Gość: dietek IP: *.core.lanet.net.pl 19.04.12, 08:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
torwin7 Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... 19.04.12, 08:20 To było wiadome już w chwili, gdy okazało się, że Koleje Mazowieckie będą obsługiwały część kursów na Okęcie, w dodatku Koleje Mazowieckie wprowadzają inny system oznaczenia linii, niż Szybka Kolej Miejska. Jak w tym wszystkim ma zorientować się przyjezdny spoza Warszawy? Coś mi się wydaje, że wszyscy kontrolerzy Renomy przeniosą się do pociągów jadących na Okęcie. Żniwa niesamowite... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK ALE SYF!! IP: *.pani-teresa.com.pl 19.04.12, 08:30 Ale syf. Kto jest szefem EURO 2012 w Polsce? Czy on nie ma jaj?!?! Czy naprawdę nie można się dogadać w tak podstawowej sprawie jak bilety i tablice informacyjne? Trochę chęci! żeby znowu nie było wstydu! Albo (przynajmniej na czas EURO) zezwolić na darmowy dojazd do lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Kłamstwo ujawnione. 19.04.12, 08:59 "Dlaczego kursy nie mogą być w równych odstępach? - Dla nowych składów z lotniska musieliśmy szukać miejsca w obecnym rozkładzie jazdy wśród pociągów dalekobieżnych. Gdybyśmy je poprzesuwali, trzeba by było zmieniać godziny odjazdów nawet w odległych zakątkach kraju - twierdzi Maciej Dutkiewicz." KŁAMIE! Kursy pociągów na lotnisko były przewidziane już w rozkładzie z grudnia 2011. Nawet na stronie czeskich kolei (CD) przez jakiś czas wyświetlały się te pociągi jako jeżdżące. Biedacy nie wiedzieli, że jeśli u nas według rozkładu pociąg jedzie, to nie znaczy to tak w praktyce. "Jerzy Obrębski z Szybkiej Kolei Miejskiej dodaje, że problemem są też remonty torów w okolicach Warszawy (m.in. na linii gdańskiej, radomskiej i łódzkiej)." A to od grudnia zeszłego roku doszły jakieś nowe remonty? "Poza tym ciężko wcisnąć dodatkowe składy z lotniska na mocno już przeciążoną linię średnicową." Linię średnicową można bardzo łatwo odciążyć nie kończąc większości pociągów na dworcu wschodnim lub zachodnim, ale puszczając je przez Warszawę na przestrzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajan Re: Kłamstwo ujawnione. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 10:50 Jeśli państwa członkowskie w UE w wielu tematach nie mogą wypracować wspólnego stanowiska to jak może to zrobić PKP podzielona czyt. rozgrabiona przez 70 podmiotów gospodarczych zwanych spółkami. Nie dziwmy sie ze to, co inni budują w dwa lata nam potrzeba 5 - 10 lat a przy tym dwa, trzy razy drożej To jest polska specjalność, szwindel i złodziejstwo. Wielu ma to we krwi wyssane z mlekiem matki, utwierdzone rodzinnym wychowaniem. Logika nakazuje by w tym przypadku KM w godzinach szczytu lotniczego zapewniały połączenie z lotniskiem Modlin przez Centralną, co 30 minut a SKM, co 30 minut przez Śródmieście do Otwocka i Wołomina, mając na względzie liczebność mieszkańców, potencjalnych pasażerów lotniczych a nie widzimisie kolejarzy z Miłosnej. Od dziesięcioleci bezskutecznie młóci sie temat nisko kosztowej inwestycji włączenia w linie średnicową kolejowego okręgu śródmieścia. Przy kosztach 7 - 10 % budowy II linii metra dl. 7 km można by warszawiakom zafundować okrężną linie SKM dl. 21 km z przystankami, co 1 km, wzajemnie łącząc skrajne dzielnice stolicy jak i z Centrum Warszawy. Najłatwiej i bezpieczniej brać wielkie apanaże i twierdzić iz nic nie można zrobić. Przy niewielkim wysiłku inwestycyjnym, istnieje techniczna możliwość przepustowości linii średnicowej, co 2,5 minuty w godzinach szczytu komunikacyjnego (dwie godziny rano i popołudniu) Pozwoliłoby to skierować wszystkie pociągi SKM obsługujące aglomeracje warszawska przez Śródmieście a pociągi KM częściowo przez Centralny czy Gdański, który ma bezpośrednie połączenie z metrem. Dopóki w spółkach kolejowych zasiadać będą związkowcy rodem chłopsko-robotniczej klasy wzajemnej adoracji, dopóty nic sie nie zmieni a my mieszkańcy na tym wiele stracimy zdrowia. Jak widać Rządzącym to na rękę, maja względny spokój polityczny i finansowy. Uległy, ciemny lud zawsze można wyciszyć, wymanewrować, otumanić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 15:09 z tego co mi wiadomo to koleje są otwarte na rozmowy tylko krok należy do ZTM choćby ze względu na brak u nich kasowników. a co do systemu - KM jeździe po cały Mazowszu a SKM obsługuje kilka linii warszawskich - jak sobie wyobrażasz taką sama numeracje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 08:22 "Nie przewidziano tam monitorów pokazujących, kiedy i dokąd odjeżdża najbliższy pociąg". No jasne, ta informacja jest zupełnie zbyteczna. Wsiąść do pociągu byle jakiego.... Może i na lotnisku zlikwidować te bezsensowne ekrany z odlotami i przylotami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulejarz A po co informacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 08:38 Pewnie. Po co informacje? Przecież kolejarze wiedzą kiedy odjeżdżają pociągi, a jak wiadomo KM głównie obsługuje swoich pracowników - cała informacja, wszystkie rozkłady, organizacja jest podporządkowana pod pracowników KM. Nawet ostatnie tzw. uproszczenia (sic) w oznaczeniach (wprowadzenie 121 linii) pokazuje totalną degrengoladę jaka panuje w tej spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A po co informacje? IP: 80.48.17.* 19.04.12, 13:27 koleje przewiozły ponad 50 mln pasażerów w zeszłym roku - sporo pracowników mają nie uważasz? a oznaczenia jeszcze nie weszły w życie więc po co ten raban? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z 19.04.12, 15:44 Gość portalu: gość napisał(a): > "Nie przewidziano tam monitorów pokazujących, kiedy i dokąd odjeżdża najbliż > szy pociąg". > No jasne, ta informacja jest zupełnie zbyteczna. Wsiąść do pociągu byle jakieg > o.... > Może i na lotnisku zlikwidować te bezsensowne ekrany z odlotami i przylotami? Bez przesady - na stacji jest tylko jeden peron i wszystkie pociągi muszą i tak z niego odjeżdżać do centrum miasta, bo po prostu tak tory prowadzą. Nie wiem czy ktokolwiek o inteligencji wyższej od krewetki zdołałby się zgubić. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
fjan Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... 19.04.12, 08:24 Burdel jak zwykle. To pasażer mas rozstrzygać brak porozumienia między przewożnikami ? To sami nie są w stanie się dogadać prezesi w./w spółek ? Jedna kolej, jeden przewożnik tak powinno być. Pasażerom nic do bałaganiarstwa w PKP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 08:41 No cóż...Pewnie nie wiesz, ze ani KM, ani SKM to nie PKP... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: *.pani-teresa.com.pl 19.04.12, 08:56 On nie wie, ja nie wiem i tysiące turystów też tego nie wiedzą i NIE MUSIMY TEGO WIEDZIEĆ. Powinien być jeden punkt kasa/informacja gdzie się podchodzi. Mówi "Poproszę bilet na stadion / do centrum / gdziekolwiek" Bilet się drukuje. Tablice i znaki prowadzą na właściwy peron. CZY TO TAKIE TRUDNE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 09:15 Masz rację. Ja odniosłem się do tekstu: "Jedna kolej, jeden przewożnik tak powinno być. " W Niemczech kolei jest kilkadziesiąt, jeśli nie więcej. I obowiązuje na nich JEDEN bilet. Pasażer rzeczywiście nic więcej poza kupnem biletu wiedzieć i robić nie musi. Dobra organizacja pracy, porozumienie, współpraca, ot co. Jakże to niepolskie... Pytanie za to dla mediów: dlaczego przez klika lat problem wam WISIAŁ? A nie jest on niebagatelny - bo np. żeby jechać osobówkami z Pruszcza do Gdańska Politechniki, trzeba kupić 2 różne bilety. Dopiero przy okazji Euro klapki Wam z oczu spadły? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z 19.04.12, 09:31 Gość portalu: Ax222 napisał(a): > Pytanie za to dla mediów: dlaczego przez klika lat problem wam WISIAŁ? A nie je > st on niebagatelny - bo np. żeby jechać osobówkami z Pruszcza do Gdańska Polite > chniki, trzeba kupić 2 różne bilety. Dopiero przy okazji Euro klapki Wam z oczu > spadły? O, to jest bardzo ciekawa kwestia. Sądzę, że gdyby napisali o tym 3 lata temu, to liczba kliknięć takiego artykułu byłaby znikoma, a może nawet ktoś z KM/SKM/Urzędu Miasta by to przeczytał i by temu zapobiegli. No i o czym mogliby "dziennikarze" napisać teraz w atmosferze skandalu i ogromnej liczby kliknięć? Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z 19.04.12, 09:17 Więc, geniuszu, jak dzielić pieniądze? I czy jak lecisz gdzieś samolotem to wsiadasz do pierwszego lepszego czy czekasz na swojego przewoźnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 09:24 Może tak, jak w Trójmieście? Jakoś tam ten problem rozwiązali: www.mzkzg.pl/?subpage=pod&art=15&op=%2C%2C%2C Odpowiedz Link Zgłoś
przechrztaimason Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z 19.04.12, 11:07 Oczywiście, że tak lepiej i dobrze, że firmy sie dogadały. Ale to były ich negocjacje i ich umowa. Ale to nie obowiązek, bo jakiś jaśnie pan ma kłopoty z odróżnieniem przewoźników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 11:33 Głęboko się mylisz. Decyzja była polityczna - i DAŁO SIĘ. Co więcej - marszałek województwa ŻĄDA od przewoźników kolejowych honorowania tego biletu. Jeśli tylko chcą jeździć na jego terenie... i HONORUJĄ go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 23:07 Chyba się chłopie zatrzymałeś w rozwoju gdzieś w latach 70tych ? KLIENT NASZ PAN ! Dorośnij do XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traktor Wrzątek? A jest, jest, ino troche wystyg, panocku IP: 91.221.144.* 19.04.12, 08:24 Autostrady - są, tylko troche "przejezdne" Metro w stolicy? A jest, tylko do czerwca się budowa nie skończy; większe rozkopy będą. Stadion Narodowy? A jest, ale dookoła trawki się nie zdąży, to się tłuczniem wysypie i bedzie. Leki dla chorych na raka? A są, tylko niektórych na razie zabrakło. I tak ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bulanda Potato Republic of Bulanda ad 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 08:53 Jest jeszcze piękny zamek w Warszawie. Tylko obstawiony rusztowaniami! :) Pewnie zaraz powieszą jakąś reklamową szmatę sponsora remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Jeśli to prawda, a nie dziennikarskie ... IP: *.komster.pl 19.04.12, 08:28 ... brednie, to są niezłe jaja. Takie typowo polskie, chłopsko pańszczyźniane jaja. Jaja z innych ludzi, po co przejmować sie innymi, ważne, że ja i tylko ja mam dobrze. Jaja z klientów, mają płacić i nie pytać się za co. Chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymeo Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 08:31 "Polska, mieszkam w Polsce, mieszkam tu tu tu..." Czy spodziewałby się ktoś takich pomysłów (2 różne bilety w innych krajach, np. Japonia, Niemcy, Austria, Hiszpania.. nie, bo to wstyd, organizując tak dużą imprezę, trzeba zadbać, żeby goscie czuli się komfortowo. Skąd człowiek przylatujący na Okęcie, ma wiedzieć, że nasi władcy wymyślili sobie 2 różne bilety na odjazd z jednej stacji...?? A może to pomysł kanarów, każdy musi na EurO zarobić :) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zJaponii Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 1.78.29.* 19.04.12, 08:48 W Tokio lotnisko obsługują dwie linie z różnymi biletami. Podobnie w Osace. Kto by się spodziewał... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z 19.04.12, 09:01 Potwierdzam, w Wiedniu na lotnisko tez jeżdżą pociągi dwóch przewoźników w dwóch różnych cenach. Inną sprawą jest prawidłowa o tym informacja. trzeba by się naprawdę mocno starać, żeby jej nie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: none Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 194.149.232.* 19.04.12, 09:13 Ale w Wiedniu - nota bene tak, jak w Londynie - jest wyraźne rozgraniczenie: regularny pociąg podmiejski za 3 (bodajże) Euro albo dedykowany CAT za 15. Z Kolei w Londynie jest albo metro (Picadily) za parę funtów (6 stref), albo Heathrow Express za 18 funtów. Przy czym te szybkie pociągi mają własne tory, którymi dojeżdżają do centrum miasta (w Wiedniu na Wien-Mitte, w Londynie na Paddington), a podróż trwa 15 minut. Tak samo powinno być w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 09:04 A czy nie będzie można kupić biletu w pociągu u konduktora? Tak jest np. w Londynie, w pociągu z Gatwick spokojnie można i to chyba za normalną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 15:40 widać , że mało podróżujesz po świecie. jesli lecisz do innego kraju logiczne, że sprawdzasz możliwości transportu - nic w tym dziwnego. ztm i km potrafią się dogadać chociażby mają wspólny bilet, który działa i jego zasięg się rozrasta. robienie wielkiego szumu - niech ztm usiądzie do stołu i ustala szczegóły nt. kasowników i honorowania biletów Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... 19.04.12, 08:31 Czy u nas tak zawsze musi byc ?????? Skad ja,czlowiek z prowincji mam to wiedziec ? Dlaczego zamiast szukac peronu w kierunku lotniska mam jeszcze szukac rozkladu jazdy,rodzaju pociagu,rodzaju biletu......Paranoja w polskim wydaniu..... Ja chce dojechac na lotnisko.....Przyjmijcie to do wiadomosci...tepaki.....ze stolycy.... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z 19.04.12, 09:24 emeryt21 napisał: > Skad ja,czlowiek z prowincji mam to wiedziec ? Prowincja to stan umysłu. > Przyjmijcie to do wiadomosci...tepaki.....ze stolycy.... O, kompleksiki :) i nadużywanie wielokropków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RET Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.12, 09:44 Myślisz, że te durnie, co zarządzają SKM i KM, to są ze stolicy? Poza tym, zwracam ci uwagę na ortografię słowa "stolicy". Ja wiem, że wpływ twojej miejscowej gwary jest przemożny, ale na ogólnopolskim forum lepiej nie używać regionalizmów - to wygodniejsze dla innych czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEDASIE Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 08:32 "Gdybyśmy je poprzesuwali, trzeba by było zmieniać godziny odjazdów nawet w odległych zakątkach kraju - twierdzi Maciej Dutkiewicz." No to trzeba poprzesuwać. Jak to różnica w odległym zakątku kraju dla pociągu, który jedzie kilka godzin, czy odjedzie o 10:00, czy 10:05? Ale oczywiście typowe "NIEDASIE" na kolei rządzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarhead Oczywiście, że brednie. IP: *.home.aster.pl 19.04.12, 08:39 Śmietana w życiu z lotniska autobusem 175 nie jechał, skoro uważa, ze on jeździ co 7 minut i do "Centralnego" dociera w 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Co do 175 19.04.12, 09:04 W godzinach szczytu jeździ w takcie 8/7 minut, a rozkładowy czas przejazdu do Dw. Centralnego ma 23-29 minut (zależnie od pory dnia), więc zapewne przynajmniej części kursów udaje się w takim czasie przejechać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... lepiej niejeździć pociągiem IP: *.atman.pl 19.04.12, 14:55 To jest paranoja z tym pociągiem. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie jeździł pociągiem z Okęcia. Ten pociąg musi jechać dookoła miasta przez jakieś zapadłe Odolany i PKP Zachodni. Autobus jeździ częściej i szybciej, a taksówka do centrum jest tańsza już przy czterech osobach. Odpowiedz Link Zgłoś
yeelonek Re: Co do 175 07.05.12, 00:06 ja jechałem 2 razy ponad 2,5 h piątek-godz. 15 Ciekawe czy będzie też tak na euro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 08:43 To wymagałoby zmieniania rozkładu w CAŁYM KRAJU. Bo trochę nienormalnym by było, gdyby ktoś w Iławie stracił połączenie tylko dlatego, że Warszawa "musi" mieć od razu rozkład równooodstępowy. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Nie wymagałoby 19.04.12, 09:07 Nie wymagałoby, bo: forum.gazeta.pl/forum/w,484,135225476,135226696,Klamstwo_ujawnione_.html A poza tym, tak samo "musi" mieć Warszawa, jak i Iława na połączeniu do Olsztyna, Gdańska czy Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Nie wymagałoby IP: 213.192.80.* 19.04.12, 09:17 Nie zapominaj, że od grudnia miejsce zaplanowanych pociągów na lotnisko zajęły już z powodu remontów inne pociągi. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Nie wymagałoby 19.04.12, 09:33 No więc drugi raz się pytam, czy od grudnia zaczęły się jakieś nowe, nieprzewidziane przed grudniem remonty? Bo mimo, że w miarę się interesuję tym tematem, to nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Nie wymagałoby IP: 213.192.80.* 19.04.12, 09:57 Cały czas trwają prace na E65. Raz w jednym , raz w drugim. I już przesuwanie się frontu robót wymaga zmian w rozkładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Nie wymagałoby 19.04.12, 10:15 Gość portalu: Ax222 napisał(a): > Cały czas trwają prace na E65. Raz w jednym , raz w drugim. I już przesuwanie s > ię frontu robót wymaga zmian w rozkładzie. Ale czy to jest coś, czego nie wiedziano w grudniu ub. roku? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Nie wymagałoby 19.04.12, 15:47 hrabia_piotr napisał: > Ale czy to jest coś, czego nie wiedziano w grudniu ub. roku? Owszem - dokładne tempo prac, które zależy od mnóstwa czynników, często zupełnie niezależnych od wykonawcy robót ani od inwestora. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2012 Gratulacje... 19.04.12, 08:32 Bardzo jestem ciekaw jak Hans z Pierrem i Johnem odróżnią bilety i będą wiedzieli który skasować w której kolejce... Moje serdeczne gratulacje dla pomysłodawców, więcej takich pomysłów drodzy państwo :D Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Gratulacje... 19.04.12, 09:17 Chyb tak jak Łukasz a Andrzejem w Londynie, czy Berlinie. Chyba, że mamy Francuzów, Niemców i Anglików za idiotów. Samo rozwiązanie nie jest najgorsze - kluczem jest PRAWIDŁOWA INFORMACJA O NIM. Odpowiedz Link Zgłoś
tobas1 Re: Gratulacje... 19.04.12, 10:02 Nieprawda nie ma tu analogii. po pierwsze pociągi będą chodzić niereguralnie, na tej samej trasie i w tej samej albo zbliżonej cenie. Jak to porównywać do innych przewożników u których mamy czasem nawet odjazd z tego samego dworca ale zawsze jest też logiczna różnica w cenie i trasie - czyli droższy na długą trasę i tańsza dojazdówka. Olać punkty informacyjne bo one tu guzik pomogą - przychodzisz na dworzec widzisz ze podjezdza pociąg z tabliczką centralny albo stadion i co? lecisz wtedy do własciwej dla tego pociągu kasy bilet kupić? no bo tylko frajer kupi wcześniej - bo zostanie mu wtedy czekać na ten własciwy pociąg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Gratulacje... IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 15:27 idziesz do kasy i kupujesz bilet na najbliższy pociąg. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... 19.04.12, 08:33 Należy obu prezesów czy też innych decydentów zamknąć w jednym pomieszczeniu bez wody, chleba i kibla. Wypuścić gdy się dogadają, albo rozpieprzyć to całe towarzystwo wzajemnej adoracji łącznie z Ratuszem HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z 19.04.12, 09:09 Dobra myśl. A ustalenie wspólnego stanowiska będą ogłaszać puszczaniem białego dymu przez komin i krzyczeniem "Habemus rozwiązanie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5252 Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... IP: 193.17.172.* 19.04.12, 08:34 Następnym razem, kiedy ktoś ze znajomych zapyta mnie dlaczego tak bardzo chcę z tego kraju uciekać, pokażę mu ten artykuł... Słowo ABSURD jest już w tej sytuacji zbyt słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Le.O.N. Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... IP: 149.239.163.* 19.04.12, 08:35 No i ? Z Krakowa do Londynu leci kilka samolotow roznych przewoznikow. Na kazdy trzeba kupic inny bilet i potem uwazac zeby wsiasc do odpowiedniego samolotu. Czy kogos to dziwi? Z Krakowa do Warszawy jedzie kilka autobusow. Na kazdy trzeba kupic inny bilet i potem uwazac zeby wsiasc do odpowiedniego autobusu. Czy kogos to dziwi? Co wiec w tym dziwnego, ze po jednych torach jezdzi kilka pociagow, kazdy wg swojego rozkladu i swoich biletow? Na calym swiecie tak to dziala to czemu u nas nie moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 08:46 Otóż kiciu, w Berlinie, Pradze, Budapeszcie, Sztokholmie, Barcelonie czy Paryżu TAK TO NIE DZIAŁA. Komunikacja miejska w aglomeracjach jest zintegrowana. Co ciekawe - to nakazuje również obowiązująca ustawa o transporcie zbiorowym. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Budapeszt. 19.04.12, 09:28 Podaj mi przykład zintegrowania komunikacji miejskiej z kolejową w Budapeszcie, bo nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RET Re: Budapeszt. IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.12, 09:50 W Budapeszcie nie muszą integrować, bo mają dobrze działającą i rozbudowaną sieć metra. A my jesteśmy bardziej w sytuacji Berlina lub Monachium, gdzie S-Bahn jest niezbędnym składnikiem systemu poruszania się po aglomeracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Budapeszt. IP: 213.192.80.* 19.04.12, 09:58 Kolejka HEV. Od zamierzchłej komuny... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Budapeszt. 19.04.12, 10:14 Gość portalu: Ax222 napisał(a): > Kolejka HEV. Od zamierzchłej komuny... Owszem, bilet komunikacji miejskiej jest ważny w HEV-ie w granicach miasta. Bilet warszawskiej komunikacji miejskiej (od dobowych wzwyż) jest ważny w granicach miasta w WKD-ce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Budapeszt. IP: 213.192.80.* 19.04.12, 11:35 Ale bilet jednorazowy nie jest ważny ani w WKD, ani tym bardziej w KM. Co oczywiście jest bzdurą. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Budapeszt. 19.04.12, 12:00 Oczywiście, że tak. Ale to nie nowość :( Poza tym, gdybym był kibicem przyjeżdżającym na mecz, to kupiłbym sobie dobowy albo i trzydniowy pozwalający jeździć wszystkim nie oglądając się na napisy na wagonie (no, może poza ekspresami IC :) albo w ogóle jakąś kartę kibica (chyba ma być coś takiego), w którą wliczone są zniżki do wielu innych, nietransportowych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r47 a bilet KM albo WKD jest ważny w SKM ? IP: *.scansafe.net 19.04.12, 12:30 albo ina innych liniach ZTM ? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: a bilet KM albo WKD jest ważny w SKM ? 19.04.12, 12:59 Gość portalu: r47 napisał(a): > albo ina innych liniach ZTM ? Bilet ZTM jest ważny w KM i WKD (zależnie od strefy, na jaką się go wykupi) i można jeździć. Kioski / automaty z biletami ZTM-u stoją również na wielu stacjach kolejowych w Warszawie i okolicach (przed rozpoczęciem remontu automat stał nawet na dworcu Łódź Fabryczna). Na lotnisku Okęcie też na pewno da się kupić takie bilety w co najmniej kliku miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Lolek Kibole kasujący bilety? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.12, 08:37 Już widzę, jak banda kiboli nagle przestaje wyć i demolować wszystko dookoła i pogrąża się w rozważaniach, jaki to pociąg i który bilet należy skasować. I dzielnych kontrolerów, którzy każą się takiej bandzie zamknąć, przestać chlać piwo i okazać natychmiast bilety, bo jak nie, to oni wezwą Służbę Ochrony Kolei. Ubawiliście mnie z rana! :) Odpowiedz Link Zgłoś
frankyy Polski burdel jak zwykle... 19.04.12, 08:37 kłócą się o krzyże i katastrofy, a w kraju burdel. Będzie obciach jak cała Europa przyjedzie na Euro i zobaczy ten syf... i co pretensje do Ruskich? do Niemców? cały świat ma w dupie polską historie z Katyniem i Smoleńskiem. Ludzie po prostu chcę normalnie żyć i mają do tego prawo bez robienie im wody z mózgu patriotyczno-religijnym bełkotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtw besz przesady IP: 195.158.247.* 19.04.12, 08:42 w wielu krajach funkcjonuje coś takiego jak "airport express" czyli pociąg obsługujący tylko polaczenie lotnisko-miasto, a jednocześnie do centrum mozna też dojechać zwykłym pociągiem obsługiwanym przez innego przewoźnika tak jest w np. w Brukseli, Rzymie czy Oslo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: besz przesady IP: *.unitymediagroup.de 19.04.12, 09:04 I W Wiedniu, pociąg ze stacji Wien Mitte nie zatrzymuje się po drodze NIGDZIE i błyskawicznie jest na lotnisku Schwechat,a podczas oczekiwania na ten pociąg można już zrobić check in do samolotu na stacji pociągu Wien Mitte. Z kolei w Dusseldorfie do lotniska dojeżdżają zarówno S-Bahny czyli SKMki, jak i regionalne ekspresy, z dworca głównego w DUS jedzie się na lotnisko 10 minut. Oczywiście w zagłębiu Ruhry od Langenfeld pod Kolonią aż za Dortmund obowiązuje jeden bilet i jedna taryfy. Wszyscy przewoźnicy; publiczni i prywatni zjednoczeni są taryfowo w związku komunikacyjnym VRR. Zresztą takie związki są wszędzie, wszędzie w Niemczech obowiązuje jeden bilet w ramach regionu, czy to w Nadrenii-Połnocnej Westfalii (VRR, VRS, VRL itd.) czy w aglomeracji monachijskiej (MVV) czy w regionie Berlina-Brandenburgii (VBB). Ja codziennie dojeżdżam do pracy 70 km w jedną stronę. To trwa godzinę, bez przesiadek w czystym i wygodnym regionalnym ekspresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wachmann Re: ...kolekcje odprawcie sobie! IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 11:29 Niemiecki bilet weekendowy, który DB promuje teraz w Polsce, uprawniał do przejazdu komunikacją miejską, choć to w każdym mieście inne przedsiębiorstwo. Cóż kolektywizm i unitaryzm działa w państwie federalnym (A duchy Einheitspertei, ein volk... itd podśpiewują sobie ... uber alles) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Polski burdel jak zwykle... 19.04.12, 09:11 frankyy napisał: > kłócą się o krzyże i katastrofy, a w kraju burdel. Chciałem zauważyć, że do kłótni potrzeba dwóch stron. Więc to chyba pretensje do tych, którzy również się kłócą, chociaż w tym czasie mogliby pracować na rzecz państwa. A mogliby, bo mają teraz władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burdelmama Re: Ten burdel jest... antypolski IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 11:18 A wiesz, że nie. Szkopięta przypomniały sobie, że kilku ich bohaterów z Frontu Wschodniego dostało wyroki od Moskalików (czapeczkę?) za... Katyń. Bo sprawiedliwość proletariacka była jak Temida. Burdel wokół lotniska jest bez związku ze sprawą, która Cię drażni. A swoją drogą może odpowiedzialni za tę nie udarzoną linię na lotnisko, może by gdzieś polecieli... jak powiedział Brrr... onek. P.S. I proszę nie robić żartów z burdelu, jak mawiała ciężko pracująca tamże hrabina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Absurdem jest podejście dziennikarzy IP: 213.192.80.* 19.04.12, 08:39 "zabraknie dobrej informacji o pociągach, będą na nie dwa różne bilety" To, że w naszym kraju - i tylko w naszym - bilet kupiony na trasę obowiązuje tylko u DANEGO PRZEWOŹNIKA - to dziennikarzy nie ruszało przez lata. Widać za głupi byli, albo los społeczeństwa mieli w d. Ale teraz - sraczka z okazji Euro: oto cywilizacja przyjeżdża i problem się robi... Problem, którego nie znają ani Czesi, ani Niemcy, ani Francuzi, tylko Polaczkowie, którzy sami sobie rozpi... w kraju zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proste co i jak IP: *.play-internet.pl 19.04.12, 08:41 wystarczy aby organizator stawiał warunki, a firmy w to wchodzą albo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina f Co sie dziwic premierowi i szalencom z PISu IP: *.ip1.netikka.fi 19.04.12, 08:41 ze nie moga sie dogadac. Ludzie gdzie my mieszkamy. Jedzcie do tajlandii. laosu. zobaczcie jak sie urzadza masowe wycieczki. A WY W SRODKU eUROPY ??. NAPRADDE PRZYCHODZA MI DO GLOWY BRZYDKIE SLOWA CO MACIE ZROBIC Z WASZYMI GLOWAMI I CZYM W NIE walnac na opamietanie. Jak w Zakopanym na kazda windke inny bilet (stoki narciarskie). jezdxicie widzicie, to juz nie komuna ze trzymaja za drutem kolczastymi qooo,rva nic. Te same glupoty i pieniactwa. Sw. Ignacy pomoz bo zwarjuje jak Breivik, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam sobie... Re: Co sie dziwic premierowi i szalencom z PISu IP: 188.95.29.* 19.04.12, 08:50 "Należy obu prezesów czy też innych decydentów zamknąć w jednym pomieszczeniu bez wody, chleba i kibla. Wypuścić gdy się dogadają, albo rozpieprzyć to całe towarzystwo wzajemnej adoracji łącznie z Ratuszem HGW." Oj co prawda to prawda,i to jak najszybciej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Co sie dziwic premierowi i szalencom z PISu IP: *.unitymediagroup.de 19.04.12, 09:07 No niestety prawda, nie znam gorzej zorganizowanego narodu niż Polacy. Dlatego rudy wami wciąż jeszcze rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
quter77 Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... 19.04.12, 08:47 Czy ktos jest w stanie zapanowac nad burdelem na kolei? To nie pierwszy raz, ze kolejarze nie sa w stanie napisac przyjaznego dla podroznych rozkladu jazdy! Jesli regularne odjazdy pociagow ze stacji to tak nieosiagalny cel to czego my w ogole mozemy oczekiwac od kolei? Technokracja, glupota i brak dobrych checi to cechy tego jeszcze nieistenijacego rozkladu jazdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winiak Polaczki - najmądrzejszy naród pod Słońcem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.12, 08:51 Odpowiedz Link Zgłoś
wedry Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... 19.04.12, 08:52 Normalnie rece opadaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... IP: *.efuzja.net.pl 19.04.12, 08:53 Ja jak słyszę czasami od swoich współpracowników " nie da się " proponuję im żeby przynieśli czystą kartkę papieru A4 i wypisali na niej prosbę o zwolnienie - wiecie jak to pomaga na myslenie ? - moze by tak minister Nowak wezwał obu panów prezesów i zaproponował im takie rozwiazanie ? - myslę że sprawa byłaby załatwiona w góra 5 minut, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Panie dyrektorze, IP: *.home.aster.pl 19.04.12, 09:09 pan weźmie czystą kartkę formatu A4 i natychmiast zgłosi się w moim gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 09:09 Minister to może SKOCZYĆ obydwu. Nie ma nad nimi żadnej władzy. A problemem jest polskie samosiostwo i brak współpracy. Ten zaś wynika też z braku umiejętności sprzedawania się światu i reakcji świata (idiotycznej krytyki) na to, co się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
ssurtsey W czym problem? 19.04.12, 08:56 Jak się przyjeżdża do innego kraju, to normalne jest, że trzeba się zorientować, co, gdzie i jak. Tylko ci, którzy nie wyściubili nosa poza granice Polski idą na kolanach, widząc kolejny absurd. Podróżować po świecie i leczyć kompleksy - to najlepszy sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z lo... IP: *.internettv.atman.pl 19.04.12, 08:58 Jak widać Polacy wszystko potrafią spier...lić. Nawet puszczenie pociągów co kwadrans jest dla nas niemożliwe. Do tego różne bilety na różne trasy. Witamy w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.12, 09:04 Jak to jest, że jak się czyta o PKP to za każdym razem aż sr... się chce. Oni zupełnie jak komunizm, walczą z problemami, które sami sobie stworzyli. Tam gdzie normalnie znajduje się rozwiązanie dla normalnych problemów to w PKP znajduje się 100 powodów, dla których rozwiązanie problemu jest zdecydowanie niemożliwe. Jak się to czyta, to po prostu człowiek może odetchnąć z ulgą, że pociąg z Okęcia na Centralny nie jedzie przez Kutno czy Koluszki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 09:11 Srać się też chce od kompetencjio komentujących. Akurat SKM i KM to nie PKP. Do Lotu też piszesz wnioski o rozkład Ryanaira? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RET Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.04.12, 09:54 Ale linie lotnicze, to jednak coś zupełnie innego niż rozkąłd kolei miejskiej/podmiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax222 Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z IP: 213.192.80.* 19.04.12, 09:59 Ale koleje lotniskowe, to jednak coś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Absurd na Euro: loteria w drodze pociągiem z 19.04.12, 15:50 Gość portalu: RET napisał(a): > Ale linie lotnicze, to jednak coś zupełnie innego niż rozkąłd kolei miejskiej/p > odmiejskiej. A dlaczego co innego? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś