Dodaj do ulubionych

Komunikacja albo stanie w korku. Na Euro wybier...

30.05.12, 08:21
W czym organizatorom przeszkadzają tramwaje? Kompletnie tego nie rozumiem dlaczego zamiast podwieźć kibiców tramwajami UEFA i jakiś idiota-urzędnik uzgodnili, żeby zablokować linię tramwajomą i nakazać długie spacery przez most Poniatowskiego.
Obserwuj wątek
    • Gość: janek na żwirkach możecie zapomniec o bus pasie ! IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 08:31
      skąd sie tacy debile biorą ? najlepiej mieszkańców skundlić bo uefa chce ! wypnijcie się bardziej i wazeline weźcie
    • asperamanka Kogoś trzeba chyba wybatożyć publicznie. 30.05.12, 08:39
      Ja mieszkam na Saskiej Kępie, ale to, co się tutaj bedzie działo to naprawdę Małe Miki w porównaniu z tym, co zafundowano mieszkańcom okolic Żwirki i Wigury. Tą ulicą w normalnych warunkach ledwo da się przejechać, ciąg Al. Krakowska/Grójecka też jest wiecznie zakorkowany i nie jest żadną alternatywą jeśli chodzi o dojazd do Centrum, i Racławicka do Wołoskiej lub Al. Niepodległości też nie. Do tego dochodzi praktyczne uniemozliwienie dojazdu do kompleksu szpitali AM przy Banacha, bo karetka owszem, pojedzie tym nieszczęsnym buspasem, tyle że on przy skrzyżowaniach też będzie zatkany przez zjeżdżające samochody.

Bufet w tej kwestii powinien się po prostu wypiąć na UEFA. Bo co, zabiorą Euro z Warszawy jeśli się ich teraz spuści na bambus?
      • cacum Re: Kogoś trzeba chyba wybatożyć publicznie. 30.05.12, 08:43
        Ciekawe, gdyby kierowcy masowo olewali buspas... Mówię o dniach kiedy nie ma rozgrywek. Rozumiem dzień przed i w dniu meczu. Pozostałe dni niech ludzie jeżdżą - policja wszystkich nie złapie.
        • Gość: piotr ja będę jeździł ! IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 08:44
          na 100 %
      • Gość: jan trzeba by mieć jeszcze ludzi z tzw jajami a nie to IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 08:44
        co zarządza miastem
    • cacum Nie pomyślano, że 30.05.12, 08:53
      Gości, przylatujących poza dniami kiedy odbywają się mecze może pilotować radiowóz na sygnale. Kurwa ja pie..., przez kilkadziesiąt osób kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców będzie się męczyć przez miesiąc.
    • Gość: jan Rodacy ,nie dajmy się bo nas do obozów zamkną IP: *.ip.netia.com.pl 30.05.12, 09:23
      dla własnej wygody urzędniczej
    • bolek_i_jego_worek Komunikacja albo stanie w korku. Na Euro wybier... 30.05.12, 09:27
      Czy w poradniku dla mieszkańców będzie napisane gdzie można zrobić zapasy wody oraz cukru?
      • asperamanka Re: Komunikacja albo stanie w korku. Na Euro wybi 30.05.12, 09:46
        Zapasy ci nie będą potrzebne. Władze następny krok już mają przećwiczony. Co prawda nie te władze, ale z doświadczeń można zawsze skorzystać. Zbiórka przy najbliższym kościele parafialnym i wymarsz do Pruszkowa lub Boernerowa. Miasto trzeba dokładnie oczyścić, żeby "rodzinie" UEFA nie przeszkadzać w niezakłóconym poruszaniu się po ulicach.
        • jpelczar Obozy 30.05.12, 14:19
          Przecież Włosi już od 1940 mają know how jak robić obozy koncentracyjne (m.in. Ferramonti), to mogą taki zorganizować w Polsce ;)

• marian391 Brak logiki i pomyślunku 30.05.12, 09:45
      to domena urzedników odpowiedzialnych za komunikacje. Nieodgadnione są motywacje tych panów zakazujące parkowania samochodów w dni meczowe w Al. Jerozolimskich. Karygodna jest postawa władz miasta, zapominajcych że poza Euro miasto żyje i ludzie pracują. Tymczasem zarówno z powodu niezbyt udolnej organizacji budowy metra a teraz także meczów zafundowano bezmyślną blakade miasta. Głosowalem na Panią prezydent, jednak całkowicie zawiodłem się jej watpliwymi dokonaniami zwłaszcza w obszarze szeroko rozumianej organizacji funkcjonowania miasta.
    • gom1 Komunikacja albo stanie w korku. Na Euro wybier... 30.05.12, 09:54
      Dziś pojechałem komunikacją. Zamiast zwyczajowe 40 minut, droga do pracy zajęła mi półtorej godziny. Na Euro wybieram rower, jak zawsze zresztą. W obecnej sytuacji nie widzę innego środka komunikacji, który dowiezie mnie wszędzie szybko, sprawnie, bez przeszkód i co więcej - zawsze w tym samym czasie.
    • Gość: gość Komunikacja albo stanie w korku. Na Euro wybier... IP: *.biblioteka.waw.pl 30.05.12, 10:15
      A może tak większość Warszawiaków powinna wybrać rower jako rodzaj transportu. Byłaby wtedy taka ogólna Masa Krytyczna już nie tylko w ostatni dzień miesiąca ale tez na Dożynki 2012., ups, Euro 2012
    • Gość: Bar Bara Komunikacja stanie w korku. IP: 217.153.61.* 30.05.12, 11:06
      Komunikacja będzie w 100% sparaliżowana. Zobaczycie, nic to nie da.
      Tylko rower i nogi (bo jak znam życie, rowerem też nie wszędzie pozwolą wjechać).

Ludzie wracający z Pola Mokotowskiego po meczu Polska-Niemcy cztery lata temu sparaliżowali metro. Teraz wyobraźcie sobie 10 razy tyle kibiców - to będzie armagedon.

Chętnie popatrzę :)
    • Gość: FuCzang <|-) Buspas? IP: 193.111.166.* 30.05.12, 11:52
      Pierd()le, nie stoje!
    • Gość: ojciec_prac Komunikacja albo stanie w korku. Na Euro wybier... IP: *.home.aster.pl 30.05.12, 11:59
      jak czytam o tym co nam szykuje bufetowa na euro to przypomina mi sie stary dowcip o dziadku drózniku ktory dostal telefon ze po jednym torze pedza na siebie 2 pociagi...,wyniosł krzesło przed swoja budke ,posadził na nim wnuka i powiedział : patrz wnusia dokladnie bo takiej katastrofy to nigdy wiecej w zyciu nie zobaczysz. :)

Pora sie pakowac i spadac z wawki na urlop ...Mazury jeszcze puste o tej porze wiec spoko mozna bedzie odpoczac czego i wam zycze:)))
    • Gość: Anka carpooling IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.05.12, 14:30
      jeszcze jedna sprawa: gdyby tak więcej osób przekonało się do umawiania na carpooling, to i korków byłoby mniej
      a możliwości przecież są, wystarczy chcieć: można dogadać się z kolegami, sąsiadami, albo wrzucić ofertę na carpooling.pl albo autem.pl
      • cacum Re: carpooling 30.05.12, 14:34
        Taa, a potem znajdą moją głowę w krzakach nad Wisłą
    • Gość: Tom Komunikacja albo stanie w korku. Na Euro wybier... IP: *.static.rcb.gov.pl 30.05.12, 15:00
      A na mapkach miasta wciąż most północny...hihi nazwa wiecznie żywa...i dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka