" ma tu znaczenie "poszkodowany" (jak w mowie potocznej). Określenie "biedny dziadek" wyraża po prostu współczucie dla niego. W przeciwieństwie do sugerowanego przez Ciebie (i całkiem chybionego) "gó...arza" w stosunku do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Rozprawa sądowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 22:01 "Dziadek to nieuprawnione spoufalanie sie z kims kogo nie znasz i kto moze sobie tego nie zyczyc. Dla Ciebie to starszy pan. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Rozprawa sądowa IP: *.aster.pl 11.03.12, 16:05 sam kiedys takim dziadkiem bedziesz. predzej niz sie spodziewasz. ciekawe jak sie bedziesz czul gdy beda probowali ci oszukac przyszle cwaniaczki. myslisz moze, ze dotrzymasz im kroku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 09:52 Tepsa nie wiele lepsza też oszukują podpisują umowy na pakiety których nie są w stanie zapewnić a potem kasują za rezygnację z umowy , za połączenia PŁATNE z infolinią i za co się da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poetria Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 09:54 Mam wrażenie, że do mnie też dzwonili. To była dziwna rozmowa. Pani zaczęła od wzmianki o obniżeniu abonamentu. Zapytałam się, czy nie chodzi jej o Fun Pack. A potem dodałam, że wiem, że teraz abonament jest niższy, ale ja mam umowę do końca roku. I sama się rozłączyła - nagle zrezygnowała stwierdziwszy, że doczekam do końca umowy a potem ją przedłużę. He he przypuszczalnie nie nadawałam się na ofiarę. No i zgadza się, mam w TP konto online i dokładnie wiem, co zamawiam. Łatwo sprawdzić. Mama raz tak prawie zamówiła książkę telefoniczną - rzekomo od TP. Ale zdążyłam jej wyjaśnić, że ta firma nie może aktualizować naszych danych, bo wcale się nie zgodziłam na umieszczenie ich w książce. Mama spławiła kuriera, a on zwiewał aż miło. :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikoś Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 10:07 To są po prostu Telecwele ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burro "Nie wiem" hehe IP: 85.222.116.* 11.03.12, 10:37 Poszukajcie dobrze. Macie tam kreta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyNOVUM Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.jjs.pl 11.03.12, 10:48 Uwaga też na Telekomunikacją Novum www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?news_cat_id=448&news_id=6459&layout=3&page=text&place=Lead01 www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?news_cat_id=406&news_id=4707&layout=3&page=text&place=Lead01 Moja mama to samo przeżywa teraz z Telekomunikacją Novum. BOK mają w jakiejś bardzo małej miejscowości, a ostatnio przysłali mojej 82-letniej mamie pozew o zapłatę z sądu rejonowego z drugiej strony Polski. Zanim się zorientowałam to minął termin wniesienia sprzeciwu. Draństwo. Co robić aby przestali żerować na starszych, nie umiejących się bronić, ludziach?! Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 31.12.12, 17:19 jeśli to z winy zerwania umowy itp. to upewniej sie czy w błąd nie wprowadził poprzedni operator, tepsa słynie z tego że po podpisaniu umowy z innym operatorem działajacym na ich łączach potrafi zadzwonic i postraszyć że abonent nie bedzie miał telefonu lub straci obecny numer ... a poźniej pojawiają się problemy w postaci 2 rachunków itp. i wina za to zgodnie z tym co chce tepsa spada na nowego operatora poza tym mali operatorzy jak Novum nie zrabiaja na karach - bardziej opłaca im sie utrzymać abonenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 11:02 Niestety takie telefony są na porzadku dziennym, sam często dostaje je od sprzedawców. Ostatnio mialem jednak inny numer, dzwoni babka i próbuje mi wcisnąć tą ich telewizję satelitarną z Neostradą. Ja jej odpowiadam, że mam kablówkę, więc mnie to nie interesuje. I wyobraźcie sobie, że ona mi wyjeżdza z tekstem, że ponoć słyszała, iż zgodnie z prawem UE kablówki za pół roku zostaną zlikwidowane. Nie wytrzymałem i parsknąłem śmiechem, wiec zorientowała się, że nie ma do czynienia z laikiem i szybko zakończyła rozmowę. Ale ile osób się na to nabierze? www.strefaimperiumgier.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: 31.178.125.* 11.03.12, 11:05 A czego się można spodziewać po firmie zarejestrowanej na Cyprze? www.tphsa.pl/dane-akcjonariuszy-znaczacych-10072 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macu Jakbym... IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 11:20 Jakbym spotkał pomysłodawce tego świetnego biznesu, to bym mu tak sprał tego chciwego ryja, że odechciałoby mu się oszukiwać innych ludzi, zwłaszcza starszych. Pokażcie mi tylko palcem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuj to wuj Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: 37.8.204.* 11.03.12, 11:25 ...co nieudacznika - stoi stadion? Stoi. jak ci tak żal i zazdrość, to odstaw piwko, weź się za coś, bo sam zostaniesz nieudacznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 11:32 Mnie tak samo chciał wrobić NOM. Zadzwoniła panienka z propozycją obniżenia abonamentu, zapewniając przy tym, że dzwoni z Telekomunikacji Polskiej, ze pozostanę abonentem TP (pytałam o to kilkukrotnie). Znała mój abonament, natomiast wypytywała o szczegółowe dane adresowe, tłumacząc, że jest z innego działu i nie ma do dokładnych danych dostępu. A potem przyjechał kurier z NOMu. No i musiałam go wysłać na drzewo. Ale myślę, że wiele osób dałoby się nabrać. Świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 22:10 Do mnie zadzwonila pannica przedstawiajac sie jako TPSA i spytala czy nadal place stary abonament. Ja jej na to, ze skoro dzwoni z TPSA powinna to wiedziec, pannica sie odszczeknela, ze jest z dzialu sprzedazy i nie ma dostepu do takich danych. Powiedzialam jej, ze zaraz zadzwonie na policje, bo jest oszustka. Rzucila sluchawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugh Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.patthomas-a.resnet.strath.ac.uk 11.03.12, 12:20 Rozumiem, że ludzie czują się oszukani, częściowo z własnej winy bo nie słuchają kto do nich dzwoni i nie czytają umów, które podpisują. Ale, z drugiej strony, po co trzymać się na siłę TPSA jeśli inni operatorzy faktycznie mają niższe ceny i lepsze pakiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyNOVUM Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.jjs.pl 11.03.12, 12:32 Nie jest prawdą, że inni operatorzy są tańsi. Wiele zależy od konkretnej taryfy. Niestety składający ofertę inni operatorzy nie mówią całej prawdy. Nie mówią o konsekwencjach zmiany operatora. Jeżeli panienka mówi szybko, wyuczonym tekstem to zbałamuci większość starszych osób - obiecując złote góry. Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 21.11.12, 12:37 porównując oferty niektórych z mniejszych operatorów którzy oferuja jedynie tel. to wychodzi znacznie taniej niż przy porównywalnym pakiecie minut w tepssie Odpowiedz Link Zgłoś
chynek Jak do waszego czytelnika, to nie żałuję.... 11.03.12, 12:47 "Do pana Zdzisława, naszego 78-letniego czytelnika..." Taki stary, a taki głupi...że czyta takie śmieci antypolskie jak gw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamerka Re: Jak do waszego czytelnika, to nie żałuję.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 22:12 Idz sakiewiczowy smieciu na niezaleznaodrozumu.pl, a nie obrazaj starszych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Wiem, skad mieli dane klientow TPSA... IP: *.dyn.iinet.net.au 11.03.12, 12:52 ktos w TPSA sprzedaje im te dane - wiecej niz pewne. Sprzedawczyki to potomkowie szmalcownikow i szabrownikow z czasow 2 wojny... Takich w Polsce nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: Wiem, skad mieli dane klientow TPSA... 21.11.12, 12:32 większość mniejszych operatorów działa na łączach tepsy dlatego mają oni dostęp do takich danych, a tp też ma z tego profit ... ale robi różne rzeczy żeby zaszkodzić ich reputacji Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Do mnie też dzwonili 11.03.12, 13:11 Też miałem kiedyś taki telefon niby z telekomunikacji. Babka coś mi bajdurzyła o nowych atrakcyjnych taryfach aż wreszcie zaczęła pytać o moje dane. Na moje stwierdzenie, że przecież jako pracownik TP powinna je znać, zaczęła podejrzanie owijać w bawełnę. Oczywiście rzuciłem słuchawką. Nie dziwię się jednak, że ludzie starsi, którzy są bardzo łatwowierni mogą łyknąć ten kit, tym bardziej, że kobitka dość sprawnie "lała wodę", aż sam w początkowej fazie myślałem, że to rzeczywiście ktoś z TP dzwoni. Trzeba uważać, bo teraz cwaniaczki są specjalnie szkoleni i wiedzą jak rozmawiać z potencjalną ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
cometto-pl Pan Zdzisław lepiej nich czyta co podpisuje... 11.03.12, 13:32 I co to za bzdury o "naciąganiu"? Albo oferta jest dobra, albo nie - co ma do tego nazwa firmy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezalogowany Nie cwaniakuj pajacu, bo nie takich IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 20:03 chojraków dymało się bez mydła. Na ciebie też przyjdzie czas, kiedy obudzisz się z ręką w nocniku o ładnych parę stówek lżejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
domino.97 Ja tez niedawno takich dwa razy zalatwilem 11.03.12, 13:39 mam od rodzicow telefon na abonament i do mnie dzwonia i pytaja czy jestem pan taki, a taki (podają imie i nazwisko ojca na ktorego jest telefon). Ja mowie ze tak , a jakaś tam laska zaczyna tlumaczyc, ze moge miec to i tamto, 10Giga netu, tysiac pincet minut do wszystkich, smartfona z gpsem itp. i w ogole najlepsza oferta w Polsce. Zaczalem pytania zadawac,a babka odpowiadala jak katarynka. na koniec jak sie zapytala czy jestem zainteresowany to powiedzialem, ze mam 14 lat i nie moge z nia podpisac umowy, ze telefon na ojca. Chciala numer do ojca (inna siec), ale jej nie dalem, bo ojciec by mnie zabil jakbym mu naganial naciagaczki. Babka sie wnerwila bo z 10 mninut na mnie zmarnowala, druga tylko troche mniej :P Odpowiedz Link Zgłoś
echterposener Uwaga na telenaciągaczy z Telekomunikacji Novum 11.03.12, 14:19 Chciałbym także ostrzec przed "konsultantami" i firmą Telekomunikacja Novum. Byłem akurat u rodziców - starszych ludzi kiedy zadzwoniła konsultantka tej firmy. Odebrałem telefon i nie do końca zrozumiawszy o jaką "telekomunikację" chodzi zapytałem czy to TP S.A. Na to bardzo niegrzecznie konsultantka odburknęła, że przecież mówi, że nie z TP S.A. Nie zdążyłem powiedzieć do końca, że taki jej ton jest nie do przyjęcia i że mam nadzieję, że rozmowa jest nagrywana gdy "konsultantka" rzuciła słuchawkę. Cała ta "firma" to jak można wywnioskować z ich strony internetowej biuro zarządu (z jednym numerem telefonu) w Warszawie i jakieś call center pod Ostrołęką. Ostrzegajcie przed nimi swoich krewnych - szczególnie tych starszych ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Uwaga na telenaciągaczy z Telekomunikacji Nov IP: 78.9.165.* 20.09.12, 11:16 To nie jest żadna firma (novum),tylko dwie wieśniaczki próbują zarobić na starszych osobach! To trzeba zgłaszać na policje,albo do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
seth-gecko Re: Uwaga na telenaciągaczy z Telekomunikacji Nov 13.11.12, 15:04 call center jest jedno, ale korzystają także z usług innych firm świadczących podobne usługi, gdzie pewnie nie ma kontroli nad pracownikami (tak jak jest to w ich siedzibach) przed firma nie należy ostrzegać "starszych" ludzi ponieważ jeśli chca płacić mniej za telefon to ofert Novum jest na pewno korzystniejszym wyborem niż tepsa (obecnie orange) - wiem z doświadczenia rodzice od kilku lat są abonentami tej fiormy i są zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nela Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 19:06 NOM też oszukuje, podaje się za TPSA. Proponują niższy abonament i 90 minut gratis na stacjonarne i na komórki! Skąd mają mój zastrzeżony numer i dane osobowe? Na koniec rozmowy mówią "ta promocja jest dzięki PGE, dostawcy Pani prądu"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.uznam.net.pl 11.03.12, 19:31 Cóż, mija ponad dwadzieścia lat państwowego katolicyzmu, to czegoście chcieli? Moralność i etos zastąpiliście jasełkami i zabobonami, wygnaliście sens i sprawiedliwość (sprawdzić czy nie ksiądz), złamaliście wszystkie prawa włącznie z kontytucją ...i zdziwieni, że narodek poszedł moralnie pod wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.12, 21:16 A co robi tepsa (orange)?? Raz że podbierają im klientów a dwa że najlepsi klienci (emeryci) zlikwidują linie w obawie przed takimi i podobnymi numerami. Przecież dla nich nie powinno być problemem wsadzeniem takiej "telekomunikacji" w objęcia prokuratora lub komornika. Tepsa zrobiła naprawdę duży skok do przodu przez ostatnie parę lat ale pod wpływem francuskiego bata, sami nie potrafią dostrzec że ktoś piłuje nogi ich stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LEO a TP niby lepsza IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 22:14 Kilka tygodni temu zadzwoniła do mnie żona z informacją że przyjechał kurier z nową umową z TP. Kilkakrotnie ją przeczytała spisała NIP, adres i faktycznie okazał się, iż to była Telekomunikacja Polska. Cóż żadnej umowy się nie spodziewałem więc ktoś liczył, że mnie w konia zrobi. Kurier z nosem na kwintę odjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawi Re: a TP niby lepsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 23:05 ale o takiej sprawie nie zrobią artykułu, tylko się nakręca w przeciwną stronę, by trochę pomęczyć konkurencję tp;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygma Re: a TP niby lepsza IP: 176.207.252.* 13.08.12, 21:06 ja bym zapoznał się z ofertą takiej np tnovum i wtedy zdecydował, czy jest dla mnie lepsza czy nie. Czytam również co i podpisuję i kto lub co jest stroną umowy. Polecam innyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Portek Re: a TP niby lepsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.12, 19:30 TP/orange wcale nie jest lepsza, ja osobiście polecam novum. Odpowiedz Link Zgłoś
stuntman-mark Re: a TP niby lepsza 31.12.12, 17:23 w przypadku abonamentu wyłącznie na tel mają o wiele bardziej korzystne warunki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemarketer Re: a TP niby lepsza IP: *.prnet.pl 24.04.12, 18:57 chlopie, kurier ma to gdzies, jemu placa za przyjazd, a czy wroci z podpisem czy bez- nie ma znaczenia dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś