Dodaj do ulubionych

Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Krak...

IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.12, 00:16
a co to są "kalimaty" ?
Obserwuj wątek
    • Gość: agent.orange Skąd mają pieniądze na okupację Warszawy? IP: *.aster.pl 27.05.12, 00:34
      Skąd mają pieniądze na okupację Warszawy? Rozumiem, że okupując nie chodzą do pracy, to w takim razie z czego się utrzymują? Żyją z tego co im ludzie do jedzenia przyniosą czy może rodzice im dają pieniądze na 'swoje rozrywki'?
      • Gość: alebyk Już myślałem że chodzi o Psychol i Smoleńskich... IP: *.elartnet.pl 27.05.12, 08:30
      • Gość: DON Re: Skąd mają pieniądze na okupację Warszawy? IP: *.rev.snt.net.pl 28.05.12, 12:44
        No właśnie nie pracują i chcą dostac teraz mieszkanie za darmo najlepiej.
    • Gość: qaz Jola Brzeska na biennale mieszkaniowym we Włoszech IP: *.31.79.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.12, 00:34
      www.babelbabel.net/2012/05/babel2-noi-siamo-la-citta/?lang=en
      The dramatic call raised in March 2011 by Jola Brzeska’s friends, “You can’t burn us all!”, is today turned into practice. Reducing the city to a ‘limited liability company’, and its residents to ‘human capital’ paves the road to social darwinism, not democracy. To reclaim the city, we must reclaim its meaning.

Human capital says enough!
      We are the city.
      • Gość: B.Obama "YES, WE CAN!" IP: 178.73.48.* 27.05.12, 10:44
        B. Obama
    • Gość: specjalista Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Krak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 00:48
      Jakby poszli do porządnej pracy to mieliby pieniądze na mieszkanie. W Warszawie bezrobocie to około 2%, pracy jest mnóstwo. Ale jak oni są artystami którzy ani do biura nie pójdą ani fizycznie nie popracują ani zawodu nie mają to jakiej pracy szukają? Jako krytyk alternatywnych filmów? Recenzent modnych książek?
      • asperamanka Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr 27.05.12, 07:13
        Oni szukają takiej wysoko płatnej i "rozwijającej" pracy, za którą ty im zapłacisz ze swoich podatków.

Ja ze swoich podatków wolę zapłacic na policję, która im pałą wytłumaczy, żeby sobie "okupowali" kibel w domu u mamusi i jej lodówkę. A z przestrzeni publicznej niech spadają. I tyle.
      • Gość: b-tadek Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 09:38
        Twoja wypowiedź wskazuje że nie szukałeś pracy w Warszawie, oraz nie potrafisz logicznie myśleć. Bo skąd masz 2% bezrobocia gdy na jedno wolne miejsce jest od 30 do 100 zgłoszeń.
        • Gość: ML może stąd że wiele z tych osób już ma pracę tylko IP: 178.73.48.* 27.05.12, 10:38
          chce ją zmienić?
          • iffa4 dziwne 27.05.12, 16:47
            Dziwne.
            Widziałam niedawno na poczcie kartkę z napisem 'poszukujemy listonosza'.
            Ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników fizycznych na budowy też są wciąż aktualne.
            Koleżanka spod Grójca mówiła, że nie ma kto zbierać truskawek.
            A w Tesco na Kabatach wisiały niedawno kartki 'poszukujemy kasjerów'.
            Więc jak to jest z tym brakiem pracy ??? Hęęę ?
        • Gość: OTL Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 21:00
          > Twoja wypowiedź wskazuje że nie szukałeś pracy w Warszawie

Przepraszam, z czego Ty wyciągnąłeś taki wniosek?
          Twoja wypowiedź wskazuje na to, że Twój umysł nie odróżnia rzeczywistości od urojeń.
    • Gość: HUX I znowu lewaki próbują kasę wyłudzić... IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.05.12, 01:23
      Lewaccy aktywiści znowu próbują wyłudzić publiczny grosz. Nie kończąca się historia.
      • blue911 Re: I znowu lewaki próbują kasę wyłudzić... 27.05.12, 04:48
        Gość portalu: HUX napisał(a):

> Lewaccy aktywiści znowu próbują wyłudzić publiczny grosz. Nie kończąca się hist
        > oria.

Tak jest. Lewaki probuja sie uczyc od prawakow. Ci ostatni kosza zyski od ponad 200 lat: powod zawsze sie znajdzie pretekst na rabowanie kasy panstwowej: komunisci,nowe wojny w obronie interesow pewnego waznego panstwa,podwyzszanie i tak juz milionowych zarobkow prezesow firm (czesto za rozwalenie biznesu),tworzenie banki nieruchomosci,bailout banow kub firm,ktore sa za duze zeby upasc etc. To powiedz: ktorych zlodziei bardziej lubisz i za ktorych sie uwazasz?
    • Gość: Tirinti Dlaczego policja ich nie pałuje? IP: *.acn.waw.pl 27.05.12, 01:37
      Trzeba zrobić z lewakami porządek!
      • blue911 Re: Dlaczego policja ich nie pałuje? 27.05.12, 04:51
        Gość portalu: Tirinti napisał(a):

> Trzeba zrobić z lewakami porządek!
        Lewaki nie rzucaja kamienaimi w policje i nie odgrazaja sie,ze beda kogos wieszac na galeziach. W przeciwienstwie do prawakow ,ktorzy zawsze sa nieskazitelni i zawsze maja racje.
        Dlatego trzeba palowac prawakow,bo przemocy trzeba przeciwstawic przemoc.
    • Gość: 1818 Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Krak... IP: *.aster.pl 27.05.12, 01:57
      Ludzie, z jakimi lewakami chcecie zrobić porządek?
      T w Wami banki zrobią porządek.
      Nie macie wrażenia że wasze podatki idą na marne?
      Jestem zwykłym pracującym na umowę śmieciową szaraczkiem i buntuję się przeciw
      panowaniu korporacji.
      Nie dość że mają wpływ na żywność która jest coraz gorsza i
      z tąd mamy coraz większą zachorowalność na raka (no bo niby z kąd?)
      to jeszcze pod banki i korporacje tworzone jest prawo.
      Mam nadzieje że w nbajbliższych wyoborach nikt nie zagłosuje na PO.
      Ale za pisem też nie jestem.
      • Gość: szaraczek Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr IP: *.warszawa.mm.pl 27.05.12, 09:54
        na marne = w Twoim przypadku na edukację.
        Z kąd o tym wiem?
      • Gość: OTL Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 21:12
        Nie lubisz korporacji, to w nich nie pracuj. Na rynku jest kilka mln podmiotów, które z korporacjami nie mają nic wspólnego. Chcesz zdrowej żywności, to idź na biobazar i kupuj ekologiczne jajka po 1,20 zł za sztukę. Nie chcesz chorować na raka to nie pal papierochów, nie pij wódy, nie jeździj samochodem tylko rowerem i autobusem. Chcesz pracować na etacie? Postaw się szefowi. Jak Cię zwolni, chętnie przyjdę na Twoje miejsce i podpiszę umowę zlecenie, bo dla mnie to najlepsza forma zatrudnienia.
    • lemur_78 Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Krak... 27.05.12, 06:42
      "Mam prawie 30 lat, a tylko raz przez chwilę udało mi się pracować na etat. A tak, to same śmieciówki" - dlaczego dalej nie pracuje na etacie? Nie nadawał sie i go zwolniono? Trzeba było przykładać sie do pracy. A może samemu zrezygnował? Więc o co teraz pretensje?
      • asperamanka Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr 27.05.12, 07:07
        W jednym z poprzednich artykułów na ten temat była informacja, że ten facet jest "bezrobotnym magistrem politologiem". Masz jeszcze jakieś pytania?
      • Gość: mar Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 08:29
        "z kąd?" z tąd! jak się to czyta to aż oczy bolą!!!
      • simon_r Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr 27.05.12, 11:06
        życie nie jest takie proste lemurku "się nie przykładał to go zwolnili"... ludzi zwalnia się z różnych powodów np. po to żeby zatrudnić tańszych bo EBITDA ma ładnie wyglądać.
        Natomiast masz rację co do jednego.. nie ma co narzekać tylko trzeba sie brać do roboty lub takiej nauki po której robota będzie.
      • alabaster_x Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr 27.05.12, 12:13
        Nie bądź szują! Dzis tysiace ludzi jest pozbawionych umów o pracę. Ciebie też wywala jeśli wogóle pracujesz. Taki jest prikaz. Przy wysokim bezrobociu pracodawcy zwyczajnie rzucają ludźmi o ścianę.

I nie ubliżaj komuś kto i tak jest zdołowany. Nie takim kozakom jak ty, daje się wypowiedzenia w sekundę. Nie ma reguł i nie ma przebacz.
        • posterunkowy pie.dolenie o Szopenie 27.05.12, 14:47
          całe to wielkie larum o brak umów o pracę?! - ludzie, czy wy naprawdę wierzycie w ZUS, w emeryturę? Zdajecie sobie w ogóle sprawę, ile firmę kosztuje zatrudnienie pracownika na umowę o pracę? (pomijając DROBNY fakt, że korzysta na tym głównie ZUS, bo na pewno nie pracownik!!!)
    • Gość: ziuk Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Krak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.12, 07:33
      Co chcecie od magistra politologii? Waszym premierem jest historyk. Prezydentem też historyk. Właśnie ogłoszono istotne zmiany w programach nauczania. Mają szczęście, że nie są już nauczycielami, bo pewnie poszliby na bezrobocie. Politolog to taki sam pan nauczyciel jak historyk, biolog, geograf, polonista czy nawet matematyk. Tutaj jest na swoim miejscu. Wie co mówi i rozumie zachodzące procesy. Gratuluję młodym ludziom, że zorganizowali się i co nieco oświecają mieszkańców. To potrzebna praca a oni mają odpowiednie kwalifikacje do jej należytego wykonania.
      • lemur_78 Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr 27.05.12, 07:38
        Plan dzisiejszego dni tej gromadki to m.in. ‎"10:00 do 14:00 rozmowy, dyskusje, spokojne- bezstresowe spędzanie czasu, spokojna muzyka z głośników- pochwała i afirmacja lenistwa ;)" - wg www.facebook.com/events/472303432795852/ No sorry, ale jak ktoś w ramach walki o godna prace ma postulat "pochwały i afirmacji lenistwa" to ja dziękuje tym państwu...
        • Gość: wwiak Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr IP: *.home.aster.pl 27.05.12, 10:28
          Po prostu dostosowują sie do realiów pracy UE. Moja kumpela gdy wyjechała na wyspy to najwiekszy problem jaki miała to przyzwyczajenie że w pracy trzeba wyhamować w wykonywaniu swoich obowiazków wzgledem tego co miała w Polsce. A z kolei moj kumel który wyjechał tym razem na zachod kontynentalny chwali sobie 8 godzinny dzień pracy od 8.00 do 16.00 w tym przewa kawowa 8.30-9.00 i obiadowa 13.00 - 14.00 wliczone w czas pracy. Pomijam fakt że im dłuzej pracujesz tym wiecej masz urlopu od pracodawcy (nie od Państwa) abyś sobie odpoczywał. Moj znajomy francuz nie wie co ma robić z urlopem bo od pracodawcy co roku dostaje 12 dni extra (1 dzień za kazdy miesiac).

A u nas? Najlepiej byłoby pracować 12 godzin 7 dni w tygodniu. Ale w wielu przypadkach sami sobie robimy w tym wzgledzie krzywde. Pracowałem kiedys w korporacji i smiech mnie ogarniał jak część osób zostawała gratis po godzinach. Co chcieli osiągnąć, nie wiem. Ja po 8 godzinach podbijałem kartę i szedlem do domu.
      • Gość: UncleBen Gratuluję jedynej sensownej wypowiedzi pod tym IP: *.115.92.62.static.cust.telenor.com 27.05.12, 07:56
        artykułem.

Do reszty. Ludzie, staczacie się. Wypowiedzi nie będę uzasadniał, bo większość nie zrozumie.
        Jest mi was żal.
        • Gość: UncleBen Uściślę - pisałem o wypowiedzi ziuka. IP: *.115.92.62.static.cust.telenor.com 27.05.12, 07:58
          • billy.the.kid Re: Uściślę - pisałem o wypowiedzi ziuka. 27.05.12, 08:19
            tak jakoś śmiesznie te prawiczki są kopane w pupę przez tzw.kapitał-ale bardzo chgetnie merdaja ogonkami-może coś z pańskiego stołu skapnie.
      • Gość: pit Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 11:39
        @ziuk: O widzisz lepiej kombinujesz wraz z historykiem prezydentem i historykiem premierem niz twoj kolega politolog. Facet ewidentnie nadaje sie do polityki. Z takim gadaniem jakie uskutecznia nic nie robiac na tej laweczce idealnie pasuje do law sejmowych gdzie to samo robia. Obojetnie do jakiej parti bo teraz nawet niby prawicowy PiS chce 'sprawiedliwosci spolecznej' i panstwa opiekunczego.

> Co chcecie od magistra politologii? Waszym premierem jest historyk. Prezydentem
        > też historyk. Właśnie ogłoszono istotne zmiany w programach nauczania. Mają sz
        > częście, że nie są już nauczycielami, bo pewnie poszliby na bezrobocie. Politol
        > og to taki sam pan nauczyciel jak historyk,
      • posterunkowy Re: Occupy Warszawa: miasteczko namiotowe przy Kr 27.05.12, 14:51
        problem polega na tym, że nikt kurna, kto ma pojęcie o ekonomii nie kandyduje!
    • Gość: Warszawiak Katarzyno Matuszewska ! IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 08:24
      W PRLu nie było takich problemów i takiego s...wysyństwa. Ale Naród chciał koniecznie kapitalizmu to niech się teraz nim nażre !
      • Gość: pit Re: Katarzyno Matuszewska ! IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 11:28
        Za PRL to nic nie bylo i wlasnie takim pasozytom na tym zalezy. Lepiej zeby nikt nie mial po rowno niz ten ktos mial by patrzec z zalem jak inni potrafia i maja.
    • peppers01 Zlozony problem 27.05.12, 08:43
      Kapiatalizm (a szczegolnie w `dzikim` wydaniu) jest systemem bardzo niesprawiedliwym. Bardzo dobry przyklad stanowia historie opowiadane przez mieszkancow kamienc przejetych przez prywatnych wlascicieli. Czynsze z sufitu. Brak jakiegokolwiek poszanowania ludzi.
      Panstwo jest biedne i jak tylko moze tnie srodki na szeroko pojeta pomoc socjalna oraz wsparcie obywatela. Dla przykladu wystarczy wspomniec zamieszane z refundacja lekow, kolejki dozlobkow czy likwidacje stolowek. To wszystko prawda.
      Z drugiej jednak strony prawda jest rowniez to, ze bardzo wielu mlodych Polakow jest bez pracy (lub pracuja za minimalna stawke) gdyz brak im pozadanego przez rynek wyksztalcenia oraz samokrytyki. Wszytsko chca miec od razu. Aby cos osiagnac trzeba na to zapracowac. Tak bylo i bedzie. I to w kazdym systemie politcyznym. W kazdym kraju. Wiele osob pokonczylo (lub nawet nie) pierwsze lepsze studia kierujac sie jedynie zasada aby bylo milo przyjemnie. Teraz Ci sami luidzie nie maja zamiaru `kajac sie` praca, za ktore jest oferowane srednie wynagrodzenia. Chca odrazu zarabiac miliony. I to tez jest niestety patologia. Przynajmniej polowa z tych` okupujacych` zmaiasta narzekac i protestowac powina zakasac rekawy i wzisac sie do roboty. Zdobyc doswiadczenie, kwalifikacje. Wtedy z czasem zaczeliby dobrze zarabiac. Inaczej moga sobie protestowac do smierci. Zycie nie jest uslane rozami. Na sukces trzeba zapracowac.
      Naprawde wkurazja mnie osoby (a takich niestey jest wiele), ktore wciaz narzekaja jaki to ciezki ich los, jak malo zarabiaja, jak to nie maja czasu na ksztalcenie itp, ale sa w stanie co tydzien wydac po kilkaset zlotych w klubie ze znajomymi a w kieszeni nosza najnowaszego Iphona. Skoro stac ich na cotygodniowe balangi to staci ich rowniez na to aby poswiecic jedno, dwa popoludnia na dodtakowe studia i szkolenia celem podniesienia kwalifikacji.
    • wlodzimierz.ilicz Ruch protestu przeciw systemowi III RP 27.05.12, 08:58
      Oto zaczęły się protesty społeczne przeciw brutalnemu systemowi wyzysku i wykluczenia.
      Przeciw wyrzucaniu z domów, przeciw umowom śmieciowym, przeciw bezrobociu młodych i bezrobociu starych do 67 roku życia i pracy do 67 roku życia dla nielicznych i przeciw deklasacji.
      Przeciw lekceważeniu opinii ludzi, przeciw polityce antyrodzinnej, przeciw marnotrawieniu miliardów na igrzyska (Euro 2012).

"- Odzyskujemy miasto. Od kogo? Od tych, którzy stracili legitymizację, bo rządzą antyspołecznie: prywatyzują stołówki w szkołach, wolą budować stadiony niż mieszkania komunalne. Mają nasze potrzeby gdzieś - opowiadała Katarzyna Matuszewska, działaczka lewicowa."
      Ludzie wyalienowani od systemu wychodzą na ulicę i nie opuszczają ich.

Po 20 latach okłamywania społeczeństwa o "dobrobycie i wolności", po 20 latach życia na kredyt ludzie tracą złudzenia i zaczęli rozumieć, że kapitalizm jest przeciw społeczeństwu.

krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,11795620,Policja_i_straz_miejska_usuwa_koczujacych_z_Rynku.html
      • Gość: henio Re: Ruch protestu przeciw systemowi III RP IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 09:21
        Nareszcie!!!
    • dziedzicznacytadelafinansjery A gdyby ta "anarchizująca młodzież"... 27.05.12, 09:47
      ... postanowiła sobie zaokupować siedzibę Agory SA?
      • Gość: pit Re: A gdyby ta "anarchizująca młodzież"... IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 11:44
        Nie moga bo to gazeta czynnie ich popierajaca. Co zabawne ciekawe co o tym poparciu sadza jej fotoreporterzy? To co ostatnio zaproponowala im lewicowa gazieta do zludzenia przypomina umowy smieciowe tych smierdzacych kapitalistycznych wyzyskiwaczy ludu pracujacego ktore tak zarzarcie stara sie zwalczac w swoich rzetelnych artykulach. he he
        • dziedzicznacytadelafinansjery Re: A gdyby ta "anarchizująca młodzież"... 27.05.12, 14:04
          To już w zamierzchłych czasach branżowy Press śmiał się z ich, nazwijmy to, niejednoznaczności. Na łamach prowadzili wielką akcję "rzuć palenie razem z nami" i w tym samym czasie wysyłali oferty reklamowe do koncernów tytoniowych.
      • Gość: strajk okupacyjny Re: A gdyby ta "anarchizująca młodzież"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.12, 21:05
        Wszystko przed nami i przed pracownikami Agory SA.

Strajk okupacyjny! Solidarni ze strajkującymi!
    • Gość: stary warszawiak O kupy Warszawa! - ja też protestuję! IP: *.krawarkon.pl 27.05.12, 10:19
    • Gość: Gosc Occupy Warszawa: protest na skwerze przy Krakow... IP: *.play-internet.pl 27.05.12, 13:02
      Ten protest bedzie pewnie spacyfikowany przez ZOMO (pardon, Policje), ale po nim przyjda nastepne...
      • Gość: yaro Byłem, widziałem - ZOMO czai się niedaleko w liczb IP: *.funandi.edu.co 27.05.12, 15:17
        ie około 10 suk z zawartością - same szczeniaki, ale napalone i chętne do akcji.
        Srasz Miejska w 3 samochodach służbowych jara w najlepsze (no bo kto im zabroni).
        Podejrzewam, że uderzą dziś z wieczora, by rano służby sprzątające mogły pozamiatać resztki po posiłkach i materiałach informacyjnych okupantów.
        • Gość: Gosc Re: Byłem, widziałem - ZOMO czai się niedaleko w IP: *.play-internet.pl 27.05.12, 17:48
          No coz, policja (milicja) palowala obywateli za Sanacji i Ludowej Demokracji, a wiec czemu nie dzis, w 'wolnej' Polsce?
    • Gość: gość Occupy Warszawa: protest na skwerze przy Krakow... IP: *.2a.pl 27.05.12, 15:04
      Ciekawe co by powiedzieli gdyby rozpocząć okupacje ich mieszkań...
      • Gość: Gosc Re: Occupy Warszawa: protest na skwerze przy Krak IP: *.play-internet.pl 27.05.12, 17:49
        Mieszkan burzujow i politykow? POpieram!
    • iffa4 ej dzieci, dzieci 27.05.12, 16:53
      Ej dzieci, dzieci ....
      Gdybyście pożyli choć miesiąc w czasach socjalizmu, odechciałoby się wam na zawsze wolności, równości i tym podobnych pierdół.
      Zamiast głosić pochwałę lenistwa i nic-nie-robienia (czytaj 'okupować'), może przestaniecie małpować zachodnie wzorce i w ramach protestu przeciw kapitalizmowi posprzątacie skarpę wiślaną, zorganizujecie świetlicę dla dzieciaków z Pragi, umyjecie obszczane schody przy jakimś przejściu podziemnym. Na pewno więcej osób spojrzałoby na was z sympatią. A tak każdy człowiek, który nie narzeka, a stara się robić coś pożytecznego, tylko splunie na wasz widok.
      • Gość: Gosc Re: ej dzieci, dzieci IP: *.play-internet.pl 27.05.12, 17:52
        Pamietam czasy Gomulki i Gierka, i uwazam, ze choc bylo wtedy relatywnie ubogo, to bylo tez znacznie sprawiedliwej niz dzis. Polacy wtedy nie bali sie przyszlosci swej i swych dzieci. A dzis... :(
        • Gość: OTL Re: ej dzieci, dzieci IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 21:16
          A dziś wyjeżdżają do kapitalistycznej i liberalnej Anglii oraz Irlandii i mnożą się tam jak króliki. Tu jest gnój pod wieloma względami, bo nasz młody kapitalizm nie wybudził się jeszcze z koszmaru socjalizmu, za którym tak tęsknią Państwo Okupanci.
          • Gość: Occupy World Re: ej dzieci, dzieci IP: *.play-internet.pl 27.05.12, 22:22
            A tymczasem w tej Anglii, ktora wspominasz ludzie tez maja dosyc obecnego systemu, bezrobocia, prywatyzacji i bardziej sa swiadomi i czesciej protestuja niz Polacy. Samo miasteczko namiotowe pod St Paul's ostatniej zimy i te na Finsbury Sq w Londynie o tym swiadczyly. Tylko na Wschodzie ludzie jeszcze sie boja upomnac o swoje prawa i godnosc.
            • Gość: ant Re: ej dzieci, dzieci IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 00:19
              tej Anglii, ktora wspominasz ludzie tez maja dosyc obecnego syste
              > mu, bezrobocia, prywatyzacji i bardziej sa swiadomi i czesciej protestuja niz P
              > olacy.

Najpierw pożyjmy tyle lat w kapitaliźmie, ile żyją Anglicy, a potem sobie poprotestujcie.
        • Gość: iwi Re: ej dzieci, dzieci IP: *.play-internet.pl 28.05.12, 00:16
          sprawiedliwiej za Gierka i Gomułki ????

BUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :)
          Tekst mianuję do prywatnego najgłupszego tekstu roku :))))))))))))))))))

Albo kłamiesz i nie żyłeś/łaś w tamtych czasach, albo byłeś/łaś ubekiem lub nomenklaturą PZPR.
      • Gość: DON Re: ej dzieci, dzieci IP: *.rev.snt.net.pl 28.05.12, 12:41
        Zgadzam się z autorem komentarza. W 100%!
    • Gość: Początek końca Occupy Warszawa: protest na skwerze przy Krakow... IP: *.chomiczowka.waw.pl 28.05.12, 08:22
      No i dobrze że demonstrują popieram ich .Człowieczeństwo zostało sprowadzone do tego ile masz kasy, ile zarabiasz a nie jakim jesteś człowiekiem i co sobą reprezentujesz . Odnoszę wrażenie ,że HGW interesują tylko słupki w Exelu przychodów dla miasta a człowiek jest tylko mięsem do głosowania i płacenia podatków ,oraz poligonem doświadczalnym przy wprowadzaniu nowych podatków i uchwał. Ale tak to jest jak bankier rządzi miastem ,wiadomo do czego zdolni są bankierzy widać to po kryzysie w USA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka