Gość: Pędź_z_donosem ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 18:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miki Re: Nóż w kinie IP: 195.136.247.* 20.06.04, 18:44 Do pierdla suke na 25 lat za usilowanie zabojstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK !!!!!! Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.proxy.aol.com 20.06.04, 21:03 WARSZAWA JEST CENTRUM NAUKOWYM I KULTURALNYM !!!!!!!!!!!!! WARSZAWA MA NAJWIEKSZA ILOSC WYZSZYCH UCZELNI W POLSCE I TAK ZAWSZA BYLO I BEDZIE !!!!!!!!!!!!! WARSZAWA MA NAJWIEKSZA ILOSC TEATROW W POLSCE !!!!!!!!!!!!!! TO WLASNIE W WARSZAWIE A NIE W MALYM MIASTECZKU SA AMBASADY !!!!!!!!! DO WARSZAWY PRZYJEZDZA BARDZO DUZO LUDZI Z MALYCH MIASTECZEK, KTORZY NIE ZNAJA PODSTAWOWYCH ZASAD KULTURY I KTORZY MOWIA SMIESZNA GWARA I WLASNIE PO TYM JEZYKU MOZNA BARDZO LATWO POZNAC TYPKOW Z MALYCH MIASTECZEK. TO WLASNIE TE WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK MAJA WSIOWE GEBY, TO WLASNIE TE WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK UWAZAJA SIE ZA WIELKICH WARSZWIAKOW A MISZKAJA W WARSZAWIE ZALEDWIE PO KILKA LAT. DO WSIOCHA ZE STUTTGARTU !!!!!!!! TEPAKU ZE STUTTGARTU !!!!!!!!!!!!!!! MIESZKALEM W STUTTGART KILKA LAT W LATACH 80 TYCH , STUTTGART TO JEST GOWNO , GOWNO W POROWNANIU Z WIEKSZOSCIA MIAST W USA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JESTEM CIEKAW JAKIE MASZ WYKSZTALCENIE I JAKA MASZ PRACE W STUTTGART PADALCU !!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU 20.06.04, 21:10 Dlaczego krzyczysz? Tak Cię to zdenerwowało? Podświadomie jednak czujesz, że jest w tym trochę prawdy? Sam pochodzisz z małego miasteczka a teraz udajesz wielkiego "warszawiaka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WARSZAWIAK !!!!!! [...] IP: *.proxy.aol.com 20.06.04, 21:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU 20.06.04, 21:41 Praga? I wszystko jasne ;) Dzięki teraz rozumiem twoje oburzenie. Na Pradze zawsze mieszkali Prawdziwi Polacy - tylko mieszkańcy innych dzielnic bali się tam jeżdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świstak Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 22:13 A ja wierzę, że 'WARSZAWIAK !!!!!!' pochodzi z Warszawy. Bo gdzie indziej używa się takiego słownictwa: WSIOWE GEBY, TEPAKU ZE STUTTGARTU, TO JEST GOWNO, PADALCU, CWELU, Wsioch zawsze bedzie wsiochem ? Tylko nie za bardzo chce mi się wierzyć w pochodzenie "z inteligencji". No, chyba że to była inteligencja ze Szmulek albo Pragi-Południe. Mokotów to raczej odpada (chociaż też zależy która jego część). Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU 20.06.04, 22:56 inteligencja moze tak ale napewno nie intelektualista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Poszedl na Lady Killers a spotkal Lady Killer IP: *.proxyplus.cz / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 13:02 Poszedl na Lady Killers a spotkal Lady Killer. Wiedzialem co robie nie idac na KILL BILL 2. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEFF Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.proxy.aol.com 20.06.04, 22:15 WARSZAWIAK TWOJA KULTURA SLOWNICTWO JEST OZWIERCIEDLENIEM TWEGO POCHODZENIA W US TO WAS WARSZAWIAKOW TRAKTUJA JAK TREDOWATYCH . PRAWDOPODOBNIE MIESZKASZ W DZIELNICY W KTOREJ CZARNYCH TEZ NAZYWAJA "WARSZAWIAKAMI" WIDZAC LUKSUS TEJ DZIELNICY TO DLA CIEBIE PRAGA CZY MOKOTOW JEST "WERSALEM" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieLubieCiuli Warszawiak wracaj do Warszawy! IP: *.wi.rr.com 20.06.04, 22:21 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU 20.06.04, 22:31 Przepraszam p. Jeff. Pan też nie powinien krzyczeć na forum ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRAWDZIWY WARSZAWI Mam was w dupie zasrani zazdrośnicy - Warszawiak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 14:48 Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU 20.06.04, 23:12 Z tego co mówi prof. Miodek jedynym regoinem w którym nie mówi się żadną gwarą są okolice wrocławia - ponieważ tam przez powojenne wymieszanie ludzi z róznych stron kraju naleciałości nawzajem się poznosiły. A więc najczystszy polski język będzie we Wrocławiu a nie w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R@M Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 08:45 ... i w Zagłębiu Dąbrowskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakt Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: 5.5R* / *.red.bezeqint.net 21.06.04, 10:45 Co do diabla ma wspolnego noz wbrzuchu do pochodzenia z W-wy , czy z Koziej Wolki? Pisac aby pokazac sie na forum wcale do inteligencji nie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU 22.06.04, 15:52 Prostuje tylko informacje jakoby w W-wie poslugiwano sie najczystsza polszczyzna. I tyle. Kazde miejsce jest dobre, zeby sie czegos nauczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuglarz [...] IP: *.pr.shawcable.net 21.06.04, 02:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek siemrany to ...(nie kazdy) IP: *.dyn.optonline.net 21.06.04, 03:25 tez jestem z paradziada warsawiakiem ale we lbie mam normalnie.Chyba u pejsiatego smieci nosisz dlatego ponizenie tutejsze nie jestes w stanie przetrawic. Happy fathers day. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cody Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 21.06.04, 04:07 Ludzie o co chodzi temu gosciowi ???? Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU 21.06.04, 05:58 Gość portalu: Cody napisał(a): > Ludzie o co chodzi temu gosciowi ???? Mózg mu się zaciął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matysia Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.acn.pl 21.06.04, 08:30 ACH Ty prawdziwy Warszawiaku z dziada pradziada!! Gdyby tak bylo, wiedziałbyś ze przeciez twoi dziadkowie nie mowili poprawna polszczyzna bo przeciez mowili ze np" jadą na Pragie", "złmałem nogie" itd i to bylło charakterystyczne dla Pragi z dzioada pradzaiada!! Tluczkku!! wyszla twoja Warszawskosc importowana do US!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogaty Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.softbank.pl 21.06.04, 08:35 Sądząc po tym, co piszesz i jak piszesz, Ty chyba nie pochodzisz z rodziny inteligenckiej (choć być może urodziłeś się w Warszawie). Inteligentny człowiek, a za takiego pewnie się uważasz, wyraża się trochę oględniej i nie obraża innych jedynie z tego powodu, że pochodzą z miasta mniejszego niż Twoje. Z przykrością musze stwierdzić, że "warszawiacy" Twojego pokroju znacznie zaniżają poziom kulturalny stolicy. Ja nie pochodzę z Warszawy - mieszkam w Gdańsku - ale z powodów osobistych przenoszę się do stolicy i obserwując wypowiedzi podobnych Tobie ludzi zastanawiam się, czy w niedługim czasie nie będę musiał się wstydzić, że mieszkam w Warszawie. Prawdę mówiąc tacy jak Ty wystawiają temu miastu jak najgorszą opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej O "inteligencie z W-wy" IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.06.04, 09:40 Gość portalu: rogaty napisał(a): > Sądząc po tym, co piszesz i jak piszesz, Ty chyba nie pochodzisz z rodziny > inteligenckiej (choć być może urodziłeś się w Warszawie). ------------------------ Ten człowiek NA PEWNO nie wywodzi się z warszawskiej inteligencji. Jestem warszawiakiem od urodzenia, wychowałem się w inteligenckim domu właśnie - i nie przypominam sobie aby w moim domu czy w ogóle w moim otoczeniu był zwyczaj pomiatania ludźmi tylko dlatego, że pochodzą z "prowincji". Takie zachowanie cechuje raczej warszawskie doły społeczne, ludzi, którzy osobiście niczego sobą nie reprezentują i własna "stołeczność" jest dla nich jedynym sposobem dowartościowania się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: O "inteligencie z W-wy" IP: *.wmgalicja.krakow.pl 21.06.04, 12:19 > nie reprezentują i własna "stołeczność" jest dla nich jedynym sposobem > dowartościowania się. A co to za wartosc - pochodzic z warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Do WARSZAWIAKA !!!!!! IP: *.proxy.aol.com 21.06.04, 10:34 Panie Warszawiak, Panu potrzebny jest dobry psychoanalityk,a moze praca przy azbescie Panu zaszkodzila. A kapela na Bielanach dalej gra ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre Re: Do WARSZAWIAKA !!!!!! IP: *.icpnet.pl 21.06.04, 11:32 hehehehehe dobre dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo malomiasteczkowy warszawiak IP: *.rozanka.wroc.pl 21.06.04, 11:31 :) stary dajesz popis swojego wiejskiego mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uspokoj sie stary Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.icpnet.pl 21.06.04, 11:31 Niezly z ciebie pieniacz. Naszczescie nie wszyscy "prawdziwi" Warszawiacy sa tacy. Wiekszosc z nich jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.wmgalicja.krakow.pl 21.06.04, 12:11 A czy wsioch jest kims gorszym od bezinteligencji warszawskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DB Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: 193.193.181.* 21.06.04, 12:48 Myślę, że wypowiedzi Warszawiaka to czyjaś podpucha, żeby rozkręcić dyskusję bo aż takich debili nie ma na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.hamberger / *.hamberger-m.Hamberger-cc.de 21.06.04, 13:14 Z najwiekszej wsi swiata czyli Monachium, tak wielu z duma twierdzi, do najwiekszego mieszczucha - Warszawiaka. Powiedz mi kochany, co twoje wypowiedzi maja wsplonego z inteligencja?. Chyba, ze chodzi tu o wiekszosc "inteligentow" z warszawskiej Pragi. Jesli mam sie tak jak Ty wywnetrzniac, to wole byc wiesniakiem z najdalszej Pipdowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: 167.206.184.* 21.06.04, 13:28 Nie miejsce czyni wioche ale ludzie. W Twoim przypadku rokowania sa raczej kiepskie. Odpowiedz Link Zgłoś
quonio Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU 21.06.04, 13:53 Więc języka którym się właśnie posługujesz nauczyła Cię ta inteligencja, czy też w US prowadzisz szkolenia językowe dla Polaków - jak nie zapomnieć wijskiej mowy. Wykłady prowadzi: Inteligent z Warszawy. Boże co za buractwo mieszka w tych Stanach. Nie dziwię się że macie takiego popierdzielonego wodza narodu. Mam nadzieje że zapomnisz kiedyś języka ojczystego, bo to już bez różnicy czy jesteś z Warszawy czy Koziej Wólki. Prostota pręta zbrojeniowego z Ciebie amanuje na całe forum, więc proponuje się zalać betonem i milczeć po wsze czasy. pozdro M. P.S. Znam wielu rodowitych warszawiaków, ale jeszcze nie spotkałem takiej popierdzielonej jednostki jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 15:07 sloma ci z butow wylazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vuk Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.acn.pl 20.06.04, 23:02 Ej! Znowu się nie słuchasz! Co lekarz mówił? NIE wolno odstawiać tabletek nawet na jeden dzień! Nie rób tego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patton Zgadzam sie z Warszawiakiem w 100procentach! IP: *.union01.nj.comcast.net 20.06.04, 23:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Zgadzam sie z Warszawiakiem w 100procentach! IP: 217.8.161.* 21.06.04, 10:20 to i zapewne korzystacie z porad tego samego psychiatry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiok Re: Zgadzam sie z Warszawiakiem w 100procentach! IP: *.katowice.pik-net.pl 21.06.04, 13:06 najwidoczniej takich debili jest więcej niź tylko ten pojeb warszawiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 23:33 no i widzisz inteligencie z warszawy...kazdy ci pojechal...i okazalo sie ze jedyny wiesio to ty..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: 195.136.33.* 21.06.04, 08:09 Ja tu czegoś nie rozumiem. Artykuł jest o zaatakowaniu nożem w kinie, a tu jakieś pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do chuja z Wa-wy [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.04, 00:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin j. Warszawa to wiocha.Bardzo liczna ale wiocha. IP: *.triad.rr.com 21.06.04, 03:49 Brzydka,przeludniona i nadenta w sobie.Czego przykladem jest wypowiwedz WARSZAWIAKA-bo tak napisal o sobie(duzymi literami).A tak poza tym to wyluzuj sie warszawiak bo ci zylka peknie i kto bedzie dzielnie walczyl za wasza dominacje we fszechswiecie.I nie podniecaj sie USA bo nie ma czym.O tym ze tam przebywasz swiadczy twoj AOL adres.BY SUCKER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mukoki [...] IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 08:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.dip.t-dialin.net 21.06.04, 08:54 Glupku, prawdziwych warszawiakow w Warszawie nie ma, mieszkaja w calej Polsce ale nie w Warszawie, w "stolicy" po wojnie zadomowilo sie chamstwo wiejsko- lubelskie. Warszawa jest miastem ohydnym, pelnym budek, straganikow, miastem belkotu wolominsko-pruszkowskiego, wstyd, ze mamy taka "stolice". Pojedz glupku do Poznania, do Wroclawia, az szkoda pisac do ciebie, to tak jakby do szamba przemawiac.Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsioch [...] IP: *.katowice.pik-net.pl 21.06.04, 13:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SM ODPOCZNIJ FACET IP: *.stat.gov.pl 21.06.04, 09:53 Pooddychaj gleboko sluchajac szumu morza, pomysl o czyms przyjemnym, przespij sie sniac o mamie, zrob cos dla siebie i innych i odpocznij sobie, bo padniesz z tych nerwow na serce albo wpadniesz w furie jak ta w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trojmiasto Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: 213.195.184.* 21.06.04, 10:06 a ja mysle ze tylko warszawiacy moga myslec o wlasnym ego, akcencie i nosie w momencie jak inny czlowiek dostaje nozem w brzuch! i to za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek ochudzki Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 10:23 nie zgadzam sie z pogladem ze jak ktos przyjechal z prowincji to odrazu wsiok, pochodze z sredniego miasta z dolnego slaska a czuje sie warszawiakiem bo tu skonczylem studia i pracuje. to wlasnie my tworzymy dzisiejsza warszawe WARSZAWIAKU z dwoch pokolen, -my zlepek ludzi z calej polski, powinniscie sie cieszyc ze tu przyjezdzamy i sprawiamy ze miasto sie rozwija. Co do reszty sie zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bongos Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.katowice.pik-net.pl 21.06.04, 10:31 a co to warszawa?? mieszkaja tam same nadąsane bubki myślący że sa najlepsi na swiecie, jak pracowałem nad morzem kiedyś to właśnie najbardziej nie lubiało się warszawiaków, bo gdzie się nie pojawili to z nimi same chamstwo i brak kultury, jak do sklepu wchodził warszawiak to od razu było poznać, "bo u nas w warszawie...", szkoda gadać, a poza tym w warszawie w innych regionach kojarzy się tylko ze złodziejstwem i właśnie to racja. "> WARSZAWA MA NAJWIEKSZA ILOSC WYZSZYCH UCZELNI W POLSCE I TAK ZAWSZA BYLO " a któ kretynie niby na tych uczelniach studiuje w większosci jak nie przyjedni "WARSZAWA MA NAJWIEKSZA ILOSC TEATROW W POLSCE !!!!!!!!!!!!!!" no i niby co z tego jak chodzicie do tych teatrów tylko po to żeby się "pokazać" "> PODSTAWOWYCH ZASAD KULTURY I KTORZY MOWIA SMIESZNA GWARA I WLASNIE PO TYM "JESTEM CIEKAW JAKIE MASZ WYKSZTALCENIE I JAKA MASZ PRACE W STUTTGART " sądząć po twoich wypowiedziach to ciekawe jakie ty masz wykształcenie,jesi wyższe to lepiej się do tego ludziom nie przyznawaj, bo innym z "wyższym" chluby to nie przynosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_bongos Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.katowice.pik-net.pl 21.06.04, 10:31 a co to warszawa?? mieszkaja tam same nadąsane bubki myślący że sa najlepsi na swiecie, jak pracowałem nad morzem kiedyś to właśnie najbardziej nie lubiało się warszawiaków, bo gdzie się nie pojawili to z nimi same chamstwo i brak kultury, jak do sklepu wchodził warszawiak to od razu było poznać, "bo u nas w warszawie...", szkoda gadać, a poza tym w warszawie w innych regionach kojarzy się tylko ze złodziejstwem i właśnie to racja. "> WARSZAWA MA NAJWIEKSZA ILOSC WYZSZYCH UCZELNI W POLSCE I TAK ZAWSZA BYLO " a kto kretynie niby na tych uczelniach studiuje w większosci jak nie przyjedni "WARSZAWA MA NAJWIEKSZA ILOSC TEATROW W POLSCE !!!!!!!!!!!!!!" no i niby co z tego jak chodzicie do tych teatrów tylko po to żeby się "pokazać" "> PODSTAWOWYCH ZASAD KULTURY I KTORZY MOWIA SMIESZNA GWARA I WLASNIE PO TYM "JESTEM CIEKAW JAKIE MASZ WYKSZTALCENIE I JAKA MASZ PRACE W STUTTGART " sądząć po twoich wypowiedziach to ciekawe jakie ty masz wykształcenie,jesi wyższe to lepiej się do tego ludziom nie przyznawaj, bo innym z "wyższym" chluby to nie przynosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swieta Zyta Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: 5.3.1R* / 136.1.1.* 21.06.04, 13:45 Nie rozumiem, dlaczego ukrywa sie nazwiska w Polsce takich zbrodniazy. Dlaczego pisza Nina, N a nie cale nazwisko ? Niech wszyscy sie dowiedza, kto wokol nas zyje. To samo zjawisko w TV (zaslanianie twarzy)...To babsko powinno juz nie byc wypuszczone z aresztu, sadzone za usilowanie morderstwa i 25 lat zagwarantowane , o ile nie wiecej. W wiezieniu tez powinno sie dac takim roboty , a nie siedzenie za darmo. Mysle, ze kazdy sie zgadza z taka opinia. Prawo w PL nie jest ekzekwowane. Nie wyobrazam sobie, abym mogla wyjsc na wolnosc gdziekolwiek indziej za granica, nie chce pisac...u nas w USA. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wroc1 Krowa, która dużo muczy mało mleka daje 21.06.04, 14:05 > WARSZAWA MA NAJWIEKSZA ILOSC WYZSZYCH UCZELNI W POLSCE I TAK ZAWSZA BYLO I > BEDZIE !!!!!!!!!!!!! A byłeś kiedyś we Wrocławiu np. rodowity Warszawiaku? Pewnie nie i żyjesz w błedzie. Ale ze ślepcem trudno rozmawiać o kolorach. Powiedz mi jeszcze np. że Warszawa posiada największą ilośc mostów w Polsce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: 64.80.9.* 21.06.04, 17:46 jak ten "WARSZAWIAK" pochodzi z Warszawy to ja jezdem zolta lodz podwodna. i to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz z kina Re: WSIOCHY Z MALYCH MIASTECZEK I ZE STUTTGARTU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 18:06 Przecież to ty zajeżdżasz wsią zupełną. Kto ci nabajerował takich głupot o Warszawie. Przeceiż sam byś tego nie wymyślił. Ty jesteś kumplem tej walniętej dziewczyny czy kimś z jej rodziny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenior Wieśniaki ze wsi Warszawa IP: *.tkdami.pl 21.06.04, 22:51 Możesz też spokojnie dodać: Warszawa jest centrum cwaniactwa, oszustwa, chamstwa i pozerstwa. "Prawdziwi mieszkańcy stolycy" mówią śmieszną gwarą dla reszty Polski. "Warszawskie gęby" z zadartymi nosami można od razu poznać z daleka. A ten syf w USA, który nazywasz miastami, to już zapewna czeka na ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo warszawiakow niema od wojny toz to chlopi zza buga IP: *.chello.pl 21.06.04, 07:00 proste smierdzace gnojem chlopstwo z czworakow i ich potomkowie bez honoru morale - banda zlodzieji mordercow leni prymitywow etc etc etc etc :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szteter Re: Nóż w kinie IP: *.bu.uni.torun.pl 21.06.04, 12:16 tja a aktorzy w tym filmie to jeje czasem nie molestowali albo ta prazona kukurydza...to Ci babsztyl.. do pirdla na pare lat tam niech sobie przemysli pare spraw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flasher Re: Molestowanie w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:18 Przecież on ją molestował! Kolanem i popcornem... Potem molestował ją ochroniarz. Tych kilkuset świadków z kina jest niewiarygodnych! Ważne, są tylko zeznania molestowanej ofiary. Do więzienia obydwu facetów, a kobietę do Cosmopolitan na przykład innym, jak się bronić przed męską brutalnością ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierdzewka Re : był nóż w wodzie, why not in cinema..!?.. IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.04, 17:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Nóż w kinie IP: *.chello.pl 22.06.04, 01:30 Do pierdla? I ja mam ją utrzymywać? Zagazować tanim środkiem i nakarmić świnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Nóż w kinie IP: *.upc.com.pl 22.06.04, 12:29 Ja sądzę, że to po porstu FEMINISTKA. Jedna z tych wojujących ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sędzia Dredd [...] IP: *.icpnet.pl 20.06.04, 18:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-\ znowu ta Warszawa IP: *.retsat1.com.pl 20.06.04, 18:55 Jak nie napad na bank, to strzelanina bandytów albo ostrzelanie tramwaju. Najbrzydsza europejska stolica oprócz Mińska i Kiszyniowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Warszawiacy to prymitywy IP: *.web.thalamus.se 20.06.04, 19:03 Oni chyba mają syndrom najbrzydszego miasta na świecie, w tym zadupiu nie wiedzą co to cywilizacja. Sam omijam warszawkę jak trędowate miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 19:10 widze ze tu objawia sie kompleks pochodzenia z malej miejsowosci, Leon ten twoj wiesniacki sposob widzenia jest tredowaty a nie to miasto, pozdrawiam ps a zadupie to masz z pewnoscia jak rozejrzysz sie w okolo wlasnego domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto [...] IP: *.wh-stuttgart.de 20.06.04, 20:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prf Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.04, 20:38 To po co się tu pchacie. Jest was w moim mieście więcej niż karaluchów! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Warszawiacy to prymitywy 20.06.04, 23:15 Gość portalu: warszawiak napisał(a): > widze ze tu objawia sie kompleks pochodzenia z malej miejsowosci, Krakusi też nie lubią Warszawy. Ani Wrocławianie czy Poznaniacy... Moi znajomi z Londynu i Liverpoolu też uznali Warszawę za miasto ohydne na równi z Katowicami. Czy to też kompleks pochodzenia z małej miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voy Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.client.comcast.net 20.06.04, 19:10 Mam bardzo glupiego psa-nazwalem go Leon.Wiesz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.wh-stuttgart.de 20.06.04, 20:36 Nie ma psow glupich sa tylko wlasciciele nienormalni! a jezeli pies jest glupi to na pewno przez te wstretne miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondi Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 20.06.04, 23:49 Re: Pies-Leon "Jaki pan, taki kram". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Flores Warszawiacy to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 19:30 Leon: Warszawiacy to prymitywy To zupelnie jak z dowicipami o Wąchocku, Polakach, Żydach, blondynkach, czy czym tam jeszcze. Niewiele z nich można się dowiedzieć o wyśmianych bohaterach dowcipów, za to dużo dowiadujemy się o opowiadających... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc [...] IP: *.acn.pl 20.06.04, 19:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefisto Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.wh-stuttgart.de 20.06.04, 20:28 Zgadzam sie calkowiecie !!! Warszawka to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathom12 Re: Warszawiacy to prymitywy IP: 217.153.176.* 20.06.04, 20:29 Laska raczej byla przyjezdna i naczytala sie wlasnie o molestowaniu seksulanym. Warszawa dlatego jest taka jak jest bo tyle debili sie do nas, niestety, zlatuje. Ech Warszawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:35 co ma piernik do wiatraka leszczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:49 Omijasz do czasu aż stracisz robotę, a w twoim zadupiu będzie tylko jedna sześciesiąta czwarta w osiedlowym sex-shopie. O ile macie tam jakieś osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koment Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.crowley.pl 20.06.04, 22:43 Za to ty pewnie nigdy nie stracisz swojej ciepłej psadki w jednym z przytulnych warszawskich burdelików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lysyy Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.chello.pl 20.06.04, 21:10 Mieszkam w Wwie 6 lat i jest to o 6 lat za dużo. Warszawa jest brzydka, ksenofobiczna i w żadnym przypadku nie może być nazwana ,,światowym'' miastem. Ciesze się, że nie jestem Warszawiakiem. Większosć z nich nie ma za grosz kultury, a co gorsza brakuje im po prostu wiedzy i są leniwi. Zdarzyło mi się udzielać korepetycji ludziom z ,,dobrych'' liceów. Śmiechu warte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owlosiony Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 23:35 Masochista? tak ci zle, to wracaj do siebie i rob tam kariere. Masz szanse, jestes madrzejszy od (niektorych) licealistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UgaBugaBuga! Re: Warszawiacy to prymitywy IP: *.icpnet.pl 21.06.04, 11:36 Miasto jest brzydkie, brudne i beznadziejnie zorganizowane to fakt, no ale S-T-O-Ł-E-C-Z-N-E :P Ale co ma miasto Warszawa do tej akcji w kinie to ja naprawde nierozumiem. To sie moglo wydarzyc wszedzie Kobieta byla psychycznia, i tyle. I najprawdopodobniej do pierdla nie pojdzie, lecz dostanie zolte papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
goryl.gazeta Re: Warszawiacy to prymitywy 21.06.04, 12:47 leon debilu wyrazaj sie wsioku, mieszkasz tam gdzie psy dupami szczekaja a wrony zawracaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JT Re: znowu ta Warszawa/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:52 ODCZEPCIE SIĘ OD TEJ WARSZAWY!!!!!!!!!! MOŻE TE WASZE ZAPYZIAŁE DZIURY SĄ ŁADNIEJSZE I BEZPIECZNIEJSZE? JAK SIĘ NIE PODOBA TO WON DO SWOICH "METROPOLII" I NIE ZAJMOWAĆ MIEJSC PRACY, KTÓRZY TUTAJ SIĘ URODZILI I MIESZKAJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jklkj Re: znowu ta Warszawa/ IP: *.crowley.pl 20.06.04, 21:27 zgadzam się, won do Kielc i innych pipidówków, jak Wam się tu nie podaoba. Odkurzajcie traktory i w pole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DzieciPulku Warszawa to sowieckie miasto garnizonowe,sorry! IP: *.wi.rr.com 20.06.04, 22:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuglarz Re: znowu ta Warszawa/ IP: *.pr.shawcable.net 21.06.04, 01:43 ODCZEPCIE SIĘ OD TEJ WARSZAWY!!!!!!!!!! MOŻE TE WASZE ZAPYZIAŁE DZIURY SĄ ŁADNIEJSZE I BEZPIECZNIEJSZE? JAK SIĘ NIE PODOBA TO WON DO SWOICH "METROPOLII" I NIE ZAJMOWAĆ MIEJSC PRACY, KTÓRZY TUTAJ SIĘ URODZILI I MIESZKAJĄ. Myslalem,ze nie dam sie sprowakowac do dyskusji z tzw, "warsiawiakami". Zawsze lubilem i bede lubial W-we mimo ze, bywalem w niej tylko chwilowo badz przejazdem. Musze przypomniec wam "warsiawiacy" ze, kiedys W-we budowala cala polska. Pamietam kiedy ojcu przez lata zabierali z wyplaty na odbudowe stolicy wktorej byl moze dwa razy. Zaskakuje mnie tylko koltunstwo "warsiawiakow" i wrogosc do innych. Ale pamietajcie, "payday is comming". Jesli tak bardzo nienawidzicie wiochy wiec powinniscie zrec bruk i asfalt z ulic W-wy, a nie plony ze wsi. Zastanawiam sie jacy rodzice was wykarmili i po co?. Moze by bylo lepiej dla polski by niemcy kompletnie zrownali to miasto z ziema po powstaniu. A sowieci ja zaorali i stolice przeniesli do Moskwy. Ale coz, stalo sie inaczej, wiec meczcie sie warszawskie lyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: znowu ta Warszawa/ IP: *.chello.pl 21.06.04, 08:34 Gość portalu: Kuglarz napisał(a): > Moze by bylo lepiej dla polski by niemcy kompletnie zrownali to miasto z > ziema po powstaniu. Właśnie to zrobili, dziecko. Dla Ciebie to historia. Prawdopodobnie trudna do przyswojenia... A poziom tej pseudodyskusji nie związanej z notatką prasową - żenujący i przygnębiający. Odpowiedz Link Zgłoś
wpia Re: znowu ta Warszawa 20.06.04, 22:58 Oslo , Skopie, stolica Albanii, jak jej tam T.... Zagrzeb zreszta tez okropny. Wiem ze Oslo tutaj odstaje, ale poprostu takie male. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UgAbuGaBuGA! Re: znowu ta Warszawa IP: *.icpnet.pl 21.06.04, 11:34 Noz w brzuchu - Warszawa, no i po co te glupie posty? To sie moglo zdarzyc wszedzie, psycholi i psycholek nie brakuje nigdzie, nawet w moim kochanym Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feliksdz [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.04, 19:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zbiorowy gwałt w miejscu publicznym,chociaż IP: *.proxy.aol.com 20.06.04, 19:03 tytul filmu; nomenomen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtroterfelix Co na to islamskie siostry?? IP: 217.219.224.* 20.06.04, 19:19 Iran. +42 w cieniu. Wszystkie w czarnych chustach. Ale moj przewodnik mowi, ze gimnazjalistki daja za 20 $$. A nie, zeby tak sie zaraz obrazac za slowianskie kolanko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shaq O'Neal Re: Co na to islamskie siostry?? IP: *.acn.waw.pl 20.06.04, 20:00 $20 ... + ukamieniowanie :-) to juz lepiej nasrac na koran - ukamieniuja cie i tak, a przynajmniej oszczedzisz te $20 - mozesz je przekazac na schronisko dla zwierzat tako rzecze Shaq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoro Re: Co na to islamskie siostry?? IP: *.aster.pl 20.06.04, 21:47 bredzisz nie na temat i w bardzo przejrzysty sposób pokazałeś jakim jesteś burakiem. Dlaczego takie prymitywy jeżdżą po świecie? Na forum jest dyskusja o wieśniakach, mili Państwo to jest wieś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: ofiara policyjnych akcji bezpieczna kobieta IP: *.block.alestra.net.mx 20.06.04, 19:39 i audycji bezpieczna jedynka superwizjer i panstwa propagujacego lajdactwo na kazdym kroku w normalnym kraju udala by sie do biletera i konflikt zostal by zazegnany a tak mamy dziki zachod i przekroczenie byc moze obrony konoiecznej oraz naduzycie wladzy przez ochrone pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Nóż w kinie 20.06.04, 19:30 Ostra laska :) szkoda że trafiła na agresywnego buraka, i dalej na podobnych. A film "Ladykillers" ? podobno niezły, jak to u braci Cohen. -- już- Dajemy radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosik Re: Nóż w kinie IP: *.adsl.univie.ac.at 20.06.04, 19:48 nie przyszlo wam do glowy, ze to chora kobieta? Psychozy maniakalno depresyjne, schizofrenie itd. nie sa tak rzadkie jak sie wydaje. Zal czlowieka. Oby przezyl. A kobiete trzeba tez leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Nóż w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:04 Bylem na tym seansie i rad bylbym sie dowiedziec dlaczego blisko godzine po opisanym zajsciu policja wkroczyla na sale, polecila przerwac wyswietlanie filmu, wyprosila wszystkich z kina i zakazala sprzedawac bilety na nastepne seanse? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Nóż w kinie 20.06.04, 20:13 Odpo za Ps : ten typ tak ma; Lubi być ważny i zauważany - najczęściwej po fakcie, niestety. Słaba głowa = problemy dowódcze, mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świstak Re: Nóż w kinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:05 "...miał próbować 'gwałtu kolanem'..." Hmmm... Czyżby ta Nina miała coś wspólnego ze słonicą, a przynajmniej z kobyłą? Kolanem???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belizariusz Jak się komuś wbija nóz w brzuch... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:36 ... to chyba nie z zamiarem "ciężkiego uszkodzenia ciała". Dla mnie to próba zabójstwa i kropka. Inna sprawa, że kobieta delikatnie mówiąc nie jest chyba zbyt zrównoważona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierdzewka Re: : był nóż w wodzie, why not in cinema..!?.. - IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.04, 18:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pezet45 [...] IP: *.echostar.pl 20.06.04, 20:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawsze_tak_było. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: KINO, ROZRYWKA DLA UBOGICH. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 21:07 Tylko świnie siedzą w kinie przecież!! Już za okupacji się to zaczęło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa warszawa IP: 193.19.140.* 20.06.04, 21:42 jak tu tak zle to blagam was - juz sie tu nie pchajcie, poproscie znajomych i sasiadow zeby nie przyjezdzali do warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: warszawa 20.06.04, 22:16 Gość portalu: wwa napisał(a): > jak tu tak zle to blagam was - juz sie tu nie pchajcie, poproscie znajomych i > sasiadow zeby nie przyjezdzali do warszawy Z moich nikt się tam nie wybiera. Po co? A tak przy okazji siedźcie sobie w tej Warszawce i do nas nie przyjeżdzajcie. Nie chcę was widzieć nad morzem, na Mazurach ani w górach. Odpowiedz Link Zgłoś
goryl.gazeta Re: warszawa 21.06.04, 12:49 bede jezdzil gdzie mi sie podboba, a ty jak masz narzekac na warszawe to nie przyjezdzaj ja na nie narzekam na morze czy gory wiec tam jezdze Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd [...] 20.06.04, 22:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ interpretacja IP: *.top.net.pl 21.06.04, 09:28 Interpretacja zdarzenia bardzo "freudowska" ale chyba najbliższa prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Nina N IP: 62.111.199.* / *.crowley.pl 20.06.04, 22:18 Niepotrzebnie sie Państwo obrażacie wzajemnie . Nina N i jej zachowanie w kinie jest przypadkiem patologicznym który zdarzyc sie może wszędzie i w kazdym kraju czy mieście.Diagnoze postawia psychatrzy a o jej losach zadecyduje sąd.Osobiście nie jadam w kinie w czasie seansu a ci co to robia nie budza mojej sympatii . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBURZONY JAK MOZNA JEŚĆ W KINIE!!!!!!!!!! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 20.06.04, 22:33 Bardzo słusznie, jedzenie popcornu w czasie seansu to przejaw duchowego ubostwa i ogólnego chamstwa. A juz rozpychanie się łokciami na sąsiedni fotel i molestowanie sąsiadki w obecności zony to dowód wyjątkowego zezwierzęcenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devil Re: JAK MOZNA JEŚĆ W KINIE!!!!!!!!!! IP: 217.8.161.* 21.06.04, 10:25 nie pomylily ci sie watki, lodówo? od lokcia na oparciu krzesla do molestowania jeszcze daleka droga. ale jak widac niektorzy zboczeni-inaczej nie widza roznicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dinozaur Re: JAK MOZNA JEŚĆ W KINIE!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.06.04, 18:39 O zezwierzęceniu innych ludzi moga pisać tylko osoby duchowo ubogie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Flores Re: Nina N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 00:45 Gość portalu: gaga napisał(a): > Niepotrzebnie sie Państwo obrażacie wzajemnie. Nina N i jej zachowanie w kinie > jest przypadkiem patologicznym który zdarzyc sie może wszędzie i w kazdym kraju > czy mieście.Diagnoze postawia psychatrzy a o jej losach zadecyduje sąd. A tam, każdy pretekst dobry, żeby kogoś wyzwać od Żydów, warszawiaków, Szwabów, żabojadów, dewotów, pedałów, komuchów i solidaruchów. Jak wiadomo wszyscy oni są od nas prymitywniejsi, bardziej leniwi i w ogóle godni pogardy. Przy tym wygarniesz jednemu z drugim i od razu sam czujesz się lepszy, zapominasz na chwilę o kłopotach, że kac, że szef zbeształ, że do pierwszego nie starcza. Świat znowu staje się znośny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ marne te dzisiejsze czasy IP: *.top.net.pl 20.06.04, 22:27 Dawniej było "Ogniem i mieczem" a dzisiaj "gazem i nożem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Cohen W końcu to "Ladykillers" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 23:02 Trzeba czytać recenzje zanim sie idzie do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg niezły scenariusz IP: *.b.dial.de.ignite.net 20.06.04, 23:03 Tytuł artykułu kojarzy się ze znanym filmem. I coś w tym jest, bo chyba dałoby się zrobić z tego niezły scenariusz... Tej policji, która w godzinie po zajściu zapaliła światło i kazałą wyjść wszystkim z kina, nie wymyśliłby nawet sam Polański. Chociaż uważam, że lepiej by było, gdyby realizacji filmu pt. "Nóż w kinie" podjął się Piwowski. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Re: niezły scenariusz i popcorn w kinie 21.06.04, 08:59 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Tytuł artykułu kojarzy się ze znanym filmem. I coś w tym jest, bo chyba dałoby > > się zrobić z tego niezły scenariusz... Tej policji, która w godzinie po > zajściu zapaliła światło i kazałą wyjść wszystkim z kina, nie wymyśliłby nawet > sam Polański. Chociaż uważam, że lepiej by było, gdyby realizacji filmu > pt. "Nóż w kinie" podjął się Piwowski. może zrobić z tego dalszą część "Noża w głowie Dino Baggio". pewnie się okaże, że nóż był ten sam. a propos popcornu w kinie - ja co prawda nie myślę o traktowaniu tych z kukurydzą nożem, ale gdybym miał pod ręką karabin maszynowy... Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.to.kot Re: niezły scenariusz i popcorn w kinie 21.06.04, 09:34 > > a propos popcornu w kinie - ja co prawda nie myślę o traktowaniu tych z > kukurydzą nożem, ale gdybym miał pod ręką karabin maszyn a Rzeczka pisze, że Nina popcorn miała a nie ofiara. wszystkiego dobrego dla ofiary i żony jego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 23:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patricius Re: Przywrócić kary cielesne w Polsce ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 23:58 Jestem za! Chamstwa nie zniese. Szkoda tylko, ze kobite faktycznie nalezaloby leczyc a nie gwalcic kijem od szczotki... :( Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz PYTANIE DO PRAWNIKÓW 20.06.04, 23:51 "Dziś policja przedstawi jej zarzut spowodowania ciężkiego uszkodzenia ciała." Czy mógłby jakiś prawnik wyjaśnić krótko, dlaczego przedstawiono jej taki zarzut a nie na przykład próbę zabójstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: req [...] IP: *.orby.sth.bostream.se 21.06.04, 00:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich1 Re: PYTANIE DO PRAWNIKÓW IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.06.04, 00:06 Ponieważ - upraszczając - odpowiadzasz za skutek, którego chcesz albo na który się godzisz. Kiedy kogoś dźgasz nożem w brzuch ( mając przy tym możliwość zadania ciosu w klatkę piersiową) raczej nie chcesz go zabić a jedynie spowodować ciężki uszczerbek na zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vox nihili PYTANIE DO PRAWNIKÓW IP: *.chello.pl 21.06.04, 02:07 Świetne pytanie. Jeśli spodziewasz się odpowiedzi, dlaczego tak a nie inaczej się stało, to odpowiedź padła już wyżej(autora pozdrawiam i polecam lepsze zapoznanie się z zasadami odpowiedzialności karnej, bo nie to nie czyn, ani nie skutek jest podstawą odpowiedzialności karnej, a tym bardziej podstawą kwalifikacji prawnej czynu). Jeśli natomiast chcesz wiedzieć JAK się podejmuje decyzję to oczywiście Twoje pytanie jest jak najbardziej słuszne i na miejscu, ale żaden prawnik nie powie Ci prawdy, gdyż zakwestionowałby istotę dziedziny którą się para. Prawda jest tak niewygodna, że wolałbyś jej nie słyszeć, lecz skoro pytasz... proszę bardzo. Tego nie wie nikt, nawet Ci którzy sądzą że wiedzą, tylko udają, ale na tyle sprawnie, że mogą Ci sprzedać od ręki zręczną formułkę. Najkrócej mówiąc ocena tego, co ktoś inny zrobił nie zależy od tego CO on zrobił, lecz od tego KTO patrzy. Jeden prokurator zinterpretuje zachowanie Niny N. jako spowodowanie ciężkiego obrażenia ciała czyli przestępstwo opierające się na znamieniu skutku, inny natomiast może to zinterpretować nie jako "dźgnięcie" lecz jako "dźganie", więc "zamiar dźgnięcia" zostanie zastąpiony "zamiarem zadźgania", czyli chciała lub godziła się na skutki które co prawda nie miały miejsca, ale jej zachowanie wskazuje na to, że w momencie popełnienia czynu uznawała je za możliwe. Ponieważ sprawca odpowiada NIE tylko ZA SKUTEK dokonany, ALE ZA subiektywny ZAMIAR jaki może mu być przypisany w chwili kiedy czynu się dopuszczał, kwalifikacja może być różna, w zależności od kreatywności (czyt. woli) prokuratora. Rysując tą niepoprawną politycznie prawdę, pozostaje mi Cię uspokoić: nasze rozważania są bezprzedmiotowe. Kobieta ta już za rok, może dwa, będzie znów chodzić do kina. Żaden sąd nie uzna jej WINY. Uzna ją za niepoczytalną nimfomankę, a takie osoby nie mogą podlegać odpowiedzialności karnej. Jednak nadal będziemy chodzić do kina, a niektórzy z nas będą żuć popcorn. Pozostaje mi mieć nadzieję, że i miłośnicy popcornu wkrótce uzbroją się w noże i będą podżynać gardła opryskliwym obywatelom. Cóż jednym przeszkadza popcorn, innym opryskliwość... Więc to zupełna granda, że jedni żują, a inni są opryskliwi. I tym optymistycznym akcentem wiary w powszechną szczęśliwość, która panuje wokół mnie, a odstępstwa od reguły są jedynie jej potwierdzeniem, pozdrawiam wszystkich kinomanów tym co żują życząc smacznego, a pozostałym miłego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
ich1 Re: PYTANIE DO PRAWNIKÓW 21.06.04, 07:25 Gość portalu: Vox nihili napisał(a): > bo nie to nie czyn, ani nie > skutek jest podstawą odpowiedzialności karnej, a tym bardziej podstawą > kwalifikacji prawnej czynu). Napisałeś,że czyn nie jest podstawą kwalifikacji prawnej czynu. Możesz to jakoś bliżej wyjaśnić, zanim zaczniesz pouczać innych? inny natomiast może to > zinterpretować nie jako "dźgnięcie" lecz jako "dźganie", więc "zamiar > dźgnięcia" zostanie zastąpiony "zamiarem zadźgania", czyli chciała lub godziła > się na skutki które co prawda nie miały miejsca, ale jej zachowanie wskazuje na > to, że w momencie popełnienia czynu uznawała je za możliwe. Nie wstyd ci takie bzdury pisać? > Żaden sąd nie uzna jej WINY. Uzna ją za niepoczytalną nimfomankę, a takie osoby > nie mogą podlegać odpowiedzialności karnej. No proszę, bez znajmości akt sprawy wydajesz wyrok (zwrot "sąd uzna winę" wskazuje, że salę rozpraw oglądasz głównie w telewizji). Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: napisal tylko co sie w realnym swiecie IP: *.block.alestra.net.mx 21.06.04, 09:05 polskiego wymiaru sprawiedliwosci dzieje calkowity makiawelizm zrodzony z calkowitej bezkarnosci pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanguszka Re: napisal tylko co sie w realnym swiecie IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 21.06.04, 15:26 vox nihili napisal ciekawa odpowiedz. Wydaje mi sie ze Ich1 odpowiada tak jak nauczono go na studiach a vox nihili zweryfikowal te odpowiedz na podstawie jak prawo dziala w Polsce (zreszta nie tylko). Moral z ich odpowiedzi taki ze PRAWO (czytaj system prawny, wiezien, sadow, zakladow produkcyjnych adwokatow, sedziow i poolicji) jest taki ze moze nakopac kazdemu kto nie ma pieniedzy i na kogo system sie schizofrenicznie pogniewal. Tak sie dzieje w kazdym kraju i w kazdym systemie, rowniez w systemie prawnym usa. Sprawiedliowsc (czylizeby uniknac ciezkiej kara, bo drobna to jest wkalkilowana w ryzyko), sie kupuje. Im wiecej pieniedzy sie ma tym wiecej mozna sobie kupic tej sprawiedliwosci i dlatego to co pisze vox nihili ma duze znaczenie: w prawie i jego interpretacji sa luki aby potem z nich korzystac. I z nich sie korzysta codziennie. Wystarczy poczytac Gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vox nihili Re: PYTANIE DO PRAWNIKÓW IP: *.chello.pl 21.06.04, 16:42 Dziękuję Ci za polemikę. Jeśli odebrałeś moje słowa jako pouczanie, wybacz. Jeśli zaproponowałem zaznajomienie się z podręcznikami prawniczymi to dlatego, że choć zaznaczyłeś, że piszesz "w dużym uproszczeniu" zdało mi się ono zbyt duże. Tak duże, że pominęło odpowiedź na podstawowe pytanie dlaczego nie można tego czynu zakwalifikować jako usiłowania zabójstwa. Odpowiedź brzmi: MOŻNA. Próbowałem więc odpowiedzieć dlaczego można i tak, i tak oraz KTO decyduje o takiej a nie innej kwalifikacji, na jakich przesłankach się opiera. Oczywiście masz rację w kwestii zwrotu "uzna winę" powinno być "stwierdzi", "przypisze" etc. Nie oglądam TV, ani nie posiadam telewizora, za to często bywam w kinie. Odpowiedzialność jest oparta nie na obiektywnym czynie, lecz na przypisaniu sprawcy ZAMIARU jaki towarzyszył mu w momencie podejmowania tego czynu. Odpowiedzialność karna polega na ocenie subiektywnej strony czynu, na próbie odpowiedzi na pytanie czy działanie sprawcy wskazuje na to, że on (sprawca) chciał lub co najmniej godził się na konsekwencje swojego działania. Jeśli więc przyjąć, że odpowiedzialność jest subiektywna tj zależna od stanu woli i świadomości sprawcy, można odpowiadać nie tylko za wywołany SKUTEK, ale i za skutek który co prawda nie nastąpił, ale zachowanie sprawcy wskazuje na to, że MÓGŁ NASTĄPIĆ. Slyszałeś na pewno o formach stadialnych popełnienia czynu. Do takich należy "usiłowanie" i pierwotne pytanie do prawników było pytaniem o różnicę między przestępstwem o ZNAMIENIU SKUTKU, a przestępstwem, które następuje wskutek USIŁOWANIA. Pytanie to jest jak najbardziej na miejscu i zasadne. Twoja odpowiedź nie jest odpowiedzią na tak postawione pytanie, a uzasadnia jedynie słuszność decyzji dotyczącej kwalifikacji prawnej czynu. Autor pytania natomiast, ma inne zdanie na temat możliwej kwalifikacji czynu i w zupełności je podzielam. Uważam, że dźgnięcie kogoś w brzuch w tych okolicznościach sprawy, które podano w artykule wskazuje na to, że osoba ta godziła się również na "zadźganie", a nie jedynie na skutek który miał miejsce. Mogę się oczywiście mylić, jednak przypuszczam, że prokurator wiedział co robi. Obniżenie kwalifikacji czynu tłumaczę tym, że przypisanie sprawcy skutku jest łatwiejsze, niż przypisanie sprawcy usiłowania, a prawdopodobieństwo odpowiedzialności karnej znikome ze względu na art 1 par.3 kk. Twoje zastrzeżenia wzbudziła również moja ocena sprawy, której dokumentacji nie widziałem. Otóż, co więcej, ja nie widziałem nie tylko akt sprawy ale co więcej nie widziałem zdarzenia. Postulat by o Marsie wypowiadali się jedynie Ci którzy tam byli uważam za wzniosły, ale niepraktyczny. Skoro więc tak nie jest to nie jestem jedynym uzurpującym sobie takie prawo. Idąc dalej Twoim tropem, ponieważ wina jest przesłanką SUBIEKTYWNĄ o kwalifikacji prawnej czynu powinien wypowiadać się jedynie sam sprawca, bo tylko on wie jaki zamiar mu towarzyszył. Odwołanie się do mojego wstydu uważam za zbyt merytoryczne i psychologicznie zawiłe bym się do niego mógł odnieść. Zaznaczyłem w poprzednim poście, że to co piszę nie jest latwe i przyjemne. Nie jest również dogmatyką prawnika po studiach zranionego propozycją ponownego przestudiowania i zrozumienia podstaw odpowiedzialności karnej. Rozumiem więc, że dla kogoś kto wierzy, że WIE może być stekiem bzdur i herezji. Pozostańmy więc przy swoich zdaniach, bo dobrze jest się umieć różnić pięknie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: PYTANIE DO PRAWNIKÓW 21.06.04, 08:24 Gość portalu: ich1 napisał(a): > Ponieważ - upraszczając - odpowiadzasz za skutek, którego chcesz albo na który > się godzisz. Kiedy kogoś dźgasz nożem w brzuch ( mając przy tym możliwość > zadania ciosu w klatkę piersiową) raczej nie chcesz go zabić a jedynie > spowodować ciężki uszczerbek na zdrowiu. Dziękuję za odpowiedź. Swoją drogą to nigdy bym nie wpadł na to, że dźgając kogoś nożem w brzuch, nie spodziewam się, że mogę go zabić, a jedynie spowodować ciężki uszczerbek na zdrowiu. To jest dla mnie raczej oczywiste. Jeśli ktoś oczekiwałby innego skutku, to chyba dźgałby w nogę lub rękę. Dźgnięcie w brzuch kojarzy mi się jednoznacznie. A co do możliwości dźgnięcia w klatkę lub w brzuch, to patrząc na to od strony technicznej, to raczej nie trudno sobie wyborazić, że dźgnięcie w brzuch jest także bardziej oczywiste. Wyobrażasz sobie, jak musiałoby wyglądać dźgnięcie w klatkę, szczególnie gdy kobieta (prawdopodobnie ta niższa) dźga mężczyznę (prawdopodobnie tego wyższego)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welcome to Poland [...] IP: *.spray.net.pl 21.06.04, 00:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKUR..WARSZAWIANKA Re: Co za kurestwo do Warszawy sie sprowadza??? IP: *.compress.com.pl 21.06.04, 10:02 Dokladnie tak: LUDZIE CO SIE KURWA DZIEJE Z TYM KRAJEM???? Zeby nie mozna bylo spokojnie wyskoczyc sobie do kina. A i owszem mozesz ale z dusza na ramieniu albo lepiej z bazooka na ramieniu bo dusza moze uleciec, dzieki takiej kurwie jak ta wiejska dupa co sie w weekend do miasta-Warszawy wyrwala ze swojej budy. Chyba zerwala sie z lancucha i nie potrafi zachowywac w kulturalnym miejscu. Przeciez wystarczy sie odezwac i poprosic o przesuniecie lokcia czy reki. Sa inne sposoby anizeli pieprz w spray i noz Ja mam dosc tego kraju, dlaczego tacy ludzie pozostaja bezkarni. Pewnie dadza jej kilka miesiecy w zawieszeniu. Podpiszmy jakis apel, zeby ja zapuszkowali na dobre!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinkong [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 00:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: il procuratore Re: popieprzona, co tu dodac??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 09:53 Pewnie to była dziwka, która uważała, że za dotknięcie łokciem trzeba płacić. Jeśli prowadzała facetów na smyczy, to poczuła się dominująca też w kinie. Wyrok powinien być: dwadzieścia lat pierdla, najlepiej z ciężkimi robotami. I podwiązać jajowody, żeby nie rodziły się nowe pokolenia przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka [...] IP: *.aster.pl / *.acn.pl 21.06.04, 00:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Pułkownik Kukliński IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.06.04, 01:05 To pulkownik zazegnal niebezpieczenstwo w kinie? Wyborcza jak zwykle o tym nie napisala. Manipulacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Radio Erewań. Wybiorcza nie napisała też, że IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.06.04, 01:25 ofiarą ataku był grafik pracujący w redakcji "Rzeczpospolitej" (patrz artykuł w dzisiejszej Rz). To prawie tak, jak w czasach najgorszej komuny reżimowe gadzinówki pisały "obywatel Lech W.", kiedy chodziło o Wałęsę, nie zająknąwszy się nawet o jego funkcji przewodniczącego Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś