Dodaj do ulubionych

Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać

11.03.12, 08:27
niech zapytają tych, co mówili o premii pana nieudacznika od stadionu:
"umów należy dotrzymywać"
Obserwuj wątek
    • Gość: nabitywbutelkę Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 08:32
      Komornik ściągnie pieniądze, nie ma obawy. Już oni mają swoje sposoby, a starszych ludzi nie stać na adwokatów. Takie i podobne praktyki powinny być ścigane przez Państwo, ale czy ktoś dba o obywateli? Właśnie komornik zajął mi rentę, chociaż jestem osobą niepełnosprawną i żadnego oszustwa nie popełniłem. Sprawa dotyczy podwójnego ubezpieczenia samochodu - tu też niejednego w ten sposób oskubali.
      • cillian1 Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 11.03.12, 08:48
        Sam zapłaciłem raz podwójne OC!
        To k..estwo - żeby nie można było cofnąć umowy po fakcie!
        Ok, zapłacisz jedną składkę - za karę, a k..wa 12?
        Naprawdę rządowy wał nad wały - jakich wiele!
        • Gość: jhbvsdikvb Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 09:42
          Od 01.01.2012 są nowe przepisy i nie zapłacisz już więcej za podwójne OC.
          • Gość: maxi Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.aster.pl 11.03.12, 10:06
            Konkretnie od 11.02.2012.
    • mareqm Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać 11.03.12, 08:35
      Też do mnie dzwonili.Umówiłem się na podpisanie umowy.W trakcie spotkania zorientowałem się, że to nie Tepsa i odmówiłem podpisania.Po jakimś czasie znowu telefon.Umawiam się ponownie i ponownie odmawiam.A potem jeszcze raz.
      Więcej nie zadzwonili.Może to jakiś sposób.
      Najbardziej w tym wszystkim wkurza mnie to ,że znają moje dane i jaki płacę abonament.Skąd to niby jak nie z TPSA? Prawdopodobnie któryś z pracowników dorobił sobie na boku.I to powinien być również temat dla prokuratury.
      • wanda43 Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 11.03.12, 10:35
        Masz szczęście, że nie dzwonia więcej. Odbieram po kilka telefonow dziennie od przeroznych firm naciągaczy z propozycjami uczestniczenia w przeroznych pokazach, wycieczkach itepe, i proponujących przerozne badziewie. Rowniez of firm podszywajacych sie pod telekomunikacje. Wstyd przyznać, ale pierwszy telefon powoduje rzucenie sluchawki, kolejne przyprawiają mnie o furie i zaczynam posylac wiązanki. Skąd mają moje dane, Bog raczy wiedziec, a numer telefonu nie figuruje w zadnych spisach.
        • Gość: Edgar Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.aster.pl 11.03.12, 11:10
          Skąd mają? Ze spisu TP z 2004 r. wydanego na płycie ... scrackowany krąży w sieci i jest online na zagranicznych serwerach.
          Kiedyś mnie to wściekało, teraz spokojnie do przesłania zaproszenia podaję adres i nazwisko szefa urzędu od danych wrażliwych.
          Po numerach (kierunkowych) widzę, że ostatnio przodują firmy z wielkopolski a ostatnio z Lublina.
          • eti.gda Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 11.03.12, 12:38
            Gość portalu: Edgar napisał(a):

> Skąd mają? Ze spisu TP z 2004 r. wydanego na płycie ... scrackowany krąży w sie
            > ci i jest online na zagranicznych serwerach.
            > Kiedyś mnie to wściekało, teraz spokojnie do przesłania zaproszenia podaję adre
            > s i nazwisko szefa urzędu od danych wrażliwych.
            > Po numerach (kierunkowych) widzę, że ostatnio przodują firmy z wielkopolski a o
            > statnio z Lublina.

Ja też znam się na numerach kierunkowych, bo kiedyś brałem udział w ich wyznaczaniu. Ale teraz numer kierunkowy (czyli dwie pierwsze cyfry) został właczony do numeru katalogowego, a ponadto wszystkie centrale umożliwiają przeniesienie telefonu nawet do odległej miejscowości z zachowaniem dotychczasowego numeru. Tak, że numer może być charakterystyczny dla Wielkopolski (61, też często do mnie dzwonią), ale fizycznie być całkiem gdzie indziej.
        • eti.gda Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 11.03.12, 12:32
          wanda43 napisała:

> Masz szczęście, że nie dzwonia więcej. Odbieram po kilka telefonow dziennie od
          > przeroznych firm naciągaczy z propozycjami uczestniczenia w przeroznych pokazac
          > h, wycieczkach itepe, i proponujących przerozne badziewie. Rowniez of firm pods
          > zywajacych sie pod telekomunikacje. Wstyd przyznać, ale pierwszy telefon powodu
          > je rzucenie sluchawki, kolejne przyprawiają mnie o furie i zaczynam posylac wią
          > zanki. Skąd mają moje dane, Bog raczy wiedziec, a numer telefonu nie figuruje w
          > zadnych spisach.

Często różne firmy sprzedające takie "usługi" wybierają numery losowo. Ja mam linię ISDN z tzw. numerem głównym i dwoma "bocznymi", tzw. MSN, których nie ma w książce ani nie figurują w bazie danych informacji. Często na owe MSN dzwonią różni domokrążcy, namawiający na kupno jakiegoś badziewia, zapraszający na jakieś wycieczki połączone z "promocjami" jakichś "atrakcyjnych" produktów. Kiedy na aparacie głównym pojawi się komunikat "numer zastrzeżony" lub "numer nieznany" (bo często z takich numerów dzwonią tacy cwaniacy), z zasady nie odbieramy. Natomiast koło aparatu leży lista pt. "Tych numerów nie odbieramy". Niestety, często zdarza się, że ci natręci zmieniają numery.
    • Gość: andel cóż... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 08:40
      Telekomunikacja Polska zaskarbi sobie wielu klientów, jeśli pomoże poszkodowanym złożyć pozew zbiorowy a nawet podsunąć prawnika. W końcu na tym przekręcie traci i ona.
      • cillian1 Re: cóż... 11.03.12, 08:49
        zakładam że wiedzą o tym.
        To taka firma córka - ona zarobi 370 zł, a tpsa - dalej ma klienta!
      • sforia102 Telekomunikacja musi najpierw posprzątać u siebie. 11.03.12, 10:23
        Ja przez pół roku dostałem kiedyś 16 faktur korygujących (za 2 numery).
        Tam pracują potworne muły. Najgorze jest to, że mówisz na błekitnej linii mułowi, wydaje się, że zrozumiał, ale on sam nic nie może ustawić w systemie. Zleca ustawienie innemu mułowi. A jak oni się porozumiewają, to ja już na to nie mam wpływu. \natomiast jeżeli za drugim mułem jest jeszcze trzeci i czwarty? 99,9% szans, że któryś coś popieprzy.
        • Gość: Pawi Re: Telekomunikacja musi najpierw posprzątać u si IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 22:52
          niestety dużo w tym racji:/
          • seth-gecko Re: Telekomunikacja musi najpierw posprzątać u si 21.11.12, 12:24
            również miałem podobną sytuację u nich jest zbyt wiele osób, a każdy zrzuca odpowiedzialność na kogos innego ... przy mniejszych operatorach pewnie takie sytuacje sa lepeij rozwiazywane, poniewaz liczy się dla nich każdy klient
      • Gość: sajgon Re: cóż... IP: *.supermedia.pl 13.05.12, 14:09
        pierwsza sprawa - włącz ACR (darmowy) (Anonimous Call Reject) wtedy nie zadzwonią do ciebie aonnimowi "biznezmeni". druga: a jak jeszcze włączysz CLIP (4 PLN/n ) to ci bezczelni będą ci znani z telefonu i możesz podjąć konkretene kroki (blokada, pismo do prokuratury itp...)
    • naprawdetrzezwy Dale się nabrać tylko idioci? 11.03.12, 08:43
      "Po kilku dniach zjawił się u niego przedstawiciel firmy (mówił, że jest tylko kurierem) z dokumentami do podpisania."

A kto podpisuje dokumenty bez ich uważnego przeczytania?
      ;>>>
      • Gość: asa Re: Dale się nabrać tylko idioci? IP: *.home.aster.pl 11.03.12, 08:54
        > A kto podpisuje dokumenty bez ich uważnego przeczytania?

wielu starych ludzi
      • cillian1 Re: Dale się nabrać tylko idioci? 11.03.12, 08:54
        jak ufasz komuś, to ufasz.
        Niestety polskie prawo, akurat tego nie chroni - bo państwo i prawo - zakłada z buta, żeś złodziej!
        A jest odwrotnie! :) To państwo nas okrada, a prawo je ochrania!
      • Gość: Pawi Re: Dale się nabrać tylko idioci? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 23:08
        życie na trzeźwo jest nie do zniesienia;) a tak poza tym, to powinni napisać parę artykułów na temat właśnie czytania, tego co się podpisuje, a nie robić aferę, bo nagle ktoś się zorientował, że ktoś "się spieszył", choć kursy czytania ze zrozumieniem też powinny być szerzej dostępne, bo wiele by dały;)
    • e.olsen Rozprawa sądowa 11.03.12, 09:49
      "Komornik i tak nie ściągnie pieniędzy bez sądu. Mam nadzieję, że dojdzie do rozprawy"

Biedny dziadek nawet nie będzie wiedział, kiedy będzie osądzony. Teraz takie cwane "instytucje" korzystają z e-sądu, który "wydaje wyroki" na dłużników taśmowo (nawet kilka tysięcy spraw dziennie) i tylko na podstawie dostarczonych przez wierzycieli dokumentów - a te nie wyglądają niestety korzystnie dla dziadka.
      • sforia102 Re: Rozprawa sądowa 11.03.12, 10:28
        Dokładnie. Wniesienie sprzeciwu musi być na urzędowym formularzu w bardzo krótkim czasie (14 dni). Trzeba wiedzieć, co wnieść (jak to sformułować) i odpowiednio uzasadnić (podać podstawę prawną).
      • gateza Re: Rozprawa sądowa 11.03.12, 10:58
        e.olsen napisał:

> "Komornik i tak nie ściągnie pieniędzy bez sądu. Mam nadzieję, że dojdzie do ro
        > zprawy"
        >
        > Biedny dziadek nawet nie będzie wiedział, kiedy będzie osądzony. Teraz takie cw
        > ane "instytucje" korzystają z e-sądu, który "wydaje wyroki" na dłużników taśmow
        > o (nawet kilka tysięcy spraw dziennie) i tylko na podstawie dostarczonych przez
        > wierzycieli dokumentów - a te nie wyglądają niestety korzystnie dla dziadka.

Może i ściągnie, ale to nie jest takie pewne.
        Pewne natomiast jest, że Ty masz problemy z szacunkiem do ludzi i bezpodstawnym ocenianiem. Skąd wiesz, że "biedny", a nawet jeśli wiesz to jakim prawem przenosisz tę wiedzę na forum.
        Druga sprawa - raczej nie jesteś powiązany rodzinnie i nie jesteś wnukiem tego Pana.
        Jeśli ludzie tacy jak ten Pan są dla Ciebie dziadkami, to powiedz jakiego określenia mamy używać dla takich jak Ty? Dziecinko, synku, wnusiu, g....arzu?
        • e.olsen Re: Rozprawa sądowa 11.03.12, 12:29
          Weź jakieś kropelki na uspokojenie, bo Ci żyłka pęknie. Twoje wnioski poszły tak daleko, że straciłeś(aś) je z oczu. Od kiedy "dziadek" jest słowem obraźliwym? I to w stosunku do osoby 78-letniej? A słowo "biedny" nie odnosi się do statusu majątkowego (bo go nie znam), ale do faktu, że gość został paskudnie i bezwzględnie wmanewrowany w sytuację. "Biedny" ma tu znaczenie "poszkodowany" (jak w mowie potocznej). Określenie "biedny dziadek" wyraża po prostu współczucie dla niego. W przeciwieństwie do sugerowanego przez Ciebie (i całkiem chybionego) "gó...arza" w stosunku do mnie.
          • Gość: lamerka Re: Rozprawa sądowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 22:01
            "Dziadek to nieuprawnione spoufalanie sie z kims kogo nie znasz i kto moze sobie tego nie zyczyc.
            Dla Ciebie to starszy pan. I tyle.
      • Gość: anka Re: Rozprawa sądowa IP: *.aster.pl 11.03.12, 16:05
        sam kiedys takim dziadkiem bedziesz. predzej niz sie spodziewasz. ciekawe jak sie bedziesz czul gdy beda probowali ci oszukac przyszle cwaniaczki. myslisz moze, ze dotrzymasz im kroku???
    • Gość: ja Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 09:52
      Tepsa nie wiele lepsza też oszukują podpisują umowy na pakiety których nie są w stanie zapewnić a potem kasują za rezygnację z umowy , za połączenia PŁATNE z infolinią i za co się da
    • Gość: Poetria Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 09:54
      Mam wrażenie, że do mnie też dzwonili. To była dziwna rozmowa. Pani zaczęła od wzmianki o obniżeniu abonamentu. Zapytałam się, czy nie chodzi jej o Fun Pack. A potem dodałam, że wiem, że teraz abonament jest niższy, ale ja mam umowę do końca roku. I sama się rozłączyła - nagle zrezygnowała stwierdziwszy, że doczekam do końca umowy a potem ją przedłużę.

He he przypuszczalnie nie nadawałam się na ofiarę. No i zgadza się, mam w TP konto online i dokładnie wiem, co zamawiam. Łatwo sprawdzić.

Mama raz tak prawie zamówiła książkę telefoniczną - rzekomo od TP. Ale zdążyłam jej wyjaśnić, że ta firma nie może aktualizować naszych danych, bo wcale się nie zgodziłam na umieszczenie ich w książce. Mama spławiła kuriera, a on zwiewał aż miło. :) :) :)
    • Gość: Nikoś Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 10:07
      To są po prostu Telecwele !
    • Gość: burro "Nie wiem" hehe IP: 85.222.116.* 11.03.12, 10:37
      Poszukajcie dobrze. Macie tam kreta
    • Gość: antyNOVUM Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.jjs.pl 11.03.12, 10:48
      Uwaga też na Telekomunikacją Novum

www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?news_cat_id=448&news_id=6459&layout=3&page=text&place=Lead01
      www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?news_cat_id=406&news_id=4707&layout=3&page=text&place=Lead01
      Moja mama to samo przeżywa teraz z Telekomunikacją Novum. BOK mają w jakiejś bardzo małej miejscowości, a ostatnio przysłali mojej 82-letniej mamie pozew o zapłatę z sądu rejonowego z drugiej strony Polski. Zanim się zorientowałam to minął termin wniesienia sprzeciwu. Draństwo. Co robić aby przestali żerować na starszych, nie umiejących się bronić, ludziach?!
      • stuntman-mark Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 31.12.12, 17:19
        jeśli to z winy zerwania umowy itp. to upewniej sie czy w błąd nie wprowadził poprzedni operator, tepsa słynie z tego że po podpisaniu umowy z innym operatorem działajacym na ich łączach potrafi zadzwonic i postraszyć że abonent nie bedzie miał telefonu lub straci obecny numer ... a poźniej pojawiają się problemy w postaci 2 rachunków itp. i wina za to zgodnie z tym co chce tepsa spada na nowego operatora

poza tym mali operatorzy jak Novum nie zrabiaja na karach - bardziej opłaca im sie utrzymać abonenta
    • Gość: Kamil Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 11:02
      Niestety takie telefony są na porzadku dziennym, sam często dostaje je od sprzedawców. Ostatnio mialem jednak inny numer, dzwoni babka i próbuje mi wcisnąć tą ich telewizję satelitarną z Neostradą. Ja jej odpowiadam, że mam kablówkę, więc mnie to nie interesuje. I wyobraźcie sobie, że ona mi wyjeżdza z tekstem, że ponoć słyszała, iż zgodnie z prawem UE kablówki za pół roku zostaną zlikwidowane. Nie wytrzymałem i parsknąłem śmiechem, wiec zorientowała się, że nie ma do czynienia z laikiem i szybko zakończyła rozmowę. Ale ile osób się na to nabierze?

www.strefaimperiumgier.pl/
    • Gość: Mario Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: 31.178.125.* 11.03.12, 11:05
      A czego się można spodziewać po firmie zarejestrowanej na Cyprze? www.tphsa.pl/dane-akcjonariuszy-znaczacych-10072
      • Gość: Macu Jakbym... IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 11:20
        Jakbym spotkał pomysłodawce tego świetnego biznesu, to bym mu tak sprał tego chciwego ryja, że odechciałoby mu się oszukiwać innych ludzi, zwłaszcza starszych. Pokażcie mi tylko palcem...
    • Gość: wuj to wuj Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: 37.8.204.* 11.03.12, 11:25
      ...co nieudacznika - stoi stadion? Stoi. jak ci tak żal i zazdrość, to odstaw piwko, weź się za coś, bo sam zostaniesz nieudacznikiem.
    • Gość: Anna Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 11:32
      Mnie tak samo chciał wrobić NOM. Zadzwoniła panienka z propozycją obniżenia abonamentu, zapewniając przy tym, że dzwoni z Telekomunikacji Polskiej, ze pozostanę abonentem TP (pytałam o to kilkukrotnie). Znała mój abonament, natomiast wypytywała o szczegółowe dane adresowe, tłumacząc, że jest z innego działu i nie ma do dokładnych danych dostępu.
      A potem przyjechał kurier z NOMu. No i musiałam go wysłać na drzewo. Ale myślę, że wiele osób dałoby się nabrać. Świństwo.
      • Gość: lamerka Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 22:10
        Do mnie zadzwonila pannica przedstawiajac sie jako TPSA i spytala czy nadal place stary abonament. Ja jej na to, ze skoro dzwoni z TPSA powinna to wiedziec, pannica sie odszczeknela, ze jest z dzialu sprzedazy i nie ma dostepu do takich danych. Powiedzialam jej, ze zaraz zadzwonie na policje, bo jest oszustka. Rzucila sluchawka.
    • Gość: hugh Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.patthomas-a.resnet.strath.ac.uk 11.03.12, 12:20
      Rozumiem, że ludzie czują się oszukani, częściowo z własnej winy bo nie słuchają kto do nich dzwoni i nie czytają umów, które podpisują. Ale, z drugiej strony, po co trzymać się na siłę TPSA jeśli inni operatorzy faktycznie mają niższe ceny i lepsze pakiety?
      • Gość: antyNOVUM Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.jjs.pl 11.03.12, 12:32
        Nie jest prawdą, że inni operatorzy są tańsi. Wiele zależy od konkretnej taryfy. Niestety składający ofertę inni operatorzy nie mówią całej prawdy. Nie mówią o konsekwencjach zmiany operatora. Jeżeli panienka mówi szybko, wyuczonym tekstem to zbałamuci większość starszych osób - obiecując złote góry.
        • seth-gecko Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra 21.11.12, 12:37
          porównując oferty niektórych z mniejszych operatorów którzy oferuja jedynie tel. to wychodzi znacznie taniej niż przy porównywalnym pakiecie minut w tepssie
    • chynek Jak do waszego czytelnika, to nie żałuję.... 11.03.12, 12:47
      "Do pana Zdzisława, naszego 78-letniego czytelnika..."
      Taki stary, a taki głupi...że czyta takie śmieci antypolskie jak gw
      • Gość: lamerka Re: Jak do waszego czytelnika, to nie żałuję.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 22:12
        Idz sakiewiczowy smieciu na niezaleznaodrozumu.pl, a nie obrazaj starszych ludzi.
    • Gość: Max Wiem, skad mieli dane klientow TPSA... IP: *.dyn.iinet.net.au 11.03.12, 12:52
      ktos w TPSA sprzedaje im te dane - wiecej niz pewne.
      Sprzedawczyki to potomkowie szmalcownikow i szabrownikow z czasow 2 wojny...
      Takich w Polsce nie brakuje.
      • seth-gecko Re: Wiem, skad mieli dane klientow TPSA... 21.11.12, 12:32
        większość mniejszych operatorów działa na łączach tepsy dlatego mają oni dostęp do takich danych, a tp też ma z tego profit ... ale robi różne rzeczy żeby zaszkodzić ich reputacji
    • turysta86 Do mnie też dzwonili 11.03.12, 13:11
      Też miałem kiedyś taki telefon niby z telekomunikacji. Babka coś mi bajdurzyła o nowych atrakcyjnych taryfach aż wreszcie zaczęła pytać o moje dane. Na moje stwierdzenie, że przecież jako pracownik TP powinna je znać, zaczęła podejrzanie owijać w bawełnę. Oczywiście rzuciłem słuchawką. Nie dziwię się jednak, że ludzie starsi, którzy są bardzo łatwowierni mogą łyknąć ten kit, tym bardziej, że kobitka dość sprawnie "lała wodę", aż sam w początkowej fazie myślałem, że to rzeczywiście ktoś z TP dzwoni. Trzeba uważać, bo teraz cwaniaczki są specjalnie szkoleni i wiedzą jak rozmawiać z potencjalną ofiarą.
    • cometto-pl Pan Zdzisław lepiej nich czyta co podpisuje... 11.03.12, 13:32
      I co to za bzdury o "naciąganiu"? Albo oferta jest dobra, albo nie - co ma do tego nazwa firmy?!
      • Gość: niezalogowany Nie cwaniakuj pajacu, bo nie takich IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 20:03
        chojraków dymało się bez mydła. Na ciebie też przyjdzie czas, kiedy obudzisz się z ręką w nocniku o ładnych parę stówek lżejszy.
    • domino.97 Ja tez niedawno takich dwa razy zalatwilem 11.03.12, 13:39
      mam od rodzicow telefon na abonament i do mnie dzwonia i pytaja czy jestem pan taki, a taki (podają imie i nazwisko ojca na ktorego jest telefon). Ja mowie ze tak , a jakaś tam laska zaczyna tlumaczyc, ze moge miec to i tamto, 10Giga netu, tysiac pincet minut do wszystkich, smartfona z gpsem itp. i w ogole najlepsza oferta w Polsce. Zaczalem pytania zadawac,a babka odpowiadala jak katarynka. na koniec jak sie zapytala czy jestem zainteresowany to powiedzialem, ze mam 14 lat i nie moge z nia podpisac umowy, ze telefon na ojca. Chciala numer do ojca (inna siec), ale jej nie dalem, bo ojciec by mnie zabil jakbym mu naganial naciagaczki. Babka sie wnerwila bo z 10 mninut na mnie zmarnowala, druga tylko troche mniej :P
    • echterposener Uwaga na telenaciągaczy z Telekomunikacji Novum 11.03.12, 14:19
      Chciałbym także ostrzec przed "konsultantami" i firmą Telekomunikacja Novum. Byłem akurat u rodziców - starszych ludzi kiedy zadzwoniła konsultantka tej firmy. Odebrałem telefon i nie do końca zrozumiawszy o jaką "telekomunikację" chodzi zapytałem czy to TP S.A. Na to bardzo niegrzecznie konsultantka odburknęła, że przecież mówi, że nie z TP S.A. Nie zdążyłem powiedzieć do końca, że taki jej ton jest nie do przyjęcia i że mam nadzieję, że rozmowa jest nagrywana gdy "konsultantka" rzuciła słuchawkę. Cała ta "firma" to jak można wywnioskować z ich strony internetowej biuro zarządu (z jednym numerem telefonu) w Warszawie i jakieś call center pod Ostrołęką. Ostrzegajcie przed nimi swoich krewnych - szczególnie tych starszych !
      • Gość: jan Re: Uwaga na telenaciągaczy z Telekomunikacji Nov IP: 78.9.165.* 20.09.12, 11:16
        To nie jest żadna firma (novum),tylko dwie wieśniaczki próbują zarobić na starszych osobach! To trzeba zgłaszać na policje,albo do prokuratury.
      • seth-gecko Re: Uwaga na telenaciągaczy z Telekomunikacji Nov 13.11.12, 15:04
        call center jest jedno, ale korzystają także z usług innych firm świadczących podobne usługi, gdzie pewnie nie ma kontroli nad pracownikami (tak jak jest to w ich siedzibach)

przed firma nie należy ostrzegać "starszych" ludzi ponieważ jeśli chca płacić mniej za telefon to ofert Novum jest na pewno korzystniejszym wyborem niż tepsa (obecnie orange) - wiem z doświadczenia rodzice od kilku lat są abonentami tej fiormy i są zadowoleni
    • Gość: Nela Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.12, 19:06
      NOM też oszukuje, podaje się za TPSA. Proponują niższy abonament i 90 minut gratis na stacjonarne i na komórki! Skąd mają mój zastrzeżony numer i dane osobowe? Na koniec rozmowy mówią "ta promocja jest dzięki PGE, dostawcy Pani prądu"...
    • Gość: podatnik Re: Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabra IP: *.uznam.net.pl 11.03.12, 19:31
      Cóż, mija ponad dwadzieścia lat państwowego katolicyzmu, to czegoście chcieli? Moralność i etos zastąpiliście jasełkami i zabobonami, wygnaliście sens i sprawiedliwość (sprawdzić czy nie ksiądz), złamaliście wszystkie prawa włącznie z kontytucją ...i zdziwieni, że narodek poszedł moralnie pod wodę?
    • Gość: qwert Uwaga na telenaciągaczy! Wielu dało się nabrać IP: *.ip.netia.com.pl 11.03.12, 21:16
      A co robi tepsa (orange)?? Raz że podbierają im klientów a dwa że najlepsi klienci (emeryci) zlikwidują linie w obawie przed takimi i podobnymi numerami.
      Przecież dla nich nie powinno być problemem wsadzeniem takiej "telekomunikacji" w objęcia prokuratora lub komornika.
      Tepsa zrobiła naprawdę duży skok do przodu przez ostatnie parę lat ale pod wpływem francuskiego bata, sami nie potrafią dostrzec że ktoś piłuje nogi ich stołków.
      • Gość: LEO a TP niby lepsza IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 22:14
        Kilka tygodni temu zadzwoniła do mnie żona z informacją że przyjechał kurier z nową umową z TP. Kilkakrotnie ją przeczytała spisała NIP, adres i faktycznie okazał się, iż to była Telekomunikacja Polska.

Cóż żadnej umowy się nie spodziewałem więc ktoś liczył, że mnie w konia zrobi. Kurier z nosem na kwintę odjechał.
        • Gość: Pawi Re: a TP niby lepsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.03.12, 23:05
          ale o takiej sprawie nie zrobią artykułu, tylko się nakręca w przeciwną stronę, by trochę pomęczyć konkurencję tp;P
          • Gość: Zygma Re: a TP niby lepsza IP: 176.207.252.* 13.08.12, 21:06
            ja bym zapoznał się z ofertą takiej np tnovum i wtedy zdecydował, czy jest dla mnie lepsza czy nie. Czytam również co i podpisuję i kto lub co jest stroną umowy. Polecam innyn.
          • Gość: Portek Re: a TP niby lepsza IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.12, 19:30
            TP/orange wcale nie jest lepsza, ja osobiście polecam novum.
            • stuntman-mark Re: a TP niby lepsza 31.12.12, 17:23
              w przypadku abonamentu wyłącznie na tel mają o wiele bardziej korzystne warunki
        • Gość: telemarketer Re: a TP niby lepsza IP: *.prnet.pl 24.04.12, 18:57
          chlopie, kurier ma to gdzies, jemu placa za przyjazd, a czy wroci z podpisem czy bez- nie ma znaczenia dla niego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka